Jump to content

Прижељкујем и помишљам да се замонашим... недоумице, осећања и искуства

Препоручена порука

Биће да су емоције пресудни фактор... :D

Монахиња Светлана: Постриг – то није магија

• Волим 1

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...
  • Одговори 213
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Монах је онај који се одрекао света. Онај који једино разговара са Богом. Ко види Бога и сам ће бити виђен, љубећи Бога и сам бива љубљен и светошћу се укрштава и увек сија. Монаха хвале, а све једно он је сиромах, у госте га зову али он је странац. Од дивног и незамисливог чуда упркос неизмерном богатству живи у оскудици, има много, али остаје сиромах. У обиљу воде, бори се са жеђу.  Ко ће ми дати то што већ имам? Где ћу наћи тога, кога ја већ видим? Како да сачувам, тога који дише у моме срцу и невидљиво живи! Ко има уши да чује нека чује...

https://youtu.be/Yy7ayOjBP2M

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Христос је највећи монах, има ли ово смисла?

Тек сам јуче схватио колико мало знам о религији, Богу.. Сматрао сам да мој однос са Бог јесте нешто заиста присно и близу..

Колико сам само погрешио. Ко о чему ја о књизи "Колиба" :)))

Знам, знам, ово је само роман, није неко црквено штиво али опет, језик којем је писана књига ми је приближио једно ново поимање Бога да ја само о томе причам и мислим.

Има један део у књизи који каже

"Исус је потпуно човек, иако је истовремено потпуно Бог, он никада не користи своју Божију природу да учини било шта. Он само живи у свом односу са мном". В. П. Јанг Колиба

Бог је унизио себе, спустио се до човека како би показао пут..

Вероватно бркам бабе и жабе, праштајте што ништа не знам...

Да ли је Христос највећи монах и да ли монаси прате овај Божији чин када се одричу свега Христа ради..

joooj

Подели на овим сајтовима

Zar nije koristio božansku prirodu kada je činio čuda?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...