Jump to content

Да ли треба позајмити новац наркоману?

Препоручена порука

Ма ја сам против тога, то овај лик што каже да није битно да л ће да купи дрогу, да л су деца бело робље...

Ја сам за то, да кад ми траже, а ја имам, треба да дам, без уплитања у решавање проблема накоманије или белог робља. "И царску круну да носи, ако тражи, дај му."

Подели на овим сајтовима

Милостиња је исто као што је милостиња да самоубици помогнеш да скочи с` моста...

Ko je uopšte danas milostiv ? Ljudi ne daju bližnjem za parče hleba, kamoli narkomanu da daju novac, brate o čemu pričamo? :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Ја сам за то, да кад ми траже, а ја имам, треба да дам, без уплитања у решавање проблема накоманије или белог робља. "И царску круну да носи, ако тражи, дај му."

Ja ti savetujem da citas Nicea covek razbija te budalastine jednom za svagda

Подели на овим сајтовима

А одговорност? Свијест о томе да си директно помогао некоме при његовом уништењу? Милион питања ту има! И зашто дати новац, али и зашто га не дати. Мислим, ово је толико комплексно питање да је скоро па немогуће дати неки универзални одговор! Мислим да се ово баш и своди на тај индивидуални приступ! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Јел сва та философија заправо правдање због не давања милостиње? Лицемерство!

Licemerstvo, i to najgore moguce, je upravo kad narkomanu das pare, a pri tome tvrdis kako mu pomazes.

Samo sto u tvom slucaju to nije licemerje, nego nerazmisljanje ili bukvalizam.

Treba malo razmisliti pre no sto krenes sa salvom prideva...

PS: Primetio sam da si krenuo nogom, a ne glavom, jer tamo na komunizam si isto navatreno reagovo, komunizam kao i skoro sva ostala uredjenja su ista, sve je dobro, samo je poenta kako ce to da se koristi. Iako realno svi "-izmi" su losi u praksi...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Мени џанки никад нису паре тражили. Најчешће је оно типа "брате имаш пљугу" или типа " де си стари ај частиш пићем" и слично, заиста никад ми нису тражили паре.

А сад можда ми је неки и тражио паре али се није представио да је наркоман.

Мада ја паре не волем да дајем и мени их фали. Тако да ми је тај протестантски приступ много примамљивији него тај српско-домаћински "ево му тражио је па нек ради шта оће"...

А у праву сте сви. Сем овог филозофа он само нешто филозофира, ниче реко ово ниче реко оно ко да је сад ниче на православном форуму света крава, а није ни "к" од краве.

Мислим у праву сте јер ако познајеш лично човека и тражи ти за дрогу или мало више кинте (што је јасно да је за дрогу) како да му даш.

А опет ако тражи како да му не даш кад га познајеш.

Подели на овим сајтовима

Мени џанки никад нису паре тражили. Најчешће је оно типа "брате имаш пљугу" или типа " де си стари ај частиш пићем" и слично, заиста никад ми нису тражили паре.

А сад можда ми је неки и тражио паре али се није представио да је наркоман.

Мада ја паре не волем да дајем и мени их фали. Тако да ми је тај протестантски приступ много примамљивији него тај српско-домаћински "ево му тражио је па нек ради шта оће"...

А у праву сте сви. Сем овог филозофа он само нешто филозофира, ниче реко ово ниче реко оно ко да је сад ниче на православном форуму света крава, а није ни "к" од краве.

Мислим у праву сте јер ако познајеш лично човека и тражи ти за дрогу или мало више кинте ( што је јасно да је за дрогу ) како да му даш.

А опет ако тражи како да му не даш кад га познајеш.

Ne, Nice nije svata krava nego onaj koji lepo unistava svako lazno covekoljublje i lazni moral

Подели на овим сајтовима

Ne, Nice nije svata krava nego onaj koji lepo unistava svako lazno covekoljublje i lazni moral

Ниче?!!

Па Ниче је бре био лудак!

Он не уништава само лажни морал он уништава сваки морал и не само морал него све пред собом не ко крава него ко слон.

Наркомани су бољи од Ничеа.

Подели на овим сајтовима

Мислим у праву сте јер ако познајеш лично човека и тражи ти за дрогу или мало више кинте ( што је јасно да је за дрогу ) како да му даш. А опет ако тражи како да му не даш кад га познајеш.

Ako DAŠ pokajaćeš se, ako NE DAŠ pokajaćeš se..... :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

Нажалост (тј. срећом), не постоји шаблон за хришћански морал. Увек је на нама терет да донесемо одлуку.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ako NEDAŠ nećeš se pokajati, sigurno, samo će se on pokajti što je tražio.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ako DAŠ pokajaćeš se, ako NEDAŠ pokajaćeš se..... :0205_whistling:

Das ti njemu, pa onda trazis ti od njega, da on tebi posudi malo, lepo njemu, a bice i tebi 0110_hahaha :bleh:

• Волим 1

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Ej ljudofi, ne dam da se pise "nedas", pa jos sa sve velkim slovima 0110_hahaha

http://saznajlako.com/2012/10/10/ne-dam-ili-nedam/

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Тешко је било шта рећи, јер ако даш - свесно му ''помажеш'' и он ће можда поново тражити од тебе, а ако не даш - он може направити неку глупост, украсти итд... Свеједно и да му даш и да му не даш ти му нећеш помоћи, јер он ће се дрогирати у сваком случају.

''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.''

Димитрије Љотић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...