Jump to content

Na rubu znanosti - Priča o konoplji

Препоручена порука

Kakve sam sve stvari video u ovoj emisiji bolje da se zove - na rubu pameti

Za ovu emisiju doduse ne znam jer nisam gledao i ne znam nista o konoplji.

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mi smo imali dve najvece fabrike za preradu konoplje u Evropi, i onda su dosli ludaci i naravno, sta bi ludaci drugo radili nego unistili.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mi smo imali dve najvece fabrike za preradu konoplje u Evropi, i onda su dosli ludaci i urnisali to.

Штета. Сад би били највеселији народ у ЕУ   0110_hahaha

Али не дамо се. Србин не воли забране и ограничења. Пркосимо душманима. Јер тако ?   4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Ignjatije to su bile fabrike za preradu industrijske konoplje, tj kako su je zvali kudelje.

Treba minimalno odrzavanje, jer je to u sustini korovska biljka, skoro da nema prirodnih neprijatelja i jednostavna je za odrzavanje...

Gde idem na pecanje na kanal pre Backo Petrovacko, ima ogledno polje autohtone sorte, i to je cudo da ima, i dobro je da postoji

23w07zo.jpg

2bvccn.jpg

cak je i bila emisija na tv gde bas tu prave razne predmete od konoplje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ignjatije to su bile fabrike za preradu industrijske konoplje, tj kako su je zvali kudelje.

Ма знам. Зезам се мало

Причали ми стари људи како "тукли" конопљу по рекама и потоцима због влакна. Али су приметили да рибе мало буду као пијане где се то обавља.

Конопља је много корисна биљка. Али се и злоупотребљава. Само злоупотребљава се много што шта још, али није законом забрањено као конопља. Причали смо већ који су узроци томе на оној теми.

Подели на овим сајтовима

Mozda su bile pijane od lupanja po vodi 0110_hahaha  ali nisu bile pijane od THC-a jer ga u industrijskoj konoplji i nema.

Подели на овим сајтовима

Ма знам. Зезам се мало

Причали ми стари људи како "тукли" конопљу по рекама и потоцима због влакна. Али су приметили да рибе мало буду као пијане где се то обавља.

Конопља је много корисна биљка. Али се и злоупотребљава. Само злоупотребљава се много што шта још, али није законом забрањено као конопља. Причали смо већ који су узроци томе на оној теми.

:) te pijane ribe ti je neko dodao u predanju :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

:) te pijane ribe ti je neko dodao u predanju :)

Могуће. То ми је само један, не тако много стар, човек причао. Да су рибе ту у плићау биле као ошамућене. Можда и лаже. Није то нека раширена прича. Мада има логиге... ко зна. Нисам присуствовао тим радњама и не могу да тврдим сто посто. Само ззнам да се конопља масовно користила.

Подели на овим сајтовима

Ne bi smele da su osamucene jer kad lupas po vodi dodajes im kiseonika, znaci naprotiv, a kad bi lupao konoplju prepunu THC-a opet ne bi bile osamucene jer se to ne rastvara tako lako u vodi pa jos lupanjem lol

Mozda su bile osamucene i bilo ih je lako nahvatati jer je to bio Bogougodan rad, priroda je cudo, postoje neobjasnjivi momenti.

Ja sam recimo svaki dan kad odem na pecanje pricao sa kornjacom, tj dosla bi uvek da me pozdravi, ja to ispricam popu Ivanu on kaze da lupam... problem je sto ljudi tripuju i sto su egomani i misle da je samo njihov dozivljaj autentican, to je veliki problem medju ljudima, dozivljaj Boga je individualan, imaju ga i ateisti, i svi ljudi na planeti jer je Bog Ljubav.

Подели на овим сајтовима

Mozda su bile osamucene i bilo ih je lako nahvatati jer je to bio Bogougodan rad, priroda je cudo, postoje neobjasnjivi momenti.

0110_hahaha  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Pa jeste lol hahahaahah 0110_hahaha

Priroda i ljubav su cudo, jednom sam prizvao labudove onomatopejom, drugar umalo nije pao sa stolice i reko mi sta to radis daj prestani jer je xenofobican i ukakio se 12:smeha:

Ali znas sta, ribe se osamute kad dobiju i previse kiseonika, ali to lupkanjem travom nije moguce odraditi.

Подели на овим сајтовима

Мени су рецимо причали да је одећа прављена од конопље и да је била доста груба.

Али ко те пита.Бар су били здравији.

Свака кућа пре рата је гајила конопљу, лан, памук...ко је могао.

Није било конфекције и бутика.

Бар за сељаке.

Подели на овим сајтовима

Prve leviske farmerice su bile napravljene od konoplje i bile su nepoderive. Posle toga se islo na kvantitet i zaradu, jer sta vredi alavcu da ti proda farmerice koje ce trajati dozivotno...

To je sad za novu temu, zasto se prave proizvodi koji se samouniste tacno posle isteka roka trajanja, oni koji tvrde da bez toga nema napretka i razvoja su teski ignoranti, a ima ih ovde na forumu i prilicno su glasni...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Hteo sam ja ovu temu da otvorim,ali sam je nasao,ima mnogo toga da se kaze za konoplju,ja cu samo da napomenem na sve ovo,da je u evropskoj uniji donet zakon o uzgajanju medicinske konoplje,u hrvackoj je donet zakon kji im je propisala evropska unija i to da drzava hrvacka moze na svojim poljima da posadi ukupno 100 hektara konoplje.

Zna se da ima ok 40 vrsta medicinske konoplje,to nije indijska konoplja,ta konopla kako sam ja razumeo,medicinska konoplja ima muska izenska i ona nemoze da se ostavi za seme,moras svake godine da kupis seme,da bi je sejao.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...