Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

@Megidon lol

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 31. 8. 2013. at 14:40, Милосављевић рече
Imam nekoliko hektara zemlje na kojoj mogu da sadim vodje, planiram da krenem prvo sa nekih 50 ari, po mogucstvu kruske (viljemovke).. mehanizaciju imam kakvu-takvu, znam vec ljude u tom poslu, od njih bih nabavljao sadnice.... verovatno bih u pocetku prodavao cisto voce, a ako malo pristedim da krenem da proizvodim neku brendiranu rakiju. To je pocetna ideja...

Moj brat ima jutro viljamovke. On i ja sve rucno odradili pre 4 godine. Nije to lose, gusta sadnja na 1m,spaliri, podloga (kalem) na dunji ba29, moras paziti na bolesti i stetocine. Realna cena ti je oko 35-40 din za svu kolicinu u toku berbe. Za samo par meseci cena oko 70-80 iz hladnjace. Teorijski prinos po jutru 20 t, realno od 12-15t, troskovi odrzavanja oko 500e godisnje.Znaci bilo bi dobro da imas hladnjacu za sopstvene potrebe, ali to su sve velike investicije. Kruska koja je kod nas u ekspanziji je sorta karmen i ima perspektivu(raspitaj se), u toku sam jer stalno prica o tome i hoce da prosiri. Moja logika je ako vec imas pare, napravi dobru hladnjacu, otkupis robu cekas cenu i prodas, i tako radis sezonsku robu. Nakupci zarade duplo vise nego proizvodjaci. Ja sam radio povrce, imao sam dosta slobodnog vremena, tikvice,brokoli,karfiol,prokelj,kupus,paradajz,mladi luk i to ne male kolicine, naradio sam se ko crnac i nisam zaradio nista ali zato nakupci jesu i to dobro. U sustini nije  lose raditi povrce ali ja sam izabrao drugi put u zivotu, a ono zahteva dosta vremena i posvecenosti tako da sam prekinuo. Problem sa zemljama koje su u krizi je niska cena voca i povrca kako bi se donekle sacuvao socijalni mir, te se stoga dozvoljava uvoz one robe koje vec ima previse i vestacki se obaraju cene, tako da mislim ni ove godine nece biti neke zarade na povrcu. Jos jedna stvar koja utice na visak robe je to sto je dosta njih ostalo bez primanja i okrecu se poljoprivredi te se stvara visak robe a nema organizovanog otkupa. Kad rusi otkazu otkup magacini i hladnjace kod nas prepuni.

Подели на овим сајтовима

On 11. 3. 2014. at 21:58, Crveni Baron рече

Pa naravno, upravo sam u razmisljanju da prijavim nasto uz rad da bih mogao da prodajem ovo.

Jer vidis, nema teoretske sanse da ja prodam i jednu jedinu olovku u italiji a da ne platim porez. Porez na promet u italiji je 22%, koliki je u srbiji?

Када ћеш више да их продаш, када ти је порез 22 % или када ти је порез 50 %?

И где ћеш више да их продаш са порезом од 22 %.. то је оно што ти не капираш, и због чега ћеш да пропаднеш.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оснујеш политичку партију, уствари не, оснујеш две (а може и више) политичке партије.

Једна пева на увце "еврослинавцима" а друга пева на увце националистима.

Није проблем ако сви знају да су обе странке твоје, јер Срби такве највише воле.

Е сад питаш се где је ту лова?

Па ево овако:

Са "еврослинавцима" вучеш према Eвропи, а са националистима према Kосову (значи не мрдаш из места).

И док "мазге" вуку свака на своју страну ти лепо радиш за Амере, а они ти се за то захваљују са пуно оваквих:

dollar-590x257.jpg

Нит' лакшег посла, нит' боље зараде. :D

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Jos kad bi taj papir imao i pokrice :)) koja manipulacija

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Од пољопривреде може лијепо да се живи, ко има вољу за радом и неки комад земље. Ја сам почео аматерски, а сад проширујем производњу и покрећем праву фарму. Није то толико тежак посао, ако има љубави и воље.  :)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Evo vecerasnjeg "dela" ... oko 2 sata posla ... Akril, materijal buducnosti ... i sadasnjosti ... :)))

IMG_1004.jpg

IMG_1003.jpg

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2014. at 19:34, Crveni Baron рече

Evo vecerasnjeg "dela" ... oko 2 sata posla ... Akril, materijal buducnosti ... i sadasnjosti ... :)))

IMG_1004.jpg

IMG_1003.jpg

Врхунски изгледа! Свака част.

Ти би могао и нека интересантна постоља за лампе да правиш...

Подели на овим сајтовима

Moze i cele lampe, moze sve ustvari, multikalfa! :))

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2014. at 19:37, Ђуро Станивук рече

Врхунски изгледа! Свака част.

Ти би могао и нека интересантна постоља за лампе да правиш...

Pa znas kako, ovo prodaju velicine 150x20x20 mm. Mozda ima i vecih komada da se kupi ali ne znam gde ... Ja sam se orijentisao malo na olovke za sada ...

Подели на овим сајтовима

On 19. 1. 2014. at 9:56, Crveni Baron рече

I sto je najbolje od svega ovo moze da se radi samo rucno, nema industrijske proizvodnje ...

Mozes li me malo bolje uputiti jako sam zainteresovan za ovo bavim se farbanjem, dali taj tvoj drug zna gde mogu nesto vise da saznam o ovome u Bg-u. koja je tehnika i sta je potrebno, ili neki broj tel?

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2014. at 20:25, Slavko... рече

Mozes li me malo bolje uputiti jako sam zainteresovan za ovo bavim se farbanjem, dali taj tvoj drug zna gde mogu nesto vise da saznam o ovome u Bg-u. koja je tehnika i sta je potrebno, ili neki broj tel?

Najzad neko da se zainteresuje ...

Stvar je sjajna i super jednostavna. Ukratko cu ti objasniti a na youtube imas dosta snimaka, potrazi samo hydrografika

Elem, treba ti kada sa toplom vodom, oko 30 C, zatim film koji se kupuje i koji prave u malom milionu dezena.

Iseces parce koliko ti treba u zavisnosti od predmeta koji zelis da ofarbas, polozis ga na povrsinu vode u kodai, sacekas minut-dva, zatim poprskas sa nekom hemikalijom, sktivatorom ili kako se vec zove, sacekas tridesetak sekundi i ona polako , pod uglom od nekih 45 stepeni potopis predmet tako da se ta folija koja je u medjuvremeu postala tecna, zalepi na njega. Posle ga samo isperes vodom i to je to ...

Omas naravno i pripremu pre ovog "farbanja a i posle se isprska sa nekim lakom ili vec cime.  Stvar krajnje jednostavna.

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2014. at 20:31, Crveni Baron рече

Najzad neko da se zainteresuje ...

Stvar je sjajna i super jednostavna. Ukratko cu ti objasniti a na youtube imas dosta snimaka, potrazi samo hydrografika

Elem, treba ti kada sa toplom vodom, oko 30 C, zatim film koji se kupuje i koji prave u malom milionu dezena.

Iseces parce koliko ti treba u zavisnosti od predmeta koji zelis da ofarbas, polozis ga na povrsinu vode u kodai, sacekas minut-dva, zatim poprskas sa nekom hemikalijom, sktivatorom ili kako se vec zove, sacekas tridesetak sekundi i ona polako , pod uglom od nekih 45 stepeni potopis predmet tako da se ta folija koja je u medjuvremeu postala tecna, zalepi na njega. Posle ga samo isperes vodom i to je to ...

Omas naravno i pripremu pre ovog "farbanja a i posle se isprska sa nekim lakom ili vec cime.  Stvar krajnje jednostavna.

Kako da se nezainteresujem USHICEN SAM hvala ti puno nego tek sada sam video, priprema i to ostalo mi je najmanji problem to radim odavno ali na onaj stari i tezi nacin, bre covece ovo je idealno, gde mogu naci ove komponente i tehnologiju? HVALAAAAAAAA :aplauz::) :good2:

Подели на овим сајтовима

On 12. 3. 2014. at 20:02, Миле.БЛ. рече

Од пољопривреде може лијепо да се живи, ко има вољу за радом и неки комад земље. Ја сам почео аматерски, а сад проширујем производњу и покрећем праву фарму. Није то толико тежак посао, ако има љубави и воље.   :)

Ајде да организујемо нешто, ако гајиш за продају чисту, домаћу храну, можда има заинтересованих форумаша који би наручивали од тебе?

Имаш ли козе?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...