Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 To je tvoje samo lupetanje i nagadjanje. Ko da pukne? Sta da pukne? Pa zar ti mislis da su u Vukovaru Srbi koji su ucestvovali u ratu protiv tadasnjih zengi? Pa niko ziv nije mogao da se vrati ko god da se prikljucio JNA protiv zengi. Na delu je cist fassizam. Smetaju im cirilicna slova, ne zbog rana koje su im naneli srbi koji zive u Vukovaru. Koliko je moguće vidjeti, nigdje drugdje u Hrvatskoj nisu problemi sa ćirilicom osim u Vukovaru, da jesu toga bi bilo svuda u medijama. Dakle radi se o problemu koji se tiče Vukovara i njegovih stanovnika. U Vukovaru su Srbi koji danas žive tamo i Hrvati koji danas žive tamo. Njih se to tiče a kad žive u aparthejdu i getima već su napola pukli. To kako bi mogli puknut do kraja, ne znam, ali pretpostavljam da slično kao 1990 godine i jedni i drugi, s puno krvi i medjusobnog nasilja. Jedino što takve stvari može spriječiti je ili oba etnika izolovat berlinskim ili gaza zidom ili pomirenje, ili ti množda imaš neku još bolju ideju? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Koliko je moguće vidjeti, nigdje drugdje u Hrvatskoj nisu problemi sa ćirilicom osim u Vukovaru, da jesu toga bi bilo svuda u medijama. Зато што ћирилица не постоји нигде у Хрватској сем у Вуковару, и на плакетама страних амбасада које ћирилицу користе. Скоро је избио скандал кад је писмо адресирано на ћирилици уредно враћено пошиљаоцу у Србији, са образложењем да нису могли да прочитају адресу пријема (што им није сметало да прочитају адресу са које је писмо послато). feeble, Ромејац, sanja84 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 A i što se izvinjenja tiče, mislim da su se naši predsednici više puta izvinjavali...samo ja recimo, kao i većina stanovnika Srbije...nema razloga za nekim izvinjavanjem...jer kakve veze ja imam sa bilo čim što je bilo pre toliko godina. Koga sam ja ubila, napala... Što bi Vedrana Rudan rekla..neću da živim u zemlji spomenika...koliko god to gorko zvučalo... Nisam uopšte mislio na nikakva "oficijalna" politička izvinjenja a ni na presude o kojima govori Manolis. Oficijalno izvinjenje je slovo na papiru a presuda ne mora uključivati ni pomirenje ni oproštaj svjedno o kakvim i čiijim se zločinima radilo. Postoje neke stvari koje mogu uraditi samo ti stanovnici Vukovara Srbi i Hrvati koji tamo žive i niko to ne može uraditi umjesto njih. A to je to otpuštenje i pomirenje, vukovarski Srbi koji se sa vukovarskim Hrvatima znaju po imenima i prezimenima, znaju ko su im roditelji, ko djeca, ko unuci, trebaju to uraditi sami oni, niko to ne uradi umjesto njih. Dok to ne učine oni nikakvog mira tamo ne bude. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Nisam uopšte mislio na nikakva "oficijalna" politička izvinjenja a ni na presude o kojima govori Manolis. Oficijalno izvinjenje je slovo na papiru a presuda ne mora uključivati ni pomirenje ni oproštaj svjedno o kakvim i čiijim se zločinima radilo. Postoje neke stvari koje mogu uraditi samo ti stanovnici Vukovara Srbi i Hrvati koji tamo žive i niko to ne može uraditi umjesto njih. A to je to otpuštenje i pomirenje, vukovarski Srbi koji se sa vukovarskim Hrvatima znaju po imenima i prezimenima, znaju ko su im roditelji, ko djeca, ko unuci, trebaju to uraditi sami oni, niko to ne uradi umjesto njih. Dok to ne učine oni nikakvog mira tamo ne bude. Mislim da taj problem prevazilazi granice Vukovara. Možda grešim... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Хрватска нација и хрватска држава скројене се на основу програма Анте Старчевића и његових наследника. Тај програм предвиђа да Хрватска мора бити етнички чидта, нарочито од Срба. Отуда изјава Колинде Грабар Китаровић да су Срби у Хрватској заправо Хрвати. Тај програм никада није нестао код Хрвата, напротив држе га се и данас исто онолико колико су га се држали некада. Зато треба уништити трагове српског постојања у Хрватској (где спада и ћирилица) да би Хрватска била држава у којој живи само један народ: Хрвати. Није, међутим, она једини пример тога: рецимо у Естонији је Русима чак забрањено и да се изјасне као Руси. Е сад, то што ЕУ толерише такво понашање својих чланица, само указује да ЕУ нема ништа против фашизма и нацизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Koliko je moguće vidjeti, nigdje drugdje u Hrvatskoj nisu problemi sa ćirilicom osim u Vukovaru, da jesu toga bi bilo svuda u medijama. Dakle radi se o problemu koji se tiče Vukovara i njegovih stanovnika. U Vukovaru su Srbi koji danas žive tamo i Hrvati koji danas žive tamo. Njih se to tiče a kad žive u aparthejdu i getima već su napola pukli. To kako bi mogli puknut do kraja, ne znam, ali pretpostavljam da slično kao 1990 godine i jedni i drugi, s puno krvi i medjusobnog nasilja. Jedino što takve stvari može spriječiti je ili oba etnika izolovat berlinskim ili gaza zidom ili pomirenje, ili ti množda imaš neku još bolju ideju? Nemam ja ideje, ideje imas ti. U Vukovaru, ne postoji jedan jedini Srbin koji je ucestvovao u ratu protiv zengi. Ne postoji. Srbi koji zive u Vukovaru nemaju ama bas nikakve veze sa ratom. Dakle stvar je vise nego jasna, Vukovar je ovim potezom postao ustaski grad. Srbi koji tamo zive, niti mogu niti spremaju, bilo kakvu ratnu opasnost. Oni ratnu opasnost ne stvaraju. Za rat je potrebno dvoje a ovde nemamo dvoje, tvoja nagadjanja su dostojna vojislava seselja koji govori , kako sam rat i berlinski zid moze da razdvoji i tako umiri dva naroda. Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Koliko je moguće vidjeti, nigdje drugdje u Hrvatskoj nisu problemi sa ćirilicom osim u Vukovaru, da jesu toga bi bilo svuda u medijama. Dakle radi se o problemu koji se tiče Vukovara i njegovih stanovnika. U Vukovaru su Srbi koji danas žive tamo i Hrvati koji danas žive tamo. Njih se to tiče a kad žive u aparthejdu i getima već su napola pukli. To kako bi mogli puknut do kraja, ne znam, ali pretpostavljam da slično kao 1990 godine i jedni i drugi, s puno krvi i medjusobnog nasilja. Jedino što takve stvari može spriječiti je ili oba etnika izolovat berlinskim ili gaza zidom ili pomirenje, ili ti množda imaš neku još bolju ideju? Па нигде у Хрватској и нема ћирилице, сем у Вуковару. Ма у Хрватској је немогуће наћи у целој земљи три ћириличне табле. Хрватска нема ни најмањи проблем са тим, а колико видимо ни ЕУ, тј. она ,,није надлежна за то". Али, брига ме за њих, мени није јасна наша држава. Мени нису јасни наши политичари. Није ми јасан овај Вучић. Умало га не убише у Поточарима, а он њих угостио на највишем нивоу. Хрватска нацистичка држава све јасније показује своју антисрпску суштину. А Вучић нам и даље продаје неку причу ,,регионална сараадња", трт-мрт, па кога он лаже. Кад је Колинда дошла на власт, и све Србе у Хрватској прогласила Хрватима, како је режим реаговао? Оним лажним сликама Колинде у купаћем костиму, који је објавио Информер, режимски медиј и тиме Србију и Србе само обрукао. Докле ће више трајати то глупирање и те приче о ,,регионалној" и не знам ни ја каквој све сарадњи, кад је очигледно да тога нема ни у траговима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Докле ће више трајати то глупирање и те приче о ,,регионалној" и не знам ни ја каквој све сарадњи, кад је очигледно да тога нема ни у траговима? A koje je rešenje? Da udari tuk na luk što bi narod rekao? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Mislim da taj problem prevazilazi granice Vukovara. Možda grešim... Ne prevazilazi. Manipulisan jeste objema stranama i hrvatskom i srpskom. Ali samo zato što vukovarski Srbi i vukovarski Hrvati to dozvoljavaju. Problem vidim u nevraćanju izbjeglih vukovarskih Srba, manjina ih se ne vraća jer bi možda bili procesuirani pošto su učestvovali u nečem što je kažnjivo i zbog toga ne pomišljaju na povratak a velika većina zbog tog što jednostavno ne bi imali od čega tamo živjet, ne bi imali posla a i zbog nivoa ljudskih i ostalih gradjanskih prava kojeg smatraju nedovoljnim kako bi ih zaštitio od eventualnog šikanovanja, diskriminacije ili sličnih pojava. Ti vukovarci koji tamo žive već imaju s tim zapošljavanjem problem. No, Hrvati koliko sam to uspio saznat to doživljaju kao nekakvu manipulaciju, govori se o fiktivnim statističkim popisima i fingovanju lokalnih izbora što kako sam rekao unosi dalju dozu nemira u odnose medju Hrvatima i Srbima. S te druge, hrvatske strane, vjerovatno postoje skupine koje nerado vide vraćanje Srba u Vukovar ili bilo gdje u Hrvatsku i nastoje ih antrićirilićnom i sličnim kampanjama u tome sve one koji bi možda to htjeli takvim "signalima" uvjerit da si to još dvaput razmisle ili najbolje odustanu od toga. Dakle opet vrzino kolo. Sad zabraniti nekom da protiv ćirilice demonstrira i kaže šta si misli o njoj, da je nedobrodošla u Vukovar ili cijelu Hrvatsku je isto nemoguće kao i zabraniti nekom da kaže šta si misli o davno planiranoj papinoj posjeti Benedikta XVI koja je otkazana jer su o njemu svuda bili transparanti sa natpisima i karikaturama koje su ga pozdravljale sa nedobrodošao u Srbiju. Izmedju nedobrodošle ćirilice i nedobrodošlog poglavara katoličke Crkve u Srbiji sa valjda oko 400.000 vjernika ja ne vidim nikakve razlike što se tiče prava na izražavanje svog mišljenja. Dam vam jedan hipotetički primjer. Kad bi češke vlasti u Pragu odlučile svuda postavit arapske, japanske, njemačke i/ili engleske dvojerzične natpise kako bi olakšali snalaženje bogatim arapskim, japanskim, njemačkim i engleskim turistima meni se tako nešto kao i mnogima drugima to sigurno ne bi svidjelo, bio bih protiv a smatrao bih svojim gradjanskim pravom (imam češko državljanstvo) reći šta si mislim o japanskim, arapskim, engleskim ili njemačkim natpisima. Nekom je dakle važno na javnosti iznijeti i reći šta si misli o ćirilici u Vukovaru, nekom opet o papi u Beogradu a meni bi bilo važno reći šta si mislim ja o tim drugim jezicima u Pragu. Sve su to gradjanska prava na mišljenje i izražavanje svog mišljenja. Neko ko nije iz Srbije neće razumjet šta je na tom da papa dodje u Srbiju, nekom ko nije iz Hrvatske će se činiti besmislicom antićirilićni protest a nekom ko nije iz Češke može izgledati moj protest protiv arapskog, japanskog, njemačkog i engleskog isto tako besmislen jer tako odbijam bogate turiste. Ne shvaća da ja i moji takvi istomišljenici nemamo potrebu tolikog podilaženja i tako pretjeranog snishodjenja samo da bi Češka imala što bolju statistiku arapskih, japanskih, njemačkih i engleskih turista. https://hr.wikipedia.org/wiki/Katoli%C4%8Dka_Crkva_u_Srbiji Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ne prevazilazi. Manipulisan jeste objema stranama i hrvatskom i srpskom. Ali samo zato što vukovarski Srbi i vukovarski Hrvati to dozvoljavaju. Problem vidim u nevraćanju izbjeglih vukovarskih Srba, manjina ih se ne vraća jer bi možda bili procesuirani pošto su učestvovali u nečem što je kažnjivo i zbog toga ne pomišljaju na povratak a velika većina zbog tog što jednostavno ne bi imali od čega tamo živjet, ne bi imali posla a i zbog nivoa ljudskih i ostalih gradjanskih prava kojeg smatraju nedovoljnim kako bi ih zaštitio od eventualnog šikanovanja, diskriminacije ili sličnih pojava. Ti vukovarci koji tamo žive već imaju s tim zapošljavanjem problem. No, Hrvati koliko sam to uspio saznat to doživljaju kao nekakvu manipulaciju, govori se o fiktivnim statističkim popisima i fingovanju lokalnih izbora što kako sam rekao unosi dalju dozu nemira u odnose medju Hrvatima i Srbima. S te druge, hrvatske strane, vjerovatno postoje skupine koje nerado vide vraćanje Srba u Vukovar ili bilo gdje u Hrvatsku i nastoje ih antrićirilićnom i sličnim kampanjama u tome sve one koji bi možda to htjeli takvim "signalima" uvjerit da si to još dvaput razmisle ili najbolje odustanu od toga. Dakle opet vrzino kolo. Sad zabraniti nekom da protiv ćirilice demonstrira i kaže šta si misli o njoj, da je nedobrodošla u Vukovar ili cijelu Hrvatsku je isto nemoguće kao i zabraniti nekom da kaže šta si misli o davno planiranoj papinoj posjeti Benedikta XVI kojha je otkazana jer su o njemu svcuda bili transparanti sa natpisima i karikaturama koje su ga pozdravljale sa nedobrodošao u Srbiju. Izmedju nedobrodošle ćirilice i nedobrodošlog poglavara katoličke Crkve u Srbiji sa valjda oko 400.000 vjernika ja ne vidim nikakve razlike što se tiče prava na izražavanje svog mišljenja. dam vam jedan hipotetički primjer. Kad bi češke vlasti u Pragu odlučile svuda postavit arapske, japanske, njemačke ili engleske dvojerzične natpise kako bi olakšali snalaženje bogatim arapskim, japanskim, njemačkim i engleskim turistima meni se tako nešto kao i mnogima drugima to sigurno ne bi svidjelo, bio bih protiv a smatrao bih svojim gradjanskim pravom (imam češko državljanstvo) reći šta si mislim o japanskim, arapskim, engleskim ili njemačkim natpisima. Nekom je dakle važno na javnostzi iznijeti i reći šta si misli o ćirilici u Vukovaru, nekom opet o papi u Beogradu a meni bi bilo važno reći šta si mislim ja o tim drugim jezicima u Pragu. Sve su to gradjanska prava na mišljenje i izražavanje svog mišljenja. Neko ko nije iz Srbije neće razumjet šta je na tom da papa dodje u Srbiju, nekom ko nije iz Hrvatske će se činiti besmislicom antićirilićni protest a nekom ko nije iz Češke može izgledati moj protest protiv arapskog, japanskog, njemačkog i engleskog isto tako besmislen jer tako odbijam bogate turiste. Ne shvaća da ja i moji takvi istomišljenici nemamo potrebu tolikog podilaženja i tako pretjeranog snishodjenja samo da bi Češka imala što bolju statistiku arapskih, japanskih, njemačkih i engleskih turista. https://hr.wikipedia.org/wiki/Katoli%C4%8Dka_Crkva_u_Srbiji Srbi u Vukovaru nisu turisti, niti je ćirilično pismo činilo zločine u Hrvatskoj. Ali dobro, da ne praznoslovimo...Nema nikakvog opravdanja da neko ima nešto protiv ćirilice u Hrvatskoj. To su gluposti i dečije bolesti koji ti ljudi tamo moraju preboleti.Inače će ostati vezani u nekom vremenskom džepu, bez smisla i svetlosti "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ja mislim zajrone da ti nas toliko vrtis i ubacujes u problem sa cirilicnim pismom u vukovaru, dakle ubacujes isfriziranu krivicu Srba. To nije lepo zajrone, ovde postoji samo jedna strana koja zeli "krv" a to nisu Srbi. Postoji i samo jedna strana, koja trazi da se Hrvatski zakon primenjuje u Hrvatskoj a ta strana su Srbi. Ovo sto radis nije lepo!!!! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Srbi u Vukovaru nisu turisti, niti je ćirilično pismo činilo zločine u Hrvatskoj. Ma pusti ga..... svi vidimo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 A koje je rešenje? Da udari tuk na luk što bi narod rekao? Да се понаша одговорно. Не да иде на инагурације, не да иде да им одаје почаст, не да их угошћава након оног покушаја убиства, једноставно да им каже: ,,Ако ви не умете да поштујете мене и мој народ, нећу ни ја вас". Треба да се понаша одговорно, а не да глуми доброту и ,,финоћу" и тако испада смешан у очима оних који нас понижавају, који укидају наше писмо и уклањају трагове нашег постојања. Шта Србија постиже тиме што он ради? Шта Срби као народ добијају тиме што ће он са свима да буде фин, а ови ће према нама бити све гори и гори? Такође, ЕУ толерише такво хрватско понашање, као и много горе ствари, па мени би то био довољан разлог да преипитам тај пут у ЕУ, има ли он смисла или не. Вучићу то ипак није ни пало на памет. Зашто не знам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Srbi u Vukovaru nisu turisti, niti je ćirilično pismo činilo zločine u Hrvatskoj. Ali dobro, da ne praznoslovimo...Nema nikakvog opravdanja da neko ima nešto protiv ćirilice u Hrvatskoj. To su gluposti i dečije bolesti koji ti ljudi tamo moraju preboleti.Inače će ostati vezani u nekom vremenskom džepu, bez smisla i svetlosti Па наравно. Ајде ми сад да забранимо латиницу јер су усташки злочинци који су убијали Србе у Јасеновцу писали латиницом. Мислиш да би нам неко уважио тај ,,аргумент"? Па наравно да не би... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Srbi u Vukovaru nisu turisti, niti je ćirilično pismo činilo zločine u Hrvatskoj. Ali dobro, da ne praznoslovimo...Nema nikakvog opravdanja da neko ima nešto protiv ćirilice u Hrvatskoj. To su gluposti i dečije bolesti koji ti ljudi tamo moraju preboleti.Inače će ostati vezani u nekom vremenskom džepu, bez smisla i svetlosti Bila je riječ o pravu na izražavanje svog mišljenja, ni papa u Beogradu nije uzurpator trona svetog Save samim tim što bi u Srbiju ujutro došao a navečer se već iz nje vratio pa ga opet niko neće tamo. Ni ti arapski turisti ne bi ostajali u Pragu duže od par dana niti Česima uzimali posla ali bi meni i mnogima smetali takvi arapski natpisi svuda, na katedrali sv. Vita na primjer. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука