Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 jel si i za to da se skinu i ove preostale zabrane,ubistva ,krađe,prevare,podvale,Gospod nam je dao da sami biramo put,šta će nam zabrane,živio liberalizam Mesas babe i zabe. 1. U sluchaju ubstva, kradje, prevare podvale, zakon stiti jednog coveka od drugog. 2. U sluchaju narkotika zakon navodno "stiit" narkomana samog od sebe. 3. Nije poenta samo u tome sta je bog dao, vec je poenta u ne krsenju prava koja je bog dao i drugima. U sluchaju narkotika, imas pravo da radis sa svojim telom sta hoces - ne skodis pravima drugoga. U sluchaju ubistva, ti utices na to da oduzimas drugom pravo koje mu je bog dao - pravo na zivot. Zato je bitna i druga strana argumenta prirodnog prava. Ne zabranjuj drugima njihova prava... ali niko nema pravo da zloupotrebljujuci svoja prava ukida prava drugima. što se konkretno drogiranja tiče nisi ni ti u pravu narkomani su opasnost za okolinu,ugrožavaju i ostale ljude koji su ni krivi ni dužni Gluposti, koliko si narkoamana sreo u zivotu a koliko te je ugrozilo? Niko nikog nije ugrozio posle popusenog dzointa, eksera, spida, kokaina... Dosta mi je tih mitova o "opasnim narkomanima" jedina "opasnost" dolazi od podmuklih heroinaca koji moraju da kradu za drogu.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Razlika između ovoga što si naveo i drogiranja je prosta, kada se drogiraš štetiš sebi, a kada ubiješ šptetišt drugom čoveku. Када се дрогираш, штетиш највише људима који те највише воле, својој породици, пријатељима и свакоме коме је то тебе стало. Дрогирање је најогавнији чин кажњавања других, начин да се другима набије грижа савести и упропасте њихови животи. Свакако је и хула на духа светога, али ајд да кажем да то није битно свим наркоманима, јер да јесте, велика је вероватноћа да би били ветеринари, доктори, уметници а не наркомани. Не, нисам за легализацију дрога. Ја сам за то да се државни апарати спрече да профитирају од дистрибуције, тада ће се решити и проблем наркоманије. nana је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Милосављевићу ниси у праву! Наркоман штети свом телу и психи, родитеље баца у очај, одлази у криминал да би зарадио за дрогу,па су мени лично,три пута обијали кола... дакле у том ланцу,сви су мета наркомана! nana, Gordana . and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Када се дрогираш, штетиш највише људима који те највише воле, својој породици, пријатељима и свакоме коме је то тебе стало. Дрогирање је најогавнији чин кажњавања других, начин да се другима набије грижа савести и упропасте њихови животи. Не, нисам за легализацију дрога. Ја сам за то да се државни апарати спрече да профитирају од дистрибуције, тада ће се решити и проблем наркоманије. Znaci, sada ovako.. ja lichno razumem tvoju logiku.. Kada se drogiras skodis svojoj porodici, tako dakle? Zato droge treba da budu nelegalne da te panduri maltretiraju, da kriminalci mogu da te drze u saci i da te posalju u zatvor, jer ce to da pomogne narkomanu i porodici? Ja i dalje nisam cuo nijedan jedini argument kako to "nelegalnost" narkotika pomaze narkomanima i njihovim porodicama? Osim sto odrzava mafiju, i josh vise narkomanima ugrozava i otezava zivot. Милосављевићу ниси у праву! Наркоман штети свом телу и психи, родитеље баца у очај, одлази у криминал да би зарадио за дрогу,па су мени лично,три пута обијали кола... дакле у том ланцу,сви су мета наркомана! Dakle, svaki narkoman ce da ode u kriminal da bi zaradio za drogu? Pa bi onda da ga posaljes u zatovr na vreme? pre nego sto obije kola? Tamo ce da se popravi? Ajde opet da ponovim pitanje - kako ce hapsenje narkomana da im pomogne. Dakle niko od vas nije pruzio nijedan argument - zasto je to dobro da su droge ilegalne. Ili je mladeic od 20 godina koji ima 2 keta marihuane kod sebe, i pusi travu... velika opasnost koja treba biti u zatvoru? To ce da ga "nauci pameti" p.s. tebi je to uradio lopov, a ne narkoman. Mnogo narkomana ima koji nikad nikome nisu nista ukrali. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Gluposti, koliko si narkoamana sreo u zivotu a koliko te je ugrozilo? Niko nikog nije ugrozio posle popusenog dzointa, eksera, spida, kokaina... Dosta mi je tih mitova o "opasnim narkomanima" jedina "opasnost" dolazi od podmuklih heroinaca koji moraju da kradu za drogu.. Да ли не краду наркомани? Некидан убише човека, мој комшија. Човек звао полицију да га нека двојица малтретирају. Кад је полиција дошла на лице места, овај лежи у локви крви разбијене главе а поред њега лежи наркоман урађен и обезнањен. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Да ли не краду наркомани? Некидан убише човека, мој комшија. Човек звао полицију да га нека двојица малтретирају. Кад је полиција дошла на лице места, овај лежи у локви крви разбијене главе а поред њега лежи наркоман урађен и обезнањен. U samoj citiraj poruci ti je odgovor na pitanje koje si mi postavio. Ne treba da se ponavljam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Zato droge treba da budu nelegalne da te panduri maltretiraju, da kriminalci mogu da te drze u saci i da te posalju u zatvor, jer ce to da pomogne narkomanu i porodici? Ja i dalje nisam cuo nijedan jedini argument kako to "nelegalnost" narkotika pomaze narkomanima i njihovim porodicama? Osim sto odrzava mafiju, i josh vise narkomanima ugrozava i otezava zivot. Наркоману и не треба олакшати да се дрогира. Легализација дрога заправо само олакшава њену дистрибуцију и чини посао са смрћу уваженом професијом. Легализацијом дроге заправо не добијамо смањење броја корисника и болесника зависности. За легализацију се залажу само они ји од тога имају корист. Како то функционише када је легално лепо можемо да видимо на примеру са никотином, који је легалан, иако ствара овисност која је јача од овисности од хероина и који је број један узрочник смртности нпр. у нашој земљи. Не бих ја наседала на корисност легализације, то неће укинути проблем. Dragi and kordun је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Наркоману и не треба олакшати да се дрогира. Легализација дрога заправо само олакшава њену дистрибуцију и чини посао са смрћу уваженом професијом. Легализацијом дроге заправо не добијамо смањење броја корисника и болесника зависности. За легализацију се залажу само они ји од тога имају корист. Како то функционише када је легално лепо можемо да видимо на примеру са никотином, који је легалан, иако ствара овисност која је јача од овисности од хероина и који је број један узрочник смртности нпр. у нашој земљи. Не бих ја наседала на корисност легализације, то неће укинути проблем. Gordana, narkomanu je ekstremo lako da se drogira. Evo ja ne znam nikog u beogradu, siguran sam da cu za sat vremena moci da ti nadjem narkotik koji hoces... Legalizacija droga nece da resi problem narkomana, ali ce resiti problem kriminala vezanog za narkotike. Resice problem mafije koja zaradjuje silne pare od tih narkotika, ubistva vezanih za narkotike itd. Ako razumes engleski ovaj policajac sve lepo objasnjava.. samo ko hoce da cuje: Nelegalna droga jednostavno skodi narkomanima, njegovim porodicama, usporava njihovo izlecenje, gura ih dublje u kriminal i pomaze mafiji da cveta. To je sve sto radi nelegalnost narkotika.. A tesko da sprecava nekog da se drogira... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Разумем енглески, разумем и проблематику из разних углова. Ја знам да легализација то не може да реши, напротив. То је као да прогласимо мокрење у кревет за социјално прихватљиво. Проблем је и даље ту али га не зовемо проблемом. Дистрибуција наркотика остаје криминал, морално и људски гледано и то никаква легализација не може да поправи. Такав чин (легализовање) само помера границе наше савести и ништа друго. Чак лично сматрам легализацију злочина подједнаким злочином, а можда и горим. Јер дистрибуција наркотика је злочин, убиство а ја не видим начина да се то прогласи за легално тј исправно а да се тиме не крше основни закони људскости. Да не говорим сад о Божијем закону, јер то се подразумева. Оно што би се сигурно постигло легализацијом је смањење количине новца који мора да се пере као и повећање људске незаинтересованости за друго људско биће. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ја знам да легализација то не може да реши, напротив. То је као да прогласимо мокрење у кревет за социјално прихватљиво. Проблем је и даље ту али га не зовемо проблемом. Дистрибуција наркотика остаје криминал, морално и људски гледано и то никаква легализација не може да поправи. Такав чин (легализовање) само помера границе наше савести и ништа друго. Чак лично сматрам легализацију злочина подједнаким злочином, а можда и горим. Јер дистрибуција наркотика је злочин, убиство а ја не видим начина да се то прогласи за легално тј исправно а да се тиме не крше основни закони људскости. Да не говорим сад о Божијем закону, јер то се подразумева. Pogledaj video tu ce da ti dokazue dve cinjenice. 1. Ne smanjuje se kriminal tako sto kazes - aha sad narkomani nisu kriminalci pa ima manje kriminala. Smanji se kriminal tako sto mafija ostane bez posla samim tim imas manje ubistva, iznuda i ostalih stvari koje radi mafija - vezanih za drogu. Naveo ti je u klipu . 2. Ilegalnost droga upropasti vise zivota nego sama droga. 3. Sve to ti je dokazano na cinjenici italijanske mafije koja je najvise para zgrnula kada je alkohol bio zabranjen. Obe cinjenice su ti dokazane na klipu. I ja i dalje nisam video - zasto je dobro zabraniti narkotike... nista dobro se iz toga nije rodilo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 I još jedna vašna stvar, kontrola kvaliteta narkotika će da postoji, pa oni koji se drogiraju će barem da znaju sa čim se drogiraju, a ne koje kakvi dileri da im sipaju sve i svašta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 У овом случају "дете" је државни апарат, што директно што индиректно. Сем кријумчарења дивљих животиња, трговина људима, оружјем опасним отпадом и наркотицима спадају у главне привредне гране. Развијеност ове "индустрије" се огледа у количини банака које су потребне да се такав нелегелан новац опере. Сакривање ових активности под параван легалног већ постаје јако тешка, па се све чешће чују "аргументи" за легализацију дроге, проституције и осталих криминалних бизниса. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 "Smanji se kriminal tako sto mafija ostane bez posla " мафија не остаје без посла већ свој посао ради легално. Мафија је део државног апарата односно често и сам врх државе. Ту је квака. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 ljudi,ja imam rješenje,predlažem da se to legalizuje i da ja krenem da prodajem drogu,kakve sam ja sreće neće se više niko htjeti drogirati i svi će biti zadovoljni a ja nek budem žrtva šta me gledate tako,konda sam tito Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Не бих ја наседала на корисност легализације, то неће укинути проблем. Sasvim tačno , iako će mnogi tvrditi suprotno . kordun је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука