wolf Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Ovo je već druga priča,pod uslovom da je cela i istinita,međutim poznavajući ruse i naše opet je tu po sredi neka mutljavina. Pa ocigledno ne poznajes Ruse. Rusi nisu mutljavine, za razliku od nasih. Sa Rusima nema zajebavanja. Ako se pak sta "izjalovi" bice iskljucivo do nasih "mudrih"odluka. Mislim pazi ko bi normalan ponudio ovakve uslove Srbiji, a kolio Srbi treba da budu glupi da odbiju isto. Благовесник and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Pa ocigledno ne poznajes Ruse.Rusi nisu mutljavine,za razliku od nasih.Sa Rusima nema zajebavanja.Ako se pak sta "izjalovi" bice iskljucivo do nasih "mudrih"odluka.Mislim pazi ko bi normalan ponudio ovakve uslove Srbiji,a kolio Srbi treba da budu glupi da odbiju isto. ma to se kod nas resava jeftino, 100-200 hiljada evrica i propada trgovina .. wolf and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 А могли би и Руси да нам поклоне, као Амери пре 60-ак година... A to su nam nesto Ameri poklonili? Ili su poklonili komunistima? Kao sto danas poklanjaju Sirijskim "borcima za slobodu"? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 A to su nam nesto Ameri poklonili? Ili su poklonili komunistima? Kao sto danas poklanjaju Sirijskim "borcima za slobodu"? На ово стварно немам коментар... А што се тиче поклона... Након посете НГШ ЈА Коче Поповића Вашингтону, уследило је низ узвратних посета високих војних делегација нашој војсци, што је и резултовало уласком Југославије у Програм помоћи за заједничку одбрану. На дан 14. новембра 1951. године,дошло је до свечаног потписивања документа, између Маршала Југославије Јосипа Броза Тита и амбасадора САД у Београду, Џорџа Алена. Споразумом је било предвиђено прво допуњавање, а касније и комплетно пренаоружавање југословенске војске наоружањем и војном опремом америчког, британског и француског порекла... Пројектована цифра помоћи је била 746 500 000 (ондашњих) долара. Та цифра је вишеструко премашивала помоћ цивилном становништву коју су западни савезници упутили тадашњој Југославији и представља највећу бесповратну помоћ коју је влада САД упутила иједној земљи, а која није била члан Атлантског савеза... У први мах, одмах након потписивања споразума, попуњени су поједини ваздухопловни пукови британским Москитосима и америчким Ф-47 Тандерболт. Истине ради, треба рећи да је тих око 300 авиона оба ова типа представљало ремонтоване британске, односно америчке летелице, те им је зато и цена била чини ми се око 2000 фунти по комаду... Ипак иако ремонтовани, ови авиони су добро дошли као попуна и замена за већ добрано израубоване совјетске Петљакове и Јакове... Већ следећа испорука следује са првим млазним авионима који су ушли у састав нашег ЈРВ... Били су то Т-33 Шутинг Стар и Ф-84 Тандерџет... Након кратког прекида у испоруци током "Тршћанске кризе", све до нашег једностраног иступања из овог програма, коминикеом Владе ФНРЈ од 15. јула 1957. године, наша војска је готово у потпуности била пренаоружана на оружја и оруђа западног порекла... Што се тиче РВ, након већ поменутог почетног периода и испоручивања ремонтованих-дакле половних летелица, у каснијем периоду, са почлетком испоруке млазних авиона, ситуација се променила, тако да су нам испоручиване летелице са до 100 сати налета, или пак потпуно нове, са фабрички уцртаним ознакама нашег ЈРВ. Куриозум је био и тај да смо неке авионе (Ф-86 Сејбр), добили пре него неки амерички НАТО савезници у Европи... Укупно је испоручено: - 150 Москитоса, - 150 Ф-47 Тандерболт, - 125 Т-33 Шутинг Стар (и као итерација ТВ-2), - 230 Ф-84 Тандерџет, - 250 Ф-86 Сејбр, - 35 Ц-47 Даглас - 50 С-55 (хеликоптер) и - још на десетине појединачних или по неколико примерака одређеног типа... Даље, поред ваздухоплова, РВ-у је испоручено преко 2000 возила специјалне намене. Овај кратак период је допринео наглом технолошком успону и квалитативном скоку у развоју наше војске и индустрије. Школовање и обука летачког и техничког кадра је подигнута на виши ниво самом употребом млазне авијације, те паралелним школовањем кадра у Америци и Француској... Ваздухопловна медицина бележи нагли успон који крунише отварањем нове зграде ове установе на аеродрому Батајница са модерном центрифугом и барокомором, а Ваздухопловни медицински Институт смешта међу "топ фајв" таквих установа у свету, те као научно-наставну базу Медицинског факултета и ВМА. Уз помоћ савезника са запада, организована је и служба ВОЈИН која је опремљена мрежом радара и радарских станица која се у том, на амерички начин задејствованом систему, одржала до данашњих дана. Они су тада и поставили велике радаре на Јахорину, Копаоник и Пљешевицу... Започео је и развој морнаричке авијације на основу искустава стечених са америчком 6. флотом, пре свега приликом сусрета са њиховим носачима авиона (који су и допремили поједине контигенте летелица из помоћи), те крстарицама и разарачима у Пули и Сплиту, тј. на маневрима у Хварском каналу. И на крају ниво целокупне техничке културе је подигнут, тако да је и наша индустрија у том периоду савладала производњу млазних авиона (између осталог), а освојен је и ремонт сваког од добијених типова ваздухоплова. Наша индустрија је током тог перида војсци испоручила око 500 летелица различитих типова и намена... https://www.pouke.org/forum/topic/28501-sad-bile-spremne-na-nuklearni-rat-da-bi-odbranile-sfrj-od-staljina/?p=920709 Sudija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 I sta sad?Ispada jos da su nam oni u stvari saveznici.Ta pomoc je svakako imala svoje interese,pre svega da Broz otkaze poslusnost Staljinu.To jest da se razbije Sovjetski uticaj na Balkanu.Isto to nam je nudio i Hitler,pre nego sto nas je napao.To dakle nije pomoc,vec isplata.Mada tek cemo da osetimo posledice njohove "pomoci '99",kad budemo svesni da smo svi zakacili nekakvu bolestinu.To im nikad necu zaboraviti,al cini mi se da ima mladjih generacija poput Miosavljevica,kojima je sasvim svedno kome da sluzi,bitno da je njemu dobro.Ljudi nikako da shvate da mi moramo izarati stranu,ili Nato ili CSTO.Nikakva neutralnost nam nista ne garantuje,Svajcarska neutranost nije put,jer su oni opstali zahvaljujuci masonskim bankarima.Mozemo mi i govoriti o vojnoj pomoci Rusa za vreme Turaka ,pa za vreme Cara Nikolaja.Uostalom odkud mi znamo pravo stanje dogovora,sasvim sam siguran da ce biti besplatne isporuke i od strane Rusa ukoliko pristupimo Ruskom vojnom savezu.Ne moze sve odjednom.Mi Srbi stvarno nemamo relano sagledavanje,stalno ocekujemo da neko drugi resava nase probleme,sad bi da neko drugi i krvari...e jbg. http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Pa ocigledno ne poznajes Ruse. Rusi nisu mutljavine, za razliku od nasih. Sa Rusima nema zajebavanja. Ako se pak sta "izjalovi" bice iskljucivo do nasih "mudrih"odluka. Mislim pazi ko bi normalan ponudio ovakve uslove Srbiji, a kolio Srbi treba da budu glupi da odbiju isto. Rusi su sveti narod. Ja mislim da treba da ubacimo novu slavu u pravoslavni kalendar "sveta majka Rusija" To im nikad necu zaboraviti,al cini mi se da ima mladjih generacija poput Miosavljevica,kojima je sasvim svedno kome da sluzi,bitno da je njemu dobro. Milosavljevic jednostavno nije idiot da veruje u razne budalastine. Nemci, francuz i englezi su ceo srednji vek medjusobno ratovali, danas su u super odnosima. Samo naivna budala moze da veruje da Rusija ima neki odnos prema Srbiji cisto eto.. iz bratske ljubavi. Mozemo mi i govoriti o vojnoj pomoci Rusa za vreme Turaka ,pa za vreme Cara Nikolaja. Mozemo da govorimo i podrsci turcima kada smo hteli da proglasimo nezavisnost i ukidanje Sretnjskog ustava, kada Rusima nije bilo u interesu sta je sa Srbima. Takodje mozemo da pricamo o podrsci bugarskoj u ratu protiv Srbije... opet tada se zaboravila bratska ljubav. Uostalom odkud mi znamo pravo stanje dogovora,sasvim sam siguran da ce biti besplatne isporuke i od strane Rusa ukoliko pristupimo Ruskom vojnom savezu Rusi nas ne zovu niukakav vojni savez, njih ne zanima da sa njima budemo niukakvom vojnom savezu. Trenutak kada nam to ponude ce biti trenutak kada ce da im zatrebamo, da nas iskosriste za nek isvoj interes. Mi Srbi stvarno nemamo relano sagledavanje,stalno ocekujemo da neko drugi resava nase probleme,sad bi da neko drugi i krvari...e jbg. U tome se slazemo, umesto da diskutujemo kako da podignemi privredu i ekonomiju Srbije ti mastas o nekim glupostima kao sto je "vojni savez sa rusijom" Rusija je toksicna po Srpsku ekonomiju, izvoz u rusiju je nikakav, uvoz iz Rusije je ogroman. Sudija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 I sta sad?Ispada jos da su nam oni u stvari saveznici.Ta pomoc je svakako imala svoje interese,pre svega da Broz otkaze poslusnost Staljinu Па ништа... Иначе, ми смо били савезници са Америком, као и са Русима уосталом... И као Србија, и као Југославија... Чисто за подсећање... Што се тиче Брозовог отказивања Стаљину, отказао је он 5 година пре те помоћи... Али. Као што ви поједини хоћете да убедите све који се не слажу са вама, како су Руси наша браћа (у Христу свакако јесу), тако и ја желим само да одбраним свој став, без да икога убеђујем или да полемишем, или се надгорњавам ко је бољи, а ко лошији... Као што рекох већ у оној теми о боксеру... Свуда је нажалост само го интерес... Америци је тада било у интересу да нам поклони те авионе и то је учињено... Дакле интерес! 1000 авиона! Јел` имате уопште представу колико је то? Ок! Идемо даље. "Прелећемо" 60 година у данашње дане. Русија нема интерес овде. За неке на жалост, за неке на срећу... Јер да има, нама би било довољно да нам исто тако поклоне, као и Амери 50-их неки авион... Не 1000! Доста би било и 50-ак... Четири ескадриле... Да "бранимо" нафтовод "Јужни ток", који никако да "дотече"... Али нема интереса... Тако да ћемо морати да купимо тих 6 авиона. Нема везе... Ако буде било новаца, 6 по 6... А да постоји интерес, да Руси дакле имају интересе у Србији или да су им неки интереси угрожени овде, итекако би ми имали овде и руске базе и све што иде уз то... Дакле и нажалост, данас је све интерес. Sudija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 "Прелећемо" 60 година у данашње дане. Русија нема интерес овде. За неке на жалост, за неке на срећу... Јер да има, нама би било довољно да нам исто тако поклоне, као и Амери 50-их неки авион... Не 1000! Доста би било и 50-ак... Четири ескадриле... Да "бранимо" нафтовод "Јужни ток", који никако да "дотече"... Али нема интереса... Тако да ћемо морати да купимо тих 6 авиона. Нема везе... Ако буде било новаца, 6 по 6... А да постоји интерес, да Руси дакле имају интересе у Србији или да су им неки интереси угрожени овде, итекако би ми имали овде и руске базе и све што иде уз то... Дакле и нажалост, данас је све интерес. Upravo, i to ovi Rusofili nikako da prihvate i shvate. Oni bi da se nabedjuju ko nas vise voli. Shisti im uvo i jedima i drugima za Srbiju sto se geopolitike tiche. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 1000 авиона! Јел` имате уопште представу колико је то? Ок! Идемо даље. "Прелећемо" 60 година у данашње дане. Русија нема интерес овде. За неке на жалост, за неке на срећу... Јер да има, нама би било довољно да нам исто тако поклоне, као и Амери 50-их неки авион... Не 1000! Доста би било и 50-ак... Четири ескадриле... Да "бранимо" нафтовод "Јужни ток", који никако да "дотече"... Али нема интереса... Тако да ћемо морати да купимо тих 6 авиона. Нема везе... Ако буде било новаца, 6 по 6... А да постоји интерес, да Руси дакле имају интересе у Србији или да су им неки интереси угрожени овде, итекако би ми имали овде и руске базе и све што иде уз то... Дакле и нажалост, данас је све интерес. Ma o kakvim ti avionima pricas?Za zaprasivanje kanala?O tim avionima?Pa dobro,lepa pomoc,taman da se odbranimo od invazije sa Nila.Na balkanu imaju svi interes,sem Amera,Rusa,tu su i Turci.Kao sto rekoh, ovo je super ponuda,s' obzirom da se politicki vrh Srbije prostituse sa Zapadom.A Gasprom,sto spasava Zvezdu i Partizan,to nikom nista?5 miliona eura na godisnjem nivou samo zato jer je cika Putin dobio podrsku na Mrakani,kakvu niakd i nigde nece dobiti.Sto nije Najk il' Mercedes toliko odvajao u propale Srpske klubove?! Da se vratimo na naoruzanje,sva nasa vojna oprema je vezana za SSSR.Ti bi to trebao znati,jer si vojnik koliko sam video na fotkama.Danas je nemoguce odrzati suverenitet i integritet bez saveznika,ma zapravo tako je od vajkada,samo sto su ans masoni za vreme komunista ubedeli u drgacije stavove,koji su nam se odbili o glavu tokom ratova devedesetih.Dakle,potrebni su nam saveznici,a ako vec moram da biram,biracu narod koji nas ne mrzi,nema okupatorske pretenzije,vojno i ekonomski je jak,i duhovno smo povezani. @Milosavljevic strogo je zabranjeno vredjanje sagovornika! urednistvo http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 ,s' obzirom da se politicki vrh Srbije prostituse sa Zapadom. A Gasprom,sto spasava Zvezdu i Partizan,to nikom nista?5 miliona eura na godisnjem nivou samo zato jer je cika Putin dobio podrsku na Mrakani,kakvu niakd i nigde nece dobiti. Primećuješ li ovde nešto, da tako kažem, neobično? Ne? Nema veze. Btw, posle zareza, tačke itd. piše se razmak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Ma o kakvim ti avionima pricas?Za zaprasivanje kanala?O tim avionima? На дан 14. новембра 1951. I ako mogu da ti postavim jedno pitanje, ali ako možeš i ako hoćeš da mi odgovorš iskreno, da li imaš više od 16 godina? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 I ako mogu da ti postavim jedno pitanje, ali ako možeš i ako hoćeš da mi odgovorš iskreno, da li imaš više od 16 godina? То сам и ја хтео да питам. Црно-бели поглед на свет је карактеристичан за неке ране двадесете. Не бих му дао више од 22, судећи по ставовима. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 То сам и ја хтео да питам. Црно-бели поглед на свет је карактеристичан за неке ране двадесете. Не бих му дао више од 22, судећи по ставовима. Nisam ni je mnogo stariji, ustvari čak sam i mlađi, tek sam skoro ušao u te rane dvadeste Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Nisam ni je mnogo stariji, ustvari čak sam i mlađi, tek sam skoro ušao u te rane dvadeste Зато си атеиста који виси православном форуму. Млађони, Odahviing and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Lep aviončić, MiG-35, nema šta.. Mi kupimo 10-12 komada, a Hrvati zatim na poklon od Amerike dobiju 40 F-16, tako da opet mi izvučemo debeli kraj jer Hrvati imadu jaču aviaciju i još je dobiju na poklon.. Jedan razlog zašto sam za F-16, jer onda ni Ameri nemaju razlog da Hrvatima poklanjaju avione. A da ulazimo u hladni rat sa Hrvatima koji od Amera dobijaju na poklon, ovo bi imalo samo nama da se obije po nos, jer za ovaku eskalaciju nemamo sredstva. Trenutno - osim Kosova - ne trebaju nam sukobi sa susedima, moramo da jačamo ekonomiju i saradnju sa zapadnim državama da barem sutradan dobijemo zeleno svetlo ako zatreba. Za oporavak Srpske ekonomije,treba i novca i vremena.A mi nemamo ni jedno,ni drugo.Dakle,suludno bi bilo cekati da sami stanemo na noge.Vise mi se svidja ideja,sad,uz malu pomoc prijatelja(citaj Rusije).Ti stvarno mislis da bi Ameri poklonili rvatima f16,ne budi smesan.Drugo,mi treba da budemo sa njima u ratu(i politickom i vojnom) dok se ne povuku sa okupiranih teritorija.Samo treba saveznike traziti i sa neprijateljima Hrvata,recimo kao sa Italijanskom Desnicom.iko zapravo ne pita pilote,koji su uzgred vec i navikli na Mig,sta bi oni voleli da "voze". Jedna eskadrila Mig-35 i jedna Su-47 (ovo drugo kad udjemo u vojni savez) i mi smo gospodari na Balkanu http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука