JESSY Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 ИЗОПАЧЕЊЕ ПРИРОДЕ 1. Грех је прво унео у живот на овој планети природне катастрофе и деформитете. То није оно што је Бог створио и што је Он желео, већ је то грех учинио створеном свету. Природа пати и оштећена је услед људског греха. Ми живимо на оштећеној планети и ово више није савршено место, чак ни не подсећа превише на оно рајско место које је Бог створио за нас. Као резултат имамо земљотресе на овој планети, тајфуне, урагане, поплаве, цунамије, суше и многобројне неповољности. Бог није желео да се овакве ствари дешавају у свету, али се свет изопачио након што је грех уништио почетну лепоту света. Све на овом свету је изгубило свој првобитни разлог и сврху. Створени свет је збуњен, у збрци је и пати због нашег непрестајања да грешимо. Када видимо сијамске близанце са састављеним главама сви се згрозимо и питамо шта је Бог желео овим да поручи. Али Бог није укључен у такве ствари. То је последица извитоперености грехом, што укључује извитоперење и нашег ДНК, ДНК наших родитеља и предака. Па, зар и сами не увиђате да ваше тело не ради сасвим како треба и да често имате сметње? Да свачије тело ради савршено, како је то Бог у почетку устројио, нико не би имао потребу за лекарима. Због греха имамо дефекте и извесне неспособности тела, не само код људи већ и код животиња. Свако од нас има дефектне делове у нашим телима, умовима и духовности, јер грех је све покварио и изопачио. СМРТ И ТРУЛЕЖНОСТ 2. Са грехом је у свет ушла смрт и трулежност. На свету није било смрти док није учињен грех. Ми сви чинимо шта нам је у моћи да одложимо старост и смрт. Ми сви морамо умрети али то је и добра вест, јер ко жели живети вечно на овој несавршеној планети и у несавршеном и изопаченом животу? То би било равно паклу. Бог жели да живимо вечно, али на савршеном месту, не на месту уништеном грехом. Чак нас и тела у којима живимо посрамљују, јер она постају све старија, јер су склона трулежи, разбољевају се и умиру. ГРЕХ У НАШЕМ БИЋУ 3. Затим је грех погодио нашу унутрашњу страну бића. Штета је начињена на свим плановима нашег бића. Зато доживљавамо емоционалне деформитете и бројна разочарења, јер смо беспомоћни у контролисању много тога у животу. А свет уопште не може бити поправљен, поготову не само човечијим деловањем. Ми можемо чинити многобројна добра дела и на то смо и позвани. Али не можемо поравити свет јер је непоправљиво изопачен. Ми можемо помагати људима да се излече и да лакше подносе тежину живота, али се не можемо заваравати да можемо ишта више од тога. Ми можемо помагати себи и другима како да дођемо до савршеног места, које је Бог наменио за нас, али га не можемо увести овде, у ову реалност. Јер штета је толико велика да је непоправљива. Због тога што је тако, ви бивате под стресом, јер се ствари не одвијају како сте замислили и како сте очекивали. Живот вас разочарава и разочаравате сами себе, зато што је то природан део живота, јер не живимо у рају, већ у овом животу и на овој грехом оштећеној планети. У овом животу ништа не може бити савршено и са тим се морамо помирити. Ако будемо очекивали да ће наш муж или жена или деца или пријатељи да испуне све наше потребе, онда нисте фер према њима. Они то не могу да учине. Бог никада није ни желео да то буде тако. Ви имате одређене потребе које само Бог може да вам испуни, а ви ћете бити тешко разочарани, ако то будете очекивали од било које људске особе, од ствари или од животних постигнућа. Ако смо искрени према себи, увидећемо да нисмо само разочарани догађајима који нам се дешавају, нисмо разочарани само другим људима, нисмо незадовољни само оним што имамо тј немамо у животу, већ смо грубо разочарани и самима собом. Мислили сте да ћете до одређених година живота бити бољи људи и да се нећете борити са извесним манама, да ћете бити успешнији и финансијски обезбеђенији, да ће вам каријере већ бити на нивоу или да ћете до ових година већ добити децу или ћете бити у добром браку…Ви увиђате да сте дубоко разочарани и самима собом. Зашто? Зато што ово није рај, зато што је све на овој планети покварено и ништа не ради како би требало. ГРЕХ У МЕЂУЉУДСКИМ ОДНОСИМА 4. Следеће што је грех искварио су наши међуљудски односи. Сви имамо конфликте једни са другима. У савршеном окружењу, где не царује грех, ви не бисте имали конфликт. Али у овом животу, када се две несавршене особе саставе у браку, не могу остварити савршен брак – то је немогуће. Кад се једна грешна особа ожени другом грешном особом из тога не може да произађе савршени брак, који одлично функционише. Зато у свим међуљудским односима имамо проблеме и искушења. Људи нису добри једни према другима, они искоришћаају једни друге, лажу једни друге, злоупотребљавају једни друге, неверни су у везама, нису одани једни другима, неискрени су, носе маске једни према другима и сакривају се иза њих. Све у свему људи повређују једни друге, некад намерно, а некад сасвим ненамерно. А зашто? Зато што ништа на овој планети не функционише добро, јер грех је све покварио. Зашто је тако страшно лако упропастити сваку везу међу људима? Зато што не чинимо оно што нам је Бог рекао. Грех Адама и Еве није само искључио контакт који су имали са Богом, већ и онај који су имали једно са другим. Ми не можемо имати праву интимност једни са другима, ако немамо интимну везу са Богом. Ако сте искључени од контакта са Богом, онда не постоји никакав начин да будете онакви каквим вас Бог жели да будете као муж или жена или пријатељ или родитељ. Како се то дешава да када изгубимо везу са Богом губимо везу и једни са другима? Сећате се шта су Адам и Ева прво урадили након што су чинили грех? Видели суда су голи и покрили су се. Зашто су Адам и Ева одмах пожелели да се покрију, након учињеног греха, зашто у греху имамо потребу да се сакривамо једни од других под разноразне маске и претварања? Како то губимо праву везу са сопственом сексуалношћу, ако немамо контакт са Богом? Ако нисмо у контакту са Богом, ми не желимо бити виђени у правом светлу и не желимо бити изложени, јер не желимо бити рањиви. Кад нисам добро са Богом, онда уопште не могу бити исправна према другим људима. Зато се претварамо пред другима и стављамо разне маске. У Библији пише ” и сакри се Адам и жена му испред Господа.” Онда га Бог зовну и упита ”Где си? А он рече; чух глас твој па се поплаших, јер сам го, те се сакрих”. Видите, грех увек доноси; - страх, - чини вас таквима да имате сталну потребу да се браните (тако су Адама и Ева оптуживали једно друго и змију, уместо да признају сопствене грехове) - чини да желите се дистанцирате и - увек вас ћини захтевним у везама са другима. ПРОБЛЕМИ И СИРОМАШТВО 5. Грех је направио финансијске и пословне проблеме. Како светска економија постаје лоша и неповољна? Једноставним игнорисањем Господњих принципа изложених већ у Светом Писму и изречених од Светих Отаца наше цркве. У Библији можемо видети принципе како треба управљати новцем, како треба трошити, како треба штедети, како треба давати и помагати другима, принципе инвестирања, како треба бити задовољан са оним што имамо. Можемо ићи у недогледа објашњавајући шта све стоји записано у Светом Писму на ову тему. Али када ми то игноришемо и непрекидно говоримо себи; ”Не, ја то морам имати сада, иако не могу приуштити”, па онда трошите оно што немате, онда упадате у дуг. И сви економски проблеми, који настају у земљи дешавају се само због неодговорног располагања новцем и неодговорног живљења. Ни рад који морамо обављати да бисмо преживели, најчешће нема смисла за нас, не испуњава нас, не видимо разлог зашто га обављамо, јер је и та област оштећена грехом. Много пута мислимо да ћемо бити истински испуњени ако будемо успешни у нашим каријерама. Онда увидимо да нас то уопше не испуњава. ПОСЛЕДИЦЕ ГРЕХА УНУТАР НАШЕ ДУХОВНОСТИ 6. Следећа област је духовно незадовољство и унутрашњи мрак. Најчешће осећамо да смо милионима километара далеко од Бога, чини нам се да нас нико не чује иако се молимо. Не осећамо ни мало блискости са Богом. Наравно да је тако, а ево и зашто. Прочитаћемо у Исаији 59, 2; ”..безакоња ваша раставише вас са Богом вашим и греси ваши заклонише лице његово од вас, да не чује”. Ако се осећате да сте далеко од Бога, шта мислите ко се одмакао у том односу? Бог се није померио, али сте се ви одмакли од Бога рекавши; ”Ја ћу да радим како ја хоћу, бићу бог самом себи и слушаћу себе и нећу слушати тамо неке заповести Божије. Знам шта кажу Божије заповести, али ја ћу радити како ја мислим да је најбоље, јер ја ваљда знам шта је најбоље за мене”. Тако смо се удаљили од Бога и онда се чудимо зашто осећамо да је Бог далеко од нас и дистанциран од нас. svetatrojicaroterdam.com emilija and ego је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 ПОТРАГА ЗА БОГОМНакон тога почнемо тражити Бога на погрешним местима. Многи људи чак нису ни свесни да траже Бога.Чини им се да траже нешто друго, а не Бога, па себи кажу да траже срећу или да траже мир или сигурност или испуњеност…Оно што стварно траже јесте Бог, али то ни не знају и никако не проналазе то што траже. Ми смо као у сред пустиње и уопште не знамо у ком правцу треба да идемо и плус смо невероватно жедни у духовном смислу. Онда покушавамо да утолимо своју жеђ на разноразним погрешним местима. Тада постајемо још помраченији у уму, још незадовољнији и све више неиспуњени и обесхрабрени. Због дугогодишње или целоживотне одвојености од Бога, људи упадају у одовјеност од живота и више немају контакт са реалним животом. Ако не верујете, окрените се око себе. За почетак укључите ТВ и видећете толико много канала, који су изгубили контакт са реалним животом. Такав је случај у школама, у политици, у филмској индустрији, у свакој области друштва. Због непостојања контакта са Богом, много људи је изгубило осећај шта је добро, а шта зло, тако да им је добро постало лоше, а лоше је добро. Када се удубим и увидим шта је грех учинио човеку и целом живљењу на планети, знате ли шта почињем да осећам? Мржњу према греху! Али данашњи проблем је да ми не мрзимо грех, ми му се смејемо, забаван нам је. Мислимо да је то шала и добра комедија. Ако ми не верујете погледајте неку комедију и видећете шта је нама смешно. Нама је смешан сексуални промискуитет, коришћење дроге, незрелости, преваре људи, покварености, неморалности, исмевање исправних људи и слављење свега погрешног. И то нам је страшно забавно и смешно. emilija је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 ШТА УРАДИТИАко желите да видите колико је ужасан, а не смешан грех, сетите се Исуса Христа на крсту, јер Он је због наших грехова морао да умре. Грех је раван смрти и није за смејање. Зато нам је потребан Спаситељ јер ми не можемо опоравити све изопачене и покварене ствари које се дешавају на свету, у породици или у нашем личном животу. Свима нам је потребан Спаситељ, Месија да нас извуче из овог ужасног глиба. Потребно је да ПРВО прихватим Исуса Христа као Спаситеља, јер је Он једини који може помоћи да се поправе сва извитоперења. У Јеванђељу по Јовану 16, 33 пише; ”У свету ћете имати жалост; али не бојте се, ја сам победио свет.” Значи ми нећемо можда већ сасвим сигурно имати проблеме. Следеће што је потребно јесте да ПРАТИМ Његову светлост, јер смо толико много пута у тоталном мраку и не знамо шта треба да учинимо у вези са великом штетом, која је због греха унета у наше животе. А Господ Исус је рекао у Јеванђељу по Јовану 8, 12;” Ја сам светлост свету; ко иде замном неће ходити у тами, него ће имати светлост живота”. Кад сте ближе Богу, Његова светлост открива реалност греха и увиђамо да је грех изазвао унутрашња изопачења. Добра вест је да Бог зна у каквом хаосу и затвору живимо. Зато је и послао Иуса Христа да би нас спасао и довео кући, на место савршенства, које се зове Небеско Царство. Зато кад почнете да се осећате разочарано, промените мисао и подсетите себе да овај живот који сада живите није све, већ да нас потпуно савршенство очекује у Небеском Царству. Зато се потрудимо да се што боље припремимо у овом животу, да бисмо, након смрти, могли ући на такво место савршенства. emilija је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука