Филозоф Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Istina ali jednu stvar zaboravljate im mnogi Hrvati su se borili protiv fasistickog okupatora koji je zauzeo zemlje tamo. To ne zaboravite. Bez obzira sto je taj fasisticki okupator imao saveznike medju Hrvatima. Setite se toga kada krivite "hrvate" kao celinu za Jasenovac. Ovo nisi upravu. Do 1944. je u partizanima bio mizerno mali broj Hrvata. Tek su 1944. ustase i dobomrani poceli da prelaze u partizane sto je dovelo da koljaci budu rehabilitovani... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Зна ли неко да ли је онај Црни, Титов компањон, што га је Милосав Самарџић описао у једном од својих романа (а чини ми се и Кустурица у Подземљу) стварно постојао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Istina ali jednu stvar zaboravljate im mnogi Hrvati su se borili protiv fasistickog okupatora koji je zauzeo zemlje tamo. To ne zaboravite. Bez obzira sto je taj fasisticki okupator imao saveznike medju Hrvatima. Setite se toga kada krivite "hrvate" kao celinu za Jasenovac. Хрвати и антифашизам..хахахаха... сем Димњачара (Бориса Дворника), и још можда десетину људи,толико је бројао хрватски корпус... Луди Србин је на овим просторима ратовао и гинуо за слободу свих...да би ти исти забили Србији нож у леђа... Dragi је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Пошто сте почели да пребројавате, ево списка народних хероја, па ако вас не мрзи, пребројите колико ту Хрвата има... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Први пут чујем за то . Ја сам мислио да су Хрвати дочекали Хитлера са цвећем. Колико је било тих антифашиста ? 100, 200 ? Dobro ajde u pravu ste, svi Hrvati do jednog su podrzavali Ustaski rezim, punim srcem voleli hitlera, kacilo njegovu sliku na zid tek je desetak-dvadeset hrvata mozda bilo u partizanima. Луди Србин је на овим просторима ратовао и гинуо за слободу свих...да би ти исти забили Србији нож у леђа... Jeste brale, samo su Srbi ginuli za slobodu, pa posle se smilvoale silnim hrvatskim ustasama i napravile drzavu sa njima. Hrvati mozda kako ti rece jedno 10-20 komada pljackalo ustaske stale sa po nekim konjem i davala Srspkim hrabrim borcima. Uopste nisu ni malo doprineli borbi protiv fasista. Ovo nisi upravu. Do 1944. je u partizanima bio mizerno mali broj Hrvata. Tek su 1944. ustase i dobomrani poceli da prelaze u partizane sto je dovelo da koljaci budu rehabilitovani... Pa sta ako su se "prebacili" 1944, ti domobrani su eklviavalent nasih cetnika. Ustase je u svakom sluchaju nemacka postavila za "vladajucu" stranku nije da ih je narod izabrao i podrzavao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Dobro ajde u pravu ste, svi Hrvati do jednog su podrzavali Ustaski rezim, punim srcem voleli hitlera, kacilo njegovu sliku na zid tek je desetak-dvadeset hrvata mozda bilo u partizanima. Nije bitno da li su bili partizani ili ne, domobrani su takodje bili protiv ustasa i protiv fasizma. A koliko ja znam ti domobrani uzivaju status nasih cetnika - bivsi oficiri vojske Jugoslavije samo u ovom slucaju Hrvatske nacionalnosti. Poenta je da su se hrvati takodje borili protiv ustasa i fasizma u velikom broju. Ajde Milosavljevicu brate reci da se salis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Ajde Milosavljevicu brate reci da se salis? Ne salim se ja uopste, meni je mnogo zanimljivo da Hrvati prosipaju istu pricu kao vi: http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17945:hrvati-su-prvi-u-svijetu-ustali-protiv-faizma-i-protiv-komunizma&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45 Ali indetichna izmisljanja vruce vode... ne treba mi da citam sad ja neke tu istorijske knjige po pricama mogu da vidim da obe strane kada su te stvari u pitanju neopevano lupetaju. Dosta mi je da znam da su obe zemlje bile jedna pre i posle tog rata, da su obe zemlje imale antifasisticki pokret i da su obe zemlje zelele slobodu od fasista. E sad vi sto ocete da ga merite, ko vise a ko manje... i tu mi pravite od Srba zlatne a od Hrvata nikakve ( a indetichnu glupost i oni rade) to je vec vas problem.. Opet kazem, ne treba mi istorija i merkanje na kantar o tome koliko je fasista, cetnika, partizana bilo i ko je koliko i kada imao sastanke i dogovore sa Hitlerom. Dosta mi je da znam da obican narod te smrdove nije podrzavao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Ne salim se ja uopste, meni je mnogo zanimljivo da Hrvati prosipaju istu pricu kao vi: http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17945:hrvati-su-prvi-u-svijetu-ustali-protiv-faizma-i-protiv-komunizma&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45 Ali indetichna izmisljanja vruce vode... ne treba mi da citam sad ja neke tu istorijske knjige po pricama mogu da vidim da obe strane kada su te stvari u pitanju neopevano lupetaju. Dosta mi je da znam da su obe zemlje bile jedna pre i posle tog rata, da su obe zemlje imale antifasisticki pokret i da su obe zemlje zelele slobodu od fasista. E sad vi sto ocete da ga merite, ko vise a ko manje... i tu mi pravite od Srba zlatne a od Hrvata nikakve ( a indetichnu glupost i oni rade) to je vec vas problem.. Opet kazem, ne treba mi istorija i merkanje na kantar o tome koliko je fasista, cetnika, partizana bilo i ko je koliko i kada imao sastanke i dogovore sa Hitlerom. Dosta mi je da znam da obican narod te smrdove nije podrzavao. Овај линк који има усташку шаховницу( усташка шаховница која баштини Нацизам и Фашизам, за разлику од савремене хрватске шаховнице почиње првим белим пољем) је гомила измишљених бајки које ни један озбиљан историчар ни са истока ни са запада не би хтео не да потврди него ни да без спрдње прокоментарише. Замисли просту ствар. Замисли Јевреје у усташком покрету као антифашисте? А сад с друге стране уопште не мораш да замишљаш Јевреје у четничком покрету као антифашисте јер их је било преко 1000 а неки су били и на кључним положајима. У Партизанском покрету Јевреја је било око 4000 такође многи су били на кључним положајима. Али оба ова српска покрета и четнички и партизански су били антифашистички. То ти је прва ствар. Друга ствар је што Срби нису имали своју неовисну фашистичку државу у склопу трећег Рајха, него су били окупирана зона, Србија је била окупациона зона по свим документима и Немачким и западних и источних савезника. Хрватска то није била, она је била држава у оквиру Трећег Рајха. Како уопште можеш правити овде икакву паралелу? То Милосављевићу што ти имаш пријатеље који су Хрвати не треба да ти замагљује представу о историјским околностима. На историју се треба гледати објективно колико год се може ни по бабу ни по стричевима. -Владимир- and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Ne salim se ja uopste, meni je mnogo zanimljivo da Hrvati prosipaju istu pricu kao vi: http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17945:hrvati-su-prvi-u-svijetu-ustali-protiv-faizma-i-protiv-komunizma&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45 Ali indetichna izmisljanja vruce vode... ne treba mi da citam sad ja neke tu istorijske knjige po pricama mogu da vidim da obe strane kada su te stvari u pitanju neopevano lupetaju. Dosta mi je da znam da su obe zemlje bile jedna pre i posle tog rata, da su obe zemlje imale antifasisticki pokret i da su obe zemlje zelele slobodu od fasista. E sad vi sto ocete da ga merite, ko vise a ko manje... i tu mi pravite od Srba zlatne a od Hrvata nikakve ( a indetichnu glupost i oni rade) to je vec vas problem.. Opet kazem, ne treba mi istorija i merkanje na kantar o tome koliko je fasista, cetnika, partizana bilo i ko je koliko i kada imao sastanke i dogovore sa Hitlerom. Dosta mi je da znam da obican narod te smrdove nije podrzavao. Bar si po mom pisanju na forumu mogao da zakljucis da ja nikako ne pravim zlatne Srbe vec da opletem po nama svaki put. ALI govoriti da su domobrani antifasisti i ne znam sta vec je ispiranje mozga. Domobrani su bili tako reci legalna vojska NDH, pa je ta prica o antifi domobrana smesna. Takodje kad pricamo o Drugom svetskom ratu ne smemo da stavljamo znak jednakosti izmedju cetnika i JVuO! JVuO je bila legalna i jedina zvanicna vojska tadasnje Kraljevine Jugoslavije sve do 1944. kada je pod pritiskom Britanaca kralj Petar II dao podrsku Titu i partizanima. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Младен пише о народу, ви говорите о држави. НДХ је била нацистичка творевина, али нису сви Хрвати били нацисти. Као што нису ни сви Немци. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Младен пише о народу, ви говорите о држави. НДХ је била нацистичка творевина, али нису сви Хрвати били нацисти. Као што нису ни сви Немци. Управо Младен ставља једнакост између народа и покрета. Ја рецимо овде нисам ни помињао хрватски народ. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Младен пише о народу, ви говорите о држави. НДХ је била нацистичка творевина, али нису сви Хрвати били нацисти. Као што нису ни сви Немци. NE! On govori kako su domobrani antifasisti, a to je sramotna tvrdnja za svakog pravog Hrvata antifasistu! коЖељ њацИ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Младен пише о народу, ви говорите о држави. НДХ је била нацистичка творевина, али нису сви Хрвати били нацисти. Као што нису ни сви Немци. Чак ни то није тачно,хрватски народ је оберучке прихватио фашистичку Немачку,што показују слике са улица Загреба тог времена... Да није било Срба личана и кордунаша, у хрватској се не би ни пуцало. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Наравно да је било Хрвата антифашиста као и Немаца. Довољно је погледати табле са именима погинулих у Другом светском рату по нпр.војвођанским местима и видети међу српским и хрватска па и немачка имена. Хрвата антифашиста било је и у партизанима (поготово у Далмацији),ретки појединци су били чак и у четницима, а многи грађански опредељени нису били нигде али су били антифашисти. Нису ни сви хрватски католички свештеници и бискупи били проусташки, постоје и другачији примери нпр. Монсињор Ритиг, београдски надбискуп Јосип Ујчић, мостарски надбискуп Алојз Мишић и други. Милан Ракић, коЖељ њацИ , Филозоф and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Управо Младен ставља једнакост између народа и покрета. Ја рецимо овде нисам ни помињао хрватски народ. Gde sam ja stavljao jednakost izmedju naroda i pokreta? Ja sam rekao da je medju hrvatima bilo boraca protiv nacizma i da se setite toga kada osudjujete ceo Hrvatski narod. A ako tebi izjave pojedinih clanova foruma "vecina (dakle vise od pola) hravata podrzava jasenovac i fasiste" nije osudjivanje kompletnog naroda ( sta tim sto veruju da ima cestitih hrvata koji su u manjini) " ok.. evo npr: Чак ни то није тачно,хрватски народ је оберучке прихватио фашистичку Немачку,што показују слике са улица Загреба тог времена... Да није било Срба личана и кордунаша, у хрватској се не би ни пуцало. Zosima video snimak de par iljada ljudi u zagrebu koji su podrzavali fasiste docekalo hitlera sa mahanjem, i sad svi hrvati - fasisti. Ne pokazuje ta slika nista sem da je medj hrvatima bilo onih koji prihvataju. Nego ti si ko i ovde mnogi zapeo da podrzavas uverenje da 70 % hrvata sad i tad mrzi srbe i voli fasizam. NE! On govori kako su domobrani antifasisti, a to je sramotna tvrdnja za svakog pravog Hrvata antifasistu! Ne bas rekao sam da koliko ja znam ti domobrani su ekvivalent nasim cetnicima(bivsi vojnici jugoslavije) i da su se borili protiv ustasa kao da je i velika vecina njih zavrsila u partizanima. (a ti si ih ubacio u pricu), uopste ne pravim neki sluchaj kako su neki domobrani bili antifasisticki pokret sam po sebi to nigde nisam rekao. Uopste su nebitni domobrani ili fasisti ili partizani. Poenta je da je medju hrvatima postojalo antifasista i ljudi koji su se borili za oslobodjenje tih gradova od okupatora. A Nemacka, kao i Fasisti su bili okupatori na tom prostoru. Mene generalno ne zanimaju te "istorije" od juce... svi jedni druge optuzujete za falsifikate, da su ovo radili da su ono radili mene ta rabota ne zanima. Ljudi se menjaju, stvari se menjaju, odnosi se menjaju zato mi je dosta "istorijskih" argumenata. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука