sanja84 Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ljudi nije u redu ovo sikter, još si tu... Ja dajem izvinjenje Zayronu jer sprva nisam razumela o čemu čovek priča i zbog čega to priča. Nekad je teško čoveku iskazati šta misli, meni prvoj. Krajnji rezultat ispadne bezveze. Čujte ovako. Ako nismo osudili paljenje Hrvatske ambasade u Beogradu, a pali se pri svakom mitingu, štrajku prosvetara i slično...Ako se nismo zapitali kako je Hrvatskoj manjini u Srbiji, da li se boje da će neko doći i zapaliti njihovu kuću, ako nismo...a mnogi nisu...Onda nemojmo da osudimo ni lomljenje tabli u Vukovaru. Eto-prosto tako. Ako neko sluša Boru Čorbu, bez obzira šta je pevao za vreme rata i šta i danas priča...onda neka pusti i te ljude što slušaju Tompsona. Goki ti si emotivno sve to rekao, tako da bi te moji odgovori samo nervirali, ali ako stvarno misliš da decu nastaniš na zemlji pradeda, onda nema druge od bratstva i jedinstva i suživota. Svi trpimo, nervira te otac, brat, sestra, profa...nerviraju te susedi...ali nećeš ih ubijati. Što se dece tiče, najviše je srpske dece ubijeno od strane Srba i to rođenih roditelja. Ne jedan Jasenovac nego ko zna koliko Jasenovca. Koliko ljudi i ubica Srba ti u svom okruženju imaš, koji su svoju sopstvenu decu ubili, pa ti sa njima svejedno sediš, govoriš...živiš. I to ne samo abortusi i kontracepcijski mikroabortusi...šta je sa psihičkim uništavanjem dece kroz strah, torturu fizičko i psihičko zlostavljanje... Od najbližih, a gde je šikaniranje u školi, iskorišćavanje poslodavca na poslu, mobing.... E a onda da ja tebe pitam...Gde su tu sad Hrvati? Na kojem mestu? Da li su napravili, ili su pretili? Ili možda negde neki Hrvat napravio, pa možda će i taj tvoj sused. Izjednačiti Boru đođevića i Tomsona je najveća budalaština koju sam čuo u životu! Dosta bre zavlačenja i manipulacije. Ne dozvolite ljudi da vas đavo uvuče u Dexi šta sad sa tim što sam rekla? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BorisR Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ako ćirilićni natpisi iritiraju i provociraju Hrvate to onda zato što se oni osjećaju tako, da su bili napadani i pod agresijom i to oni sami tvrde i zato se protiv nje bune. Znaci, sva netrpeljivost prema cirilici je zato sto su Hrvati napadani u Vukovaru? A sta cemo sa periodom pre izbijanja bilo kakvog izbijanja sukoba u Vukovaru? Pre sukoba, hrvatske vlasti u Vukovaru su pocele otpustati Srbe sa posla, nekim Srbima nisu isplacivane penzije. U prolece 1991. godine, hrvatske paravojne jedinice su otimale i ubijale srpske civile. Prema hrvatskim izvorima 126 civila srpske nacionalnosti (Ferdinand Jukic, sef Tudjmanove obavestajne sluzbe-Vukovar). Podignuti su u vazduh mnogi srpski kafici: "Krajisnik" (15. 4.), "Sarajka" (3. 5.), "Tufo" (3. 5.), "Brdo" (6. 5.), "Mali raj" (28. 6.), "Popaj" (2. 7.), "Tocak" (21. 7.), "Cokot bar" (24. 7.), "Sid" (30. 7). Stradali su i kiosci srpskih novina. To izgleda nisu nikakvi napadi, niti agresija :.mislise. "to se ne pita, ne racuna". Hrvatske paravojne jedinice su danima drzale kasarnu JNA u blokadi. JNA je 14.9.1991.godine, krenula u legitimnu deblokadu svoje kasarne u Vukovaru. Ona je tada bila jedina legitimna vojska na celom prostoru Jugoslavije, a samim tim, podrazumeva se i u Vukovaru. Tada je na celu JNA bio Veljko Kadijevic - Hrvat po majci. Njegov zamenik je bio Josip Gregoric - Hrvat i Stane Brovet - Slovenac. Andrija Silic -Hrvat, za vreme borbe za Vukovar,bio je glavni komandant staba Centralne komande u Beogradu. Zvonko Jurjevic (Hrvat), komandant RV i PVO JNA. U to vreme je u sastavu JNA bilo dosta Hrvata i zauzimali su visoke funkcije. Jedan deo hrvatskih generala je presao na hrvatsku stranu, ali veci deo je i dalje ostao u sastavu JNA do kraja rata u Vukovaru. Neki izmisljaju kako je JNA bila srpska, a to ne odgovara cinjenicama. I danas, posle toliko vremena od tih sukoba, kriva cirilica. Van pameti..... feeble, zuti car, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Вређа их што постојимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 @@Zayron, И још нешто, очекујемо извињење од тебе. Nemoj posle ce da trazi obostrano. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука