Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 To što mi sada pričamo,komuniciramo,dišemo, osećamo,mislimo to je dokaz da Bog postoji jer Bog je Život i život je od Boga. Nauka može mnogo toga da objasni ali jednu od pojava u vidljivom svetu-život ne ume da objasni, kao ni nastanak i beskonaćnost ili ograničenost svemira, relativnost vremena. I beskonačnost i ograničenost svemira su neshvatljivijer ako je ograničen šta je izvan granica? Isus je s pravom rekao: "Ja sam Istina, Put i Život" Ne znam zašto kroz ovo prolazim, ali ajde odlučio sam da mi ovaj dan bude dokon, onako ništa pametno da neradim, pa ajde da počnem, inače ovo sam rekao barem 7-8 puta do sad na forumu. A to je da to što nešto u ovom trenutku ne možemo da objasnimo ne znači da je odma Bog "kriv" za to, nekada nismo znali kako munje nastaju pa smo ih pripisali Zevsu, odkud znaš da sada isto to ne radimo sa ovim Bogom, pripisujemo mu stvari koje nismo još uvek sposobni da razumemo. A da vidimo ovo što si nabrojao. Dišemo pih postoje mnoge hipoteze koje opisuju nastanak života, ne mora da znači da je i jedna tačna ali su u minimum istom rangu kao i hipoteza da je bog stvorio sve, a kako se od prvog života razvio čivek je opšte prihvaćena teorija, tako da je ona poprilično tačna, može dođi kao i sa svakom do nekih blagih promena, ali suština je tu. Nastanak, to zaista ne može, mislim može da objasni kako je nastajao svemir (ako na to misliš), ali šta je pokrenulo za sada ne znamo, ali pogledaj opet onaj deo o Zevsu i munjama. Relativnost vremena ti se ustvari svodi oko brzine svetlosti i svetlosti, može da se nađe da se pročita, takođe npr. i matematički je dosta potkovano, pa i pre nego što je ajnštajn došao na ideju da je vreme relativno, postojale su lorencove transformacije, koje je Ajnštajn samo iskoristio i faktički ono što je uradio ubacio je vreme u jednačinu, ne baš toliko jednostavno, ali otprilike A što se ograničenosti i neograničenosti tiče, ako je neograničen jednostavno nema kraja kreneš na jednu stranu i nikada ne dođeš to kraja. A ukoliko nije izvan, pa tehnički ne postoji ništa, jer sa BB nastalo je prostor i vreme tako da van toga ne bi trebalo da bude ništa, izuzev ukoliko se ne nalazimo u nekom multiuniverzumu, e sad za sada je sve to misterija, ali ne znači da nećemo nikada saznati, ukoliko kao civilizacija poživimo dovoljno dugo svakako hoćemo, ne ja ili ti, nego neki naši potomci ko zna koliko godina u budućnosti. I opet pogledaj početak i ono o Zevsu i munjama. Tako i da je sve što si rekao tačno ovo oko toga kako ne razumemo neke stvari, a nije, opet ne znači da iza toga stoji inteligentan dizajn. To bi isto bilo kao kada bi recimo postoji samo jedan čovek osumljičen za ubistvo i ti na osnovu toga kažeš da je on ubica jer je i jedini osumljičeni i to cnazivaš dokazom, što nije. Samo žto u svim slučajevima koje si nabrojao ima više osumljičenog od jednog, tako da je iznošenje tvrdnje da je uciva prvi osumljičeni jer za ostale nema dokaza da su ubili (iako nema ni za tog prvog), pa da kažem tako van svake pameti. A na nauci je da vremenom pronalazi ubice, tok je na religiji da veruje. markosbg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Да, иначе је то описано у Откровењу. Да није, не би сте (смо) знали. Ето, никакво вам знање ту није потребно осим да верујете свим срцем својим и својом душом. Зар чистим дечијим душама треба више од веровања да Бог постоји? Зато је и дечија чиста душа фантастично знање у правом смислу. bismo, biste Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ne znam zašto kroz ovo prolazim, ali ajde odlučio sam da mi ovaj dan bude dokon, onako ništa pametno da neradim, pa ajde da počnem, inače ovo sam rekao barem 7-8 puta do sad na forumu. A to je da to što nešto u ovom trenutku ne možemo da objasnimo ne znači da je odma Bog "kriv" za to, nekada nismo znali kako munje nastaju pa smo ih pripisali Zevsu, odkud znaš da sada isto to ne radimo sa ovim Bogom, pripisujemo mu stvari koje nismo još uvek sposobni da razumemo. A da vidimo ovo što si nabrojao. Dišemo pih postoje mnoge hipoteze koje opisuju nastanak života, ne mora da znači da je i jedna tačna ali su u minimum istom rangu kao i hipoteza da je bog stvorio sve, a kako se od prvog života razvio čivek je opšte prihvaćena teorija, tako da je ona poprilično tačna, može dođi kao i sa svakom do nekih blagih promena, ali suština je tu. Nastanak, to zaista ne može, mislim može da objasni kako je nastajao svemir (ako na to misliš), ali šta je pokrenulo za sada ne znamo, ali pogledaj opet onaj deo o Zevsu i munjama. Relativnost vremena ti se ustvari svodi oko brzine svetlosti i svetlosti, može da se nađe da se pročita, takođe npr. i matematički je dosta potkovano, pa i pre nego što je ajnštajn došao na ideju da je vreme relativno, postojale su lorencove transformacije, koje je Ajnštajn samo iskoristio i faktički ono što je uradio ubacio je vreme u jednačinu, ne baš toliko jednostavno, ali otprilike A što se ograničenosti i neograničenosti tiče, ako je neograničen jednostavno nema kraja kreneš na jednu stranu i nikada ne dođeš to kraja. A ukoliko nije izvan, pa tehnički ne postoji ništa, jer sa BB nastalo je prostor i vreme tako da van toga ne bi trebalo da bude ništa, izuzev ukoliko se ne nalazimo u nekom multiuniverzumu, e sad za sada je sve to misterija, ali ne znači da nećemo nikada saznati, ukoliko kao civilizacija poživimo dovoljno dugo svakako hoćemo, ne ja ili ti, nego neki naši potomci ko zna koliko godina u budućnosti. I opet pogledaj početak i ono o Zevsu i munjama. Tako i da je sve što si rekao tačno ovo oko toga kako ne razumemo neke stvari, a nije, opet ne znači da iza toga stoji inteligentan dizajn. To bi isto bilo kao kada bi recimo postoji samo jedan čovek osumljičen za ubistvo i ti na osnovu toga kažeš da je on ubica jer je i jedini osumljičeni i to cnazivaš dokazom, što nije. Samo žto u svim slučajevima koje si nabrojao ima više osumljičenog od jednog, tako da je iznošenje tvrdnje da je uciva prvi osumljičeni jer za ostale nema dokaza da su ubili (iako nema ni za tog prvog), pa da kažem tako van svake pameti. A na nauci je da vremenom pronalazi ubice, tok je na religiji da veruje. Ti si ateista i ti samo veruješ da Bog ne postoji, ti neznaš ali si izabrao da ti nauka bude argument, e vidiš baš nauka kaže da nešta što ne vidimo ne znaći da ne postoji. I nauka to radi vekovima. Neću se sećati Zevsa kada razmišljam o postanku sveta već ću čitati Prvu Knjigu Mojsijevu, i diviti se kako Šestodnev savršeno odgovara onome do ćega je došla nauka. Ja nisam fanatični kreacionista i ne verujem da je svet stvoren za šest zemaljskih dana. Ali verujem da je stvoren za Šest Božijih dana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Да, иначе је то описано у Откровењу. Да није, не би сте (смо) знали. Ето, никакво вам знање ту није потребно осим да верујете свим срцем својим и својом душом. Зар чистим дечијим душама треба више од веровања да Бог постоји? Зато је и дечија чиста душа фантастично знање у правом смислу. Ako sam imao susret sa anđelom,a pre toga sam verovao da anđeli postoje, ja sada znam, i moja duša je i dalje čista i kao dečija. Znanje stečeno iz iskustva natprirodnog prosvetljava. I susret sa đavolom, ako vam je vera jaka prosvetljava, je tada znate da on zaista postoji, što opet jača vašu veru u sve ono čemu nas uči Biblija, Crkva i Sveto predanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 bismo, biste Да, нисам намерно Исправно је једино бисте. Али тамо где пише "сте", крије се "Ви"... не би Ви (смо) знали Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
markosbg Написано Септембар 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ti si ateista i ti samo veruješ da Bog ne postoji, ti neznaš ali si izabrao da ti nauka bude argument, e vidiš baš nauka kaže da nešta što ne vidimo ne znaći da ne postoji. I nauka to radi vekovima. Neću se sećati Zevsa kada razmišljam o postanku sveta već ću čitati Prvu Knjigu Mojsijevu, i diviti se kako Šestodnev savršeno odgovara onome do ćega je došla nauka. Ja nisam fanatični kreacionista i ne verujem da je svet stvoren za šest zemaljskih dana. Ali verujem da je stvoren za Šest Božijih dana. kako to šestodnev odgovara onome do čega je došla nauka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ti si ateista i ti samo veruješ da Bog ne postoji, ti neznaš ali si izabrao da ti nauka bude argument, e vidiš baš nauka kaže da nešta što ne vidimo ne znaći da ne postoji. I nauka to radi vekovima. Neću se sećati Zevsa kada razmišljam o postanku sveta već ću čitati Prvu Knjigu Mojsijevu, i diviti se kako Šestodnev savršeno odgovara onome do ćega je došla nauka. Ja nisam fanatični kreacionista i ne verujem da je svet stvoren za šest zemaljskih dana. Ali verujem da je stvoren za Šest Božijih dana. Ja samo kažem da smo u odnosu prema bogu svi mi agnostici, e sad malo ovo mi bode oči veruješ da Bog ne postoji, malo bi nelogično bilo pitanje na koje bi ovo bio odgovor. Kada pitaš nekoga, ne pitaš "Da li veruješ da Bog ne postoji?", već "Da li veruješ da bog postoji", na to pitanje postoje samo dva odgovora Da(vernik), Ne(ateista). Onda imaš i pitanje koje glasi "Da li znaš da Bog postoji" odgovori su Ne (i to te čini Agnostikom), i Da(samo u ovom slučaju niko, ali niko ne može ovo da kaže, ali da ne laže ili druge ili i drige i sebe). Napisao sam logiku, kojom se ti vodiš i po kojoj ti znaš da Bog postoji samo u drugim uslovima, čoveka osuđenog na ubistvo To bi isto bilo kao kada bi recimo postoji samo jedan čovek osumljičen za ubistvo i ti na osnovu toga kažeš da je on ubica jer je i jedini osumljičeni i to cnazivaš dokazom, što nije. Samo žto u svim slučajevima koje si nabrojao ima više osumljičenog od jednog, tako da je iznošenje tvrdnje da je uciva prvi osumljičeni jer za ostale nema dokaza da su ubili (iako nema ni za tog prvog), pa da kažem tako van svake pameti. A na nauci je da vremenom pronalazi ubice, tok je na religiji da veruje. Ako je ovaj čovek kriv onda i ti znaš da Bog postoji, a svi ovde znamo da čovek nije kriv dok se ne pronađu pravi dokazi. Tako da na kraju ostaje samo vera. A što se tiče nauke kao argumenta, ako pažljivije pročitaš moje odgovore videćeš da sam nauku kao argument koristio samo da ti ukažem na ono što si netačno napisao, a tiče se nauke. Ja sam jednostavno svestan (nisam bio, u tome mi je dosta pomogao ovaj forum) da se nauka ne oslanja na verovanje i veru, već na čvrste dokaze, ali isto tako se ni religije pa samim tim i Hrišćanska vera ne oslanja na dokaze, već je vera ono što je potrebno da bi bio vernik (samo ime kaže sve). Ja recimo tu veru nemam, kao ni ateisti koji su ovde prisutni, tok većina forumaša (onaj deo koji čine vernici) ima to u sebi i veruje i to je jedina stvar razdvaja ateiste i vernike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 kako to šestodnev odgovara onome do čega je došla nauka? E da pored svo ovog gore pisanija zaboravih da pitam ovo, da nam pojasni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Blaaaaaa bla bla blablabla blaaaa Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 kako to šestodnev odgovara onome do čega je došla nauka? Buka koju praviš sa tim smehom me sprečava da ti objasnim, što bi rekli zen budisti moraš pružiti praznu šolju, a ja bih dodao i čistu da bi osetio ukus čaja koji se poslužuje. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ako sam imao susret sa anđelom,a pre toga sam verovao da anđeli postoje, ja sada znam, i moja duša je i dalje čista i kao dečija. Znanje stečeno iz iskustva natprirodnog prosvetljava. I susret sa đavolom, ako vam je vera jaka prosvetljava, je tada znate da on zaista postoji, što opet jača vašu veru u sve ono čemu nas uči Biblija, Crkva i Sveto predanje. Kaко се зна да се је имао сусрет са анђелом? И ђаволи имају исту природу као анђели. И без претеривања, деца су анђели. Ви сте одрастао човек просветљен...после сусрета са ђаволом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ja samo kažem da smo u odnosu prema bogu svi mi agnostici, e sad malo ovo mi bode oči veruješ da Bog ne postoji, malo bi nelogično bilo pitanje na koje bi ovo bio odgovor. Kada pitaš nekoga, ne pitaš "Da li veruješ da Bog ne postoji?", već "Da li veruješ da bog postoji", na to pitanje postoje samo dva odgovora Da(vernik), Ne(ateista). Onda imaš i pitanje koje glasi "Da li znaš da Bog postoji" odgovori su Ne (i to te čini Agnostikom), i Da(samo u ovom slučaju niko, ali niko ne može ovo da kaže, ali da ne laže ili druge ili i drige i sebe). Napisao sam logiku, kojom se ti vodiš i po kojoj ti znaš da Bog postoji samo u drugim uslovima, čoveka osuđenog na ubistvo Ako je ovaj čovek kriv onda i ti znaš da Bog postoji, a svi ovde znamo da čovek nije kriv dok se ne pronađu pravi dokazi. Tako da na kraju ostaje samo vera. A što se tiče nauke kao argumenta, ako pažljivije pročitaš moje odgovore videćeš da sam nauku kao argument koristio samo da ti ukažem na ono što si netačno napisao, a tiče se nauke. Ja sam jednostavno svestan (nisam bio, u tome mi je dosta pomogao ovaj forum) da se nauka ne oslanja na verovanje i veru, već na čvrste dokaze, ali isto tako se ni religije pa samim tim i Hrišćanska vera ne oslanja na dokaze, već je vera ono što je potrebno da bi bio vernik (samo ime kaže sve). Ja recimo tu veru nemam, kao ni ateisti koji su ovde prisutni, tok većina forumaša (onaj deo koji čine vernici) ima to u sebi i veruje i to je jedina stvar razdvaja ateiste i vernike. Vidiš insistirao si na munjama i zevsu, to smo svi učili u osnovnoj školi kao marksistički dokaz o zatucanosti religijei vere u Boga, zato sam rekao da su ti argumenti nauka. Ako nešto ne znaš pouzdano, a o tome imaš stav, onda znači da u nešta veruješ ili ne, pa je pitanje Da li ti ne veruješ u Boga? legitimno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Kaко се зна да се је имао сусрет са анђелом? И ђаволи имају исту природу као анђели. Rekao sam da nije važno ako je vera jaka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Vidiš insistirao si na munjama i zevsu, to smo svi učili u osnovnoj školi kao marksistički dokaz o zatucanosti religijei vere u Boga, zato sam rekao da su ti argumenti nauka. Ako nešto ne znaš pouzdano, a o tome imaš stav, onda znači da u nešta veruješ ili ne, pa je pitanje Da li ti ne veruješ u Boga? legitimno Ja nauku kao argment nisam koristio da bih osporio religiju i veru, kao verovanje. Već tvoje dokaze i to što si rekao da znaš da Bog postoji, koristeći ono što ne znamo kako je nastalo ili šta se desilo kao dokaz svega, sa tvojim stavom da su ono što si naveo dokazi potpuno uporediv je i stav da je munja dokaz da Zevs postoji, ili barem kao što je bila. Nadam se da vidiš paralelu Munja kao i npr. nastanak svemira - Sa jedne strane nešto što se u antičko vreme nije znalo jeste zašto munja nastaje i šta se dešava, a ono što danas ne znamo jeste kako je nastao svemir. Zatim Zevs i Bog i jedan i drugi služe kao objašnjenj gore navedenih pojava, Zevs za munju, Bog za nastanak svemira. Nastanak sveta je dokaz da Bog postoji isto koliko je i munja da postoji zevs, to je poenta celog mog pisanja, da pojam dokaz i znanje shvataš veoma pogrešno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Rekao sam da nije važno ako je vera jaka Да, постоји јака и слаба вера. Ако није јака вера, није јака ни молитва. Од молитве ништа јаче. Како то онда Ваша молитва може бити искуснија од ове дечије? : Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука