Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 "Smanji se kriminal tako sto mafija ostane bez posla " мафија не остаје без посла већ свој посао ради легално. Мафија је део државног апарата односно често и сам врх државе. Ту је квака. Gresis, silno. Imas dokaz za to u prohibiciji alkohola. Kada je u americi ukinuta prohibicija alkohola, trziste alkohola nisu preuzeli italijanski mafijasi koji su ga do tad drzali. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 "Smanji se kriminal tako sto mafija ostane bez posla " мафија не остаје без посла већ свој посао ради легално. Мафија је део државног апарата односно често и сам врх државе. Ту је квака. Mafija ostaje bez posla tako što droga više nije skupa kao što je bila kada je bilao ilegalno. Plaća se porez proizvodnja i distribucija su ilegalne a time se stvara i tržište gde ssvako može da protaje to znači konkurencija, to znači dalje opadanje cena. Isto kao u Americi sa alkoholom. Više nema lake i brze zarade, a mafiju samo takva zarada interesuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ја сам раније исто била за легализацију и дроге и проституције. Наивно сам веровала да под а)полиција и криминалци не раде заједно Б) да је државни интерес здравље народа ц) да је државни интерес смањење и укидање криминала д) да је државним институцијама важнији човек од новца А онда сам схватила да то никако није тако, и ту је легализација добила сасвим други смисао, и што се мене тиче престала да буде опција. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Да смо иоле нормално друштво илити држава не би уопште било потребе да расправаљамо о томе да ли би требало дозволити абортус или легализацију дроге и томе сличне проблеме о којима расправљамо. Уопште не причамо о самој сржи проблема, него само о томе које је зло мање - да ли би требало дозволити наркоману да легално дође до дроге или не, тј. да ли ће он мању штету да направи ако му се омогући да то набаља "без по муке". Навео сам горе абортус чисто да упоредимо. Неко каже да је боље дозволити жени да пође код доктора који је задужен за то да не би пошла код неког касапина на дивље. Али, нико не говори о томе да треба забранити законом и једнима и другима и прописати казну затвора од које им не би пало на памет ни да помисле на тако нешто, а да не водимо причу о томе које је зло мање. Изузетак је кад у питању живот жене. Иста је ствар кад је у питању дрога. Казна затвора за нарко дилере од минимум 20 година, па да видимо који ће мангуп онда да покуша тако нешто да уради. Притом, прича да полиција не зна куда и како улази дрога у државу не пије воду, али да то оставимо по страни. Све и да се наркоману дозволи да некако добави ту дрогу он ће опет морати однекуд да набавља паре за исту. Да ли требати отворити и неку банку, кад је све легално нека и то буде, која ће им давати кредит да би се дрогирали, па да новац за то враћају у ратама? Да им се обезбједи сваки начин? Нећете да сјечете у корјену, него само решавате последице. Ту бољитка нема. Само мање зло, који и није толико мање! Gordana . and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Mafija ostaje bez posla tako što droga više nije skupa kao što je bila kada je bilao ilegalno. Plaća se porez proizvodnja i distribucija su ilegalne a time se stvara i tržište gde ssvako može da protaje to znači konkurencija, to znači dalje opadanje cena. Isto kao u Americi sa alkoholom. Više nema lake i brze zarade, a mafiju samo takva zarada interesuje. znao sam da će se pomenuti ameriku i alkohol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Опет ова тема актуелна? Што бре људи не прелистате мало историју? Ено, историја Холандије није много далека историја, па се запитајте због чега ће они поново поступно да криминализују и дрогу и проституцију. Дал је бре могуће да један текст на Википедији ил на неком пинк либералном сајту може да замени комплетан процес истраживања и учења о појединим темама? Gordana . and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Само се сетите скорије историје, ако нисте били сувише мали да бисте то знали...у време Слобе је трава одједном била малтене легална. Вилама се скупљала на улици. Резултат тога није било решење проблема наркотика већ гомила удуваних младића и девојака, потпуно незаинтересованих за промену система који нас води у рат, а новац је само чангрљао у државној каси... е, па хоће, лако би они то решили него им се не иде у затвор. RYLAH and Пг је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Naveo sam model koji bi funkcionisao, ali izgleda da niste citali ili ste preleteli ne razmisljajuci o recenom, i to sam ponovio vise puta, konstantno pravite offtopic, pricate o necemu sto nema veze sa temom. Prodaja bi i dalje bila zabranjena. Dileri bi bili desetkovani. Ponovicu kasnije sve opet, sad moram u garazu dolazi mi drugar svinja da popijemo vinca Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Дина, ако је нешто легално, не може бити дистрибуција нелегална. Нема онда основа за тако нешто. Само би државни апарат лакше могао да уклони евентуалне "слободне стрелце" на тржишту. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ne bi bilo potrebe da drzavni aparat bilo sta radi sto ne radi i sad, stvar bi bila samoregulisuca. Ne radi se o legalizaciji u klasicnom smislu reci, kasnije napisem sve lepo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Naravno da sam protiv narkotika ali se trenutno veoma zalažem za legalizaciju jer mislim da je država duboko zagrezla u taj kriminal. Dakle mišljenja sam da se dileri nikada neće skloniti sa ulice, jer oni koji bi mogli da ih sklone malo su zauzeti velikim tržištima poput evropskog naprimer. ako me razumete... Akcija grom je samo jedan dokaz da oni naivni pošteni ljudi koji dodju na vlast, ni sami nisu svesni koliko je ovo ozbiljan problem i koliko pitanje narkomanije i borba protiv nje više nisu u nadležnosti samo države Srbije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Mafija ostaje bez posla tako što droga više nije skupa kao što je bila kada je bilao ilegalno. Plaća se porez proizvodnja i distribucija su ilegalne a time se stvara i tržište gde ssvako može da protaje to znači konkurencija, to znači dalje opadanje cena. Isto kao u Americi sa alkoholom. Više nema lake i brze zarade, a mafiju samo takva zarada interesuje. Ко плаћа порез? Произвођач? па како кад је илегалан???? дистрибутер? Па како кад је илегалан? Није луд да оде да пријави порез???? Па да га ухапсе? Па јел да и држава живи од наркоманије? Па како ће онда ако нпр наркоман убије пензионера због 100 динара да суди? Звучи то све добро, али у пракси је...толико далекосежно зло да нисмо у стању ни сагледати све негативне последице таквог чина одједном. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 legalne moja greška. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Када схватите да посао са наркотицима није посао тамо неких криминалаца против којих се држав а бори, већ да је то државни посао, онда ствари добију сасвим другу димензију. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ako protiv nekih stvari ne mozes da se boris, ondak smislis sistem kojim ce se to zaobici, prenebregnuti, obezvrediti, nadici, prevazici, samoiskljuciti itd. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука