markosbg Написано Септембар 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Moraš da zameniš 3 i 1. Pa je onda stvorio nebo, nakon zemlje i sunca. U uslovima u kojima svaka planeta nastaje voda ne može da postoji u tečnom stanju, tako da je prvo nastala zemlja, pa tek onda voda, ovde je obrnuto Prvo su nastale ribe pa tek onda drveće i ostalo... Zvezde nisu nastale posle zemlje Prvo su nastale kopnene životinje, pa tek onda ptice Nije baš tako kako si napisao. brži si od mene, a i lepše si objasnio 8086.gif Odahviing and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 1. У почетку створи Бог небо и земљу. 2. А земља бјеше без обличја и пуста, и бјеше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом. 3. И рече Бог: нека буде свјетлост. И би свјетлост. Moraš da zameniš 3 i 1. Не мора. Небо се односи на духовни свет. У енглеском преводу се то боље види, преводи се са Heaven. Оно из чега је настао Велики бум није имало обличја. Светлост је настала након бума. 9. Потом рече Бог: нека се сабере вода што је под небом на једно мјесто, и нека се покаже сухо. И би тако. 10. И сухо назва Бог земља, а зборишта водена назва мора; и видје Бог да је добро. U uslovima u kojima svaka planeta nastaje voda ne može da postoji u tečnom stanju, tako da je prvo nastala zemlja, pa tek onda voda, ovde je obrnuto Планета је већ била формирана. Некада је цела била под водом и постојао је један континент а око њега вода. 11. Опет рече Бог: нека пусти земља из себе траву, биље, што носи сјеме, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у којем ће бити сјеме његово на земљи. И би тако. .... 21. Потом рече Бог: нека врве по води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески. Prvo su nastale ribe pa tek onda drveće i ostalo... Прво је настала ћелија коју посматрач стварања кроз убрзани приказ није могао голим оком да види. Могао је да види разне алге, маховину, лишајеве... па тек после рибе 17. И створи Бог два видјела велика: видјело веће да управља даном, и видјело мање да управља ноћу, и звијезде. Zvezde nisu nastale posle zemlje Али јесте светлост пре тога ("нека буде светлост") . Нека врста светлости од које посматрач није до тада могао да види звезде. 21. Потом рече Бог: нека врве по води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески. .... 25. Потом рече Бог: нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховијем, стоку и ситне животиње и звијери земаљске по врстама њиховијем. И би тако. Prvo su nastale kopnene životinje, pa tek onda ptice Живот је прво настао у води па онда на копну. Мало си скратио цитате где се посебно помињу китови. Настанак птица није довољно научно објашњен. Nije baš tako kako si napisao. Па шта и да није ? Библија није уџбеник биологије. За нас Хришћане је из тог извештаја најбитније да овај свет има свог Творца - наука не може да објасни настанак онога из чега је настао Велики бум јер материја не може сама себи бити узрок постојања, нити стварати себе из ничега; да је Бог створио живот - наука није доказала настанак живота путем абиогенезе. Ту је тачка. Како се све одвијало, да ли баш по датом тексту или другачије, није толико битно. Циљ Библије је сасвим другачији од откривења научних чињеница. Sidarta је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 ne liči. evolucija nema veze sa stvaranjem Zemlje, nego živog sveta. A i redosled nije baš tačan. ok, prvo Zemlja, pa kopno i voda, pa onda jednostavni organizmi, npr zoo i fitoplanktoni i onda posle milijardu ili koliko već godina sve ostalo. Ljudi, tj homosapiens na kraju. Nisam rekao evolucija živog sveta po Darwinu, već sam rekao evolucija stvaranja a to se odnosi i na evoluciju stvaranje zemlje, vode, zatim pojavu kopna, pa tek onda po redosledu stvaranje biljnog i životinjskog sveta. Hrišćani ne veruju u Darwinovu teoriju evoluciju pa ni u redosled koji Odahviing ističe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 O jos kako ima hriscana koji su pali na Darwinovu prevaru, pa ovaj forum vrvi od takvih. Nego, pitao sam te nesto, ali mi nisi odgovorio, da li si ti pravoslavni hriscanin ili ne, ako ne sta si? To pitam da bi razjasnili neke stvari. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Па шта и да није ? Библија није уџбеник биологије. Da si čitao njegove postove, video bi da je napisao da se šestodnev podudara sa naukom, nisam ja rekao da je Biblija udžbenik iz biologije, samo sam napisao da nije baš tačno da je šestodnev podudaran sa naukom i njenim objašnjenjem stvari. Циљ Библије је сасвим другачији од откривења научних чињеница. Znam napisao sam nešto slično, na nekom od predhodnih strana (opet da siu čitao), samo am odgovarao na njegov komentar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Nešto me ovakvi razgovori podecaju na praznoslovlje, npr objasniti daltonisti da postoje boje- aj ga ubedi da postoje! Биљана, ИгорМ and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Hrišćani ne veruju u Darwinovu teoriju evoluciju pa ni u redosled koji Odahviing ističe. GeniusAtWork and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Nešto me ovakvi razgovori podecaju na praznoslovlje, npr objasniti daltonisti da postoje boje- aj ga ubedi da postoje! Slepog čoveka možeš da ubediš da postoje boje, ne možeš da mu opišeš kako izgledaju, ali možeš da ga ubediš da postoje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Nisam rekao evolucija živog sveta po Darwinu, već sam rekao evolucija stvaranja a to se odnosi i na evoluciju stvaranje zemlje, vode, zatim pojavu kopna, I kako se to odnosi na stvaranje zemlje pre svetlosti npr? I opet kopno je moralo prvo da nastane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Da si čitao njegove postove, video bi da je napisao da se šestodnev podudara sa naukom, nisam ja rekao da je Biblija udžbenik iz biologije, samo sam napisao da nije baš tačno da je šestodnev podudaran sa naukom i njenim objašnjenjem stvari. Подудара се доста. Сам извештај је јако занимљив и са научне стране, иако не мора да има везе. Пази, Велики прасак, идеја да је све било заједно у некаквом "космичком јајету" где је владао хаос, које је експлодирало и од којег је настао цео свет, постоји одавно у паганским религијама и филозофијама. Није то продукт модерног времена Погледај грчки мит : "По грчком миту, у почетку су небо и земља били измешани и владао је Хаос. Затим су се из Хаоса издвојили богиња Геја - земља и Уран - небо..." Кинески мит о настанку света "На почетку је постојало само једно велико црно јаје. У јајету је био хаос, помешани јин и јанг, небо и земља. A унутар јајета налазило се и прво живо биће - Пан-гу. После 18000 година јаје се распукло. Тежи елементи су пали доле и створили земљу, а лакши небо. Између њих остао је Пан-гу." У овом библијском извештају о Стврању нема неких бајковитих ствари које би се могле очекивати. Нема никаквих јаја, пљувачки, животиња... и осталог што постоји у разним митовима о настанку света. Прочитај на нету па се сам увери. Зато кажем да је доста научан, иако не мора да буде. Ти си се ухватио за редослед речи и ту нашао примедбу. На шта сам знао одговорио сам ти. Онај ко познаје хебрејски би сигурно могао много боље да ти одговори, али ја нисам тај. Како год било библијски опис стварања је доста научан, ако не онда доста реалнији и ближи науци од свих других. Мада, ови горе пагански можда више одговорају научном моделу http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Страхиња Матковић, on 08 Sept 2013 - 22:01, каже: Nešto me razgovori podecaju na praznoslovlje, npr objasniti daltonisti da postoje boje- aj ga ubedi da postoje! Slepog čoveka možeš da ubediš da postoje boje, ne možeš da mu opišeš kako izgledaju, ali možeš da ga ubediš da postoje На који начин би га убедио? Можеш да се поломиш убеђујући га ...он нема рецептор за ту димензију и тачка...не може да спозна лично али може поверовати и веровати. Candy Butcher and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 На који начин би га убедио? Можеш да се поломиш убеђујући га ...он нема рецептор за ту димензију и тачка...не може да спозна лично али може поверовати и веровати. Pa ako ti poveruje, znači ubedio si ga da postoje.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 jel ovo varijacija Stojadinovica? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 jel ovo varijacija Stojadinovica? Не. Такав не постоји. Стојке је уникат. Није статистички могуће да нам природа подари два лика попут Стојкета барем у истом веку... и шире http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Pa ako ti poveruje, znači ubedio si ga da postoje.... Убеђивање не помаже, јер слепи могу регистровати хладнију атмосферу у плаво обојено просторији пре него у просторији у црвено обојено. Односно, осећају вибрације. nana је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука