Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ја сам жалио до треће године, јер ме је тај снобизам нервирао, али данас сам сигуран, знајући какве су друге школе конкретно у Кв, да нисам бољу одлуку, што се образовања тиче, донео у животу. Не знам да ли је тачно да је једна од бољих, али свакако је озбиљна школа. Ne znam iskustva su razlicita. Ja mislim da mi je bilo bolje da sam otisao u elektrotehnicu pa da danas mogu da se zaposlim da radim nesto. Ovako gulim fakultet evo dos'o sam na selo da se spremim da radim poljoprivredu... Trazim poso... niko me nigde nece sa gimnazijom... pokusavam da nadjem nesto sto nije kafic, kladionica ili slichno... ali slaba vajda.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Sta ces da upises kad zavrsis gimnaziju? Завршио сам одавно, сад завршавам правни, нисам лепо изгледа укомбиновао оно "до треће год" са оним "данас" у претходној поруци. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ne znam iskustva su razlicita. Ja mislim da mi je bilo bolje da sam otisao u elektrotehnicu pa da danas mogu da se zaposlim da radim nesto. Ovako gulim fakultet evo dos'o sam na selo da se spremim da radim poljoprivredu... Trazim poso... niko me nigde nece sa gimnazijom... pokusavam da nadjem nesto sto nije kafic, kladionica ili slichno... ali slaba vajda.. Не знам брате, свако зна за себе најбоље, али мислим да је перспектива са правним и правосудним боља него са економском или електротехничком. Само запни да га огулиш. 4chsmu1 Могу да гарантујем из твог писања да можеш лагано да га сабијеш, ако хоћеш само, али лагано. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Могу да гарантујем из твог писања да можеш лагано да га сабијеш, ако хоћеш само, али лагано. Ko zna sta mogu..... nisam probao da ga sabijam.... za sada najvise zelim pare u mom dzepu.... moje pare.... zaradjane. Prava sabijaju oni koji se trude uglavnom... ne treba da budes neka mustra... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ko zna sta mogu..... nisam probao da ga sabijam.... za sada najvise zelim pare u mom dzepu.... moje pare.... zaradjane. Не знам шта бих ти рекао сем да пробаш, то је најбоља инвестиција у себе у овом тренутуку, моје мишљење. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Не знам шта бих ти рекао сем да пробаш, то је најбоља инвестиција у себе у овом тренутуку, моје мишљење. Zahvaljujem na misljenju. A ti si na kraguejvackom? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Zahvaljujem na misljenju. A ti si na kraguejvackom? И други пут, нисам, Бг... Сад видех онај додатак за права. Слажем се, а ако ти лежи материја може да ти буде мало лакше... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Понављам...немаш појма о чему причаш јер немаш практичног искуства у раду са децом (ја радим у средњој школи), тако да имаш илузију да би увођење предмета "сексуално васпитање" дало икаквог позитивног резултата. Слажем се и са Вашом претходом поруком: увођење таквог предмета би , понављам по трећи и последњи пут, само неупућен и лакомислен човек могао пожелети, и тачка! С друге стране данашња деца од 3. разреда желе да разговарају о својим телима и емоцијама. Али ако се осврнемо на избор метода и облик рада учитеља, наставника (шта ако учитељ математике не зна свој предмет?), не знам како би то изгледало, заправо на који начин би те методе пронашле пут до учионице и довеле до тога да деца доносе одлуке на адекватан начин (укључити здравство). Деца уче из друштвених односа, па самим тим превазилазе и границе других или прекораче своје - а на тај начин не стичу неопходно знање. Не говоримо само о заштити "нежељене трудноће", већ је ствар и етичких питања и како се носити са изазовима у окружењу. Не мислим да било ко други може детету дати боље смернице од родитеља. Међутим, ако није могуће код куће детету да говори о свом телу, пубертету, љубави, друштву, онда и образовање треба почети тако што је замишљено у све остале предмете (унутар свих предмета). из угла оних (професора) који се велики део године живе са том децом и њиховим проблемима. Шта рећи? Кад се стигне до професора ствар је већ напола завршена. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Гласао сам НЕ и сасвим сам против. Али, исто тако сам и против веронауке у школама. Треба избацити оба предмета. И грађанско такође. Школа није место где треба да се учи о религији и сексу и грађанском понашању. Напротив. Школу треба оријентисати према старијим методама, које су се показала као најбоље: дисциплина, учење, ред и поредак и наравно батине. Sasvim se slazem, osim ovo za batine sto bi bila nesposobnost profesora, a dodo bih na listu jos i besmislenu kvazinauku sociologiju. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Гласао сам НЕ и сасвим сам против. Али, исто тако сам и против веронауке у школама. Треба избацити оба предмета. И грађанско такође. Школа није место где треба да се учи о религији и сексу и грађанском понашању. Напротив. Школу треба оријентисати према старијим методама, које су се показала као најбоље: дисциплина, учење, ред и поредак и наравно батине. Доситије, сине Бруте, који ли је то дрил и смор, е баш немаш срцета према полетарцима. Две врсте српског просветитељства Светосавско просветно предање и просвећеност Доситеја Обрадовића „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Онда бих, ако немам новца да платим приватне часове, села да научим проблематичну материју, и после објаснила деци И ја сам то радила и још увијек радим! Али сад ми је много лакше јер су клинци велики и прилично разумију! Али док су били мањи, па поставе "шкакљиво" питање на које ја као родитељ, није да не знам одговор, него немам начина да то сведем на њихов ниво, да ме разумију на прави начин и да им објасним! Са својом дјецом имам отворен однос и увијек сам га имала! Код нас нема табуа и ништа није ни "увијено" ни сакривено и то је супер! Али нису сви родитљи такви! Многима јесте табу, не само разговарати са дјецом о сексу, него о много чему! Sanja Т., Тања1 and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Час сексуалног васпитања 1929. године Драшко, Срђан Шијакињић and Биљана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Час сексуалног васпитања 1929. године I roditelji u Srbiji 2013. Срђан Шијакињић, Плутон and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 DA li bi u Srpskim školama trebala da bude uvedeno seksualno vaspitanje i kako to treba da se učini Зависи шта би тај предмет подразумевао. Ако би се ту учило о скескуалном односу као таквом, о ризицима, болестима, трудноћи и сл., онда ОК. То би требао да буде обавезан предмет. Међутим, ако се иде у етичку раван, па се предаје о вредновању сексуалног чина, типа геј је ОК или "нема ничег лошег у предбрачним односима" и слично, онда такав предмет не треба никоме наметати. Ако би и постојао он мора да буде факултативан. Ја први својо деци не бих дозволио да слушају тај предмет ако он подразумева наметање вредносног система који је у радикалној супротности са оним што ја као родитељ желим да пренесем својој деци. Биљана, Срђан Шијакињић and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Btw glasao sam za Da, ali unutar nekog drugog predmeta i mislim da taj drugi predmet treba da bude Biologija То би онда било ОК и сасвим прихватљиво за све. Учило би се о сексуалности као таквој, без икаквог петљања у врдносне системе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука