Млађони Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 @Milosavljevic Ja nemam dilemu ko mi je neprijatelj,a ko prijatelj. Nemas, samo pravis jednu ogromnu gresku. Posmatras medjudrzavne odnose kao medjudske, a drzave kao ljude pa im dajes epitete "bratski" "priajtelj" "neprijatelj" I tu je tvoja najveca greska... zato i ne razumes sta mi ostali ocemo da kazemo. Niko ti od njih nije ni prijatelj ni nepriajtelj, jedni saradjuju sa tobom drugi ne saradjuju. Drugu stvar koju odbijas da shvatis a to je da Rusija i Amerika koketiraju. Isto kao AMerika i kina. Zavise jedni od drugih. MOzda se Putin pobuni tu i tamo nekim glasom protiv amerike ali nikad se stvarno ne pobuni. Uzmi naprimer zadnju situaciju sa korejom, i Rusija i Kina su se slozile sa sankcijama prema koreji na savetu bezbednosti UN-a. To bi trebalo da ti govori nesto...a to je da ne budes naivan na to sto Putin glumi glumu po televiziji i svojim izjavama. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Tako je.Sve je istina sto vas par mudrova napisete na forumu.Iskljucivo ste vi poznavaoci svih znanja na ovome svetu,i sam Gospod Hristos vas je ovlastio da vi argumentovano optuzujete Rusiju za otvoreno neprijateljstvo,kao i da svakog novog forumasa omah docekujete na noz vasim procenama,o doticnom,njegovim stavovima,godistvu,obrazovanju..itd..Ako je neko zadojen necim,to su starosedioci forumasi,zadojeni egoizmom i povrsnoscu.Eto tako... Eto,"nacitanko" obasni mi te otvorene neprijateljske stavove Rusije.Kad,gde.... Obraćaćeš mi se sa respektom u buduće jer JA tebi ovde dajem odgovore a ne ti meni.Ima da poštuješ i ceniš onoga ko ti daje znanje besplatno! Dakle,ovde neću pominjati Ruske smicalice koje se tiču Sretenjskog ustava i praviteljstvujusci sovjet i ponižinja i diplomatske skandale koje je od strane Ruskih ambasadora pretrpeo Miloš Obrenović,niti tretman naših izaslanika na Ruskom dvoru ,niti san Stefanski mir pomenućemo samo otvrena neprijateljstva vojnog karaktera. praviteljstvujusci sovjet Dakle,prvo vojno neprijateljstvo od strane Rusa je vezano za Bugarsku i vremenski pada posle mira u San Stefanu,posle Srpsko Turskog rata, kada su Srbi trebali da predaju Bugarima oblasti Niša,Vranja,Prizrena,Prištine i Raške.Na ovim teritorijama još uvek nije bila uspostavljena Srpska vlast što je vrlo brzo iskoristio Ruski namesnik u Bugarskoj grof Čerkaski koji je sa ruskom vojskom i bugarskim naseljenicima,dobrovoljcima i sveštenstvom krenuo put pomenutih Srpskih oblasti i iz tamošnjih manastira na silu smenjivao i izbacivao Srpske vladike i sveštenstvo zamenjujuci ih bugarskim vladikama.Srpski učitelji u školama su proterani i zamenjeni su ruskim i bugarskim učiteljima.Usled toga došlo je i do otvorene pobune i sukoba Srpskog stanovništva protiv ovog rusko-bugarskog čina a celokupna javnost Kneževine Srbije je sa nevericom posmatrala šta se to desava pošto je Knez Milan vodio otvorenu pro-rusku politiku.Tada je knez Milan uvideo da je Srbija bila samo ruski pion. Drugo neprijateljstvo bi možda moglo biti i huškanje bugara od strane Rusije u drugi Balkanski rat. Treće,ali indirektno,moglo bi da se računa Rusko organizovanje Ustanka u Srbiji 1883,ili ti Timočke bune koju je podigla Narodna Radikalna stranka koju je finansirala Rusija. Četvrto,ubistvo kneza Mihajla Obrenovića Peto,ubistvo Kralja Aleksandra Obrenovića Ubistvo Franca Ferdinanda ,a znamo kako je Srbija prosla posle toga, Za vreme Drugog svetskog rata,Crvena armija je na tlu Srbije počinila strasne zločine.Pripadnici Crvene armije su spalili oko 200 Srpskih sela,ubili oko 500 stanovnika i silovali oko 2.000 žena,opljačkano je dosta imovine.Podaci koje sam naveo mogu se naći u memoarima Milovana Đilasa i mogu se naći u datoteci UN pod imenom "Bela knjiga". Posle oslobođenja Beograda,umalo nije došlo do obračuna između Blokada Inform biroa. Jel dosta? Млађони, Raymond Red Reddington and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Види, судија.. Све што си казао је тачно. Руска власт је на нас гледала само као на чип у коцкању са германима. Руси су пријатељи само сами себи. Наш проблем је што се фанатично држимо неког савезника и никако да укапирамо да је све интерес. Ако нам је у интересу треба да сарађујемо и са Конгом. А оружије треба да купујемо од онога ко да повољну понуду. GeniusAtWork, Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Da se vratimo na naoruzanje,sva nasa vojna oprema je vezana za SSSR. Није тачно. Седи 1! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Види, судија.. Све што си казао је тачно. Руска власт је на нас гледала само као на чип у коцкању са германима. Руси су пријатељи само сами себи. Наш проблем је што се фанатично држимо неког савезника и никако да укапирамо да је све интерес. Ако нам је у интересу треба да сарађујемо и са Конгом. А оружије треба да купујемо од онога ко да повољну понуду. Svaka ti je ka u Njegosa. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Obraćaćeš mi se sa respektom u buduće jer JA tebi ovde dajem odgovore a ne ti meni.Ima da poštuješ i ceniš onoga ko ti daje znanje besplatno! Dakle,ovde neću pominjati Ruske smicalice koje se tiču Sretenjskog ustava i praviteljstvujusci sovjet i ponižinja i diplomatske skandale koje je od strane Ruskih ambasadora pretrpeo Miloš Obrenović,niti tretman naših izaslanika na Ruskom dvoru ,niti san Stefanski mir pomenućemo samo otvrena neprijateljstva vojnog karaktera. praviteljstvujusci sovjet Dakle,prvo vojno neprijateljstvo od strane Rusa je vezano za Bugarsku i vremenski pada posle mira u San Stefanu,posle Srpsko Turskog rata, kada su Srbi trebali da predaju Bugarima oblasti Niša,Vranja,Prizrena,Prištine i Raške.Na ovim teritorijama još uvek nije bila uspostavljena Srpska vlast što je vrlo brzo iskoristio Ruski namesnik u Bugarskoj grof Čerkaski koji je sa ruskom vojskom i bugarskim naseljenicima,dobrovoljcima i sveštenstvom krenuo put pomenutih Srpskih oblasti i iz tamošnjih manastira na silu smenjivao i izbacivao Srpske vladike i sveštenstvo zamenjujuci ih bugarskim vladikama.Srpski učitelji u školama su proterani i zamenjeni su ruskim i bugarskim učiteljima.Usled toga došlo je i do otvorene pobune i sukoba Srpskog stanovništva protiv ovog rusko-bugarskog čina a celokupna javnost Kneževine Srbije je sa nevericom posmatrala šta se to desava pošto je Knez Milan vodio otvorenu pro-rusku politiku.Tada je knez Milan uvideo da je Srbija bila samo ruski pion. Drugo neprijateljstvo bi možda moglo biti i huškanje bugara od strane Rusije u drugi Balkanski rat. Treće,ali indirektno,moglo bi da se računa Rusko organizovanje Ustanka u Srbiji 1883,ili ti Timočke bune koju je podigla Narodna Radikalna stranka koju je finansirala Rusija. Četvrto,ubistvo kneza Mihajla Obrenovića Peto,ubistvo Kralja Aleksandra Obrenovića Ubistvo Franca Ferdinanda ,a znamo kako je Srbija prosla posle toga, Za vreme Drugog svetskog rata,Crvena armija je na tlu Srbije počinila strasne zločine.Pripadnici Crvene armije su spalili oko 200 Srpskih sela,ubili oko 500 stanovnika i silovali oko 2.000 žena,opljačkano je dosta imovine.Podaci koje sam naveo mogu se naći u memoarima Milovana Đilasa i mogu se naći u datoteci UN pod imenom "Bela knjiga". Posle oslobođenja Beograda,umalo nije došlo do obračuna između Blokada Inform biroa. Jel dosta? Ja sam znao da su nas i Rusi jahali.. al nisam znao da su nas ovoliko jahali... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Obraćaćeš mi se sa respektom u buduće jer JA tebi ovde dajem odgovore a ne ti meni.Ima da poštuješ i ceniš onoga ko ti daje znanje besplatno Respekt se zasluzuje,a ti ga neces zasluziti Rusofobskim stavovima.I da je to tacno sto si napisao,zaboravljas drugu stranu medalju,na sve pomoci Rusije Srpskom narodu.Ja sam vama Rusofobima lepo odgovorio zasto vi ne volite Rusiju u jednom od predhodnih postova,draze vam je da poltronski branite Zapadnajcke interese,nego Srpske.Svi koji ste za saradnju sa Nato,ste kvislinzi. http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Respekt se zasluzuje,a ti ga neces zasluziti Rusofobskim stavovima.I da je to tacno sto si napisao,zaboravljas drugu stranu medalju,na sve pomoci Rusije Srpskom narodu.Ja sam vama Rusofobima lepo odgovorio zasto vi ne volite Rusiju u jednom od predhodnih postova,draze vam je da poltronski branite Zapadnajcke interese,nego Srpske.Svi koji ste za saradnju sa Nato,ste kvislinzi. О Боже... :fmqmtx: Тема је набавка јероплана... За фобије и издајице, отвори другу тему друже, па распали до миле воље! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 @@Sudija, Убиство Александра Обреновића има везе једино са Французима можда, и то је под огромним знаком питања. Убиство Франца Фердинанда си успео да повежеш са Русима - како? Бугарску је у Други балкански рат гурнула Аустроугарска. Милан није водио проруску политику. Убиство Михајла многи повезују са Русима, али без икаквих реалних доказа - многима је било у интересу да убију Михајла, зато је питање на основу чега је то убиство повезано искључиво са Русијом (иако није искључено ни да су они то организовали, наравно). Кад си већ помињао Санстефански мир, могао си да напишеш по коју и о понашању наших пре тога, и зашто су се Руси на Балкану окренули Бугарима. Не бих да испадне да браним било кога ил да узимам имагинарне стране у тој расправи ко из "Три карте за Холивуд" која се на форуму редовно води, свако ради онако како му је у интересу, то поштујем максимално, ал много од онога што си рекао поштено си се налупао. wolf, DYNABLASTER and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 "Ko nije protiv vas sa vama je." Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ovde su premestene suvisne poruke iz teme o avionima... https://www.pouke.org/forum/topic/26107-vojska-srbije-kupuje-%C5%A1est-novih-aviona-mig-29/page-29 Sudija је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Није тачно. Седи 1! Vecina jeste, osim ako ti ne smatras avione za zaprasivanje komaraca, vojnom tehnikom. http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Vecina jeste,osim ako ti ne smatras avione za zaprasivanje komaraca,vojnom tehnikom. Cisto da te informisem, ne znam cime se ti bavis ali Milan Rakic je vojni vazduhoplovac u penziji i porpiclihno se dobro razume u nasu vojsku, opremu, od koga je nabavljana itd... ima i svoju grupu u kojoj pise vrlo opsirne, informativne i poucne tekstove preporucujem ti da joj se pridruzish ako te zanimaju te militarije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Cisto da te informisem, ne znam cime se ti bavis ali Milan Rakic je vojni vazduhoplovac u penziji i porpiclihno se dobro razume u nasu vojsku, opremu, od koga je nabavljana itd... ima i svoju grupu u kojoj pise vrlo opsirne, informativne i poucne tekstove preporucujem ti da joj se pridruzish ako te zanimaju te militarije. Pusti ga vidiš da je najpametniji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 @@Sudija, Убиство Александра Обреновића има везе једино са Французима можда, и то је под огромним знаком питања. Nije tačno da ima veze sa Francuzima već upravo sa Rusima.Prvo i osnovno,primetan je obrazac po kome kada god Srpski vladari počnu da se približavaju Zapadu ,oni uvek budu izloženi neviđenim pritiscima i poniženjima od strane Ruskih izaslanika,to je uvek u neku ruku diplomatska opomena pred radikalnije rešenje. Rusija je na politiku srbije uticala preko dve organizacije,prva je Srpska narodna radikalna stranka a druga je famozna Crna ruka.Obe ove organizacije su finansirali Rusi.. Kralj Milan Obrenović je otvorenu vodio pro austrijsku politiku i Srbija je počela polako da izlazi iz krize,videvši to Rusija je preko svoje moćne Radikalne stranke izboksovala povod za narodni bunt i krvavi ustanak u Timoku koji je zahvatio i celu Sriju,radikali su posebno težili da ubiju narodne poslanike drugih moćnih stranaka. Kralj Milan je potom Abdicirao,nevoljno,i prepustio vlast,posle namesništva,svom sinu Aleksandru obrenoviću koji je lepo dočekan od strane Ruskog cara i koju me obećao da neće dozvoliti austriji aneksiju Bosne,da bi to obećanje naravno prekršili u tajnom uguvoru sa Austrijom-zaboravih godinu sad,i dobio je obećanje da će Rusija pomoći Srbiju da povrati Staru srbiju(današnja BJRM),što se naravno nije desilo. I naravno,kralj Aleksandar,pošto je sad vodio pro Rusku politiku,morao je da pusti sve radikale iz zatvora i da ih amnestira od zločina. Veliko poniženje za Srbiju došlo je direktno sa dvora carske Rusije kada je Ruski dvor skandalozno odbio da primi posetu kralja Aleksandra i kraljice Drage,zbog navodnih vesti o lažnoj trudnoći kraljice. Ruski dvor je postajao sve više odbojan prema Srpskom kralju i Aleksandar Obrenović se opet okrenuo Austriji koja ga je oberučke prihvatila. Kralj Aleksandar je pitanje naslednika rešio upravo u Beču,gde je dogovoreno da njegov naslednik bude jedan potomak ženske linije Obrenovića koji živi u Austriji,na šta je Rusija pobesnela u inela vrlo oštar protest preko svog iministra spoljnih poslova grofa A.Langsdorffa. Ubrzo zatim uz podršku Rusije organizovane su Martovske demonstracije i odmah zatim i atentat koji je sprovela Crna ruka-organizacija koju su finansirali Rusi.Na presto dolazi Petar Karađorđević,Ruski čovek. Убиство Франца Фердинанда си успео да повежеш са Русима - како? Opet isto.Crna ruka se finansirala iz Rusije.Dragutin Dimitrijević Apis,Gavrilo Princip i Ruski ambasador u Beogradu su u Košutnjaku vežbali gađanje iz pištolja kojim je kasnije ubijen Ferdinand. Naravno,Rusi koji su obećali da neće dozvoliti aneksiju Bosne tokom aneksione krize 1909 su su potpisali dokument da se ne protive aneksiji Bosne. Бугарску је у Други балкански рат гурнула Аустроугарска. Милан није водио проруску политику. Bugarsku je gurnula u rat Rusija i verovatno Nemačka,Austija se zalagala za arbitražu,mada se i Rusija kao nešto zalagala za isto. Не бих да испадне да браним било кога ил да узимам имагинарне стране у тој расправи ко из "Три карте за Холивуд" која се на форуму редовно води, свако ради онако како му је у интересу, то поштујем максимално, ал много од онога што си рекао поштено си се налупао. Nemaš pojma,Ktulua znam lično Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука