Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Па није већи грех, исти је. То су само наше предрасуде. Код нас није никакав проблем да се после Литургије отвори флаша па младима скоро на силу гура она смрдљива ракија - ето "ваља се", "да виде девојке да си здрав" и сличне глупости. Али зато је џоинт "саблазан"... Док истовремено има и свештеника који пуше - опет смрдљиви - дуван и ником ништа. Ни ја не конзумирам, нити ми је на крај памети. Своју породицу учим да се свим тим смрдљивим стварима уопште не приближава... Али једно је сматрати нешто за лоше, а сасвим друго послати полицију да бије људе који "гледају свој посла" како то волим да кажем. Мислим да бијеш и хапсиш људе због једне обичне травке стварно није нормално. А за то време се убице и манијаци шетају слободно... Stvar koja mi nikad ne nedostaje kad sam van Srbije. Jedna od najruznijih osobina naseg naroda da te smaraju da radis ono sto oni misle da je dobro uz to cuveno "ako valja se." Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Престао...цврц Милојка! Dobro je inace bi morali da te sahrane van groblja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Па није већи грех, исти је. То су само наше предрасуде. Код нас није никакав проблем да се после Литургије отвори флаша па младима скоро на силу гура она смрдљива ракија - ето "ваља се", "да виде девојке да си здрав" и сличне глупости. Али зато је џоинт "саблазан"... Док истовремено има и свештеника који пуше - опет смрдљиви - дуван и ником ништа. Да, рецимо да на исповести кажем да повремено пијем, чак и да повремено попијем мало више, верујем да ми већина свештеника, можда и велика већина не би много замерила, а да кажем да повремено дувам траву, питам се шта би било... Да ли би ми рекли да обавезно баталим то, или би реаговали као за алкохол. Не знам, не тврдим ништа, само ми се чини... Једино оправдање за овакав став ја видим можда у томе што многи свештеници а и лаици, па и ја сам донекле, резонују овако - када је већ алкохол део културе, да кажем неодвојиви део свакодневице уреду је бити блажи према њему, али кад већ се попушта ту, онда не би требало да се попушта и за ставри које (бар до скоро) нису биле уобичајене код нас. По принципу, ако већ живимо тако да пијемо алкохол, треба се макар одрећи овог другог, макар једног од два слична средства за опуштање, и тако начинити минимални бар "подвиг". Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Dobro je inace bi morali da te sahrane van groblja Свеједно...важно је само да не будем близу неког ревносног љубитеља слободе. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Неки дан сам бацио неотворену флашу Џек Данијелса (~50 бакс) што ми неко донео, стоји безвезе већ пар година и заузима ми место... Каже жена "шта да радим с` овим", реко "сад ћу да ти покажем" и зафрљачим га у канту. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Да, рецимо да на исповести кажем да повремено пијем, чак и да повремено попијем мало више, верујем да ми већина свештеника, можда и велика већина не би много замерила, а да кажем да повремено дувам траву, питам се шта би било... Да ли би ми рекли да обавезно баталим то, или би реаговали као за алкохол. Не знам, не тврдим ништа, само ми се чини... Једино оправдање за овакав став ја видим можда у томе што многи свештеници а и лаици, па и ја сам донекле, резонују овако - када је већ алкохол део културе, да кажем неодвојиви део свакодневице уреду је бити блажи према њему, али кад већ се попушта ту, онда не би требало да се попушта и за ставри које (бар до скоро) нису биле уобичајене код нас. По принципу, ако већ живимо тако да пијемо алкохол, треба се макар одрећи овог другог, макар једног од два слична средства за опуштање, и тако начинити минимални бар "подвиг". Па ракију ћеш да добијеш чак и у манастиру, све уз благослов и прекрштавање ко да је "света водица"... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Неки дан сам бацио неотворену флашу Џек Данијелса (~50 бакс) што ми неко донео, стоји безвезе већ пар година и заузима ми место... Каже жена "шта да радим с` овим", реко "сад ћу да ти покажем" и зафрљачим га у канту. Могао си да даш неком од оних бескућника као из филмова што имају рукавице без прстију и цугају из флаше у папирној кеси поред канте са ватром, помињао би те кад год је трезан. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Неки дан сам бацио неотворену флашу Џек Данијелса (~50 бакс) што ми неко донео, стоји безвезе већ пар година и заузима ми место... Каже жена "шта да радим с` овим", реко "сад ћу да ти покажем" и зафрљачим га у канту. Primas mito? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ја бих Неки дан сам бацио неотворену флашу Џек Данијелса (~50 бакс) што ми неко донео, стоји безвезе већ пар година и заузима ми место... Каже жена "шта да радим с` овим", реко "сад ћу да ти покажем" и зафрљачим га у канту. Знао сам ја, варварине, да се бахато односиш према културно-историјским вредностима. Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ђаволу су милији "слободарски духови" ...веруј ми! Mora da ste na direktnoj liniji kad znas i sta preferira пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Mora da ste na direktnoj liniji kad znas i sta preferira ...претежно уметност преферира...уметност слободе. Ко са ђаволом тикве слика наива му је горња граница уметничког домета, мој Клоуд. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Басарин Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 легализацијом марихуане би сигурно дошло до њеног прихватања у друштву, поготово међу омладином. систем вредности би се код многих променио, а тај исти систем је у веома критичном стању код нас у Србији. подршка од стране државе у коришћењу марихуане је велико оправдање и олакшање за многе који би то да користе, као што је случај са алкохолом и цигарама... Сви ми знамо колико друштво утиче на карактер личности, поготово код адолесцената, јер шта је добро прихваћено у већини, сматра се исправним, без обзира дали је то стварно добро... Немојте говорити да би легализација учинила бло шта позитивно, ови што дувају сигурно не би престали то да раде кад би дошло до легализације, само би имали још разлог више да увуку и остале у то зло, и разлог да се успротиве родитељима и свима који им бране то да раде. Замислите да вам дете данас сутра на великом одмору, на трафици уз сендвич купује Џоинт? Уз сву подршку друштва и државе наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 легализацијом марихуане би сигурно дошло до њеног прихватања у друштву, поготово међу омладином. систем вредности би се код многих променио, а тај исти систем је у веома критичном стању код нас у Србији. подршка од стране државе у коришћењу марихуане је велико оправдање и олакшање за многе који би то да користе, као што је случај са алкохолом и цигарама... Сви ми знамо колико друштво утиче на карактер личности, поготово код адолесцената, јер шта је добро прихваћено у већини, сматра се исправним, без обзира дали је то стварно добро... Немојте говорити да би легализација учинила бло шта позитивно, ови што дувају сигурно не би престали то да раде кад би дошло до легализације, само би имали још разлог више да увуку и остале у то зло, и разлог да се успротиве родитељима и свима који им бране то да раде. Замислите да вам дете данас сутра на великом одмору, на трафици уз сендвич купује Џоинт? Уз сву подршку друштва и државе наравно. Prosetaj do neke skole pa neces morati nista da zamisljas. Legalizacijom bi se sprecilo da deca na veliko odmoru vare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ja sam za legalizaciju ropuha, ropušina i žaba krastavih, to će Dynablaster imat radost: To su te njegove, dvokilove. Velika slika: Kakvi su to monstrumi, OMG! Al dobro velike, može ih olizavat nekoliko cura i mladenaca najednom. http://files.australia-studium.webnode.sk/200000720-d32ffd5217/cane_toad.jpg :good2: Срђан Шијакињић, feeble, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ja sam za legaluzaciju ropuha, ropušina i žaba krastavih, to će Dynablaster imat radost: To su te njegove, dvokilove. Velika slika: http://files.australia-studium.webnode.sk/200000720-d32ffd5217/cane_toad.jpg Ја мислим да би умро да ме ово чудо нападне. Али кажу да су добри жабљи батаци, а ова има батак као ћурка. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука