С.И. Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Kažeš mu (to je isto inače odgovor ako te neko ponudi sa nekom čak i tzv. lakšom drogom): izaberi, ili ja ili droga. Ako izabere drogu, onda ti i nije bio neki prijatelj. Ovo je smešno, čovek koji ima problem sa drogom se odrekao pre svega samoga sebe, a kamoli ne nekoga prijatelja ili pozanika. To je stanje izmenjene svesti. Prosto nema kontrolu nad sobom pa samim tim se ni nemože prema njemu postupati kao sa razumnom osobom. GeniusAtWork, Биљана, Mironosica and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Stručna lica koja rade sa mladima u prevenciji narkomanije tvrde da mladi ne znaju kako da postupe i šta da odgovore u slučaju da ih drug na nekoj žurci i sl. ponudi drogom. To je najvažnije da nauče! Mladi često imaju strah da ne budu odbačeni od tog društva ako odbiju drogu. Jedan od najboljih odgovora, po savetu stručnjaka jeste: Prijatelj - Ma hajde jedan dim i sl. TI - Izaberi, ili ja ili ***** (vutra, ekstazi, heroin ili čime ste već ponudjeni). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миша Матић Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ако имаш, ти дај, ако немаш онда немој. Његово је да тражи, а твоје да даш ако имаш. Зар се међу православним хришћанима потеже питање давања милостиње? То више личи на протестанте... Vecana, С.И., Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Da li ćeš pozajmiti novac narkomanu ili ne u suštini nije mnogo bitno - on će se tog novca već dočepati na neki način, ukrašće ga na kraju krajeva; ono što je bitno je da kod takve osobe postoji bar neka želja za menjanjem i rešavanjem stanja u kojem se nalazi, a podjednako je bitno i da li ima podršku okoline i najbližih. Ostalo su samo puke formalnosti koje ne znače mnogo... Биљана, Филозоф and С.И. је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ако имаш, ти дај, ако немаш онда немој. Његово је да тражи, а твоје да даш ако имаш. Зар се међу православним хришћанима потеже питање давања милостиње? То више личи на протестанте... Аха као и што циганчићима даш паре, а тиме порджаваш дечије робље. Само што верујеш да си помогао. Што рече Госн Ниче ако желиш мир веруј, ако желиш истину тражи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Не. Свака је ситуација наравно јединствена и човек мора да одлучи како да поступи, али новац не давати. Ако му треба храна, даш му да једе. Проблем са новцем је што може да га злуопотреби, као што су већ објаснила браћа & сестре. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миша Матић Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Јел сва та философија заправо правдање због не давања милостиње? Лицемерство! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Јел сва та философија заправо правдање због не давања милостиње? Лицемерство! Лепо реко чика Ниче, ал нема коме. Ако лицемерје значи да желиш некоме да помогнеш, онда да прихватам да сам лицемер а верујем и остали који се не слажу са тобом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Јел сва та философија заправо правдање због не давања милостиње? Лицемерство! А да ли би се давање новца наркоману могло "провући" као милостиња? Да ли ми заиста тиме чинимо милост том наркоману? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 А да ли би се давање новца наркоману могло "провући" као милостиња? Да ли ми заиста тиме чинимо милост том наркоману? Не, него је најлакше тако. Пустиш мозак на испашу и дивиш се сам себи како си дивно дело учинио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Не, него је најлакше тако. Пустиш мозак на испашу и дивиш се сам себи како си дивно дело учинио. па није баш ни то рјешење Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 па није баш ни то рјешење Ма ја сам против тога, то овај лик што каже да није битно да л ће да купи дрогу, да л су деца бело робље... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Милостиња је исто као што је милостиња да самоубици помогнеш да скочи с` моста... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Милостиња је исто као што је милостиња да самоубици помогнеш да скочи с` моста... Његово је да тражи, а на теби је да му помогнеш ако можеш Тако рече овај лик Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ма ја сам против тога, то овај лик што каже да није битно да л ће да купи дрогу, да л су деца бело робље... Ako lik ne traži konkretno za drogu, onda je sasvim moguće i da je gladan. Ipak oni retko jedu... :0203_cool: . Баба and Миша Матић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука