Гости Guest Написано Септембар 20, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Владимир Путин: Одрицање од хришћанских вредности је пут ка деградацији Новгород, 20. септембар 2013.г. Владимир Путин је учествовао у завршној пленарној седници међународног клуба за дискусије „Валдај“. Тема јубиларног заседања клуба је „Разноврсност Русије за савремени свет“, преноси сајт „Председник Русије“. Владимир Путин је учествовао у завршној пленарној седници међународног клуба за дискусије „Валдај“. Одговарајући на питања учесника клуба за дискусију о нашој земљи, - шеф државе је између осталог рекао: „Пракса је показала да се нова национална идеја не рађа и не развија по тржишним правилима. Самоуређење државе и друштва не функционише, исто као ни механичко копирање туђег искуства. Груба преузимања и покушаје да се Русија цивилизује споља није прихватила већина нашег народа, зато што су тежња ка самосталности, ка духовном, идеолошком и спољнополитичком суверенитету – саставни део нашег националног карактера.“ „Видимо како су многе евроатлантске земље практично кренуле путем одрицања од својих корена, између осталог и од хришћанских вредности које чине основу западне цивилизације. Негирају се морални принципи и сваки традиционални идентитет: национални, културни, религиозни, па чак и полни. Спроводи се политика која на исти ниво ставља породицу с више деце и хомосексуално партнерство, веру у Бога или веру у сатану. Ексцеси политичке коректности долазе до тога да се озбиљно говори о регистрацији странака које за циљ имају пропаганду педофилије. Људи у многим европским земљама се стиде и плаше да говоре о својој религиозној припадности. Празници се чак укидају или се називају некако другачије при чему се стидљиво крије сама суштина датог празника – морална основа ових празника. И неки овај модел агресивно покушавају да наметну свима, целом свету. Убеђен сам да је то директан пут ка деградацији и примитивизацији, ка дубокој демографској и моралној кризи,“ – истакао је председник. 20 / 09 / 2013 Ignjatije, Пг, Sasa Kolbas and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Vrlo korektno od Putina. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Слажем се, добро говори. Међутим, колико се његова Русија разликује суштински разликује о декадентног запада и по чему је хришћанскија?Да ли је проценат људи који одлази у цркву у Русији нпр. већи од процента на Западу? У Русији се годишње изврше милиони абортуса. Пре пар година је усвојен закон о абортусу који је наводно строжији а фактички нису уважили захтеве РПЦ. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/284784/Ruski-parlament-usvojio-stroziji-zakon-o-abortusu Да ствари нису црно - беле можемо видети из примера САД, дакле једне западне замље у којој се вреднују и хришћанство, породица, патриотизам. А антихришћанских тенденција има свуда, и на Западу и на Истоку. Руси то најбоље знају. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Sta ceka onda, sto ne uspostavi u rusiji Hriscanske vrednsoti nego se i dalje drzi komunistickih? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Sta ceka onda, sto ne uspostavi u rusiji Hriscanske vrednsoti nego se i dalje drzi komunistickih? Хоће, тј. већ их успоставља полако. Иначе, имена држава се пишу великим словима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Хоће, тј. већ их успоставља полако. Иначе, имена држава се пишу великим словима. Koliko ja vidim ono je upostavljanje anthirscanskih vrednosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Koliko ja vidim ono je upostavljanje anthirscanskih vrednosti. Naprimer? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Naprimer? Ukidanje Bogom dane slobode i tom slicno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Ukidanje Bogom dane slobode i tom slicno. Izvor? nisam ga razumeo na taj nacin. Inace sto se tice slobode ona je u 10 Bozjih zapovesti. Jedna od njih je da ukida lopovluk naprimer. I lopovi se bore za svoja prava... sta znam... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Ukidanje Bogom dane slobode i tom slicno. То не може да ти укине нико и да хоће. Мислим да не разумеш шта Богом дана слобода значи. То је слобода да бираш између светлости и таме, а не слобода да неком с.... по глави. То што покушава да се избори са трулежи, корупцијом и моралним пропадањем у својој земљи не бих назвао гушењем слободе . Volim_Sina_Bozjeg and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Izvor? nisam ga razumeo na taj nacin. Inace sto se tice slobode ona je u 10 Bozjih zapovesti. Jedna od njih je da ukida lopovluk naprimer. Sad cu ja tebi da objasnim kako ja gledam na stvari, pa ako shvatis - shvatio si, ako ne shvatis nista. Hristos je sisao na zemlju i okupio oko sebe apostole, proglasio sta je proglasio, ostavio ucenje i Crkvu. Ne drzavu - vec crkvu. Da je Hristos hteo nekog putina da mu upostavlja zakonskim regulativama hriscanske vrednost( palicom) on bi ostavio Putina to jest drzavu a ne Crkvu. Kada neko pokusava da ti od drzave pravi Crkvu i da ti spase dusu tako sto ti zakonom zabranjuje da budes gresan - taj ti je odma nesto sumnjiv. Inace sto se tice slobode ona je u 10 Bozjih zapovesti. Jedna od njih je da ukida lopovluk naprimer. I lopovi se bore za svoja prava... sta znam... On i njegovi Miskovici(samo mnogo bogatiji i mnogo opasniji od Miskovica) su ti najveci lopovi u Rusiji verovatno a mozda u svetu. Ko zna koliko su se para nabrali preko tranzicije i sumnjivih poslova. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 То не може да ти укине нико и да хоће . Мислим да не разумеш шта Богом дана слобода значи . То је слобода да бираш између светлости и таме, а не слобода да неком с.... по глави . То што покушава да се избори са трулежи, корупцијом и моралним пропадањем у својој земљи не бих назвао гушењем слободе . Ajmo prvo o korupciji, korpcija jeste njegov posao ali on ga radi ocajno. Rusija ti je jedna od najkorumpiranijih zemalja na svetu. Znash li zasto ga radi ocajno? Zato sto je sistem koji on sprovodi upravo razlog postojanja korupcije. Moralno propadanje - nije posao drzave to je posao crkve I svaki put kada drzav pruzi ruku da "spreci moralno propadanje" ona zapravo pomaze moralno propadanje pomaze korupciju jer povecava moc i ovlascenja drzave a samim tim povecava i moc novca i korupcije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 p.s. sto se tiche moralnosti jako bih voleo da uporedim Rusiju sa Amerikom nekako, pa da vidimo u procentima koliko ima razvoda brakova, koliko prevara, koliko nasilja i slichno. Mislim da bi Rusija u svakom pogledu bila porazena od amerike za neki procenat. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 sta znam mislim da Hristos i Putin dobro saradjuju. Naprimer: iz govora Putina sam zakljucio da covek poziva na Hriscanske vrednosti koje smo nasledili od Otaca a nikako da poziva prema nekoj novoj "Putinovoj" Crkvi". Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 sta znam mislim da Hristos i Putin dobro saradjuju. Naprimer: iz govora Putina sam zakljucio da covek poziva na Hriscanske vrednosti koje smo nasledili od Otaca a nikako da poziva prema nekoj novoj "Putinovoj" Crkvi". On ne "poziva na" on ih namece. Razlika je ogromna. Isto ko sto Islamisti namecu Islamske vrednosti po serijatskim drzavama. Ako hoces Hriscansku drzavu koja iole lici na neku serijatsku i mislis da je to dobro - izvoli. Ako mislis da je dobro da idemo korak blize inviziciji i da je to super - izvoli. markosbg је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука