Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 http://www.w3schools.com/html/default.asp http://www.w3schools.com/css/default.asp Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Мало офтопичење. Супер је ствар ако је неко већ стручњак у некој области (нпр. биологија) и онда (или упоредо) почне озбиљно да се бави програмирањем. Онда може да направи ствари у вези са том облашћу којих се програмери не би сетили, а његове колеге (биолози) ни не знају да је нешто могуће. Тад на најбољи начин може да се сагледа шта је могуће и шта је потребно. obi-wan, Јефимија Крунић, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_intro Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Супер људи, браво! Баш ме радује да учите - то је тренутно одлично занимање и може добро да се заради. А може да научи свако ко је довољно упоран и има бар мало талента. Само да додам - има пуно да се учи. Нема ништа преко ноћи. HTML и CSS су више "дизајнерске" ствари. Ту обавезно треба учити неки прави програмски језик попут Java или C#. Microsoft нуди бесплатне алате за те ствари, ево овде може да се скине: http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Ако неко жели да крене са тим нека се обавезно јави, јер су ти алати веома напредни и вероватно неће моћи да се снађе без помоћи. obi-wan and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 20:05, Милан М. рече Супер је ствар ако је неко већ стручњак у некој области (нпр. биологија) и онда (или упоредо) почне озбиљно да се бави програмирањем. Онда може да направи ствари у вези са том облашћу којих се програмери не би сетили, а његове колеге (биолози) ни не знају да је нешто могуће. Тад на најбољи начин може да се сагледа шта је могуће и шта је потребно. Управо тако... obi-wan and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 poceti od HTML-a i nauciti strukturu web stranice i osnovne stvari. To je najmanje bitno ali je temelj. Pa onda dalje CSS, obi-wan and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:58, Милосављевић рече overi obavezno stvarno je dobra stvar i ajd da se dodamo tamo ako koristis.. Nisam do sad koristio ovaj servis, cim nadjem malo vremena javicu se obavezno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 20:05, Милан М. рече Мало офтопичење. Супер је ствар ако је неко већ стручњак у некој области (нпр. биологија) и онда (или упоредо) почне озбиљно да се бави програмирањем. Онда може да направи ствари у вези са том облашћу којих се програмери не би сетили, а његове колеге (биолози) ни не знају да је нешто могуће. Тад на најбољи начин може да се сагледа шта је могуће и шта је потребно. Potpuno se slazem, kombinacija necega sa programiranjem je skroz dobitna... mene recimo bas privlaci izdavastvo, imam tu pregrst nekih ideja, studirao sam malo kako sve to moze da se kombinuje sa web development-om i mogucnosti su stvarno izvrsne... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Instalirati MAMP da bi mogliu testirati stranice Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Тих ситних "занимљивих" алата и џиџа-миџа има бесконачно много и не треба на њих обраћати пажњу, бар у почетку. Јер ништа од тога не може да замени право знање. Значи, ако учиш HTML - учи HTML. Немој да губиш време на неке "пречице" и играчке, јер их вероватно нећеш користити на крају. Чини ми се да су овакви генерални савети много важнији у почетку него да сад кренемо да објашњавамо неки језик итд. То можете да нађете на интернету такође у бесконачном броју... Crveni Baron, obi-wan and blue је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 А занима ли неког iOS програмирање и колико људи заправо има услова да се тиме бави? Минимум је један Mac, било који.* Најјефтинији је Mac Mini, уз кога је потребно додати монитор (било који). Може се учити и тестирати већина ствари у симулатору, а после неког времена је потребно набавити један iУређај (најјефтинији је iPod Touch) и платити 100 долара годишње за iOS Developer Program, како би се апликације могле тестирати на уређају и евентуално избацити у App Store. Могао бих да покренем тему, ако има макар неко заинтересован. * Вероватно да и Hackintosh (обичан PC на коме је инсталиран OS X) може да заврши пос'о, али те ствари никада нисам пробао, па не знам. Grizzly Adams and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 20:26, Crveni Baron рече Instalirati MAMP da bi mogliu testirati stranice Ово ти треба само ако користиш базу података и серверске технологије (php, mysql). За html, css и javascript не треба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 20:38, Juan Valdez рече А занима ли неког iOS програмирање и колико људи заправо има услова да се тиме бави? Минимум је један Mac, било који.* Најјефтинији је Mac Mini, уз кога је потребно додати монитор (било који). Може се учити и тестирати већина ствари у симулатору, а после неког времена је потребно набавити један iУређај (најјефтинији је iPod Touch) и платити 100 долара годишње за iOS Developer Program, како би се апликације могле тестирати на уређају и евентуално избацити у App Store. Могао бих да покренем тему, ако има макар неко заинтересован. * Вероватно да и Hackintosh (обичан PC на коме је инсталиран OS X) може да заврши пос'о, али те ствари никада нисам пробао, па не знам. Био сам недавно на разговору за посао за Андроид програмирање. И између осталог ми је тај шеф рекао да ако хоћу озбиљне паре да зарадим од програмирања апликација да радим iOS. На Андроиду је 80% апликација бесплатно и има гомила различитих уређаја, на iOS-у је обрнуто. Један уређај и 80% апликација се плаћа. Тако да звучи врло примамљиво. Мада, чуо сам да би радио за iOS треба да платиш неку лиценцу која није баш јевтина (1500 долара). Да ли сам погрешно разумео? Вероватно ћу почети да радим Андроид, али бих волео да чујем шта имаш да кажеш о iOS. И утиске о Objective C. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Него да се вратимо на веб. Ево мало бесплатних књига о јаваскрипту:http://jsbooks.revolunet.com/ Посебно бих издвојио http://eloquentjavascript.net/contents.html Има и вежбе и све то може онлајн одмах да се испроба. Јаваскрипт је озбиљан језик. И било би добро га научити после html-а и css-а. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 20:49, Милан М. рече А занима ли неког iOS програмирање и колико људи заправо има услова да се тиме бави? Минимум је један Mac, било који.* Најјефтинији је Mac Mini, уз кога је потребно додати монитор (било који). Може се учити и тестирати већина ствари у симулатору, а после неког времена је потребно набавити један iУређај (најјефтинији је iPod Touch) и платити 100 долара годишње за iOS Developer Program, како би се апликације могле тестирати на уређају и евентуално избацити у App Store. Могао бих да покренем тему, ако има макар неко заинтересован. * Вероватно да и Hackintosh (обичан PC на коме је инсталиран OS X) може да заврши пос'о, али те ствари никада нисам пробао, па не знам. Био сам недавно на разговору за посао за Андроид програмирање. И између осталог ми је тај шеф рекао да ако хоћу озбиљне паре да зарадим од програмирања апликација да радим iOS. На Андроиду је 80% апликација бесплатно и има гомила различитих уређаја, на iOS-у је обрнуто. Један уређај и 80% апликација се плаћа. Тако да звучи врло примамљиво. Мада, чуо сам да би радио за iOS треба да платиш неку лиценцу која није баш јевтина (1500 долара). Да ли сам погрешно разумео? Вероватно ћу почети да радим Андроид, али бих волео да чујем шта имаш да кажеш о iOS. И утиске о Objective C. Nema nikakva licenca, placas gidisnju "clanarinu" id nekih 70 evra da bi mogao da prodajes aplikacije na Appstore... A uz put, samo tako i mozes da ih prodajes... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука