Гости Guest - . . .- Написано Септембар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 ДАМАСК, 18. СЕПТЕМБРА (Светигора прес) – „Ја сам хришћанин, и ако хоћете да ме убијете због тога – не противим се!“ – то су биле последње ријечи једног од три хришћанина у Малули, које су радикали убили послије одбијања да приме ислам. Сиријски хришћани Малулу зову земљом мученика пошто је тај мали хришћански град подвргнут нападима разних наоружаних група. Подсјећамо да је 10. септембра у Дамаску патријарх Мелкитско грко-католичке цркве Григорије Трећи Лахам, у присуству јерараха разних хришћанских конфесија, служио опијело погинулима у Малули, пише Calam1. Ватиканска новинска агенција Фидес је покушала да реконструише ход догађаја који су довели до погибије три хришћанина у Малули, уз помоћ свједочења жене очевица чије име је из безбједносних разлога остало непознато. Данас се та жена налази на лијечењу једне од болница сиријске престонице. Према њеним ријечима, 7. септембра група лица из састава оружаних банди које су упале у град, провалила је у кућу цивила који је мирно живио и оскрнавила домаће светиње. Жена прича како је била присутна кад су терористи упали у кућу њених рођака: Михаила Талаба, његовог брата од стрица Антона Талаба и његовог унука Саркиса Елзаџима. Радикали су казали присутнима да ће морати да приме ислам, на шта је Саркис одговорио: „Ја сам хришћанин и ако хоћете да ме убијете због тога – немам ништа против!“ Послије тих ријечи исламисти су хладнокрвно убили младића и два мушкарца и нанијели жени неколико повреда. Она је након тога евакуисана у болницу. Сестра Кармел која је помагала приликом транспорта избјеглица из Малуле у Дамаск, казала је за интервју Agenzia Fides, да је Саркис «Христов мученик у пуном смислу те ријечи, јер је убијен искључиво на основи вјерске мржње!» http://www.pravoslavie.ru/news/64176.htm Извор: Светигора пресс Плутон, Пг, Raymond Red Reddington and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Сада ће браћа и сестре да се моле за њих. коЖељ њацИ and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/28847-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%83-%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%83-%D0%BC%D0%B0%D0%BB/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 А Ал Каида десна рука Америма... Чисто да подсетим Ignjatije and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Сада ће браћа и сестре да се моле за њих. А шта ћеш ти да урадиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 А Ал Каида десна рука Америма... Чисто да подсетим Јао, призвао си Звонка сада... коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 А шта ћеш ти да урадиш? Није за јавност... Задњи пут сам Амбасадору Сирије однео пива колико су Они (Сиријска Арапска Војска) побили ових са наших простора(Рашка, КиМ, Маћедонија, Епир, Херцеговина, Босна)... Па су рекли да за следећи пут спремим шлепер.... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Ko zna koliko je ubijenih hriscana u Siriji,osim ovih troje iz grada Malule. Sveti sirijski mucenici,molite za nas! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Блиски Исток је пре првог светског рата имао петину хришћанског становништва од укупног становништва. Пре "Арапског пролећа" хришћанско становништво на блиском истоку је чинило око 4 % укупног становништва. Кад се пролеће заврши Хришћана тамо више неће бити. У претходних 500 година број Хришћана на Блиском Истоку кретао се око 20 -30 % значи једна петина и некад мало јаче. 90% ових хришћана су источног обреда, 10 % су разне хришћанске секте и римокатолици. Дакле за 100 година са Блиског Истока нечијом "премудром" политиком збрисани су Хришћани са простора где је Хришћанство настало...мислите о томе и реците ми после како је то све случајно. DYNABLASTER and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Ko zna koliko je ubijenih hriscana u Siriji,osim ovih troje iz grada Malule. Sveti sirijski mucenici,molite za nas! Хиљаде је убијених Хришћана у Сирији претежно православих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука