Jump to content

Zašto ste baš vi pravoslavci u pravu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kaко се зна да се је имао сусрет са анђелом? И ђаволи имају исту природу као анђели. И без претеривања, деца су анђели. Ви сте одрастао човек просветљен...после сусрета са ђаволом. :D

:))

Objasniti slepom čoveku žutu boju, ili gluvom lepotu Baha je nemoguć posao, zato odustajem. Nije mi samo jasno da li vi smatrate da to što se bezobrazno i nevaspitano ponašate, znak vaše dečije čednosti i čistoće. Nezrelosti svakako, duhovnog slepila; verovatno, hrišćanske smirenosti i krotkosti; nikako.  Simpatični ste baš kao đavolak  a deca nisu anđeli

Подели на овим сајтовима

Jesi ti pravoslavni hriscanin?

Ako nisi, sta si?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Recimo da ja hoću da se priklonim nekoj od religija. Objasnite mi zašto je baš pravoslavna najbolja i jedina istinita ili šta već? Da li su onda hinduisti u zabludi jer veruju u stotine bogova? ili svi ostali mnogobošci, monoteisti ili budisti koji ne veruju u boga/bogove?

Подели на овим сајтовима

Objasniti slepom čoveku žutu boju, ili gluvom lepotu Baha je nemoguć posao, zato odustajem. Nije mi samo jasno da li vi smatrate da to što se bezobrazno i nevaspitano ponašate, znak vaše dečije čednosti i čistoće. Nezrelosti svakako, duhovnog slepila; verovatno, hrišćanske smirenosti i krotkosti; nikako.  Simpatični ste baš kao đavolak  a deca nisu anđeli

Eто, оно што сам од самог почетка знала ( I susret sa đavolom, ako vam je vera jaka prosvetljava), и сусрет са ђаволом може да вас просветли ако вам је вера јака, али вас не може просветлити сусрет са људским бићем. Наставите да се такмичите у Супер лиги без мене. :D

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Nego mene i dalje zanima koji su to dokazi (ali tražim prave dokaze, ne dokaze tipa nemamo drugog objašnjenja) da Bog postoji, na osnovu kojih ti tvrdiš da znmaš da taj isti Bog postoji. I takođe me interesuje, onaj deo ako možeš da pojasniš što se tiče šestodneva i moderne nauke.

Подели на овим сајтовима

Prikloniti se jednoj religiji je jedno, a poverovati u živoga Boga je nešto sasvim drugo. A što se tiče istorije: istoričar, pisac ili filozof iz tog doba koji je pominjao Hrista odma je deklarisan kao Hrišćanin, pa se spisi tih ljudi ne uzimaju u obzir, koliko sam dobro upoznat. 

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Ако не можеш да верујеш нама,православцима,можеш ли да верујеш једном Швајцарцу који је обишао цео свет тражећи љубав,истину и Бога? Он је пробао и Ислам и Индуизам,Јогу и Будизам,окултизам.Ако желиш да сазнаш његова искуства на том путу,прочитај његову књигу "Мој пут ка Вери".Књига је лака и јако занимљива,направиш кафицу,завалиш се у фотељу и напред :) .Ја ти желим искрено да пронађеш Господа у свом срцу,па ћеш Га лако показати другима.Оног који те воли и који се за тебе дао разапети на крсту.

Подели на овим сајтовима

Postoje i monoteističke religije koje nisu abrahamske...

Као на пример ?

Три су монотеистичке религије на свету:  Јудаизам, Хришћанство и Ислам. Све остале су паганске мање или више.

Будизам је више филозофија него религија. Тамо Бог није личност... готово да и не постоји.

Подели на овим сајтовима

Nego mene i dalje zanima koji su to dokazi (ali tražim prave dokaze, ne dokaze tipa nemamo drugog objašnjenja) da Bog postoji, na osnovu kojih ti tvrdiš da znmaš da taj isti Bog postoji. I takođe me interesuje, onaj deo ako možeš da pojasniš što se tiče šestodneva i moderne nauke.

Ne postoje direktni dokazi jer bi znaćilo dirnuti u Božiju suštinu a to još niko živ nije uspeo. Ali zato postoje indirektni dokazi koji se već hiljadama godina ređaju svakodnevno. Postoje milioni vernika koji bi mogli da vam svedoće o svojim živim iskustvima na granici mogućeg, a koji potvrđuju da nismo sami i da postoji nevidljiva realnost iznad ili oko nas. Ja bih mogao satima da prićam o tome i kakva su se sve čuda događala u mom životu. Kada se statistički popišu sva iskustva vernika onda se već i naučno može utvrditi da tu postoji izvesna zakonitost, da se događaji koji se mogu nazvati čudima ponavljaju svuda po svetu itd.

Подели на овим сајтовима

Za šestodnev nemam sada vremena, ali ukratko hronologija stvaranja zapisana u Bibliji odgovara naučnom viđenju.  Prvo nije bilo ničega, pa je Bog stvorio svetlo, itd     zemlju, pa vodu, pa kopno, pa biljke pa ribe, pa ptice, pa životinje pa tek na kraju ćoveka. zar ovo ne liči na evoluciju stvaranja

Подели на овим сајтовима

Mislim da je Zorastrizam monoteistička isto.

У питању је дуалистичка религија. Ангра Маињу је такође бог. 

Највероватније је Зороастризам настао кварењем монотеизма кроз време. Оног који је Ноје предао својим синовима. ;)

Подели на овим сајтовима

Za šestodnev nemam sada vremena, ali ukratko hronologija stvaranja zapisana u Bibliji odgovara naučnom viđenju.  Prvo nije bilo ničega, pa je Bog stvorio svetlo, itd     zemlju, pa vodu, pa kopno, pa biljke pa ribe, pa ptice, pa životinje pa tek na kraju ćoveka. zar ovo ne liči na evoluciju stvaranja

1. У почетку створи Бог небо и земљу.

2. А земља бјеше без обличја и пуста, и бјеше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.

3. И рече Бог: нека буде свјетлост. И би свјетлост.

Moraš da zameniš 3 i 1.

6. Потом рече Бог: нека буде свод посред воде, да раставља воду од воде.

7. И створи Бог свод, и растави воду под сводом од воде над сводом; и би тако.

8.А свод назва Бог небо. И би вече и би јутро, дан други.

Pa je onda stvorio nebo, nakon zemlje i sunca.

9. Потом рече Бог: нека се сабере вода што је под небом на једно мјесто, и нека се покаже сухо. И би тако.

10. И сухо назва Бог земља, а зборишта водена назва мора; и видје Бог да је добро.

U uslovima u kojima svaka planeta nastaje voda ne može da postoji u tečnom stanju, tako da je prvo nastala zemlja, pa tek onda voda, ovde je obrnuto

11. Опет рече Бог: нека пусти земља из себе траву, биље, што носи сјеме, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у којем ће бити сјеме његово на земљи. И би тако. 
....

21. Потом рече Бог: нека врве по води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески.  

Prvo su nastale ribe pa tek onda drveće i ostalo...

17. И створи Бог два видјела велика: видјело веће да управља даном, и видјело мање да управља ноћу, и звијезде.

Zvezde nisu nastale posle zemlje

21. Потом рече Бог: нека врве по води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески.
....

25. Потом рече Бог: нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховијем, стоку и ситне животиње и звијери земаљске по врстама њиховијем. И би тако.

Prvo su nastale kopnene životinje, pa tek onda ptice

Nije baš tako kako si napisao.

Подели на овим сајтовима

Simpatični ste baš kao đavolak  a deca nisu anđeli

Не знам само како ми је ово промакло:

"Ako sam imao susret sa anđelom,a pre toga sam verovao da anđeli postoje, ja sada znam, i moja duša je i dalje čista i kao dečija."

:))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

ne liči. evolucija nema veze sa stvaranjem Zemlje, nego živog sveta. A i redosled nije baš tačan. ok, prvo Zemlja, pa kopno i voda, pa onda jednostavni organizmi, npr zoo i fitoplanktoni i onda posle milijardu ili koliko već godina sve ostalo. Ljudi, tj homosapiens na kraju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...