Jump to content

Prajd 2013, Beograd

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

???

Čekaj ozbiljno??? 

Sta ozbiljno? Ko radi na promociji gej parade,jel rade ta udruzenja i mediji ili? Jel su neskriveni jugonostalgicari i zagovornici bratstva i jedinstva pa i na ustrb svog naroda? Jel su oni koji pisu samo hvalospeve o tom vremenu komunizma na ovim prostorima? Jesu,zato ne razumem pitanje niti toliko znakova pitanja.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 653
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jel su neskriveni jugonostalgicari i zagovornici bratstva i jedinstva pa i na ustrb svog naroda? Jel su oni koji pisu samo hvalospeve o tom vremenu komunizma na ovim prostorima?

Ko je kokretno jugonostalgičar od gore navednih i zašto? Ne kažem da se slažem sa njima nego mi nije jasno gde si ti našao komunizam kod njih.

Подели на овим сајтовима

A zašto se jednostavno ne vratimo u srednji vek, počnemo da spaljujemo veštice, pedere?

Ako ti se vraca ti se vrati.

Ako ti se ide kod psihijatra,ti idi.Mada paranoja se leci,tupavost jok.Sad gde si ti tu ne znam.

Evo dacu ti primer i jednog Dragana Markovica Palme,coveka koji lagano moze da povuce par svojih odbornika u skupstini i da obori vlast,sta on radi? Mesec dana prica o paradi,kako to ne sme da se odrzi,kako to je protiv bilo cega vezanog za to...eno da sam glup ,rekao bih uuu bravo Palma care,kralju,majstore! 

Ali ipak saberes,da je on stvarno protiv toga lako bi resio da do toga ne dodje,jednostavno rekao bi ako to dopustite vlada pada,ja se povlacim i ciaaao. I da se opkladimo da bi parada bila zabranjena u roku od odmah. Medjutim,glasovi su bitni.

Ista stvar i sa Ivicom Dacicem,za medije pise jedno,a sa druge strane pre samo par meseci je uveravao Ketrin Eston i Kacina da ce se parada odrzati po svaku cenu,a o toboze saopstenjima sindikata policije koji mole samo sto jos ne mole da se parada odrzi,necu,kvari glavu.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ali ipak saberes,da je on stvarno protiv toga lako bi resio da do toga ne dodje,jednostavno rekao bi ako to dopustite vlada pada,ja se povlacim i ciaaao. I da se opkladimo da bi parada bila zabranjena u roku od odmah. Medjutim,glasovi su bitni.

Da li misliš da je jedna parada, par sati gde će određena grupa ljudi prošetati ulicama, vredna toga da padne vlada? 

Подели на овим сајтовима

Ista stvar i sa Ivicom Dacicem,za medije pise jedno,a sa druge strane pre samo par meseci je uveravao Ketrin Eston i Kacina da ce se parada odrzati po svaku cenu,ako zelis biti glup i lud,budi. Ja jok.

To za Kacina ne znam, ali ako je već preijer red je da poštuje zakone i ustav svoje zemlje, tj. da se parada održi.

A što se tiče priče za medije, skuplja političke poene to je jasno, mislim za Palmu je druga stvar (možda i nije), ali kao što sam već napisao, zaista misliš da bi bilo ko noramalan rušio vladu zbog neke parade?

Подели на овим сајтовима

Brate,ako mesec dana drzis konferencije protiv parade,ako mesecima pricas protiv toga,ako godinama vec se izjasnjavas protiv takvih stvari a imas stvar u svojim rukama i to mozes spreciti ali to ne cinis..ocigledno ti je to bitna stvar. Poenta nije u tome da treba da padne vlada,vec koliko su politicari licemeri,prave pozorisnu predstavu za javnost a iza kulisa se smeskaju i prave dilove. Takav je isto slucaj i sa Dacicem,koji zato daje ovakve izjave jer je resen da se parada odrzi po svaku cenu.

Подели на овим сајтовима

Brate,ako mesec dana drzis konferencije protiv parade,ako mesecima pricas protiv toga,ako godinama vec se izjasnjavas protiv takvih stvari..ocigledno ti je to bitna stvar. Poenta nije u tome da treba da padne vlada,vec koliko su politicari licemeri,prave pozorisnu predstavu za javnost a iza kulisa se smeskaju. Takav je isto slucaj i sa Dacicem.

A dobro sa ovim ne mogu da se ne složim.

Подели на овим сајтовима

A dobro sa ovim ne mogu da se ne složim.

Pa zato nemoj da te cude fantomska saopstenja policajaca koji jos samo ne placu i ne pricaju kako prajd se treba odrzati jer je to super stvar. Mislim alo oni upucuju apel da se sudi po kratkom postupku svakome?! jer im je ugrozena bezbednost,pa kako nisu dosli do zakljucka da upute apel da se onda ako je vec tako ta parada zabrani da ne bi ugrozavali bezbednost pripadnika policije. Nemoj mi samo reci da policajci svesno brinu o ustavu ove zemlje pa zato tako.

Inace na strani broj 2 imas sto sam protiv ove parade i postavio sam par pitanja,posto si ocigledno za,mogao bi mi odgovoriti na neka. Voleo bih da vidim da li su za tebe to neke normalne stvari.

Подели на овим сајтовима

E da i pojedini na ovom forumu treba da razmisle da posede psihijatra, paranoja može da bude opasna stvar.

Један твој истомишљеник је  банован на 30 дана због тих психијатријских дијагноза,па се чувај... :0205_whistling:

Што се параде тиче, и мада сам начелно противу ње, просто је невероватно колико изазива пажње и реакције, што мислим да држави тј власти,потпуно одговара ,да народ има  са чим да се забавља...

И не капирам ,зашто је традиционалној Србији,а ту рачунам бар 80% становништва,од свих грехова ове земље,а има их много, а по мени и 100 пута горих од прајда, баш та шетња од чуку времена , рак рана...

Држава нам просто пропада од силног лоповлука,корупције,немаштине,аморала сваке врсте, погубне пинк културе, породица која се често спомиње као противуаргумент прајду, је у расулу,разводи,насиља, сигурне куће,  омладина деликвенција хулиганизам...и да не набрајам више...

Али све је то изгледа једно велико ништа,према стотинак ових ликова што хоће да прошетају...

Дакле,Црква и ми хришћани смо рекли шта смо имали,приципијално смо против свих врста пропагирања греха и нема потребе сад од тога правити циркус, нека власт лупа главу,шта ће и како ће...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Зосими сам хаковао налог и написао претходни његов пост. То је једино објашњење. :)

И не капирам ,зашто је традиционалној Србији,а ту рачунам бар 80% становништва,од свих грехова ове земље,а има их много, а по мени и 100 пута горих од прајда, баш та шетња од чуку времена , рак рана...

Држава нам просто пропада од силног лоповлука,корупције,немаштине,аморала сваке врсте, погубне пинк културе, породица која се често спомиње као противуаргумент прајду, је у расулу,разводи,насиља, сигурне куће,  омладина деликвенција хулиганизам...и да не набрајам више...

Али све је то изгледа једно велико ништа,према стотинак ових ликова што хоће да прошетају...

Дакле,Црква и ми хришћани смо рекли шта смо имали,приципијално смо против свих врста пропагирања греха и нема потребе сад од тога правити циркус, нека власт лупа главу,шта ће и како ће...

Амин, брате! Имаш пиво од мене када се упознамо, јер си ми уштедео време. :)

Подели на овим сајтовима

Gej paradu pretezno organizuju heteroseksualci koji su na celu gej udruzenja ?!

Ne znam kakve to veze ima, evo ni ja nisam gej, pa ih branim ovde po forumu, bilo je i u SAD koliko hoćeš gbelaca koji su se borili za prava crnaca, pa ništa. Samo dobri ljudi koji hoće da pomognu ili možda imaju interes od toga (ima i jednih i drugih), ali to je apsolutno nebitno.

Gej paradu organizuju oni koji su sami sebe proglasili za vodjama gej populacije u Srbiji?!

Pa sad, i kada se organizuje bilo koji skup neko mora da ga organizuje, da li je vođa ili ne nebitno. Određena grupa ljudi ipak prati te ljude, pa samim tim i ispada da je vođa, da li je vođa svih gayeva u zemlji sigurno nije. Da li su sami sebe proglasili, u to ne bih da ulazim jer ne znam. Ali tu su jer su se istakli. Ali poet ovo takođe nema mnogo veze sa paradom, predstavljali oni sve ili ne (a ne predstavljaju) gayeve, njihovo pravo je da mogu da organizuju skup, oni predstavljaju razne nevladine organizacije koje i pokreću paradu i ne pokreću je u ime svih gayeve, već onih onih koji su u tim organizacijama prvenstveno, a potom i za one koji se nađu pozvani i da pripadaju tu. Kao i kod štrajkova, postoje više sidnikada iste profesije i kada jedan štrajkuje ne znači da štrajkuju u ime svih već samo onih koji se nalaze u tom sindikatu. Tako smo imali u osnovnoj školi nastavnike koji su bili u različitim sidikatima i kod jednih idemo na časove kod drugih ne, ovde je isti slučaj.

Gej paradu ne podrzavaju vecina ljudi iz gej populacije!

E sad kada kažeš ne podržava, verovatno se misli neće da ide i ne zanima ih, a ne žele da je zabrane, postoji velika razlika, a ovako napisano zvući kao ovo drugo, što sigurno nije.

A da li je tačno ili ne ne znam. Recimo ja da sam gay, ne bih ištao na takvo neššto, niti da se napravi neka parada ateista ne bih išao ni na jedno. Ali opet kažem da ljudi koji žele da idu na paradu imaju pravo na to. Oni koji ne žele ne moraju. 

Radi se o jednom finansijskom interesu gde ljudi koji toboze rade na pravima gradjana Srbije za to dobijaju debele pare. Sta je cilj tih ljudi? Da li je cilj da gej osobe mogu slobodno da zive u zemlji? Ako jeste cemu provociranje vecine? Cemu fotosopovanje pravoslavnih svetinja? Patrijarha Pavla,cemu koriscenje Isusa Hrista u ismevackom i podsmevackom fazonu? Cemu koriscenje belog andjela? cemu dakle provociranje? Da li je to put koji ce gej osobama obezbediti prava ili naprotiv? Kome je to u interesu? Naravno paraderima koji za to dobijaju velike pare.

Zbog čega podsmevanje, pa predpostavljam da je zbog marketinga. Mada ovako kada razmislim vidim još jedan razlog. Može biti i to da ljudi iz LGBT opulacije kao najvećeg protivnika upravo vide religije (ne samo pravoslavlje, ovde je ono najzastupljenije), pa se na neki način iz revolta bore protiv njega. Jer upravo oni najglasniji koji se protive paradi rade to u ime pravoslavlja, i onda ljudi budu revoltirani time i pokušavaju na neki način da odgovore ismejavanjem. Da li to donosi dobro gay populaciji u srbiji? Svakako ne, ali ljudi iz revolta radne svakakve gluposti pre nego što razmisle.

Pritom gej osobe zaista imaju normalan zivot ovde i nisu im uskracena nikakva prava.

Recimo ovo, prvo sam se setio, Zamisli jedan gay par (dve žene ipak je lepše) i sada one lepo žive zajedno, ostare, odu u penziju. Jedna od njih umre, ova druga nema prava da nasledi penziju, što nije slučaj sa streight parom, Onda mnogo je slučajeva u Srbiji diskriminacije, koliko je samo roditelja oteralo decu kada su saznali da su gay. 

Onda evo diskriminacije takođe, pojedinci se bore da im se zabrani pravo na slobodu okupljanja.

Čim ne smeju da se prošetaju po gradu, kao što bi svaka druga grupa građana mogla, znači da su diskriminisani. 

Jedina  uspela do sad parada je imala nekih 200 ucesnika ako se ne varam i to je bilo vodje tih udruzenja (vecina hetero opredeljenja), Ceda Jovanovic i njegovih 15 telohranitelja,aktivisti Koraceve stranke i statisti (dobijale se ok pare) za film parada + glumci za isti film. Dakle,gde su ti gejevi? Da li se zbog ove sacice ljudi vredi upasti u vanredno stanje,obezbedjivati 5.000 policajaca i prkositi vecinskom stanovnistvu Srbije? Hm.

Nebitno je koliko njih dolazi, bitno je da imaju prava da se skupe, pa makar ih bilo i 50. I ko got da su i koji got su im motivi imaju to pravo kao što svako drugi ima.

A pogrešio si jedno u vandredno stanje se ne upada zbog gayeva ili ovih što hoće da dođu na paradu već zato što pojedinci hoće nasilno da ih spreče da odže istu. Da nema nikakvih pretnji i opasnosti po te ljude paradu bi moglo da obezbeđuje 10 policajaca.

Da li se prkosi većinskom stanovništvu? Ukoliko prdržavanje ustava i trud da se svima obezbede ista prava, ma kojeg seksualnog opredeljenja bili smatraž prkoženjem većini onda jeste. Ali ne zaboravi da bi borba za prava Jevreja u Nemačkoj isto bilo prkošenje većini, da je borba za prava vernika i odlazak u crkvu, slavljenje slava, za vreme Tita isto bila prkošenje većini. Tako da demokratija nije to da većina ima neograničenu vlast nad manjinom, već to da svi imaju ista prava. Ukoliko jedna grupa ima prava da se prošeta onda ima i bilo koja druga. 

Veruj mi ja bi se borio i za prava hrušćanja kada bi i vama oduzeli pravo okupljanja, litije na primer. Kako vi imate to pravo imaju i oni. Ukoliko se jednima zabrani onda je pravedno da se zabrani i svima. Mislim ja lično opet ne bih bio za tu zabranu, samo kažem.

Premijer moze jos 10 puta da izjavljulje da je homoseksualnost bolest,on iza vrata ce sve uciniti da se ta parada odrzi,a javno delovanje o tome da je parada bolest jeste zbog politickih poena,oko kojih se sve i vrti. Ali dace Bog da ce gradjani Srbije i Beograda napraviti jak pritisak i da ce ova vlast biti primorana da ovu manifestaciju zabrani.

Ovo je otprilike tačno, kao što sam se već složio sa tobom da su svi političari licemeri, to stoji.

Samo kao premijer ne bi bilo lepo (a ni legalno)  da krši ustav Srbije.

Подели на овим сајтовима

Један твој истомишљеник је  банован на 30 дана због тих психијатријских дијагноза,па се чувај...

Hvala na uupozorenju...

I btw, slažem se sa tobom ovaj nastavak što si napisao, da ne citiram sad celu poruku. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...