Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Prema svakom zakonu u svakoj zemlji.

Primetićeš da je moja opaska bila na to da je ,,samo potrebno otvoriti FB stranicu i nema daljih ulaganja, odmah prodaješ". Znači, nije samo to.

Da, porezima se finansira policija, zdravstvo itd. ali to sad nije poenta.

Stvar je u sledećem: kažeš ,,Prema svakom zakonu u svakoj zemlji."? I šta si time rešio? Koji si problem time rešio?

Tebi kao da je ,,sistem" sam sebi svrha

Подели на овим сајтовима

Primetićeš da je moja opaska bila na to da je ,,samo potrebno otvoriti FB stranicu i nema daljih ulaganja, odmah prodaješ". Znači, nije samo to.

Stvar je u sledećem: kažeš ,,Prema svakom zakonu u svakoj zemlji."? I šta si time rešio? Koji si problem time rešio?

http://en.wikipedia.org/wiki/Statism

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

ùPa upravo to sto nerma zakona , siostema i poreza imas ovaj problem o kome neki ovde pisu. Imas situaciju da neki budzasto pèrodaju robu ili usluge. A to mogu da redde jer nikakve obaveze nemaju ni prema kome ili cemu a zbog sopstvene gluposti mogu raditi dzabe ili skoro dzabe. I onda takvi upropaste sve i ometaju posao onima koji zele da rade i da zarade.

Kada bi postojao siatem i kada bi SVI morali da placaju porez ne bi imao tskvu situaciju jer tada niko ne bi mogao da radi dzabe jer bi morao da se trudi barem porez da zaradi. Zato porez rasteruje nesposobne a oistavlja na trzistu one koji znaju da rade i rade da bi zaradili jer to je ciolj, zarada a ne gubljene vremena na trzistu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ùPa upravo to sto nerma zakona , siostema i poreza imas ovaj problem o kome neki ovde pisu. Imas situaciju da neki budzasto pèrodaju robu ili usluge. 

Roba i usluge se nikad ne prodaju budzasto vec prema odredjenim parametrima medju kojima su glavni troskovi proizvodnje, ponuda i traznja. A sa obzirom da su troskovi proizvodnje zavisi od ponude i traznje - sve moze da svedemo na ponudu i traznju.

Kada bi postojao siatem i kada bi SVI morali da placaju porez ne bi imao tskvu situaciju jer tada niko ne bi mogao da radi dzabe jer bi morao da se trudi barem porez da zaradi.

Ajd da pokusam josh jednom... da ti objasnim.. .mada sam uglavnom digao ruke, procitaj ovo 

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0

Ovde imas jasan dokaz da porez gusi privredu, i da veliki porez toliko gusi privredu da krene da opada dobit od poreza. 

Porez je u redu u nekoj racionanoj meri,  a porezi u Srbiji su neracionalno visoki za nasu privredu. Ne znam kako to ne mozes da skapiras.

Da je to tako dokaz ti je postojanje velike kolicine sive ekonomije.

Na prostom primeru, ako je porez 1%... 99 % ljudi ce placati, jer - sto da ne, sto da rizikujem.

Ako je porez 10 % spustice se vec na 80 % ljudi koji ce placati, 20 ce vec da krene  da rizikuje, jer ce imati gubitke

20 % 60 % ljudi ce placati 40 % krenuti u rizik.

Ako stavis 100 % porez, 99 % trzista ce imati izbor - zatovriti posao ili ne placati porez.

Подели на овим сајтовима

KOnkurenciaj nije vestacko obranje cena.

Није то конкуренција. Ја сам могао продати 1000 тона робе али опет не бих ништа зарадио. Продаја је ишла супер и није било проблема али није било зараде због мале цене. На западу се у таквим случајевима роба баца у океане да би се сачувало тржиште и правилни економски односи. Чак се и препродавци жале јер им је премали простор да се уграде у цену.

Подели на овим сајтовима

I time prekršiš zakon, jer, prema našem zakonu, čim pružaš bilo kakvu uslugu moraš imati registrovanu agenciju ili firmu, i plaćati porez

За сада то тржиште није ни под каквом контролом код нас, а овде је питање како зарадити новац у Србији. И када имаш фирму, агенцију и слично, пробај само да испоштујеш све што закон налаже и видећеш колико ћеш опстати. На крају крајева закони се праве у данашње време да иду на руку само највећима, ево на пример са овим "haccp" системом само се сваки истински произвођач хране ставља у подређени положај у односу на трговце. Тако на пример један произвођач, фармер који производи храну ретко може да испоштује све захтеве тог система и принуђен је да се удружује са неким јачим трговцем (попут Мишковића) да би могао да пласира своје производе на тржиште а у суштини производи који изађу из његове производње од истог мишковића добију само печат и ништа друго. И наравно цену откупа диктира већ поменути.

Ако ћемо већ да ситничарима, закон такође каже да свако има право на рад али у пракси то баш није тако. Ја малтене пола живота живим од "нелегалног" посла и да сам чекао да ми неко понуди нормалан легалан посао давно би црк'о од глади.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

За сада то тржиште није ни под каквом контролом код нас, а овде је питање како зарадити новац у Србији. И када имаш фирму, агенцију и слично, пробај само да испоштујеш све што закон налаже и видећеш колико ћеш опстати.

eto, kapiras.... i kada bi svi krenuli da postuju sve zakone, vecina firmi bi moglo da se zatvori, i vecian ljudi bi ostalo bez prihoda. 

Poreski smo preopterecena drzava, zato treba podrzavati i glasati one koji su za to da se smanjuju porezi i birokratija... 

Није то конкуренција. Ја сам могао продати 1000 тона робе али опет не бих ништа зарадио. Продаја је ишла супер и није било проблема али није било зараде због мале цене. На западу се у таквим случајевима роба баца у океане да би се сачувало тржиште и правилни економски односи. Чак се и препродавци жале јер им је премали простор да се уграде у цену.

To se zove konkurecija. Kada imas 10 njih koji se bave istom privrednom aktivnoscu oni su jedan drugom konkurencija. Konkurencija obara cenu i uvek je bila dobra za trziste.

Uzmi ovako.. zamisli koliko sada automobili kostaju kada postoji 50 kompanija. Zamisli sada da postoji josh sto kompnija automobila. 

Cenu formiraju ponuda i traznja i oni najbolje formiraju cenu - ako se drzava ne mesa. Ako se drzava mesa ponuda i traznja nece formirati cenu. 

Nekada nesanje drzave pravi takozvane eksternalije, to jest negativni eksterni efekat, kao kod nas porezam a i regulacija, Zbog mnogo proeza i regulacija u srbiji ti imas mali broj poslodavaca, veliki broj radnika. Tako pada vrednost radnika. 

dakle, konkurenciaj je dobra i nije u njoj problem. Dobra je za privredu, dobra je za kupce. Nije dobra samo za one prodavce koji lose rade jer ce ih pojesti, to jes propasce. 

Подели на овим сајтовима

За сада то тржиште није ни под каквом контролом код нас, а овде је питање како зарадити новац у Србији. И када имаш фирму, агенцију и слично, пробај само да испоштујеш све што закон налаже и видећеш колико ћеш опстати. На крају крајева закони се праве у данашње време да иду на руку само највећима, ево на пример са овим "haccp" системом само се сваки истински произвођач хране ставља у подређени положај у односу на трговце. Тако на пример један произвођач, фармер који производи храну ретко може да испоштује све захтеве тог система и принуђен је да се удружује са неким јачим трговцем (попут Мишковића) да би могао да пласира своје производе на тржиште а у суштини производи који изађу из његове производње од истог мишковића добију само печат и ништа друго. И наравно цену откупа диктира већ поменути.

Eto gde je problem koji Milosavljevic ne vidi. U tvojoj NERAVNOPRAVNOSTI  sa Miskovicem a ne u porezu.

Подели на овим сајтовима

Eto gde je problem koji Milosavljevic ne vidi. U tvojoj NERAVNOPRAVNOSTI  sa Miskovicem a ne u porezu.

ne znam kako nisi video ovaj deo gde prica o tome kako je miskovic problem jer te SISTEM GAZI

За сада то тржиште није ни под каквом контролом код нас, а овде је питање како зарадити новац у Србији. И када имаш фирму, агенцију и слично, пробај само да испоштујеш све што закон налаже и видећеш колико ћеш опстатиТако на пример један произвођач, фармер који производи храну ретко може да испоштује све захтеве тог система и принуђен је да се удружује са неким јачим трговцем (попут Мишковића) да би могао да пласира своје производе на тржиште а у суштини производи који изађу из његове производње од истог мишковића добију само печат и ништа друго.

Ispada da ipak ti ne vidis sta je problem, i da vidis samo ono sto zelis da vidis.

Подели на овим сајтовима

ne znam kako nisi video ovaj deo:

Video sam taj deo, ali onaj deo koji ti ne vidis glasi  " zato sto niko od mojih konkurenata ne placa porez pa ne mogu ni ja jer bi tada bio manje konkurentan te stoga ni ja ne placam porez i moram da radim na crno" ...

"A kada bi i oni placali porez mogao bih i ja i inda bi svi radili legalno i ne bi rafili na crno" ...

Подели на овим сајтовима

eto, kapiras.... i kada bi svi krenuli da postuju sve zakone, vecina firmi bi moglo da se zatvori, i vecian ljudi bi ostalo bez prihoda. Poreski smo preopterecena drzava, zato treba podrzavati i glasati one koji su za to da se smanjuju porezi i birokratija...

Закони су и прављени у корист појединаца како би они могли да зарађују енормне своте. Иди ти у министарство и тражи дозволу за увоз неке робе, појешће те мрак као што је и било случајева.(нпр. вештачко ђубриво за 2 500 000 хектара земље у војводини, а азотаре до скоро затворене) . Македонско грожђе се увози немилице а наше пропада . Ево мој отац донео неку робу за продају пошто се тиме бави, на декларацијама пише: јагоде из грчке, лук из холандије, тиквице из шпаније, краставац из македоније, банане из јужне америке, поморанџе и мандарине из турске као и смокве. То је од јуче што је купио у магацинима, иначе је тога колико хоћеш, па ти сад послуј у србији.

Подели на овим сајтовима

Video sam taj deo, ali onaj deo koji ti ne vidis glasi  " zato sto niko od mojih konkurenata ne placa porez pa ne mogu ni ja jer bi tada bio manje konkurentan te stoga ni ja ne placam porez i moram da radim na crno" ...

Opet ti ponavljam, on mora da radi na crno, jerr nije konkuretan, a ne konkunretan je jer mu je cena visoka zbog visokog poreza.

Okreni obrni dolazish do visokih poreza. 

Закони су и прављени у корист појединаца како би они могли да зарађују енормне своте. Иди ти у министарство и тражи дозволу за увоз неке робе, појешће те мрак као што је и било случајева.(нпр. вештачко ђубриво за 2 500 000 хектара земље у војводини, а азотаре до скоро затворене) . Македонско грожђе се увози немилице а наше пропада . Ево мој отац донео неку робу за продају пошто се тиме бави, на декларацијама пише: јагоде из грчке, лук из холандије, тиквице из шпаније, краставац из македоније, банане из јужне америке, поморанџе и мандарине из турске као и смокве. То је од јуче што је купио у магацинима, иначе је тога колико хоћеш, па ти сад послуј у србији.

Tacno tako, sve sto si rekao je tacno, samo sto to nema veze sa onim o cemu ja i ti pricasmo malo pre.

Srbija je ocajna za poslovanje, sistem treba menjati, kako kaze Radule - ukinuti parazitski sistem i burazersku privredu. 

Подели на овим сајтовима

Закони су и прављени у корист појединаца како би они могли да зарађују енормне своте. Иди ти у министарство и тражи дозволу за увоз неке робе, појешће те мрак.

Evo Milosavljevicu, i ovaj covek se zali na NERAVNOPRAVNOST na trzistu ..

Подели на овим сајтовима

Evo Milosavljevicu, i ovaj covek se zali na NERAVNOPRAVNOST na trzistu ..

Srbija i jeste neravnopravno trziste, kada sam ja rekao da nije.. iskopaj mi jedan citat gde sam ja bilo kada, bilo gde rekao da je trziste Srbije ravnopravno

Iz tri razloga:

1. Burazerska ekonomija. Ljudi bliski politicariam dobijaju subencije, ugovore.

2. Velika birokratija, ljudi koji hoce da pokrenu posao dobiju gusenje od preobimne papirologije i zavrzlama.

3. Preveliki porezi, za nase ulsove. Nas mali privrednik ima manju zaradu jer ima smanjenu privrednu aktivnost zbog previsoke cene uzrokovane proizvodima, samim tim teze opstaje na trzistu. Cak i kadap lacaju jednak porez, samo onaj blizak politicaru dobije subvenciju i povrati deo tog poreza. tako dobija trzisnu.

I njega, i pipa i mene, a i tebi bi gusili isti ti problemi. A oni su prouzrokvoani upravo sistemom, drzavom i kontrolisanjem trzista. 

Upravo zato udruzenje malih i srednjih preduzeca podrzava Radulovica, a ne vucica ili dinkica. Jer je prepoznao probleme zasto ta preduzeca ne mogu da funkcionisu i oce da ih resi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...