Ignjatije Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 kako je moguce da uvek tebe svi napadaju, aj mi to prvo objasni Drago mi je da si mi razjasnio kako treba da se postavim prema tebi. Hvala. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Ako Hristos kaze da verujemo i sve je moguce, ja sam i dalje covek, nisam mandril koji levitira, nego covek koji levitira. Gde smo zapeli za tu levitaciju uopste Kad verujuci ne biva opecen plamenom na lomaci, to jeste Bozijom silom i blagodacu, a ne samo po sebi, ali taj covek je i dalje covek, on veruje. E sad postoje i demoni koji ljudima daju neke moci i isto ne moze covek sam od sebe to da radi, postoje svedocanstva koja prkose zakonima fizike, ja u to bas ne verujem(jer mislim da je velika verovatnoca da se radi o masovnoj psihickoj obmani, kao na primer kad se posednuti penju po zidu, da se penju valjda bi neka kamera to vec zabelezila), ali ne mogu da budem iskljuciv i da kazem to je nemoguce jer nisam video tj, tacnije snimio kamerom. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 I sad zasta da ti se izvinem, mogu da ti se izvinem sto ne biram reci i nemam strpljenja, izvinjavam se. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Да се мало укључим. Јел' се сећа неко Мендељејева? Човек направио таблицу елемената, и оставио празан простор за оно што тек треба да се открије. Није давао имена него рекао-кад пронађете и опишете попуните... У науци постоје такве ситуације-да сте сигурни да нешто постоји само не знате како да препознате, пронађете . Зашто ово пишем? Па, општепознат је принцип дуализма, тј да све има свој "антипод''. Тако материја има антиматерију, сила акције реакцију, центрифугална центрипеталну, привлачна одбојну (а мушкарац жену )... Научници ће да вам кажу да, следствено овоме, СИГУРНО уз гравитациону постоји и активацијтациона сила. Једино што је НИСМО још открили и научили да користимо, а она ће бити "бум" у истраживању свемира (највише горива се троши на савладавање гравитације). Док се не открије, математички опише и почне користити-оне ретке примере где су људи успели да дотакну ту неистражену област (Исус хода по води, св. Серафим "лебди" на молитви, тибетанци на својој итд) ми називамо тим именом-левитација. За мене, иако неистражено-могуће. Друго, у вези телекинезе . Према Ајнштајну, E=m*c2 тј m=E/c2 илити (простим језиком речено а помало на таласима квантне физике) материја је практично везана енергија. Зато утицај једне енергије (па макар била и мисаона) на другу (материја) теоретски је реално могућ. Усудићу се да не кажем и прихваћен у једној научној области - медицини (тзв психосоматске болести, где се види да мисли-психа доводи до утицаја на стање тела-сома, мада механизам дејства није увек јасан...). Дакле, и телекинеза би требало да је теоретски могућа. Ми верујући само остављамо да је Бог онај ко је успоставио СВЕ ЗАКОНЕ у природи (за вас они постоје сами од себе), и које нисмо у потпуности спознали (зато је Мендељејев на почетку), и да понеко (за нас по Божијем допуштењу) дотакне нешто од тих неоткривених закона ... Милан Ракић, DYNABLASTER, Ђуро Станивук and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 A kada bi ti jednom ukljucio mozak i pokusao da me razumeo - skontao bi moje misljenje. Kao sto rekoh, samo GOSPOD moze da krsi zakone prirode. Ako neki svetac radi nesto neprirodno, to ne radi svetac - vec Gospod kroz njega. Pitaj apostola Petra kad je napravio par koraka po vodi i samo zbog neverja potonuo. Jako zanimljiv dogadjaj iz jevandjelja. Prosto može da ponese i reči Gospoda da verom možeš planinu pomeriti. Priroda je radi nas mi smo mali Gospodari prirode i njenih zakona. Vera u Boga je jedini zakon i jedino poznanje i saznanje koje menja svet. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Господ нема потребе и неће да крши законе природе (разлог је чување слободе оних који неће са њим, не желе Бога), он их само користи "у пуном капацитету", тј и онај нама још непознати део природних закона. А кад то све спознамо-тад долази Нова Твар... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Господ нема потребе и неће да крши законе природе (разлог је чување слободе оних који неће са њим, не желе Бога), он их само користи "у пуном капацитету", тј и онај нама још непознати део природних закона. А кад то све спознамо-тад долази Нова Твар... Ne mogu a da se ne setim Mojsija kome je Bog dao štap da gospodari prirodom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Ako neki svetac radi nesto neprirodno, to ne radi svetac - vec Gospod kroz njega. Исто и кроз окултисте раде демони, а не они сами. Проучи мало материју и видећеш да магија итекако постоји http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/OkultizamMagija/OkultizamMagija26.htm Црква не негира постојање магије и натприродне појаве уз помоћ демона. Осетио сам на својој кожи магију, нагледао се и наслушао живих сведочанстава више него довољно. Код нас у Тимочкој крајни магија је нормална појава и многи су осетили њено погубно дејство. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 "У-ЖИ-ВАЈ-ТЕ-У-ЧА-РО-ЛИ-ЈИ!" Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 разлог је чување слободе оних који неће са њим, не желе Бога Ubedljivije mi je da se kaze:"Otkud znam, eto, tako, prosto nece, moze imu se." nego ova satro zabrinutost za slobodu kaura i ostalih. Jednako su brizni i jednorozi, i oni cuvaju slobodu onih koji ne zele da galopiraju sa njima po dugi... Dok je sa, npr. mravima sasvim drugacija pesma: https://www.pouke.org/forum/topic/23087-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/page-7#entry771536 https://www.pouke.org/forum/topic/23087-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/page-8#entry772508 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Ubedljivije mi je da se kaze:"Otkud znam, eto, tako, prosto nece, moze imu se." nego ova satro zabrinutost za slobodu kaura i ostalih. Jednako su brizni i jednorozi, i oni cuvaju slobodu onih koji ne zele da galopiraju sa njima po dugi... Dok je sa, npr. mravima sasvim drugacija pesma: https://www.pouke.org/forum/topic/23087-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/page-7#entry771536 https://www.pouke.org/forum/topic/23087-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/page-8#entry772508 Види Дрвце, Бог не гледа на ствари као ми. По Христовим речима он брине о свему што је створио, и "даје храну и добрима и злима". То што он за тебе не постоји и што ти за њега не мариш, што имаш своју визију уређења света и према њој мериш могућност његове егзистенције ("да заиста постоји не би дозволио ово или оно") - не значи да је реципрочно исто, да га баш брига за кауре и остале. Можда једног дана кад постанеш родитељ, ово и схватиш... П.С. А ја се понадао да ћеш коментарисати однос вере према науци о чему сам говорио, кад тамо оно теби од целе приче оста само повређена сујета што неко за тебе непостојећи мисли више о теби него ти о њему. Више сам очекивао од тебе ал' 'ајде... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Pitaj apostola Petra kad je napravio par koraka po vodi i samo zbog neverja potonuo. Jako zanimljiv dogadjaj iz jevandjelja. Prosto može da ponese i reči Gospoda da verom možeš planinu pomeriti. Priroda je radi nas mi smo mali Gospodari prirode i njenih zakona. Vera u Boga je jedini zakon i jedino poznanje i saznanje koje menja svet. Ako ti mislis da ne treba gospod da deluje kroz tebe, vec da mozes, zato sto verujes da prosetas po vodi - izvoli prosetaj i ja cu da ti poverujem. Осетио сам на својој кожи магију, нагледао се и наслушао живих сведочанстава више него довољно. Код нас у Тимочкој крајни магија је нормална појава и многи су осетили њено погубно дејство. Primere za magiju koje si ti meni naveo na cetu su vise nego upitni. Ako ti mislis da je ono sto si mi naveo dovoljan dokaz - nivo kvaliteta dokaza koji tebi treba je zaista nizak. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Ako ti mislis da ne treba gospod da deluje kroz tebe, vec da mozes, zato sto verujes da prosetas po vodi - izvoli prosetaj i ja cu da ti poverujem.ovo ja nisam rekao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 ovo ja nisam rekao. Citiras me gde sam ja upravo to rekao, i nesto me kanda ispravljas, i upucujes na apostola petra. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Citiras me gde sam ja upravo to rekao, i nesto me kanda ispravljas, i upucujes na apostola petra.Dobro izvinjavam se. Razlika je kad Hristos sam prošeta po vodi ili kad blagoslovi da i Petar može to isto. Sve apsolutno sve je sa Božjim dopuštenjem i kroz Božju volju. U principu izvini ako mislimo na isto. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука