RYLAH Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Nisi mi odgovorio za primer manastira Devic i igumanije? Posto si ih pomenuo u prosloj poruci,da li ono sto one tamo rade u mozda i goroj situaciji za opstanak sestrinstva i manastira,nije odlican posao? Да ли то што игуманија и сестре имају косовска документа значи да су и оне издајници? Nije uporedivo porediti rat i mir. Porediti spasavanje zivota i ovo sad. Упоредиво је, наравно да је упоредиво за свакога ко имало зна нешто о ситуацији, посебно у вези са свим дешавањима око манастира Високи Дечани. Није упоредиво за оне који профитирају од патриотизма и за вас који се палите на празне приче. И за једне и друге је заједничко то што нит знају ишта о томе шта се доле и како дешава, нити их је брига, титрају својим интересима или сујетама и просипају празне пароле. Кад си узео некога у уста а да ниси имао појма ништа о њему или о његовим ставовима, немој сада да релативизујеш, него пробај да схватиш како је размишљао, можда и научиш нешто. Nije se izjasnjavao direktno,ali indirektno jeste. Сад си почео и мисли да читаш, па знаш шта је неко хтео да каже, шта је оставио неизговорено, јел тако? Ево, ни ти директно ниси рекао да си за то да се побију сви који не мисле као ти, али си индиректно то рекао. Ја сам тако протумачио, а позван сам да тумачим твоје мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 "Svetinje"... to su "zgrade" ne znam zasto se koristi izraz "svetinje" ... po meni Zgrada ne moze da bude sveta... kao ni zemlja. Sveti su ljudi, a ne parcici zemlje i zgrade. Drugo, to je deo kulturne bastine, svedoce o arhitekturi, imaju prelepe freske po zidovima, stare ko zna koliko godina. Umetnost i kultura koja je arheoloski dokaz o Srbima u tom veku, kako su gradili koje su materijale koristili, cime su slikali, kakav su stil umetnosti imali itd. To je ta lepota kod tih hramova. U pravu si za jedno, da je nateritoriji Beograda, ali vi ne plasite narod time da ce biti na teritoriji KiM vec da ce da prisvoje - usvoje to kao istorijski njihovo. Sto nikad ne moze biti. To nikad nece biti deo "albanske kulturne bastine" uvek ce biti deo "bastine terotiroije kosova" i cak da svi srbi nestanu sa kosova, i da kosovo ne bude ni pedalj u granicama Srbije ... ti manastiri ce ostati Srpska istorija a nikad albanska. Dakle, nema potrebe da se plase ljudi time da ce neko nesto da "prisvoji" jer niko nikad nista istorijskom nije prisvojio. Svaka crkva je Boziji dom,tako da za mene to ne moze biti nikako samo "zgrada" Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Канда ви тамо за много штошта нисте чули. Војводина је зато увек била српска Атина да вас подсети и научи оно што не знате. Jebiga, blisko vas obrazovali madjari gore, pruzili vam madjarsku mudrost, znanje, madjarske skole. MI to ovde nismo imali, ostali smo seljani. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Svaka crkva je Boziji dom,tako da za mene to ne moze biti nikako samo "zgrada" ... Crkva u smislu "vernici, zajednica" je Boziji dom, a gradjevina ko gradjevina je nista, bez vernika i bez ljudi koji se u njoj okupljaju to je samo zgrada, nista vise. Osim ako ne verujes da Bog stanuje u nekim zgradama... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Да ли то што игуманија и сестре имају косовска документа значи да су и оне издајници? Упоредиво је, наравно да је упоредиво за свакога ко имало зна нешто о ситуацији, посебно у вези са свим дешавањима око манастира Високи Дечани. Није упоредиво за оне који профитирају од патриотизма и за вас који се палите на празне приче. И за једне и друге је заједничко то што нит знају ишта о томе шта се доле и како дешава, нити их је брига, титрају својим интересима или сујетама и просипају празне пароле. Кад си узео некога у уста а да ниси имао појма ништа о њему или о његовим ставовима, немој сада да релативизујеш, него пробај да схватиш како је размишљао, можда и научиш нешто. Сад си почео и мисли да читаш, па знаш шта је неко хтео да каже, шта је оставио неизговорено, јел тако? Ево, ни ти директно ниси рекао да си за то да се побију сви који не мисле као ти, али си индиректно то рекао. Ја сам тако протумачио, а позван сам да тумачим твоје мисли. Ne znam da li imaju i ako imaju,nisu zbog toga izdajnici. Nazalost ljudi su primorani na tako nesto,primorani zbog toga da bi se iole mogli kretati. Poenta je isticanje drzave Kosovo,koliko znam ni igumanija ni sestrinstvo ne da to ne rade,nego naprotiv,uvek isticu da to jeste srpska zemlja. I u mozda goroj situaciji su nego iko i opstaju. I inace postajes bezobrazan,znas ako neko zeli da se pravi glup ili da zmuri slobodna mu volja,ali ne moramo svi tako a pogotovo ne moraju oni koji cine da prebacuju to onima koji ne rade to isto. Tako da mogli bi posto zaista prelazis neku granicu normalnosti u raspravi,da to prekinemo. Pozdrav. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pazi ja nisam za odcepljenje kosova, to si citao i to znash. Ali mi nije jasno tvoje razmisljanje, ne odrices se "svoje zemlje" .. po cemu je to "tvoja zemlja" ? Pokusavam da skontam nacin na koji razmisljas. Po meni je to zemlja koja pravno pripada republici Srbiji, ali nije "moja zemlja" ..... Zato sto tu zemlju oseca moja dusa kao svoju. Na toj zemlji je toliko nase krvi proliveno,a oteta nam je nepravdom. I pride sam vernik koji ce uvek postovati odluke naseg sabora (aj' sad pitaj po cemu je to "tvoj sabor") Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Sto pre krenemo da definisemo crno belu sliku oko KiM i da imamo zajednicki stav to ce biti bolje za sve. Ovo sto je Dejan napisao da se prognani sa KiM brckare po beogradu i drugim gradovima u Srbiji i bezobrazno zauzimaju mesta starosedeocima koji inace ne pocinju da rade pre svoje 30 godine je jako lose. Zato smo svi malo reagovali na izjavu o.Save jer se komentarima poput dejanovog borimo svakodnevno i molimo se za jedinstvo Srpskog roda u Srpskoj drzavi koja nije priznala to sto dejan i ekipa tvrde kao argument. Nadam se da cu prodati kucu otvoriti neku malu firmicu i zaposliti dejana jer volim da se baskarim naustrb Bozjih starosedeoca. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Zato sto tu zemlju oseca moja dusa kao svoju. Na toj zemlji je toliko nase krvi proliveno,a oteta nam je nepravdom. I pride sam vernik koji ce uvek postovati odluke naseg sabora (aj' sad pitaj po cemu je to "tvoj sabor") Koje "nase krvi" da li znash nekog tvog pretka koji je tu prolio kap krvi? Jedino sto se slazem "oteta je nepravdom" i zato upravo ne dozovljavam politiku koja prihvata i slaze se sa nezavisnoscu. Medjutim ja ni pedalj te zemlje ne dozivljavam kao "moju" to je zemlja ljudi cija je imovina tamo i ciji su domovi tamo. Srba i Alabanaca. I batali ovo "(aj' sad pitaj po cemu je to "tvoj sabor") " to bi bilo besmisleno pitanje. Ovo sto je Dejan napisao da se prognani sa KiM brckare po beogradu i drugim gradovima u Srbiji i bezobrazno zauzimaju mesta starosedeocima koji ne pocinju da rade pre svoje 30 godine je jako lose. Ne samo sto se brckare vec sto uopste nisu ni prognani vec su prodali, posteno. To mene najvise i boli, posebno kada oni dizu glasove. Ja sam hteo da se zaposlim kao vatrogasac.. ali prc.. ne moze.. prednost raseljena lica sa kosova. Zbog njih smo i izgubili to kosovo. Sada nemamo apsolutno nikakvu opoziciju tamo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 @@МилошБГ, Није проблем да ти са мном прекинеш расправу, проблем је што ћеш, као и милијарду ликова, без икаквих информација или, што је још горе, уз неке полуинформације или лажне информације које вам се просипају, да кренеш да пљујеш по људима који стварно раде нешто конкретно. Не знам где сте били ви паметни или патриоте када су пре једно два месеца демонстрирали пред Дечанима, или 2004. када је манастир остао читав само захваљујући италијанским војницима, или у милијарду других ситуација у којима су ти монаси очували манастир? Ко је тад појурио доле да брани манастир? Колико је за Видовдан људи било у Грачаници? Лакше је много заустављати саобраћај у центру Београда и драти се " не да мо Ко со во!" и после бити самозадовољан, само је питање која је сврха тога? Не, битно је да си ти некоме залепио етикету, и да онда седнеш испред свог компјутера и опљунеш. Овај ми се свиђа, овај не. Овај је патриота, овај није довољно. Имаш право на то, као и милијарду других, али се пре тога запитај шта си ти конкретно урадио и за тај народ доле, и за те манастире које стално спомињеш, па онда удри тако из фотеље по онима који стварно нешто раде. И не дугујеш ти било коме било какве одговоре сем себи, али ни најмање није поштен тај приступ којим разапињеш било кога а да благу представу немаш о томе о чему причаш. Милан Ракић and MiguelAngel94 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Koje "nase krvi" da li znash nekog tvog pretka koji je tu prolio kap krvi? Jedino sto se slazem "oteta je nepravdom" i zato upravo ne dozovljavam politiku koja prihvata i slaze se sa nezavisnoscu. Medjutim ja ni pedalj te zemlje ne dozivljavam kao "moju" to je zemlja ljudi cija je imovina tamo i ciji su domovi tamo. Srba i Alabanaca. I batali ovo "(aj' sad pitaj po cemu je to "tvoj sabor") " to bi bilo besmisleno pitanje. Od 1389 do 1999 ima ih puno. I ginuli su moji pretci i svim tim ratovima,da. Ali ne vidim kakve to veze ima i da nije tako. Znas kako ti onda uzmi daj svoju kucu,stan,auto nekom neznancu i pokazi na svom delu,takvo rasudjivanje onda ce MilosBG da ti kaze svaka cast,kapa dole u pravu si sve. Nije besmisleno,besmislenije ono sto si ti pitao,a isao sam logikom ako si to pitao,mozda ces i ovo sad. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Od 1389 do 1999 ima ih puno. I ginuli su moji pretci i svim tim ratovima,da. Ali ne vidim kakve to veze ima i da nije tako. Znas kako ti onda uzmi daj svoju kucu,stan,auto nekom neznancu i pokazi na svom delu,takvo rasudjivanje onda ce MilosBG da ti kaze svaka cast,kapa dole u pravu si sve. Nije besmisleno,besmislenije ono sto si ti pitao,a isao sam logikom ako si to pitao,mozda ces i ovo sad. Pitao sam te jer ne razumem tvoju logiku i mislim da koristis prazne reci tipa "moje" .... fora je sto to kosovo nije nista vise tvoje nego sto je i od nekog Albanca koji vec vekovima zivi tamo. Jednostavno teritorije nemaju vlasnike, imaju drzave koje uspostavljaju suverenitet nad njima, to je sve. Vlasnike imaju u odredjenom pravnom sistemu odredjeni parcici zemlje odredjene ljude. Naprimer moje parce zemlje je moja njiva koju mogu da prodam, zasadm kupus i polazem pravo na taj kupus. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 @@МилошБГ, Није проблем да ти са мном прекинеш расправу, проблем је што ћеш, као и милијарду ликова, без икаквих информација или, што је још горе, уз неке полуинформације или лажне информације које вам се просипају, да кренеш да пљујеш по људима који стварно раде нешто конкретно. Не знам где сте били ви паметни или патриоте када су пре једно два месеца демонстрирали пред Дечанима, или 2004. када је манастир остао читав само захваљујући италијанским војницима, или у милијарду других ситуација у којима су ти монаси очували манастир? Ко је тад појурио доле да брани манастир? Колико је за Видовдан људи било у Грачаници? Лакше је много заустављати саобраћај у центру Београда и драти се " не да мо Ко со во!" и после бити самозадовољан, само је питање која је сврха тога? Не, битно је да си ти некоме залепио етикету, и да онда седнеш испред свог компјутера и опљунеш. Овај ми се свиђа, овај не. Овај је патриота, овај није довољно. Имаш право на то, као и милијарду других, али се пре тога запитај шта си ти конкретно урадио и за тај народ доле, и за те манастире које стално спомињеш, па онда удри тако из фотеље по онима који стварно нешто раде. И не дугујеш ти било коме било какве одговоре сем себи, али ни најмање није поштен тај приступ којим разапињеш било кога а да благу представу немаш о томе о чему причаш. Ne znam kakve informacije treba da imam. Imam ono sto otac Sava pise na twitter-u licno. Ako sad treba da se o tome pise i da se istice ko je gde sta bio/radio/cinio ja sam eto pomagao izgradnju zidine oko manastira Devic i? Jel sad o sebi trebam imati neverovatno dobro misljenje? Jel treba da isticem to? Jel treba da kazem e posto sam ja u tome ucestvovao onda moje misljenje je ogromno i mnoooogo ispravno? I sta ti branis nije mi jasno zaista,jer to sto ti branis niko ne napada. Etiketu nikom nisam zalepio,niti imam tu nameru,postavio sam tacno odredjeno pitanje,a izvini primetices po mom pisanju na ovom forum da nemam problem biti direktan i ne uvijam u cokoladne folije pricu. O razapinjanju nekoga o ne znam cemu (u sledecoj poruci ocekujem od tebe da sam ubio nekog jos) stvarno ne trebam se osvrtati,ali posto sam takav moram - glupost jedna velika. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ne znam da li imaju i ako imaju,nisu zbog toga izdajnici. Nazalost ljudi su primorani na tako nesto. Poenta je isticanje drzave Kosovo,koliko znam ni igumanija ni sestrinstvo ne da to ne rade,nego naprotiv,uvek isticu da to jeste srpska zemlja. I u mozda goroj situaciji su nego iko i opstaju. Pozdrav. То што неко нешто истиче или не истиче, не значи да то јесте самим тим што се истиче или не. Није ни о Сава рекао да КиМ није српско. Ни Србија, са оваквим политичарима није српска. Дачић, Тачи, све је то исто. О Сава није урадио ништа непримерено, по мом мишљењу. Треба бити мудар, и заузети што боље позиције у јавности. Порука је упућена странцима, јер није на шиптарском, ни на српском честитао, него на енглеском. То је пре свега његова лична ствар, и по мени не треба ту много нешто коментарисати, и водити полемику око тога. Да ли бих ја то учинио на његовом месту? Не знам, вероватно не бих. Тешко је то рећи, јер нисам на његовом месту. Дечани и Девич се не могу поредити. Дечани уживају огроман углед у читавом свету, док за Девич ретко да је ико чуо, чак и у Србији, а да није стално присутан у цркви (што је неколико %-а становништва). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Kakve sve bedarije se ovde pisu... voleo bi da o. Sava dodje na ovu temu posto je clan foruma i da kaze po koju rec ovima koji ga brane iako ga niko od nas kao licnost nije uvredio. A "branioci" o.Save od nas bezazlenih idu toliko daleko da svetinje u kojima o.Sava sluzi nazivaju zgradama naprimer. I one ljude koji su prognani ili bili prinudjeni da prodaju dom nazivaju neprijateljima u borbi za posten posao. Eo bio sam blag. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Poenta isturanja Decana i Devica u prici je teske(najteze) okolnosti u kojima zive (stalne mogucnosti napada,malo Srba u tim mestima i slicno) Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука