Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Е да, правде ради ...не поменусмо лисичарку а  она је феноменална.Чини ми се да се не гаји ( бар до сад за то нисам чула). Ја бих због ње моментално оставила све моје бизнисе и само њу гајила.  За сада долази директно из шуме што наравно поред невероватног ужитка доноси и одређен ризик :)))

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Е да, правде ради ...не поменусмо лисичарку а  она је феноменална.Чини ми се да се не гаји ( бар до сад за то нисам чула). Ја бих због ње моментално оставила све моје бизнисе и само њу гајила.  За сада долази директно из шуме што наравно поред невероватног ужитка доноси и одређен ризик :)))

Срнећа шапа(сунчаница), вргањ, дивљи шампињон....све укусне гљиве.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Унапред да се извиним ако ово не мож да се учита и ако неко има воље нека доправи па да после прокоментаришемо.

Израдом овог и њему сличних алата могу се такође зарадити новци....

www.youtube.com/watch?v=qn3Xje8cj_8

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Moze da se sade lesnici i usput u korenu i tartufi, al za to treba jedno 5 godina ili kolko vec... Valjda posle dve tri godine krece lesnik... Treba sistem za navodnjavanje kap po kap i da se cisti od korova, ali tu su i lopovi koji cak stave u teglu papiric sa ucenom, zamislite to, pa ih onda vijas sacmaricom da ne otfikare sva stabla...

E u kakvoj usranoj drzavi zivimo nemam reci :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Када се ваљано спреме имаш осећај као да једеш месо...такорећи меснате и укусне...онако велакчке буду па их можеш спремати на разне начине...

Иначе код гајења буковача је малко непријатно кад пусти споре, у време брања...ко има бронхијалне проблеме не би требало тиме да се бави...тера на гушење...

Што се тиче осталих гљива за узгајање имамо и шитаку, која је једна изврсна гљива...зову је гљива јапанских царева.

Узгаја се по сличном принципу као и буковача... 

Ако расте на храстовој пиљевини онда производи лентинан и здрава је..оће чак и буковача само у мањем проценту.

Јако добра фора код шитаке је да се узме цепаница или пањ храста и запати се у њ мицелија шитаке...и онда лепо береш док је то парче дрвета...

shiitake-logs-greenhouse-in.jpg

Ja sam davno gledao neku emisiju na TV o bukovacama ako se ne varam , spremili jedno 10 metara drva, slozili ovako kao na tvojoj fotki, izbusili rupe burgijom i napunili sa semenom, micelijom ili kako se vec zove ...pa ako se primi i krene beres pecurke dok ima drveta ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Можда сам ја крива и томе? :))

Nego sta! Dodji vamo da nam pomognes, a ne tamo iz tople udobne fotelje da dajes savete :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

hahaha, e sta ti je Rus....

Али да знаш .....стварно су генијалци :) ,  ја имам већ неке од приказаних у том потезу и обзиром на моју ослабљену леву руку и године једино захваљујући њима и успевам и још уживам док радим :))

Много сам се намучила док сам дошла до њих а ништа није тешко да и наш неки вариоц то изради.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Dobro ondak, pokuso sam, bolje ista nego nista, davaj savete :D

Подели на овим сајтовима

Када се ваљано спреме имаш осећај као да једеш месо...такорећи меснате и укусне...онако велакчке буду па их можеш спремати на разне начине...

Иначе код гајења буковача је малко непријатно кад пусти споре, у време брања...ко има бронхијалне проблеме не би требало тиме да се бави...тера на гушење...

A kakvo je trziste? Kakva je traznja, primena (osim u prehrani), kakva je ponuda?

Ima li nekih drzavnih olaksica/otezavanja u proizvodnji istih?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Triziste su ti svi ljudi u okolini.

Sve ostalo sto si nabrojao je nebitno.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...