RYLAH Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Иначе, сад је тек тема отишла у правцу који је најзанимљивији. Питање слободе и улоге државе у тој слободи. Веома је занимљиво да имамо још једну тему, јер на оних хиљаду и петсто тема нисмо сконтали да је либерализам рај на земљи ко комунизам некад. Ајд пробај још једном, можда наш овако затуцане коначно убедиш, о доброчинитељу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Зна се добро шта је насиље. Ако ја на својој њиви засадим биљку која иначе нормално расте у природи, никога не дирам и не угрожавам, дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Ако ја запалим цигару сличну оној коју пали милион људи око нас, само мање штетну, опет дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Kad bi covek bio bioloski robot, lobotomiziran i prazan, bez savesti i emocija, moglo bi ovako da se kaze. Ali nije, i mi to svi dobro znamo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Нема ту никакве "догме", то је само још један твој покушај да се извадиш на буку... Зна се добро шта је насиље. Ако ја на својој њиви засадим биљку која иначе нормално расте у природи, никога не дирам и не угрожавам, дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Ако ја запалим цигару сличну оној коју пали милион људи око нас, само мање штетну, опет дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Није. То је здрав разум. Јер сви ви, колико год да сте либерални, на крају дођете са причом држава дуради нешто, ја даем паре, оћу држава дуради нешто, да хапси и осуђује криминалце, да обезбеди здрав амбијент итд... Исто тако, држава даје огромне паре на лечење наркомана, које би могле да оду на много паметније ствари. Проста економска логика ти каже да је далеко ефикасније да радиш на превенцији наркоманије. Ако би ти да себе упропастиш, нико те у томе не може спречити, али ти се може отежати, па да макар размислиш о томе. obi-wan, Ђуро Станивук, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Да ли човек има слободу да уништи сопствени живот како год жели? Da li drugi covek ima slobodu da ga od toga odvrati i spreci? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Kad bi covek bio bioloski robot, lobotomiziran i prazan, bez savesti i emocija, moglo bi ovako da se kaze. Ali nije, i mi to svi dobro znamo... Upravo zato je i pokrenuta ova tema, ali ti to jos ne razumes... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Razmisli malo bolje ne znas stanje ovde dileri kontrolisu 24h skolsko dvoriste i oko njega. Окружење константно еволуира, као и начини младих да се забављају...нпр организују се приватне журке где се пред вратима котрљају барови, и тако даље. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 А савест и емоције некако оправдавају да човека који је запалио цигару - и никога не дира - разбијеш од батина и пошаљеш у затвор да га тамо силују убице и манијаци? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ако би ти да себе упропастиш, нико те у томе не може спречити, али ти се може отежати, па да макар размислиш о томе. Koje bajke ti pricas? Prosetaj po skolama, kad to uradis, onda dodji pa napisi isto to, ako mozes. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ljudi da ne bude zabune... Ovde se pitamo da li bi manje zla nanela legalizacija sa zabranom za maloletnike. Pitamo komentarisemo i proveravamo neke ideje. Ja do sad nisam cuo nista valjano sto bi ovo sadasnje stanje koje se odnosi na narkotike iko normalan podrzavao? Sam ja glup ili nista nije tacno vec je zlonamerno napisano?? Toliko za sada! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Није. То је здрав разум. Јер сви ви, колико год да сте либерални, на крају дођете са причом држава дуради нешто, ја даем паре, оћу држава дуради нешто, да хапси и осуђује криминалце, да обезбеди здрав амбијент итд... То од мене никад ниси чуо нити ћеш чути. Једини задатак државе је да спречава насиље. Исто тако, држава даје огромне паре на лечење наркомана, које би могле да оду на много паметније ствари. Проста економска логика ти каже да је далеко ефикасније да радиш на превенцији наркоманије. Ако би ти да себе упропастиш, нико те у томе не може спречити, али ти се може отежати, па да макар размислиш о томе. А што би држава давала паре за лечење наркомана? Зар нисам ја зилион пута овде написао да сам против државног здравства? Ти бро изгледа ништа ниси укапирао што ја овде пишем... Можда да скинеш капицу...? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Нема ту никакве "догме", то је само још један твој покушај да се извадиш на буку... Зна се добро шта је насиље. Ако ја на својој њиви засадим биљку која иначе нормално расте у природи, никога не дирам и не угрожавам, дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Ако ја запалим цигару сличну оној коју пали милион људи око нас, само мање штетну, опет дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Није проблем ако садиш биљке. Толики сељаци саде биљке по њивама и нико их не угрожава и не хапси, а при том и запале по коју. Проблем је ако од те неке биљке почнеш да правиш супстанцу после чије употребе човек врло брзо пропада и умире. Дрога је забрањена не зато што неко није довољно либералан већ зато што брзо води у смрт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Da li drugi covek ima slobodu da ga od toga odvrati i spreci? Зависи да ли користи силу. Да ли има права силом да га спречи? Да ли је то хришћански? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 А савест и емоције некако оправдавају да човека који је запалио цигару - и никога не дира - разбијеш од батина и пошаљеш у затвор да га тамо силују убице и манијаци? А ко то иде у затвор зато што је запалио цигару? Или зато што је запалио марихуану? У Србији нико. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Није проблем ако садиш биљке. Толики сељаци саде биљке по њивама и нико их не угрожава и не хапси, а при том и запале по коју. Проблем је ако од те неке биљке почнеш да правиш супстанцу после чије употребе човек врло брзо пропада и умире. Дрога је забрањена не зато што неко није довољно либералан већ зато што брзо води у смрт. O cemu pricas? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 А ко то иде у затвор зато што је запалио цигару? Или зато што је запалио марихуану? У Србији нико. Pa naravno niko kad su dileri kontrolisali vlast. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука