Иван Ивковић Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Биће да су емоције пресудни фактор... Монахиња Светлана: Постриг – то није магија Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Монах је онај који се одрекао света. Онај који једино разговара са Богом. Ко види Бога и сам ће бити виђен, љубећи Бога и сам бива љубљен и светошћу се укрштава и увек сија. Монаха хвале, а све једно он је сиромах, у госте га зову али он је странац. Од дивног и незамисливог чуда упркос неизмерном богатству живи у оскудици, има много, али остаје сиромах. У обиљу воде, бори се са жеђу. Ко ће ми дати то што већ имам? Где ћу наћи тога, кога ја већ видим? Како да сачувам, тога који дише у моме срцу и невидљиво живи! Ко има уши да чује нека чује... https://youtu.be/Yy7ayOjBP2M Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Svetlost svetu Написано Август 6, 2015 Пријави Подели Написано Август 6, 2015 Христос је највећи монах, има ли ово смисла? Тек сам јуче схватио колико мало знам о религији, Богу.. Сматрао сам да мој однос са Бог јесте нешто заиста присно и близу.. Колико сам само погрешио. Ко о чему ја о књизи "Колиба" Знам, знам, ово је само роман, није неко црквено штиво али опет, језик којем је писана књига ми је приближио једно ново поимање Бога да ја само о томе причам и мислим. Има један део у књизи који каже "Исус је потпуно човек, иако је истовремено потпуно Бог, он никада не користи своју Божију природу да учини било шта. Он само живи у свом односу са мном". В. П. Јанг Колиба Бог је унизио себе, спустио се до човека како би показао пут.. Вероватно бркам бабе и жабе, праштајте што ништа не знам... Да ли је Христос највећи монах и да ли монаси прате овај Божији чин када се одричу свега Христа ради.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 6, 2015 Пријави Подели Написано Август 6, 2015 Zar nije koristio božansku prirodu kada je činio čuda? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука