Милан М. Написано Септембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2013 Time što se otvoreno javlja onima koji ga svim srcem traže i krije od onih koji svim srcem od Njega beže, Bog reguliše ljudsko znanje o sebi. On daje znake vidljive onima koji Ga traže i nevidljive za one koji su prema Njemu ravnodušni. Onima koji hoće da vide, On pruža dovoljno svetlosti. Onima koji neće da vide, On pruža dovoljno tmine. Paskal Ау, брате! Заиста је истина да уметници умеју да сроче нешто што кад погледаш можеш само да кажеш: "Е, ово сам све време мислио, само нисам умео да изразим!" Volim_Sina_Bozjeg, nana, w.a.mozart and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2013 Ovim rečima počinje knjiga -Nesveti a sveti i druge priče- ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ovim rečima počinje knjiga -Nesveti a sveti i druge priče- Ваља ли књига? И има ли где да се купи ћирилично изданије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/22651-%C2%AB%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%C2%BB-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%98-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82/ http://www.kupindo.com/pretraga.php?bSearchBox=1&Pretraga=nesveti+a+sveti nana је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Napravio sam pravopisnu gresku, to direktno ukazuje na apsolutnu netacnost svih mojih izrecenih stavova... To je ta psevdo hriscanska logika sa kojom tako uspesno ratujemo... Nije tacno, ako obratis paznju videces da sam juce na jos dve teme ispravljao greske, i te teme nemaju nikakve veze sa ovom temom, niti ova ispravka ima veze sa time sto si umislio pa jos preneo na celu hriscansku logiku, eto vidis najobicnija projekcija. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Nije tacno, ako obratis paznju videces da sam juce na jos dve teme ispravljao greske, i te teme nemaju nikakve veze sa ovom temom, niti ova ispravka ima veze sa time sto si umislio pa jos preneo na celu hriscansku logiku, eto vidis najobicnija projekcija. Grammar Nazi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ne, nego osnove treba ipak znati, pa imamo i temu gde je postavljac zamolio da se obrati paznja na greske, da se pomaze pri ispravljanju, sto i postujem. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Recimo da ja hoću da se priklonim nekoj od religija. Objasnite mi zašto je baš pravoslavna najbolja i jedina istinita ili šta već? Da li su onda hinduisti u zabludi jer veruju u stotine bogova? ili svi ostali mnogobošci, monoteisti ili budisti koji ne veruju u boga/bogove? 1. Zdrav razum, kako je pokazala većina filozofa, vodi čovjeka do toga da postoji Bog, samo jedan Bog, da ne mogu postojati neki "lokalni" ili nacionalni bogovi. 2. Iz toga slijedi da ne postoji izbor između hiljada religija nego samo između dvije: islama i hrišćanstva. 3. Zašto hrišćanstvo a ne islam? I jedna i druga religija tvrdi da se bazira na Božjoj objavi, na onome što je sam Bog objavio o sebi. A kad malo upoznaš jedno i drugo, onda vidiš da je islam biliži običnom ljudskom razmišljanju, jednostavniji i manje zahtjevan tu je njegova privlačnost. Međutim, u Hristu nam se Bog objavio sasvim drugačijim od ljudskog razmišljanje, kao Onaj koji nadilazi svako ljudsko razmišljanje. Može se to još dalje i detaljnije, ali ovo je bitno. Izbor vjere nije kao izbor piva, otkriti koje mi se sviđa i koje mi je ukusno... Izvor vjere je stvar da se otkrije ISTINA, istina koja nas nadilazi, istina koja nas prosvjetljuje, istina koja nas oslobađa, istina koja nas spašava! kirios1, nana and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 1. Zdrav razum, kako je pokazala većina filozofa, vodi čovjeka do toga da postoji Bog, samo jedan Bog, da ne mogu postojati neki "lokalni" ili nacionalni bogovi. 2. Iz toga slijedi da ne postoji izbor između hiljada religija nego samo između dvije: islama i hrišćanstva. 3. Zašto hrišćanstvo a ne islam? I jedna i druga religija tvrdi da se bazira na Božjoj objavi, na onome što je sam Bog objavio o sebi. A kad malo upoznaš jedno i drugo, onda vidiš da je islam biliži običnom ljudskom razmišljanju, jednostavniji i manje zahtjevan tu je njegova privlačnost. Međutim, u Hristu nam se Bog objavio sasvim drugačijim od ljudskog razmišljanje, kao Onaj koji nadilazi svako ljudsko razmišljanje. Može se to još dalje i detaljnije, ali ovo je bitno. Izbor vjere nije kao izbor piva, otkriti koje mi se sviđa i koje mi je ukusno... Izvor vjere je stvar da se otkrije ISTINA, istina koja nas nadilazi, istina koja nas prosvjetljuje, istina koja nas oslobađa, istina koja nas spašava! A sto samo te dve? Sta fali drugim monoteistickim religijama? Niste vi jedini koji veruju u jednog Boga... markosbg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 1. Zdrav razum, kako je pokazala većina filozofa, vodi čovjeka do toga da postoji Bog, samo jedan Bog, da ne mogu postojati neki "lokalni" ili nacionalni bogovi. 2. Iz toga slijedi da ne postoji izbor između hiljada religija nego samo između dvije: islama i hrišćanstva. 3. Zašto hrišćanstvo a ne islam? I jedna i druga religija tvrdi da se bazira na Božjoj objavi, na onome što je sam Bog objavio o sebi. A kad malo upoznaš jedno i drugo, onda vidiš da je islam biliži običnom ljudskom razmišljanju, jednostavniji i manje zahtjevan tu je njegova privlačnost. Međutim, u Hristu nam se Bog objavio sasvim drugačijim od ljudskog razmišljanje, kao Onaj koji nadilazi svako ljudsko razmišljanje. Može se to još dalje i detaljnije, ali ovo je bitno. Izbor vjere nije kao izbor piva, otkriti koje mi se sviđa i koje mi je ukusno... Izvor vjere je stvar da se otkrije ISTINA, istina koja nas nadilazi, istina koja nas prosvjetljuje, istina koja nas oslobađa, istina koja nas spašava! Objavio se Bog u Hristu i Proslavio Sina Bozjeg Istinitog Boga jer Mu je bacio neprijatelje pod noge. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Mani me tih fora. Razlika je kako izgovaras. Philosophia- ljubav prema mudrosti. Филозофија је љубав према тами... Филозоф је реаговао/ла на ово 1 VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Филозофија је љубав према тами... Wtf? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Meni nekako Perun najbolji, ovi pravoslavci ga zovu sveti Ilija. Ali i Manitu mi je baš cool, ta native american religija/mitologija je izuzetno zanimljiva i enviroment friedly Zapravo Srbi ga zovu svet Ilija, mi imamo malo te jeresi medju nasim narodom da koristim narodne obicaje proistekle iz paganskih vremena integrisane u pravoslavne. Sveti Ilija van toga nema nikakve veze sa Perunom osim sto smo mu mi u Srbiji "prishili" mitologiju Peruna (gromovnik) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 sami ste sebe nazvali pravoslavcima, tako da ne govori ništa. Ja mozda gresim u svom afirmativnom stavu (prema tvojoj radoznalosti), ali meni se bas svidja sto si postavio to pitanje (ne ovo na koje ja sad repliciram, nego prvo, a i ovo ti nije lose ; meni je to sasvim normalno pitanje za jednog normalnog coveka (mislim, kad se vera upozna, onda se shvati sta stvarno znaci normalan covek, ali to je visi nivo price (do kog se kasnije stize (pod uslovom da ne odustanes na pocetku ; i iako ponekad poneka braca i sestre reaguju omalovazavajuce, napadaju, sale se i sl, ti zapravo postavljas pitanje koje je toliko puta postavljano od strane tolikog broja ljudi kroz sve ove vekove hriscanstva. Prvo to da iskomentarisem, pre nego predjem dalje (i proverim da nije mozda vec neko rekao delom ili sve, sto bih i ja). Pozdrav ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Zapravo Srbi ga zovu svet Ilija, mi imamo malo te jeresi medju nasim narodom da koristim narodne obicaje proistekle iz paganskih vremena integrisane u pravoslavne. Sveti Ilija van toga nema nikakve veze sa Perunom osim sto smo mu mi u Srbiji "prishili" mitologiju Peruna (gromovnik) Dobro si to primetio. Naprimer badnjak se bas lepo uklopio u pravoslavlje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука