Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 1. 10. 2013. at 19:00, Александар Милојков рече Српски манастири јесу, дефинитивно, корен и почетак свега умног и ученог међу Србима, свидело се то некоме или не. Чињенице су чињенице. polako, naći će se već neko racionalno objašnjenje Volim_Sina_Bozjeg and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 @@Zayron, hvala za info Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 DYNABLASTER, on 01 Oct 2013 - 17:34, каже: Pazi ti ovaj pretenciozni samoobmanjujuci afinitet u zagradi, a pazi ti tek izbor reci i celu konstrukciju. On 2. 10. 2013. at 5:46, Volim_Sina_Bozjeg рече ........................... preskočiću ove frustracije u korist, nadam se, boljeg razumevanja. To što sam stavila blagu sumnju na sopstveno pominjanje spaljivanja veštica (u srednjevek. Srbiji) ne bi trebalo da vas razjari niti obraduje. Jednostavno, nemam vremena da idem u biblioteku i proveravam detalje - pa je red da se ogradim. Što se tiče same verske dogme u srednjem veku - ispoljavala se i na vrlo ružne načine, pa i u Srbiji. To ne znači da sad vi treba da to (ružno ispoljavanje dogme) branite nekakvim upućivanjem na Hrista i Novi Zavet. Pre svega zato što te ružne stvari NEMAJU VEZE sa tolerancijom i dobrotom koje je Isus propovedao. Sir Oliver and Филозоф је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 17:03, CecaV рече DYNABLASTER, on 01 Oct 2013 - 17:34, каже: Pazi ti ovaj pretenciozni samoobmanjujuci afinitet u zagradi, a pazi ti tek izbor reci i celu konstrukciju. preskočiću ove frustracije u korist, nadam se, boljeg razumevanja. To što sam stavila blagu sumnju na sopstveno pominjanje spaljivanja veštica (u srednjevek. Srbiji) ne bi trebalo da vas razjari niti obraduje. Jednostavno, nemam vremena da idem u biblioteku i proveravam detalje - pa je red da se ogradim. Što se tiče same verske dogme u srednjem veku - ispoljavala se i na vrlo ružne načine, pa i u Srbiji. To ne znači da sad vi treba da to (ružno ispoljavanje dogme) branite nekakvim upućivanjem na Hrista i Novi Zavet. Pre svega zato što te ružne stvari NEMAJU VEZE sa tolerancijom i dobrotom koje je Isus propovedao. reagovao sam na dinin tekst koji ne mora da znači da važi za tebe ali mora da znaci da beli mag sa zavodljivim plavim očima i te kako postoji i vrlo je aktivna. Tako da oprosti što se odmah nisam ogradio da to nisi ti.(nisam ti spomenuo nick) osmeh za tebe i praštaj nama koji imamo vremena da pročitamo knjige. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 17:29, Volim_Sina_Bozjeg рече ali mora da znaci da beli mag sa zavodljivim plavim očima i te kako postoji i vrlo je aktivna Царе, је л си ти озбиљан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 17:29, Volim_Sina_Bozjeg рече .... osmeh za tebe i praštaj nama koji imamo vremena da pročitamo knjige. uzvraćam osmeh Pa šta kažu knjige - je li Srbija bila naprednija od Evrope i ostalog dela Balkana u to vreme? Ljudi nisu pronalazili vukodlake, veštice, vampire i ostale sveže zaozstavštine paganskih verovanja i proterivali ih ili ubijali? Nisu to isto radili i u krivokletstvu (da bi ućarili nešto, naudili nekome) ? Da li su proterivali i ubijali jeretike? Da li je u presuđivanju učestvovala (prednjačila) crkva i država? Sve ovo je za glavnu temu samo posredno bitno. O glavnoj temi sam se izjasnila u prvoj replici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 17:35, Филозоф рече Царе, је л си ти озбиљан? ti mi blagovestiš da magija ne postoji i da Crkva tvrdi da magije više nema? SI OZBILJAN? Vidi znam devojku ali je malo prejaka za tebe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 18:28, CecaV рече uzvraćam osmeh Pa šta kažu knjige - je li Srbija bila naprednija od Evrope i ostalog dela Balkana u to vreme? Ljudi nisu pronalazili vukodlake, veštice, vampire i ostale sveže zaozstavštine paganskih verovanja i proterivali ih ili ubijali? Nisu to isto radili i u krivokletstvu (da bi ućarili nešto, naudili nekome) ? Da li su proterivali i ubijali jeretike? Da li je u presuđivanju učestvovala (prednjačila) crkva i država? Sve ovo je za glavnu temu samo posredno bitno. O glavnoj temi sam se izjasnila u prvoj replici. I pored volje ovo je toliko opširno da prosto ne može da stane u dva tri reda za koje ja imam volje i snage da napišem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 18:32, Volim_Sina_Bozjeg рече ti mi blagovestiš da magija ne postoji i da Crkva tvrdi da magije više nema? SI OZBILJAN? Vidi znam devojku ali je malo prejaka za tebe. Da l bi bio ljubazan da mi rastumacis ovo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 17:35, Филозоф рече Царе, је л си ти озбиљан? Ma de je ozbiljan vidis da lik ne zna 'de bije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 On 2. 10. 2013. at 18:36, Милосављевић рече Ma de je ozbiljan vidis da lik ne zna 'de bije. Vas dvoje mislite da ne postoji magija? I da sam ja iz crtanog filma? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 7, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2013 On 2. 10. 2013. at 19:12, Volim_Sina_Bozjeg рече Vas dvoje mislite da ne postoji magija? I da sam ja iz crtanog filma? Da, mislim da ne postoji magija. Objasnih na temi zasto to mislim itd. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 7, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2013 Opet si pametniji od cele Crkve mislio sam da si napravio pauzu u skribomaniji jer si ukapirao neke stvari i doso sebi, al kao sto vidim prevario sam se. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 On 7. 10. 2013. at 19:38, DYNABLASTER рече Opet si pametniji od cele Crkve Ja verujem da Hristos i sveci mogu da cine cuda i prkose prirodnim zakonima, a ne neki tamo "magovi" i "vestice" - ako je to stav crkve, jeretik sam, neka mi gospod sudi.... AL TI NECES! Цитат jer si ukapirao neke stvari i doso sebi, al kao sto vidim prevario sam se. Ukapirao sam samo da ne vredi diskutovati sa tobom i crvenim baronom jer ste intelektualno neiskreni. Van toga, idalje sam ista budala. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Шта је магија? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука