Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Zayrone ne opravdavaj glupost. Šta? Koju to glupost opravdavam tim što kažem da nije jedina Hrvatska s tim problemima vandalizma nad tablama? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Šta? Koju to glupost opravdavam tim što kažem da nije jedina Hrvatska s tim problemima vandalizma nad tablama? Greši po tom pitanju i Hrvatska i Austrija. Takve pojave u društvu bi morale biti nepoželjne i sankcionisane, jer su odraz mržnje i netrpeljivosti prema ljudima koji nisu iste nacionalnosti kao i većina. Mislim da barem mi jelte valjani Hrišćani treba da shvatimo da su ti svi ljudi braća, koje god nacionalnosti bili i kojim god jezikom pričali. Zašto bi neko bilo diskriminisan zbog gluposti kao što je pripadnost drugom narodu. Zar stvarno moramo voditi dialog o elementarnim stvarima ui postojanju celog čovečanstva. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Овакав степен безобразлука и покушаја манипулације одавно нисам видео. Ма скретање теме. То ради стално. Не осврћи се једноставно на овакве упадице. Zayron очигледно има огроман кредит на овом форуму. Виђао сам да су чланови опомињани (на одобравању, бановани) за много мање. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Greši po tom pitanju i Hrvatska i Austrija. Takve pojave u društvu bi morale biti nepoželjne i sankcionisane, jer su odraz mržnje i netrpeljivosti prema ljudima koji nisu iste nacionalnosti kao i većina. Mislim da barem mi jelte valjani Hrišćani treba da shvatimo da su ti svi ljudi braća, koje god nacionalnosti bili i kojim god jezikom pričali. Zašto bi neko bilo diskriminisan zbog gluposti kao što je pripadnost drugom narodu. Zar stvarno moramo voditi dialog o elementarnim stvarima ui postojanju celog čovečanstva. Tačno, griješe. Alki niko u Evropi ne pravi radi toga monstruma ni od Austrije, ni od Češke a ni od najmanje 20 ostalih zermalja gdje se po Španiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj i ne znam gdje sve trgaju natpisi baskijski, španski, irski, engleski, bretanjski, francuski, arapski itd. i provodi vandalizam nad tablama. Taj vandalizam se ne tiče samo tabli nego svega. Svaki put kad smo okrečili haustor neko je došao i ostavio tragoive djonova odd bakandži i čizama na zidovima svuda gdje je stigao, sad zaključavamo pa se to više ne dešava. A te table na autoputu ćeš zaključati kako? Kako misliš sankcionisati nekog ko to uradi po noći i iskoristi priliku kad niko nije tamo? http://zpravy.idnes.cz/cedule-v-cesko-polskem-pohranici-nici-vandalove-vadi-jim-dvojjazycny-napis-1uo-/domaci.aspx?c=A100114_1318546_domaci_itu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Zayron очигледно има огроман кредит на овом форуму. Виђао сам да су чланови опомињани (на одобравању, бановани) за много мање. Pa u pitanju je to da bi ispalo da je reč u međunacionalnom sukobu, a ne u sukobu mišljenja. Možda to i jeste način da se razvije dialog i prevaziđe problem Vukovara. Pljuni i reci, pa da vidimo, polako... Baniranje bi bilo kao prekid komunikacije i lako, ali nažalost pogrešno rešenje, jer će još više produbiti razdor između Srba i Hrvata. Tačno, griješe. Alki niko u Evropi ne pravi radi toga monstruma ni od Austrije, ni od Češke a ni od najmanje 20 ostalih zermalja gdje se po Španiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj i ne znam gdje sve trgaju natpisi baskijski, španski, irski, engleski, bretanjski, francuski, arapski itd. i provodi vandalizam nad tablama... Zajrone ne razumem ti ja taj češki... Ne skreći sa teme. treba praviti radi toga monstrume ili šta već sve ljude koji to rade, zapravo njihove postupke, ne njih jer su izmanipulisani. I treba država preuzeti na sebe odgovornost da to stanje izmeni. Jer ako se to dopusti, uz malo podpirivanja izbija rat u celoj Evropi, a to nije ono što normalan čovek želi i čemu teži...I ajde više sa tim "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Znate li koliko košta čišćenje vozova od ovakvih sprejerskih besmislica? A dešava se to svaki dan godinama. Milion puta više od zamjene tih tabli. A čmaraju se i ti vozovi i uništavaju se table svuda po Evropi jer vandala je svuda! https://www.google.cz/search?newwindow=1&tbm=isch&q=posprejovan%C3%A9+vlaky&spell=1&sa=X&ved=0CBwQBSgAahUKEwiFxNPAq7fHAhXFVxQKHQS_BHg&dpr=1.09&biw=1252&bih=582 Naravno da se dvojezične table ne mogu uporedjivat sa vozovima jer je njihova vrijednost civilizacijska i etička a ne materijalna. Ako poštujem tog čovjeka druge nacije s kojim živim u istom mjestu onda mu pogotovo kao hrišćanin neću takve stvari radit. Medjutim, svi nisu ni kako treba hrišćani, maximalno na papiru. A vandalu koji se ne ustručava počmarat cijeli voz tako da njihovoi čišćenje dostiže astronomskih iznosa, tome su te table zadnjom lijevom. A sad zamislite da je taj takav vandal još i šovinistički motivisan, onda imate baš ovo što se dešava ne samo u Hrvatskoj već i u Češkoj i svuda. http://zpravy.idnes.cz/cedule-v-cesko-polskem-pohranici-nici-vandalove-vadi-jim-dvojjazycny-napis-1uo-/domaci.aspx?c=A100114_1318546_domaci_itu A problem Vukovara nije u tablama već u glavama tih vukovaraca i Srba i Hrvata, kamo sreće kad bi bio samo u tablama, odmah bi se to dalo ispraviti. Medjutim njima svima tamo u glavama još tutnje haubice i šrotuju mitraljezi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Već sam objasnio da natpisi mogu biti i često jesu vrlo iritantnim simbolom agresije i okupacije koji može nekog provocirat i podsjećat na nešto čega se ne želi sjećati. Kad bi Njemci poonovo okupovali Češku ili Srbiju ako bi tebi bilo svejedno, meni ih ne bi drago gledat svuuda okolo njemačke natpise a radio bi sve što bih stigao da se kutarišem ne samo njemačkim natpisa već i njih i ne bih imao mira dok nim ne bih ugledao ledja. Oh, ta Češka hrabrost protiv Nemačkih agresora je dobro poznata Svetu. Čak se jedan folksdeutscher agresor kandidovao za predsednika Češke i dobio 45% na izborima pre 2 godine, dok je drugi nemački agresor postao predsednik Rumunije. Vrlo Nelagodno. Pričaš kao da smo u srednjem veku a ne u 2015-toj godini. I sve vreme provlačiš tu Tuđmanovu politiku o Srbima agresorima, neje lepo to od tebe. 2015-ta je godina, nema danas nikakve agresije, od građanskog rata je prošlo dosta ali izgleda da je dobra većina u Hrvatskoj zabagovala u period 1991-1995, to se najbolje vidi na izborima, jer ko normalan može da glasa za HDZ (proustašku stranku)?! RYLAH, Goku, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 I sve vreme provlačiš tu Tuđmanovu politiku o Srbima agresorima, neje lepo to od tebe. 2015-ta je godina, nema danas nikakve agresije, od građanskog rata je prošlo dosta ali izgleda da je dobra većina u Hrvatskoj zabagovala u period 1991-1995, to se najbolje vidi na izborima, jer ko normalan može da glasa za HDZ (proustašku stranku)?! Ајд' то и некако, ал' шта ћемо са вандалима који шарају возове? Ево линка: posprejované vlaky 3006 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 С обзиром да људи који шарају возове постоје свуда осим у Северној Кореји, закључујем да је забрана мањинама да користе своје писмо као право загарантовано Уставом оправдана. feeble, nana and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Pa u pitanju je to da bi ispalo da je reč u međunacionalnom sukobu, a ne u sukobu mišljenja. Možda to i jeste način da se razvije dialog i prevaziđe problem Vukovara. Pljuni i reci, pa da vidimo, polako... Baniranje bi bilo kao prekid komunikacije i lako, ali nažalost pogrešno rešenje, jer će još više produbiti razdor između Srba i Hrvata. tim ) A mogao bi i nuklearni rat da izbije ako banuju Zakija ... sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Oh, ta Češka hrabrost protiv Nemačkih agresora je dobro poznata Svetu. Čak se jedan folksdeutscher agresor kandidovao za predsednika Češke i dobio 45% na izborima pre 2 godine, dok je drugi nemački agresor postao predsednik Rumunije. Vrlo Nelagodno. Pričaš kao da smo u srednjem veku a ne u 2015-toj godini. I sve vreme provlačiš tu Tuđmanovu politiku o Srbima agresorima, neje lepo to od tebe. 2015-ta je godina, nema danas nikakve agresije, od građanskog rata je prošlo dosta ali izgleda da je dobra većina u Hrvatskoj zabagovala u period 1991-1995, to se najbolje vidi na izborima, jer ko normalan može da glasa za HDZ (proustašku stranku)?! Ponovo! Natpisi mogu biti i jesu VRLO IRITANTNIM znakom okupacije i agresije. Primjer Protektorata i okupacije invazionim snagama varšavskog pakta u Češkoj! Tamo su Česima bili problem njemački latinični i ruski ćirilićni natpisi, mrzili su ih. Tu ti vidiš da sam ja spomenuo negdje Tudjmana i Srbe kao agresore u tome? Onda sam trebao uzeti primjer japanskih natpisa u kineskoj Mandžuriji valjda? Ako ćirilićni natpisi iritiraju i provociraju Hrvate to onda zato što se oni osjećaju tako, da su bili napadani i pod agresijom i to oni sami tvrde i zato se protiv nje bune. Šta ja drugo ovdje pišem nego to što se može pročitati svuda i vidjeti i čuti u svakom hrvatskom videu koji o tom govori a dva takva videa s tim tvrdnjama si ti sam ovdje postavio? To je njihova interpretacija a ta srpska je bila da su hrvatska šahovnica, grb, zastava i hrvatski natpisi bili opasnošću po Srbe i srpske teritorije u kninskoj SAO Krajini a i taj sam aspekt tamo takodjer naveo, Dakle obe strane! I šta je tu u tim konstatacijama bilo toliko toga neobjektivnog ili neistinitog? Da bismo razumjeli šta kome i zašto smeta ondato moramo i nabrojat i opisat, o tom je ova tema. Što se tiče Schwarzenbergovih: After the German occupation of the Czech Lands, he refused[2] to receive Hitler at Český Krumlov. Neither did he consent to replace his Czech managers with ethnic Germans. He was considered pro-Czech and anti-German by the Nazi administration.[5] All this inevitably made him a target for persecution and arrest.[6] Adolph Schwarzenberg left occupied Czechoslovakia and settled temporarily at his house in Bordighera, Italy. https://en.wikipedia.org/wiki/Adolph_Schwarzenberg http://restitution.cz/en/seznameni-s-kauzou Ili ovaj drugi, tako izgledaju folksdojčeri i simpatizeri nacista? https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Schwarzenberg Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Index: Kako je NDH proterala ćirilicu Hrvatski portal Index.hr objavio je izvode iz osnovnih zakona Nezavisne Države Hrvatske iz 1941. godine kojima je zabranjena upotreba ćirilice. Izvor: index.hr; B92 Thinkstock U tekstu pod naslovom “vratimo se u 2015. godinu“, zagrebački portal piše o tome da je ćirilica zabranjena 25. aprila, dve nedelje po uspostavljanju NDH. “Na području Nezavisne Države Hrvatske zabranjuje se upotreba ćirilice“, navodi se u stavu jedan Zakonske odbredbe o zabrani ćirilce koju je potpisao Ante Pavelić. Index takođe citira naredbu za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koju je potpisao ministar Andrija Artuković. “Zabranjena je svaka upotreba ćirilice na celom području NDH. To se odnosi na celo poslovanje svih državnih i samoupravnih tela, na kancelarije javnog poretka, na trgovinske i njima slične knjige, na dopise, kao i na sve javne natpise“, pisalo je u naredbi. Za kršenje naredbe bila je propisana novčana kazna i mesec dana zatvora. “Prema tome naređujem da se na celom području NDH odmah obustavi svaka upotreba ćirilice u javnom i privatnom životu. Svako štampanje bilo kakvih knjiga ćirilicom je zabranjeno, svi javni napisi pisani ćirilicom moraju se neodložno, u roku od tri dana skinuti“, naveo je Artuković. Pored zabrane ćirilice donete su i Zakonske odbredbe o rasnoj pripadnosti, odnosno odredba o zaštiti narodne i arijske kulture hrvatskog naroda, kao i ona o zaštiti arijske krvi i časti hrvatskog naroda. Index napominje da su ovi zakoni predstavljali osnovne zakone NDH. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ako ćirilićni natpisi iritiraju i provociraju Hrvate to onda zato što se oni osjećaju tako, da su bili napadani i pod agresijom i to oni sami tvrde i zato se protiv nje bune. Ma nemaju pravo da se bune! Kakvi agresori, kakvi bakrači, Srbi su u podjednakom broju živeli u tom Vukovarskom kraju, nemoj da mi mešaš Mandžuriju i slične gluposti. Vi Hrvati ste od Oluje napravili legendu poput "dana D", od Vukovara napravili Hirošimu, od svih Srba napravili agresore. I nemoj mi molim te reći da si sada Čeh i da si "neutralan", što reče kopitar: arbitražni sudija (hah!). RYLAH, Плутон, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 ) A mogao bi i nuklearni rat da izbije ako banuju Zakija ... Hehe tek sad vidim kako sam formulisala misao. Mislila sam na to da ce ispasti da je banovan jjer je Hrvat. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ma nemaju pravo da se bune! Kakvi agresori, kakvi bakrači, Srbi su u podjednakom broju živeli u tom Vukovarskom kraju, nemoj da mi mešaš Mandžuriju i slične gluposti. Vi Hrvati ste od Oluje napravili legendu poput "dana D", od Vukovara napravili Hirošimu, od svih Srba napravili agresore. I nemoj mi molim te reći da si sada Čeh i da si "neutralan", što reče kopitar: arbitražni sudija (hah!). Pa i ja sam neutralan kao i Zaki ... Zivim u Italiji ... feeble and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука