Jump to content

МОТИВИ ПРАВОСЛАВЉА ~ колекција Долче и Габана за Јесен 2013

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ne znam imam negde neki atom da ako se obuce odeca sa pravoslavnim motivima, moze da bude ukusno ako je oblaci neko ljubavi radi prema pravoslavlju.

Ikone se postavljaju i u novine koje se posle toga bacaju u smetliste ili pak oganj.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

ево и избор из мушке "барокне" колекције ДиГ

ma2q.jpg

wxs0.jpg

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ко да су кренули, ...,  на вашар из неке селендре ... 

''Циганија'' ... до даске

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

bolje da ne pisem nista

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Живот и обичаји у Византијском друштву, Београд 2003:

"У 4. веку у аристократској средини сматрају се високом модом тканине, извежене крупним фигурама људи, животиња, птица и биљака. Читаве слике (сижеи који су били прихваћени од пагана или хришћана), разгранавали су се на тканинама, које су се користиле како за одећу тако и за драперије. Не само жене, већ су и мушкарци волели да се шепуре у сличној одећи. У својим раскошним костимима они су излазили на трг, понекад само ради тога да би задивили пролазнике. Деца су их окруживала, смејала им се и показивала прстом на слике, које су се шириле пред њиховим радозналим погледима: шуме, стене, ловци, лавови, леопарди, медведи, бикови и пси. На другим оделима су могле да се виде сцене из Јеванђеља: Христос са својим ученицима, сцена Лазаревог васкрснућа, исцељење богаља и томе сл. Сижеи, манир осликавања и јаке боје подсећали су на мозаике тога времена, што је деловало живописно.

Слична мода постојала је и даље у 6. веку. У сваком случају, на мозаицима цркве Сан Витале у Равени, пурпурни плашт Теодоре украшен је сценом поклоњења мудраца. Уопште, ипак, познате даме у том периоду дају предност раскошним источњачким тканинама, са ситним шарама. Ускоро у моду улазе тканине украшене цветовима, плодовима и биљкама."

Шарено, нема шта :)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Nije strashno, nego je horor, blago receno...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...