Jump to content

Православље у Кини

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Одговори 77
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Документарни филм: Православље у Кини (без превода).

Митрополит Волоколамски Иларион.

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
  • Гости

Божић у Пекингу

15. Јануар 2014 - 13:42

20140107beijing03.jpg

Божићну Литургију у Успењској цркви у Пекингу, у ноћи између 6. и 7. јануара 2014. године, служио је настојатељ отац Сергије Воронин уз саслужење игумана Мелетија (Соколова), наставника на Богословској академији и Богословији у Москви. На позив ове парохије, отац Мелетије сваке године долази у Пекинг како би помагао у Божићним и Васкршњим богослужењима.

У богослужењу су учествовали представници дипломатских мисија и парохијани, њих преко две стотине, из Руске Федерације, Украјине, Белорусије, Румуније, Молдавије, Етиопије, Француске, САД, Канаде, Србије, Грчке, Немачке и из других земаља, на раду у овом граду. После службе за све присутне је уприличена трпеза љубави.

Извор: OCP Cognate Page

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

http://thediplomat.com/2014/04/is-communist-china-christianitys-future/

Already, China is home to some 58 million Protestants — more than leading Protestant nations like Brazil and South Africa — and 67 million total Christians, according to Pew Research. To put this in perspective, in 1949 China’s Protestants numbered just 1 million persons and its entire Christian community was believed to be about 3 million strong.

Yang, however, believes that China’s Protestant population will swell over the next 11 years to reach 160 million in 2025. Furthermore, Yang forecasts that China’s overall Christian population could reach 247 million people by 2030.

Још података је на линку горе.

Како православље стоји у Кини? Хвала унапред на свим информацијама!

Подели на овим сајтовима

Ево још једне занимљиви теме од ономад... Тако, још једном, пре него што покренете тему, проверите да ли се већ о томе што сте замислили већ писало и разговарало :)

https://www.pouke.org/forum/topic/33439-kina-postaje-najve%C4%87a-hri%C5%A1%C4%87anska-nacija/

Подели на овим сајтовима

On 1. 5. 2014. at 18:22, Милан Ракић рече

Теме спојене

Хвала најлепше, опростите што сам био несмотрен.

Подели на овим сајтовима

On 1. 5. 2014. at 18:25, Миљан Јокић рече

Хвала најлепше, опростите што сам био несмотрен.

Ма нема проблема. Нисам ни сматрао да си несмотрен, него просто, нема потребе да гомиламо теме...

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

2014 - година лепих вести за кинеско православље.

Још увек је положај православних хришћана у Кини компликован, посебно узимајући у обзир чињеницу да власти Народне Републике Кине православље не признају међу одобрене цркве на својој територији, али с помоћу Божјом ове године се већ догодило неколико значајних ствари.

У цркви светих апостола Петра и Павла у Хонг Конгу, обављено је прво православно венчање, Анатолија и Љубови, кинеских парохијана ове цркве.

upload-993e0f90-4247-11e4-9ca8-1fee232a9

На Крстовдан, архиепископ петерхофски Амвросије рукоположио је студента Петроградске духовне академије, Кинеза Александра Јуа за ипођакона, првог кинеског ђакона након скоро пола века.

1622137_10153143325338238_38722925153787

У Хабаровску су 6. октобра посвећени за чтеце Кинези Амвросије и Анатолије из Хонг Конга, студенти Хабаровске богословије, који су произносили молитве и читали Апостол на кинеском језику.

IMG_1229.JPG

Такође, у најави је пресељење Храма светих апостола Петра и Павла у веће просторије, током ове зиме. Слава Богу за све!

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Pomaže Bog braćo!

Ja trenutno boravim u Kini, grad se nalazi na severoistoku i zove se Dalian. Nedostaje mi liturgija i u potrazi sam za pravoslavnom crkvom. Našao sam neku preko interneta ali kada sam otišao bila je zatvorena i svi natpisi su na kineskom. Sa Rusima sa kojima sam u kontaktu ne znaju ništa, a mahom nisu ni zainteresovani. U potrazi za svojom crkvom, naišao sam na džamiju, katolike i protenstantsku crkvu, samo moje nema :(

Jednom su me prijatelji Kinezi odveli da me upoznaju sa hrišćanima (misleći da poznaju ljude koje tražim), kad ono u nekom stanu sviraju sinisajzer, gitaru, pevaju hrišćanske pesme.... Majko mila šta se meni događa u životu, pomislih u sebi :D 

Ukoliko je neko povezan sa misionarskim centrom ili ima bilo kakav podatak o pravoslavnoj crkvi u Dalianu molim vas da mi javite.

Hvala vam puno i izvinjavam se ako spamujem temu.

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 14:15, Игор Станковић рече

Pomaže Bog braćo!

Ja trenutno boravim u Kini, grad se nalazi na severoistoku i zove se Dalian. Nedostaje mi liturgija i u potrazi sam za pravoslavnom crkvom. Našao sam neku preko interneta ali kada sam otišao bila je zatvorena i svi natpisi su na kineskom. Sa Rusima sa kojima sam u kontaktu ne znaju ništa, a mahom nisu ni zainteresovani. U potrazi za svojom crkvom, naišao sam na džamiju, katolike i protenstantsku crkvu, samo moje nema :(

Jednom su me prijatelji Kinezi odveli da me upoznaju sa hrišćanima (misleći da poznaju ljude koje tražim), kad ono u nekom stanu sviraju sinisajzer, gitaru, pevaju hrišćanske pesme.... Majko mila šta se meni događa u životu, pomislih u sebi :D

Ukoliko je neko povezan sa misionarskim centrom ili ima bilo kakav podatak o pravoslavnoj crkvi u Dalianu molim vas da mi javite.

Hvala vam puno i izvinjavam se ako spamujem temu.

Бог помогао!

На територији Народне Републике Кине нажалост нема ниједне активне православне цркве, осим цркве Успења Пресвете Богородице унутар руске амбасаде у Пекингу. Сајт цркве је http://orthodoxbj.com/, а настојатељ је отац Сергије Вороњин. Богослужењима се може присуствовати уз претходну најаву амбасади (преко сајта цркве) и слање копије пасоша, да би одобрили улазак на територију амбасаде.

Поред тога, за православне вернике је отворена (условно речено и само понекад) црква Покрова Пресвете Богородице у Харбину, која нема свештенослужитеља.

Постоје и парохије у Хонг Конгу (једна руска и једна Васељенске Патријаршије), као и на Тајвану, али то је предалеко, само напомињем у случају да још неког буде интересовало :)

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...