Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 OK! Срђан Шијакињић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ово ме занима, чини ми се да кад је већ тема отишла, што каже Дина, у першун, ја бих се осврнуо и на овај верски аспект. Зашто је већи грех да например испушим један џоинт него да попијем 3, 4 пива? Отприлике бих исто био опијен. (Да се разумемо, не конзумирам никакве дроге, баш јер ми вера не дозвољава што би рекли, мада апсолутно не капирам поенту зашто ми не дозвољава. Да не буде да неко пропагира употребу на форуму. ) A ja ne razumem kada je Hristos ostavio drzavne zakone da nam sluze na spasenje i da druge spasavamo time sto ce da im zabranimo da budu gresni. Meni to nije jasno... i niko nikako da mi objasni. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 OK! То краљу! Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 A ja ne razumem kada je Hristos ostavio drzavne zakone da nam sluze na spasenje i da druge spasavamo time sto ce da im zabranimo da budu gresni. Meni to nije jasno... i niko nikako da mi objasni. Ма то ни мени није јасно, али то је скроз друга тема, коју нисмо решили на 65 страна. Ја се надам да је моје питање једноставније, а Обија сам питао као теолога да ми објасни. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ма то ни мени није јасно, али то је скроз друга тема, коју нисмо решили на 65 страна. Ја се надам да је моје питање једноставније, а Обија сам питао као теолога да ми објасни. Druga tema jeste ali ja sam vise puta u konverzaciji napadan da nisam dovoljno dobar ili ne poznajem dovoljno Hriscanstvo pa mi zato stavovi o legalizaciji ne valjaju. Tako da je za mene ta tema odavno pocela. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Druga tema jeste ali ja sam vise puta u konverzaciji napadan da nisam dovoljno dobar ili ne poznajem dovoljno Hriscanstvo pa mi zato stavovi o legalizaciji ne valjaju. Tako da je za mene ta tema odavno pocela. Немам појма, можда хоће да кажу да је дужност људи који знају шта нешто значи у духовном смислу, да не дозволе "духовним почетницима" да се саблазне и заглибе у нешто, док не спознају и духовни аспект сваке појаве. Јес' да мало звучи као нека верска диктатура, али оно не бих улазио у тему, не сматрам се компетентним. Али ме и даље занима што сам већи грешник ако варим него ако пијем Зајечарца. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 A ja ne razumem kada je Hristos ostavio drzavne zakone da nam sluze na spasenje i da druge spasavamo time sto ce da im zabranimo da budu gresni. Meni to nije jasno... i niko nikako da mi objasni. Evo sta je Berdjajev rekao o ,,hriscanskoj drzavi" i ostalim kvazihriscanskim glupostima О хришћанској држави, хришћанској породици, хришћанском поретку који штити и збрињава, већ је нечасно и говорити, а срамота је и слушати. Ту превару савремени човек више не може и не треба да подноси. Ту је модерни атеизам потпуно у праву и служи Провиђењу. Религија љубави још долази у свет, то је религија бескрајне слободе Духа. Црква љубави је Црква Јованова, вечна, мистична црква која у себи скрива целокупност истине о Христу и човеку. Николај Берђајев Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Какво "спонтано" окупљање слободарских снага...само да не дође до абортуса. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Evo sta je Berdjajev rekao o ,,hriscanskoj drzavi" i ostalim kvazihriscanskim glupostima О хришћанској држави, хришћанској породици, хришћанском поретку који штити и збрињава, већ је нечасно и говорити, а срамота је и слушати. Ту превару савремени човек више не може и не треба да подноси. Ту је модерни атеизам потпуно у праву и служи Провиђењу. Религија љубави још долази у свет, то је религија бескрајне слободе Духа. Црква љубави је Црква Јованова, вечна, мистична црква која у себи скрива целокупност истине о Христу и човеку. Николај Берђајев DAj bratu Panteli nesto od tog bae da se procita ako ima neki tipa Spis vrste digitalni. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Какво "спонтано" окупљање слободарских снага...само да не дође до абортуса. А-а, нисам ја слободар још увек. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 А-а, нисам ја слободар још увек. Није ни било теби упућено. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ово ме занима, чини ми се да кад је већ тема отишла, што каже Дина, у першун, ја бих се осврнуо и на овај верски аспект. Зашто је већи грех да например испушим један џоинт него да попијем 3, 4 пива? Отприлике бих исто био опијен. (Да се разумемо, не конзумирам никакве дроге, баш јер ми вера не дозвољава што би рекли, мада апсолутно не капирам поенту зашто ми не дозвољава. Да не буде да неко пропагира употребу на форуму. ) Па није већи грех, исти је. То су само наше предрасуде. Код нас није никакав проблем да се после Литургије отвори флаша па младима скоро на силу гура она смрдљива ракија - ето "ваља се", "да виде девојке да си здрав" и сличне глупости. Али зато је џоинт "саблазан"... Док истовремено има и свештеника који пуше - опет смрдљиви - дуван и ником ништа. Ни ја не конзумирам, нити ми је на крај памети. Своју породицу учим да се свим тим смрдљивим стварима уопште не приближава... Али једно је сматрати нешто за лоше, а сасвим друго послати полицију да бије људе који "гледају свој посла" како то волим да кажем. Мислим да бијеш и хапсиш људе због једне обичне травке стварно није нормално. А за то време се убице и манијаци шетају слободно... Срђан Шијакињић and Филозоф је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Није ни било теби упућено. Мај мистејк, извињавам се. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Solomon Kane ti ono bese pusis ili kako se strucno teoloski kaze kadis djavolu ?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Solomon Kane ti ono bese pusis ili kako se strucno teoloski kaze kadis djavolu ?? Престао...цврц Милојка! Ђаволу су милији "слободарски духови" ...веруј ми! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука