DYNABLASTER Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ti brate si vise nego naivan. Trenutna situacija je ta da smo okupirani iznutra. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 U Nisu je jedno vreme postojao jedan decentralisticki pokret, stalno su ih prozivali da su separatisti, oce da cepaju Srbiju na parcice i slichno. ustvari oce nezavisnost od Beograda ali ne od Srbije Па то је трик који код нас увек пали, нажалост... Људи не капирају колико је битно да се централна власт смањи на минимум и све пренесе што локалније могуће. Још увек смо идолопоклоници свемоћног Централног Комитета. И зато је тако како је... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ја уопште не капирам чему служи аутономија Војводине. Од чега и кога се Срби у Војводини аутономишу? Овде су Срби већински народ, а и та прича о мулти-култи ...мислим ено Славонија је била исто тако мулти-култи па су сад сви Хрвати и ето уђоше у Еу. Шипак би овде у Воши било мулти-култи да Срби нису већина. Друго ми није јасно зашто се цела Србија децентрализује само се Војводина централизује? Зар није логично да се и Војводина децентрализује, па да имамо посебно бачки регион, посебно банатски, посебно сремски па да онда сваки регион за себе тражи новце које Кацин помиње из приступних фондова, више би новаца добили. Мислим ако је већ мамац тај новац онда дај да га узмемо више, зашто мање? Треће Војводина више није најразвијенији регион у Србији напротив данас тренутно животари од помоћи коју добија из БГ. Некад је заиста била најразвијенији регион, али у СФРЈ, а тада су сви вукли из Војводине, нарочито ти исти Словенци који сад имају неки пројекат за аустроуграску Војводину. Што се тиче сепаратизма у Војводини, хм ту има више сепаратизама није само један у питању. Први такозвани војвођанерски сепаратизам није сепаратизам неког народа који се зове Војвођани, тај народ још није створен, мада се ради на томе, то је пре свега сепаратизам политичара који би радо волели да виде круну на својој глави па не битно колика им је прћија држава. Други сепаратизам је маџарски сепаратизам и он се разликује од оног екстремног који целу Војводину жели видети у МАџарској те је зато назива Јужни Крај а не Војводина па до оног умереног који би само отцепио северне делове Војводине где маџари представљају већинско становништво. Других сепаратиста вероватно има сем ово двоје али су незнатни и без неког политичког утицаја ( као рецимо хрватски, румунски ) . Овде ако буде било отцепљења неће бити ко до сада игде на екс Ју просторима. План и програм моћника овога света јесте да се Војводина сепаратно од остатка Србије прими у ЕУ. Просто расписаће се референдум да ли грађани Војводине желе сепаратно од остатка Србије да уђу у ЕУ и наравно биће им речено да то није никакав сепаратизам и да Војводина и даље остаје у саставу Србије итд. и томе слично и вероватно ће већина гласати за ЕУ. Тако ће сами Срби да се одцијепе од Србије а зарад гузице д'извинете на одразу. Једино чему се надам то је да рата не буде што би реко Бала-шевић. Срђан Шијакињић, Dragi, Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Друго ми није јасно зашто се цела Србија децентрализује само се Војводина централизује? Ja ne znam sto se oni uopste machuju oko svega toga, podele vojvodinu na cetri dela sa visokim nivoom autonomije kao i ostatak zemlje podele lepo na neke manje delove, ti delovi dobiju svoje uprave, svoje centre, raspolazu svojim budzetima - kraj ko u bioskopu. To bi resilo sva pitanja i sve probleme. Баба је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Zar srpska Atina da bude glavni grad? Mrzi me da citam tekst, ali mi je dovoljno da vidim Jelcina pa da zakljucim o kakvom se inteligentom clanku radi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 @, Па да. Има једна веома битна ствар - да постоји више независних регија које могу да имају различите законе, посебно економске. А да кретање и трговина међу њима буде потпуно слободна. Онда се међу њима успостави конкуренција, тј. људи како кажу Амери "гласају ногама" - селе се тамо где им је боље. Прво то раде фирме, предузетници. И онда су те регије принуђене да се такмиче међу собом, која ће дати људима најбоље услове за пословање. Не знам да ли сам добро објаснио... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па ми јесмо глупи и стално падамо на исту фору. Да је на време направљена нека лабава конфедерација не би било рата и оноликог страдања, а СФРЈ би вероватно опстала као нека економска унија или слично. Србија је, као најјача, требало да предводи тај процес. Уместо тога, ето... Ајд` сад поново главом о зид. Немој да примењујеш америчку логику на балканске приче. Никог није интересовала ни економска унија, ни федерација, ни конфедерација, него само и искључиво свој феуд и распарчавање онога што је остало од остатака земље. А ти процеси нису од деведесетих, трају још од шездесетих година. А и пре тога. А мржња траје још и много пре Првог светског рата. Падање на фору је била Југославија, у свим облицима. А све што се после дешавало, и ово што се сада дешава су последице нашег веровања да је другима стало да буду у било каквој унији са нама и уместо да градимо своју кућу, ми смо у њу примали подстанаре који су је после присвајали. Ако опет паднемо на исту фору, онда и не заслужујемо да имамо било шта. Ваљда ће и томе једном да дође крај. Ђуро Станивук, DYNABLASTER and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Lepo, jer nisu sepataristicka grupa. Sve te stvari koje su radili su bile u zaru borebe za decentralizaciju a ne za nezavisnost. Oni se nikada za nezavisnost vojvodine nisu zauzimali. Osim ako sprdnju tipa "stampanje" pasosa vojvodine smatras za separatistickim teznjama. Ако у то стварно верујеш, онда не би било лоше да дођеш да ми будеш жирант. Nismo videli, u Bosni si imao "muslimane" koji su zeleli da se odcepe, na KiM siptare, u hravatskoj hRvate u sloveniji slovnce. Ovo sto ti sada tvrdis jeste da Srbi oce da se odcepe od Srbije. У Црној Гори си на попису деведесет и прве имао преко деведесет посто Срба. Нико их није терао да се тако изјашњавају, нико није спроводио кампању да се тако изјашњавају, сами су се изјашњавали као Срби. Они су се отцепили, после само четрнаест година. Толико. Ђуро Станивук, Sasa Kolbas, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Otvoriti temu autonomije Vojvodine Овакву изјаву могу дају две врсте људи и то: 1 - они који су плаћени то да кажу 2 - кретени са мање од пола мозга у глави Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ja ne znam sto se oni uopste machuju oko svega toga, podele vojvodinu na cetri dela sa visokim nivoom autonomije kao i ostatak zemlje podele lepo na neke manje delove, ti delovi dobiju svoje uprave, svoje centre, raspolazu svojim budzetima - kraj ko u bioskopu. To bi resilo sva pitanja i sve probleme. Свака озбиљна и јака држава, колико год била у сваком сегменту децентрализована (немам ништа против тога, да се разумемо), има и мора имати један јак и главни државни центар у који се слива одређени проценат од свег профита финансијско-економских аутономних јединица, који је у могућности да за час посла сјеб* сваки покушај изласка из законских оквира било које аутономне јединице у вези са евентуалним финансијским проневерама у оквиру саме аутономне јединице, могућим закидањима централној каси или сепаративним тенденцијама истих (видимо колико су у САД "успешне" сепаратистичке тенеденције Тексаса), и који је гарант стабилности и целовитости државе...да није тога, о хо хо, како би лако од једне државе настало десетак на њеном месту! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Lepo, jer nisu sepataristicka grupa. Sve te stvari koje su radili su bile u zaru borebe za decentralizaciju a ne za nezavisnost. Oni se nikada za nezavisnost vojvodine nisu zauzimali. Osim ako sprdnju tipa "stampanje" pasosa vojvodine smatras za separatistickim teznjama. Ево ја живим у НС и мислим се: "Шта ти булазниш човече?" Слеп поред очију...ццц Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ма хоће ова властела из Новог Сада да буду нови Београд и да они распоређују новце. Уместо аутономије и децентрализације добили би централизацију са центром у Новом Саду. Занимљива информација: седиште НИС-а је требало да буде у Зрењанину, али је Пајтић то повукао у Нови Сад. А 'вамо нека прича о децентрализацији. Банатски деран, Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Једни користе децентрализацију да би направили нови центар моћи, други је користе као страшило за "распарчавање"... Нико нормалан бре. Чудо Божије да смо живи још... Који смо живи... Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ма хоће ова властела из Новог Сада да буду нови Београд и да они распоређују новце. Уместо аутономије и децентрализације добили би централизацију са центром у Новом Саду. Занимљива информација: седиште НИС-а је требало да буде у Зрењанину, али је Пајтић то повукао у Нови Сад. А 'вамо нека прича о децентрализацији. Тачно, а питај људе из Суботице, Вршца, Зрењанина, Сомбора и осталих градова шта имају да кажу за Нови Сад. Зато кажем да само идиот може да види нешто добро у свему овоме. Банатски деран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Још једна занимљивост. У Телекому (и још неким државним предузећима) се у Ср. Митровици можеш запослити само ако си у покрету Митровица - Европска регија.Само да приватизују Телеком, па да сепаратисти немају више чиме да поткупљују рају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука