Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Dobro si to primetio. Naprimer badnjak se bas lepo uklopio u pravoslavlje. Sta ja znam, dal se lepo uklopilo ili nije - ritual je apsoltuno paganski i ne treba da mu se pridaje neki znacaj osim simbolickog. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Wtf? Fil(e)o zofos=volim mrak; fil(e)o sofia=volim mudrost; eto zato. A zar sme ta tvoja skracenica na ovom forumu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Sta ja znam, dal se lepo uklopilo ili nije - ritual je apsoltuno paganski i ne treba da mu se pridaje neki znacaj osim simbolickog. Da ali znaj da se ponovno prosvetljivanje vernog naroda desilo od skora. Vrlo je bitno da se vladike ukljuce u malo agresivnije misionarenje i prosvetljivanje pogotovo vec postojecih vernika ako uzmemo u obzir onu recenicu da se u Carstvo Bozje ulazi i malo na silu. (mislim da Njegos nisam siguran.) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 A sto samo te dve? Sta fali drugim monoteistickim religijama? Niste vi jedini koji veruju u jednog Boga... A koje su to "druge monoteističke religije". Židovstvo? Ono se predstavlja kao religija jedino za Židove. Ne postoje "druge monoteističke religije" koje bi se predstavljale kao religija za SVE ljude. druge su religije lokalne i nacionalne... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 nisam, ali ta jevanđelja koja su u ponudi su samo zbirka probranih dela od strane crkve, a sigurno je više ljudi pisalo o Isusu . Mada Isus najverovatnije nije ni istorijska ličnost, pa ta jevanđelja nisu validan istorijski dokument. To NIJEDAN ozbiljan istoričar na svijetu ne misli! I to NIJEDNOM neprijatelju hrišćanstva u svijetu nije palo na pamet prije 18. vijeka. Kako Isusovi suvremenici nisu znali da On "nije istorijska ličnost"? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 za Aleksandra Makedonskog postoje validni istorijski spisi, za Isusa se zna samo iz biblije. Krivo! Postoji i brojni drugi istorijski izvori. Mnogi od njih potječu od neprijatelja hrišćanstva. Срђан Шијакињић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Fil(e)o zofos=volim mrak; fil(e)o sofia=volim mudrost; eto zato. A zar sme ta tvoja skracenica na ovom forumu? A ko izgovara Filezofosija??? Kakve gluposti. Kao ono srbstvo- nastalo od Srbin+stvo, a sprstvo srp+stvo Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 A ko izgovara Filezofosija??? Kakve gluposti. Kao ono srbstvo- nastalo od Srbin+stvo, a sprstvo srp+stvo Neka pusti ih. Mada čini mi se da ne treba imati više od osnovne škole, da bi znao za jednačenje suglasnika po zvučnosti. Znam da su hteli da ispadnu pametni, ali ipak treba da ih pude srmamota. Mada znaš kako kažu: "Bolje ispasti glup, nego iz aviona". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Neka pusti ih. Mada čini mi se da ne treba imati više od osnovne škole, da bi znao za jednačenje suglasnika po zvučnosti. Znam da su hteli da ispadnu pametni, ali ipak treba da ih pude srmamota. Mada znaš kako kažu: "Bolje ispasti glup, nego iz aviona". Хехе, али најјаче ми је кад наводе пример грбски. Да ли је ико употребио у свом животу бар једном тај придев? Да не говорим o tome sto nema isto poreklo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 ''Ti si ateista i ti samo veruješ da Bog ne postoji, ti neznaš ali si izabrao da ti nauka bude argument, e vidiš baš nauka kaže da nešta što ne vidimo ne znaći da ne postoji.'' Ne, ja ne verujem da bog ne postoji, nego ne verujem u boga/bogove. Tačno, nauka to kaže, ali nauka stalno preispituje sebe i dokazuje stare teorije i postavljna nove. Npr, hemičari ne kažu mi verujemo da atom postoji, nego dokažu da postoji. Ne verujes ne da bog ne postoji, nego u boga/ove? Objasni mi razliku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Oo, cemu to karikiranje-kad saberes navedeno dobijes: filozofos i filosofia, to je naravno kad doslovno spojis 2 reci, a postoje i izvedene, i ne vidim u cemu je problem osim u nerazumevanju recenog, sto mislim da nije moguce ni za prosecnu, mozda ni ispod prosecnu inteligenciju. Navedeno je etimoloski, poreklo obe reci, na osnovu cega zakljucujemo da, po znacenju gledano, ispravno jeste reci filosofija, a ne filozofija (a ne ta Vasa nakaradna konstrukcija). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Neka pusti ih. Mada čini mi se da ne treba imati više od osnovne škole, da bi znao za jednačenje suglasnika po zvučnosti. Znam da su hteli da ispadnu pametni, ali ipak treba da ih pude srmamota. Mada znaš kako kažu: "Bolje ispasti glup, nego iz aviona". Поента приче је да филозофија значи љубав према тами, а философија љубав према мудрости правио се ја паметан или не.... VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 a ne ta Vasa nakaradna konstrukcija Ta nakaradna konstrukcija se zove, jednačene suglasnika po zvučnosti, koje je pravilo srpskog jezika, a uči se u osnovnoj školi 7,8 razred do koga očigledno nisi stigao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 До једначења сугласника долази када се нађу један до другог два сугласника од којих је један звучан а други безвучан. Нпр. подстакнути= потстакнути. У случају речи филозофија/философија нема разлога за једначење сугласника по звучности јер се слово с/з налази између два самогласника. Разлог зашто изговарамо филозофија јесте јер нам је то дошло из немачког језика преко наших интелектуалаца који су се у 19. и почетком 20. века школовали по немачким универзитетима. Немци слово с читају као з. Како год, мислим да је расправа о томе да ли је философија или филозофија потпуно беспредметна. nana, Млађони, -Владимир- and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Filozofija znači ljubav prema puževima, verovali vi ili ne... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука