Crveni Baron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ovo što se dešava nije ništa čudno, ako se uzme u obzir: - Totalna, u najmanju ruku, nezainteresovanost EU šta se dešava na Balkanu i odsustvo bilo kakve kritike Hrvatske za događaje u istoj. - Iz gornje stavke, osećaj svemoći Hrvatske koji proizilazi iz toga da sebe smatraju pobednicima u svim dešavanjima '90-ih i da zato mogu da rade šta hoće bez da snose ikakve posledice (ćirilične table su samo deo problema. Tu su razni Tompsoni, izjave zvaničnika da ne žele Srbe u porodici, srknavljenje Jasenovca, masovne histerije na ulicama i školama oko hrvatskih i haških osuđenika, itd). - Nezainteresovanost ili nesposobnost (a verovatno oba) Srbije da poradi na svom međunarodnom položaju i "ugledu" koji je stekla '90-ih. Ako ćemo iskreno, i srpske političare ovde boli pedu mnogo za ćirilične table. To im treba samo da bi malo kukali i podgrevali atmosferu koja je ionako već usijana i predstavljali se glasačima kao patriote. A međunarodni ugled nikako neće da poraste sam od sebe, niti će prošlost da se vrati pa da se nešto ispravi. Ali što bi se neko zamlaćivao sa racionalnim pristupom politici i razmišljanju o sadašnjosti i budućnosti, kad im se više isplati ovo što sad rade... Probaj da se zapitas zasto je EU toliko nezainteresovana za prava Srba a svojski su se angazovali pa i vojno za prava Hrvata ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Manolisu, o čemu to pišeš? Kad sam to napisao i gdje na forumu da su Srbi agresori? Pokaži, gdje si to pročitao? Ево ја да пробам? Ako ćirilićni natpisi iritiraju i provociraju Hrvate to onda zato što se oni osjećaju tako, da su bili napadani i pod agresijom i to oni sami tvrde i zato se protiv nje bune. Srbi će imati svojer table kad se izvinu Hrvatima, Hrvati neće imati nemirnu savjest i probleme sa srpskim tablama dok se ne izvinu Srbima. i ne počnu s njima ponovo živjet u miru. A to zato jer su obe strane jednako umješane u zločine ii obe činila zlodjela. Već sam objasnio da natpisi mogu biti i često jesu vrlo iritantnim simbolom agresije i okupacije koji može nekog provocirat i podsjećat na nešto čega se ne želi sjećati. Crveni Baron and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 http://www.blic.rs/Vesti/Svet/584324/Hrvatska-dobila-packu-od-Evropske-komisije-zbog-cirilice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ускоро тројезичне табле.. VUKOVARВУКОВАРفوكوفار sanja84, Crveni Baron, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ево ја да пробам? Ako ćirilićni natpisi iritiraju i provociraju Hrvate to onda zato što se oni osjećaju tako, da su bili napadani i pod agresijom i to oni sami tvrde i zato se protiv nje bune. To si probao loše a nadam se da se ne radi o namjernom zlomislenom izvrtanju jerr taméo je jasno bila riječ o tome da su se Hrvati subjektivno osjećali napadnuti u Vukovaru i da je to razlog zašto oédbijaju ćirilicu u Vukovaru. Ito tako i da su se Srbi subjektivno osjećali napadnuti od strane MUP-a hrvatske u Krajini. Ako ćirilićni natpisi iritiraju i provociraju Hrvate to onda zato što se oni osjećaju tako, da su bili napadani i pod agresijom i to oni sami tvrde i zato se protiv nje bune. Šta ja drugo ovdje pišem nego to što se može pročitati svuda i vidjeti i čuti u svakom hrvatskom videu koji o tom govori a dva takva videa s tim tvrdnjama si ti sam ovdje postavio? To je njihova interpretacija a ta srpska je bila da su hrvatska šahovnica, grb, zastava i hrvatski natpisi bili opasnošću po Srbe i srpske teritorije u kninskoj SAO Krajini a i taj sam aspekt tamo takodjer naveo, Dakle obe strane! I šta je tu u tim konstatacijama bilo toliko toga neobjektivnog ili neistinitog? Da bismo razumjeli šta kome i zašto smeta ondato moramo i nabrojat i opisat, o tom je ova tema. Srbi će imati svojer table kad se izvinu Hrvatima, Hrvati neće imati nemirnu savjest i probleme sa srpskim tablama dok se ne izvinu Srbima. i ne počnu s njima ponovo živjet u miru. A to zato jer su obe strane jednako umješane u zločine ii obe činila zlodjela. Već sam objasnio da natpisi mogu biti i često jesu vrlo iritantnim simbolom agresije i okupacije koji može nekog provocirat i podsjećat na nešto čega se ne želi sjećati. Ovako je vto bilo: A bez izvinjenja i to obostranih nema ni govora o nekakvom pomirenju. Srbi će imati svojer table kad se izvinu Hrvatima, Hrvati neće imati nemirnu savjest i probleme sa srpskim tablama dok se ne izvinu Srbima. i ne počnu s njima ponovo živjet u miru. A to zato jer su obe strane jednako umješane u zločine ii obe činila zlodjela. Ovo si takodjer izvadio iz konteksta, riječ jer bilka o motivaciji koja objašnjava jednako sa psihološke strane isto i češko "tabloborstvo" njemačkih i ruskih natpisa i srpsko "tabloborstvo" hrvatskih državnih natpisa u Krajini na zgradama policije, opštine itd .i hrvatsko ćirilićno "tabloborstvo". Danas je upravo godišnjica invazije na ČSSR a šta tamo piše? Avgust 1968: Okupacija češke duše traje do danas. Česi se boje. Srpen 1968: Okupace české duše trvá dodnes. Češi mají strach http://nazory.aktualne.cz/komentare/srpen-1968-okupace-ceske-duse-trva-dodnes-cesi-maji-strach/r~bb3db424471e11e5b3730025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-2 Onoi što govorim cijelo to vrijeme, u Vukovaru je problkem u tome jer u glavama obojih i hrvata i Srba koji tamo žřive rat nije završio, rat tamo još traje. kad bi taj problem bio samo u tablama bilo bi ga lako rješiti. Na Česima se duboko potpisala ta invazija 1968 i nisu je zaboravili ni danas. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Bila je dakle riječ o motivima, zašto se neko osjeća takoí i zašto radi to što radi, čime je vodjen ili motivisan. Hrvati osjećajem agresije i okupacije koju su nad njima proveli Srbi (oipet znači prema NJIHOVOJ interpretaciji) a Srbi osjećajem agresije i okupacije koju su nad njima proveli Hrvati. Riječ je bila o subvjektivnim osjećajima i motrivacijama i jednih i drugih. Već sam govorio da su se oboji uzajamno i istovremeno osjećali napadnuti i pod agresijom tih drugih. Česki sudestski Njemci nisu se osjećali poniženo, okupirano i pod agresijom kad je Wermacht ušao u Československo već oslobodjeni i spašeni od "češkog utlaku" ali Česi su se tako osjećali i okupirani i pod agresijom iszto kao i poslije 1968. I tu je znači riječ oé subjektivnom doživljaju istog istorijskog i ratnog dogadjaja. Fotogalerija - avgust 1968, ČSSR http://technet.idnes.cz/foto.aspx?r=vojenstvi&c=A150819_164922_vojenstvi_vse&foto=MBB5d5aac_002.jpg Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 I šta je tu u tim konstatacijama bilo toliko toga neobjektivnog ili neistinitog? Знаш шта Зајроне, за неке ствари у животу није довољно бити објективан, потребно је да будеш праведан и да изабереш страну. Ти то очигледно не можеш или не желиш и у потпуности те разумем ипак си ти полу хрват, својим "објективним" ставом и масом не битних клипова које постављаш вређаш нас. Onoi što govorim cijelo to vrijeme, u Vukovaru je problkem u tome jer u glavama obojih i hrvata i Srba koji tamo žřive rat nije završio, rat tamo još traje. kad bi taj problem bio samo u tablama bilo bi ga lako rješiti. Како је хрватска ушла у еу ако је још у рату? П.С. Мислим да се ипак човек на личном примеру најбоље учи. Шта мислиш о томе да ти се на овом форуму забрани било какво постављање клипова на чешком, писање на јекавици па чак и латиници, јер ћирилица је службено писмо у Србији. feeble је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Знаш шта Зајроне, за неке ствари у животу није довољно бити објективан, потребно је да будеш праведан и да изабереш страну. Ти то очигледно не можеш или не желиш и у потпуности те разумем ипак си ти полу хрват, својим "објективним" ставом и масом не битних клипова које постављаш вређаш нас. Како је хрватска ушла у еу ако је још у рату? П.С. Мислим да се ипак човек на личном примеру најбоље учи. Шта мислиш о томе да ти се на овом форуму забрани било какво постављање клипова на чешком, писање на јекавици па чак и латиници, јер ћирилица је службено писмо у Србији. Ovo ima nekog vrijedjat - istina koja govori o tom da su obe strane činile zlodjela i da se bez uzajamnog izvinjenja ta stvar u Vukovaru ne poomakne dalje ni jedan korak? Ako je za tebe pravda nešto drugo za mene je ovo, očigledno imamo drugačije stavove po pitanju pravde. U Dubrovniku su Srbi i Hrvati našli načina da to tako riješe hrišćanski, u Vukoívaru očigledno još ne. A bez izvinjenja i to obostranih nema ni govora o nekakvom pomirenju. Srbi će imati svojer table kad se izvinu Hrvatima, Hrvati neće imati nemirnu savjest i probleme sa srpskim tablama dok se ne izvinu Srbima. i ne počnu s njima ponovo živjet u miru. A to zato jer su obe strane jednako umješane u zločine ii obe činila zlodjela. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ovo ima nekog vrijedjat - istina koja govori oé tom da su obe strane činile zlodjela i da se bez uzajamnog izvinjenja ta stvar u Vukovaru ne poomakne dalje ni jedan korak? Ako je za tebe pravda nešto drugo za mene je ovo, očigledno imamo drugačije stavove po pitanju pravde. A bez izvinjenja i to obostranih nema ni govora o nekakvom pomirenju. Srbi će imati svojer table kad se izvinu Hrvatima, Hrvati neće imati nemirnu savjest i probleme sa srpskim tablama dok se ne izvinu Srbima. i ne počnu s njima ponovo živjet u miru. A to zato jer su obe strane jednako umješane u zločine ii obe činila zlodjela. Не врти ми исту реченицу, ако немаш шта паметно да кажеш искључи се са теме. У осталом то што си написао је ТВОЈа истина, али не и стварна истина. П.С. Дакле Зајроне..."Сиктер море" Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 @@Zayron, И још нешто, очекујемо извињење од тебе. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Kad bi za svakog ubijenog Srbina od strane hrvata u poslednjih 100 godina ubili , sa punim pravom , jednog hrvata , cenim da bi hrvatska ostala prazna . I to govori sve . Oni su ljuti jer nisu uspeli da pobiju sve Srbe u hrvatskoj pa im sad i cirilica smeta . Dexi, Crveni Baron and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 @@Zayron, И још нешто, очекујемо извињење од тебе. Svakjako! izvinjavam se Morticiji Adams i svima ostalima koji očekuju izvinjenje od mene na tome što ostajem pri svojoj tvrdji da su za bratoubvilački rrat 90-tih godina odgovorne sve zaraćene strane i njihove političke garniture i izvinjavam se takodjer što mislim da bez pokazane hrabrosti i odvažnosti za uzajamnim priznanjem svog dijela krivice krivice i uzajamnim i medjusobnim otpuštenjem svih umješanih strana u ratne sukobe i konflikte za sopstvene počinjene zločine i zlodjela, dakle i slovenaca, i Hrvata i Srba i bošnjaka i Crnogoraca i Makedonaca neće biti mira na prostorima exJugoslavije ni u budućnosti a ratne rane svih njih će ostati i dalje nezacijeljene i nezaliječene , no, ne namjeravam ništa mjenjati na tom svom stavu. svjestan sam da se taj moj stav razantno kosi sa stavom Morticije Adamas da su neki od tih naroda više krivi i odgovorni, neki manje krivi i odgovrni a neki uopšte nisu krivi a ni odgovorni za to sve što se dešavalo u ratou 90-tih u exJugoslaviji i zbog toga se njoj i svima drugima ovdje ovako javno izvinjavam. . Tome pridajem i ovo svoje drugo izvinjenje od 2011: https://www.pouke.org/forum/topic/12578-zayronovo-izvinjene-svim-srbima-i-%C5%BEru-za-jasenovac-i-usta%C5%A1ke-zlo%C4%8Dine-170111/ sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ljudi nije u redu ovo sikter, još si tu... Ja dajem izvinjenje Zayronu jer sprva nisam razumela o čemu čovek priča i zbog čega to priča. Nekad je teško čoveku iskazati šta misli, meni prvoj. Krajnji rezultat ispadne bezveze. Čujte ovako. Ako nismo osudili paljenje Hrvatske ambasade u Beogradu, a pali se pri svakom mitingu, štrajku prosvetara i slično...Ako se nismo zapitali kako je Hrvatskoj manjini u Srbiji, da li se boje da će neko doći i zapaliti njihovu kuću, ako nismo...a mnogi nisu...Onda nemojmo da osudimo ni lomljenje tabli u Vukovaru. Eto-prosto tako. Ako neko sluša Boru Čorbu, bez obzira šta je pevao za vreme rata i šta i danas priča...onda neka pusti i te ljude što slušaju Tompsona. Goki ti si emotivno sve to rekao, tako da bi te moji odgovori samo nervirali, ali ako stvarno misliš da decu nastaniš na zemlji pradeda, onda nema druge od bratstva i jedinstva i suživota. Svi trpimo, nervira te otac, brat, sestra, profa...nerviraju te susedi...ali nećeš ih ubijati. Što se dece tiče, najviše je srpske dece ubijeno od strane Srba i to rođenih roditelja. Ne jedan Jasenovac nego ko zna koliko Jasenovca. Koliko ljudi i ubica Srba ti u svom okruženju imaš, koji su svoju sopstvenu decu ubili, pa ti sa njima svejedno sediš, govoriš...živiš. I to ne samo abortusi i kontracepcijski mikroabortusi...šta je sa psihičkim uništavanjem dece kroz strah, torturu fizičko i psihičko zlostavljanje... Od najbližih, a gde je šikaniranje u školi, iskorišćavanje poslodavca na poslu, mobing.... E a onda da ja tebe pitam...Gde su tu sad Hrvati? Na kojem mestu? Da li su napravili, ili su pretili? Ili možda negde neki Hrvat napravio, pa možda će i taj tvoj sused. Dosta bre zavlačenja i manipulacije. Ne dozvolite ljudi da vas đavo uvuče u gluposti. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ја се извињавам Зајрону јер смо га разумели тачно онако како је мислио уместо онако како је желео да га разумемо. Снежана, feeble, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dexi Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Ljudi nije u redu ovo sikter, još si tu... Ja dajem izvinjenje Zayronu jer sprva nisam razumela o čemu čovek priča i zbog čega to priča. Nekad je teško čoveku iskazati šta misli, meni prvoj. Krajnji rezultat ispadne bezveze. Čujte ovako. Ako nismo osudili paljenje Hrvatske ambasade u Beogradu, a pali se pri svakom mitingu, štrajku prosvetara i slično...Ako se nismo zapitali kako je Hrvatskoj manjini u Srbiji, da li se boje da će neko doći i zapaliti njihovu kuću, ako nismo...a mnogi nisu...Onda nemojmo da osudimo ni lomljenje tabli u Vukovaru. Eto-prosto tako. Ako neko sluša Boru Čorbu, bez obzira šta je pevao za vreme rata i šta i danas priča...onda neka pusti i te ljude što slušaju Tompsona. Goki ti si emotivno sve to rekao, tako da bi te moji odgovori samo nervirali, ali ako stvarno misliš da decu nastaniš na zemlji pradeda, onda nema druge od bratstva i jedinstva i suživota. Svi trpimo, nervira te otac, brat, sestra, profa...nerviraju te susedi...ali nećeš ih ubijati. Što se dece tiče, najviše je srpske dece ubijeno od strane Srba i to rođenih roditelja. Ne jedan Jasenovac nego ko zna koliko Jasenovca. Koliko ljudi i ubica Srba ti u svom okruženju imaš, koji su svoju sopstvenu decu ubili, pa ti sa njima svejedno sediš, govoriš...živiš. I to ne samo abortusi i kontracepcijski mikroabortusi...šta je sa psihičkim uništavanjem dece kroz strah, torturu fizičko i psihičko zlostavljanje... Od najbližih, a gde je šikaniranje u školi, iskorišćavanje poslodavca na poslu, mobing.... E a onda da ja tebe pitam...Gde su tu sad Hrvati? Na kojem mestu? Da li su napravili, ili su pretili? Ili možda negde neki Hrvat napravio, pa možda će i taj tvoj sused. Dosta bre zavlačenja i manipulacije. Ne dozvolite ljudi da vas đavo uvuče u Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука