Mironosica Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ali cinjenice da Isus nije Gospod Bog se nalaze sirom cele biblije a narocito u recima Hristosa. Pa i ja sam rekao da je Isus Hristos bio Bog ovo su Jupiterove reči :.mislise. :.mislise. :.mislise. p.s. 5 dana Ignjatije, ИгорМ, w.a.mozart and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Rekao sam sta je Hristos rekao za Pismo u Matej 5:18 i nemam apsolutno nista protiv Crkve koja na Nicenskom Saboru odlucila sta ce da se doda Pismu. Dokle ce ta Crkva da Stari Zavet naziva " svojim Pismom " meni je nepoznato, ali to Pismo sigurno nije " vlasnistvo " te Crkve. Нажалост, ништа ми ниси одговорио,већ напротив, по мени, мијешаш неке ствари. Прво, кажеш да је Христос рекао што је рекао и то знамо на основу Матејевог свједочења који је био чланом Цркве. Потом кажеш да је Црква нешто додала Писму, па се сада испоставља пар проблема: 1. да ли је Свето Писмо за тебе само Стари Завет, јер се стиче тај утисак;2. ако није тако како то да признајеш свједочанство члана Цркве (јер се позиваш на тај текст) чију аутентичност опет потврђује Црква?3. Црква ништа није додала Писму Новога Завета, већ је управо Црква утврдила, вођена Светим Духом, шта је Свето Писмо. Дакле, уколико неко се позива на неки текст, онда би бар требало да упита коаутора за правилно тумачење текста. Чије је "власништво" Стари Завет? w.a.mozart and Ламех је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 ovo su Jupiterove reči :.mislise. :.mislise. :.mislise. p.s. 5 dana kome pričaš "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 па се сада испоставља пар проблема: 1. да ли је Свето Писмо за тебе само Стари Завет, јер се стиче тај утисак Ignjatije, -Владимир-, N.Petrovic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Nisam siguran odakle ti crpis ideje, da ja govorim bilo sta " protiv Pravoslavlja ". Da li si ti Bog ili covek koji za optuzbe prema drugom coveku treba da iznese argument ? Било је твојих критика да православни искључиво схватају своју веру и да нападају друге који је доводе у питање. А да те оптужујем немам намеру, износим своје виђење ствари. Jevandjelje po Svetom Jovanu nije pisano na grckom. ako se ne varam Lukino ( " prepisivaca ) jeste Погрешно. Јеванђеље по Јовану је писано на грчком језику. Као и Лукино, као и Марково а по свој прилици и Матејево. Gde Hristos " govori o Svetom Duhu " kao licnosti ? da li je na Hristosa pri njegovom krstenju sisla neka " licnost " ? "И ја ћу умолити Оца. и даће вам другог Утјешитеља да пребива с вама вавијек, Духа Истине, кога свијет не може примити. јер га не види, нити га познаје: а ви га познајете, јер са вама пребива, и у вама ће бити." Јев. по Јовану 14,16-17 "А када дође Утјешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће свједочити за мене." Јев. по Јовану 15,26 "Зато вам дајем на знање, да нико ко Духом Божијим говори не каже: Анатема на Исуса! И нико не може рећи: Исус је Господ, осим Духом Светим.Различни су дарови,али је Дух исти. И различне су службе, али је Господ исти. Но свакоме се даје пројава Духа на корист.Јер једноме се даје кроз Духа ријеч мудрости; а другоме ријеч знања по истом Духу; А другоме вјера истим Духом; а другоме дарови исцјељивања истим ДухомА другоме чињење чудеса, а другоме пророштво, а другоме разликовање духова, а другоме различни језици, а другоме тумачење језика. А све ово чини један и исти Дух, дијелећи свакоме понаособ како хоће. Јер се и једним Духом сви ми крстисмо у једно тијело, били Јудејци, или Јелини, или робови, или слободни; и сви смо једним Духом напојени." 1. Кор. 12,3-13 Ово су само онако ад хок наводи из Новог Завета који говоре о божанству Светога Духа и то да је од апостолског доба Дух Свети најпре доживљаван а онда и богословствован као треће Лице (Личност) Св. Тројице. Соломон Кане ти је објаснио на примеру овог другог цитата из Јована где слање Духа од Оца, који од Оца исходи указује и тако је од увек у православном хришћанству тумачачено да је најпре Отац узрок постојања Духа Светог (као и Сина) и то лични узрок постојања, јер од Оца се рађа Син и исходи Дух па се то надовезује на реч да "од Оца исходи" што указује на лично својство Духа које само њега карактерише. Наравно, нигде ти у Новом Завету нећеш експлицитно наћи да се говори о лицима/личностима Свете Тројице, а нећеш ни у Старом Завету наћи да се експлицитно говори о Богу као личном бићу. Али имена Отац, Син и Свети Дух, указују на то. Као и јављања којима Бог у Старом Завету указује на то да је један и истовремено Св. Тројица. Не бих сад у нијансе тога...Такође, у првом цитату, где Христос Духа назива Утешитељем; грчка реч "Параклитос" имала је значење заступника (правног), и у латинском преводу стоји "advocatus". Поред тога, она указује и на утешитеља, тој онога који у потпуности чини присутним и замењује, у овом случају, Бога Оца. Дакле, као што Христос јесте Бог и чини Оца присутним у потпуности јер "ко је видео мене, видео је Оца" каже Господ Филипу, тако и Дух Свети чини Бога присутним међу нама и у нама. А како би то могао чинити ако није по природи Бог. Да, на Христа силази Свети Дух који на себе узима облик, изглед голуба да би тиме указао на вечно почивање и пребивање са Сином. Тиме се показује да сви старозаветни изабраници Божији како пророци тако и цареви јесу праслике истинског Помазаника/Христа који је Син Божији. Da li je na apostole sisla neka " licnost " ? Апостоли су имали искуство присуства Сина са њима, односно Бога. Сам Христос као Син Божији им обећава да ће се "обући у силу са висине" и да ће им послати Духа Светога. Дакле, на апостоле се на дан Педесетнице излива Дух Свети чија сила и благодат се пројављују као огњени језици изнад свакога од 12 апостола. Vec sam ponovio, Ako neko tvrdi da se 1 Moj. 1:26 - " Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi " govori o " Trojici "onda me zanima, iz kog naroda je Otac, i Sveti Duh, kao sto je Hristos - jevrejin ? Kako Bog moze da uzme " bilo kakvo oblicje " ako je rekao to sto pise u 1 Moj. 1:26 ?!? Mojsije i Sveti Jovan ( pisac Otkrivenja ) kazu " Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. " Sta je Gospod Bog ako nije covek kao i svi drugi ljudi. On je jasno naglasio " I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. " to jasno ukazuje da je Gospod Bog - covek za kojeg ljudi ne mogu da znaju da je On - Gospod, posto ih ta spoznaja - ubija, na mestu. zato i Jovan kaze " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. " У цитату из Пстања који наводиш се каже: "Потом рече Бог: да начинимо човека по своме обличју као што смо ми..." ДАничићев превод обличје је унеколико несретан. Ту у грчком тексту стоји реч икона коју бисмо могли превести старословенском речју образ или данас можда речју слика. У 27. стиху се каже :"И створи Бог човека по обличју(слици) своме, по обличју Божијем створи га." Дакле, човек је створен да својим постојањем осликава, иконизује постојање Бога а не да је исти као и Он. Поред тога, у грчком тексту стоји да је створен по лику и подобију(сличности) па се то у хришћанској теологији тумачило да човек кроз заједницу са Богом треба да постане што сличнији Богу. Колико је то њему могуће. С тим у вези и вај твој навод из Откривења " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. " треба да укаже да човек не може да достигне Бога у пуној мери, тј. не може постати исти као он. То да нико не зна име Божије до он сам указује на трансцендентност Бога, апосолутну непојмљивост његове суштине или природе. Реч име овде указује на суштину Божију, ондосно ко Бог суштински јесте. Тако се тумачи и цитат да је немогуће човеку да види Бога и остане жив. Али опет, Јаков када се рвао са "човеком" на Јавоку након борбе и благосиљања схвата да је видео Бога лице у лице. Зато то место и назива Фануил.Двојако је онда тумачење моћи/не моћи видети лице Божије. Са једне стране, у случају Мојсија оно треба да укаже на оностраност, трансцендентност Бога (мисли се најпре на Оца) а у случају Јакова у то да Бог са човеком комуницира лицем к лицу јер га је створио по свом обрасцу постојања-као личност. Да се вратим на Тројицу. Прво, Бог је један по својој природи. Зато речи "потом рече Бог" и "створи Бог човека.." Али је тројичан у свом постојању, тј. постоји кроз и у три божанске личности -Оцу и Сину и Светоме Духу. Зато речи "као што смо ми". Значи, Бог Отац говори Сину и Светоме Духу. При томе важно је да овде појам личности не указује на телесно/људско постојање. Оно указује на јединственост и непоновљивост постојања сваког од личности Св. Тројице. При томе, Отац је узрок постојања божанске природе, али само његово име указује на однос и извире из односа према Сину и Духу. Јер он је од вечности Отац Сину и Св. Духу. Да не дужим даље и компликујем ствари. Оне линкове које ит је Игњатије поставио можеш прочитати, информативно. Без потребе за убеђивањем. Е сад, твоје питање о томе како је Исус Бог а опет човек; још од првородног греха, одмах након њега Бог указује да ће доћи Спаситељ који ће избавити род људски од греха и смрти. "И још мећем непријатељство између тебе и жене и између сјемена твојега и сјемена њезина; оно ће ти на главу стајати а ти ћеш га у пету уједати." Пост. 3,15 Потом кроз многе слике у Ст. Завету и пророштва Бог најављује долазак Спаситеља. Так Спаситељ ће бити син Божији јер једино бог човек аможе избавити од ропства греху и смрти. Па тако пророк Исаија говорећи о страдању Слуге Господњег каже"..а род његов ко ће исказати" или пророк Михеј рпоричући где ће се Месија родити каже "А ти, Витлејеме Ефрато, ако и јеси најмањи међу тисућама Јудинијем, из тебе ће ми изаћи који ће бити господар у Израиљу, којему су изласци од почетка, од вјечнијех времена." На концу, Христово позивање на 110. Псалам: Рече Господ Господу мојему, сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојима.Господ Христос то овако наводи:" А када се сабраше фарисеји, упита их Исус Говорећи: шта мислите за Христа? Чији је син? Рекоше му: Давидов. Рече им: Како, дакле, Давид њега у Духу назива Господом говорећи:Рече Господ Господу мојему: Сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим? Када, дакле, Давид назива њега Господом, како му је син? Мт. 22,41-45 И напокон, још два пророштва пророка Исаије да не бих дужио; "Зато ће вам сам Господ дати знак; ето девојка ће затруднети и родиће Сина, и наденуће Му име Емануило.Ис. 7,14 Реч Емануил значи "С нама је Бог" тако да пророк Исаија говори о рођењу Бога од стране девојке - Богородице Марије. "јер нам се роди Дете, Син нам се даде, коме је власт на рамену, и име ће Му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни." Ис. 9,6 - где ово " власт на рамену" указује на то да Христова власт није власт силе и снаге како ми то људи по својој слабости мислимо, него силе љубави, крсне љубави. Наиме, ово указује да ће Господ понети крст на рамену и тако нас искупити и спасити. Православна Црква и богословље је, следујући Писмо, у Христу препознала и доживела још од доба апостола Сина Божијег, Другу Личност Св. Тројице који ради нас и ради нашег спасења постаје човек. Наиме, у Личности Христовој(читај Сина Божијега) се сједињују божанска и човечанска природа. Бог постаје човек да би изнутра обновио нашу природу а преко нас и целог створеног света. И не само то, него на себе добровољно преузима страдање на крсту, и претходно пљување, вређање и батине да би се, умревши на крсту, сусрео са највећом немоћи човека -смрћу. Па као што смрт, сликовито говорећи, подразумева апсолутну таму и мрак, Христос својом смрћу на крсту, погребењем и васкрсењем ту тамо претвара у извор живота и светлости коју нам нико не може одузети. С тим у вези и јесу речи које ис навео о "скинији(шатору)" којом апостол Јован указује на то да је кроз своје очовечење Бог се настанио међу људима. Наиме, на почетку Јеванђеља по Јовану каже се " и Логос постаде тело и настани се међу нама". "και ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν". Видећеш да у овом наводу на грчком овај глагол "ескиносен" има у основи реч скинија. Трудио сам се да будем што краћи. Колико сам јасан, не знам. У сваком случају, Јупитеру, ево кратких речи на твој коментар на мој пост. Да будем до краја коректан, твоје бркање тога да је Господ Бог човек или шта ли је већ говори о својеврсном лутању у тексту Св. Писма. Ништа страшно, нити трагично. Линкове које ти је дао Игњатије могу ти користити да се упознаш боље са основама хришћанске вере и да онда из тог угла поново читаш и размислиш о деловима Св. Писма које си наводио и који, ако сам добор разумео, код тебе рађају недоумице. Познавање текста Библије подразумева и знање историјског оквира у коме је писана, и свих етапа и времена када је настајала. Такође, тражи бар елементарно познавање библијских језика и наравно хришћанске традиције, богословља да би се тумачило. Неко ти је лепо написао да је Библија књига Цркве, настала у њеном окриљу, па онда она може и најисправније да је тумачи. То не одбацује могућност да је ти читаш и разумеваш, али питање је да ли је то добро схваћено. Немам потреб да објашњавам Јеврејима да је Бог Св. Тројица. Нисам ни имао прилике, нити обавезу да то чиним. Исто тако, ја веру Цркве не прихватам јер ми еј то неко споља наметнуо и натерао ме, већ зато што је у потпуности доживљавам као своју личну веру и сусрет са Богом. Одатле и извире, не мј ауторитет, него Цркве која кроз Писмо и светитеље носи тај ауторитет, ако и кроз непрекинуто предање и најпосле да је установљена управо Духом Светим као Тело Христово. Тај ауторитет се не намеће, он се дели као што неко кад се заљуби/венча/добије дете има потребу да ту своју радост дели са својим ближњима и људима око себе. "Што бјеше од почетка, што смо чули, што смо видјели очима својима, што сагледасмо и руке наше опипаше, о Логосу (Ријечи) живота;И Живот се јави, и видјели смо, и свједочимо, и објављујемо вам Живот вјечни, који бјеше у Оца и јави се нама; Што смо видјели и чули објављујемо вама да и ви с нама имате заједницу, а наша заједница је са Оцем и са Сином његовим Исусом Христом. И ово вам пишемо да радост наша буде потпуна." 1 посл. Јованова 1,1-4 Ево, ове речи апостола љубави, Јована, нека буду за крај. Исто то мотивише и нас овде. Једино што омета нашу комуникацују је што не могу да видим твоје лице нити ти моје, него екран па онда конотативно тумачимо постове једни другима. Плус, нарафски, острашћеност наших душа. zuti car, horatio, Demetra and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 ovo su Jupiterove reči :.mislise. :.mislise. :.mislise. p.s. 5 dana А ја се убих овде од писања!!! :fmqmtx: w.a.mozart, ИгорМ, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 А ја се убих овде од писања!!! :fmqmtx: Хвала ти на твом писању Он ће свакако наћи ману , али ће твоје писање бити другима на корист Ignjatije, nana, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Браво Ламексе дико Православља. 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 ovo su Jupiterove reči :.mislise. :.mislise. :.mislise. p.s. 5 dana Apsolutno, samo sto si ti sestro to izvukla iz konteksta, tu se ne prica o jabukama i kruskama, nego o malo kompleksnijim entitetima. Isus sin Josifov ( covek ) je jedno sa Ocem u Duhu Bozijem, znaci da je on za vreme svoje trogodisnje misije bio - Gospod Bog ( tako su ga i neki ucenici nazivali ) znaci - Bogocovek. Nijedan drugi covek rodjen od majke nije govorio samo Istinu kao Hristos. Rekao sam sta je Hristos rekao za Pismo u Matej 5:18 i nemam apsolutno nista protiv Crkve koja na Nicenskom Saboru odlucila sta ce da se doda Pismu. Dokle ce ta Crkva da Stari Zavet naziva " svojim Pismom " meni je nepoznato, ali to Pismo sigurno nije " vlasnistvo " te Crkve. Нажалост, ништа ми ниси одговорио,већ напротив, по мени, мијешаш неке ствари. Прво, кажеш да је Христос рекао што је рекао и то знамо на основу Матејевог свједочења који је био чланом Цркве. Потом кажеш да је Црква нешто додала Писму, па се сада испоставља пар проблема: 1. да ли је Свето Писмо за тебе само Стари Завет, јер се стиче тај утисак;2. ако није тако како то да признајеш свједочанство члана Цркве (јер се позиваш на тај текст) чију аутентичност опет потврђује Црква?3. Црква ништа није додала Писму Новога Завета, већ је управо Црква утврдила, вођена Светим Духом, шта је Свето Писмо. Дакле, уколико неко се позива на неки текст, онда би бар требало да упита коаутора за правилно тумачење текста. Чије је "власништво" Стари Завет? Jevandjelja su svedocenje o tacnosti i validnosti starozavetnih prorocanstava. Sve osim price da se fizicki Hristos vraca u Carstvo Nebesko ( na desnu stranu od Oca ) koje je duhovna / nematerijalna / nefizicka dimenzija. Fizicko vaznesenje Sina Bozijeg se ne nalazi u prorocanstvima o Sinu Bozijem. Sveti Matej i ostali apostoli su se po recima proroka Zaharija i Hristosa - sablaznili od Hristosa, " ovce se razbezale od Pastira " posle noci kada su jevreji uhapsili Isusa. Sveti Petar ga se tri puta odrekao ( Matej 26 ) Sveto Pismo je za mene cela knjiga, stari zavet + poslanice + otkrivenje. Sve sto se desilo je Bozija Volja. Zar je tako tesko shvatiti znacenje reci " sve ". Nisu sve osobe koje su vodjene Svetim Duhom u Duhu Bozijem ( Nebeskom Carstvu ). Sveti Jovan Krstitelj je najjasniji primer. Imao je Sveti Duh pre rodjenja, imao je ulogu Ilije prethodnika, onoga koji ukazuje na fizicki dolazak Gospoda Boga ( u njegovom slucaju Isua sina Josifovog ). Ali je Sveti Jovan Krstitelj izgubio Duh Boziji nakon hapsenja, kada se ostrio mac koji mu je odsekao glavu. a to je Sveti Jevandjelista zapisao ovako : Matej 11 " A Jovan čuvši u tamnici dela Hristova posla dvojicu učenika svojih, I reče Mu: Jesi li ti Onaj što će doći, ili drugog da čekamo? A Isus odgovarajući reče im: Idite i kažite Jovanu šta čujete i vidite: Slepi progledaju i hromi hode, gubavi čiste se i gluvi čuju, mrtvi ustaju i siromašnima propoveda se jevanđelje. I blago onome koji se ne sablazni o mene. ( ljudi koji nemaju Duh Boziji odbacuju Hristosa ) Isus je dalje rekao za Svetog Jovana Krstitelja : " A kad ovi otidoše, poče Isus ljudima govoriti o Jovanu: Šta ste izišli u pustinji da vidite? Trsku, koju ljulja vetar? Jer je ovo onaj za koga je pisano: Eto, ja šaljem anđela svog pred licem Tvojim, koji će pripraviti put Tvoj pred Tobom Zaista vam kažem: Ni jedan između rođenih od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja; a najmanji u carstvu nebeskom veći je od njega. " Da li ima jos nesto nejasno brate horatio ? Било је твојих критика да православни искључиво схватају своју веру и да нападају друге који је доводе у питање. А да те оптужујем немам намеру, износим своје виђење ствари. Apsolutna neistina. Nigde nisam rekao da pravoslavni ne shvataju verovanja drugih sekti. A da pojedini pravoslavni vernici napadaju druge to je ovde ocigledno. Nazalost za tvoje " shvatanje " onoga sto sam rekao - ja ne dovodim pravoslavnu veru " u pitanje " Samo ova tvoja prve recenica je neistinita optuznica protiv mene , da ne idem dalje. A sada cemo da nastavimo sa " tvojim vidjenjem stvari " ( samo sto necu citirati tvoj nepotrebni kilometarski tekst ) da ne zagusujem prostor ) Naravno, Sveti Duh je vodio ucenike i fariseja Pavla i doktora Luku ( mada se Hristos u ovom stihu nije njima direktno obracao ) Gde sam ja rekao da Isus nije bio jedno sa Gospodom Bogom u Duhu ( Jovan 10:30 ) odnosno da zivi Isus nije Gospod Bog ? Cim ti izadjes u javnost sa dokazom na kom jeziku su pisana jevandjelja dobices Nobelovu Nagradu. Gde sam ja rekao da Sveti Duh nije Bozanska Sila ? Da li mozes da mi navedes jedan primer licnosti coveka ( Bozijeg Oblicja ) koja nema identitet odnosno ime ? Ja jos cekam odgovor na Price Solomonove 30:4 " Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li? " Ti mozes da verujes u sta god ti moras da verujes, ali nigde u Starom Zavetu se ne spominje Jedan Jedini Gospod Bog koji je " sastavljen od 3 licnosti ". A posto je Hristos kristalno jasno ukazivao da je Otac taj koji je Sve stvorio, da je veci od svih i da ima znanje vece od svih ukljucujuci i Hristosa, onda mi nije jasna " logika " o nezavisnim licnostima Gospoda Boga, a pogotovo da je Sveti Duh - licnost. Gospod Bog je jedini Spasitelj. Tacka. Isaija 43:11 " Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema Spasitelja. " Ako ti ovde vidis " osim nas ", onda ti ne vidis dobro. Opet hristos kristalno jasno objasnjava u Jovan 6:44 " Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. " Znaci da se Spasenje od smrti koje se desava samo na Dan Boziji ( dolazak Gospoda Boga, koji je po tvom verovanju " drugi dolazak jevrejina Isusa ) Volja i Delo Oca, a ne nekog drugog. Opet ponavljam nisam dobio odgovor na Hristovo objasnjenje o dolascima Gospoda Boga ( licnosti ) u Matej 21:33-40 Ovo sve ostalo je apsolutni masakr logike, ali osvruncu se samo na netacno tumacenje da je Isaija 9 prorocanstvo o Dolasku Gospoda Boga u licnosti Mesije, Sina Bozijeg, Jagnjeta Bozijeg - Isusa sina stolara Josifa iz krvne linije Cara Davida... Stih 5 " Jer će obuća svakog ratnika koji se bije u graji i odelo u krv uvaljano izgoreti i biti hrana ognju. " Dolaskom Isusa Hrista ratovi ne da su prestali nego su se umnozili sirom Planete, tako da to prorocanstvo sigurno ne govori o dogadjaju od pre 2000 godina. Stih 6 " Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. " Sva vlast koju ima Sin Boziji / Duh Boziji pripada Ocu, Jovan 17. Znaci Hristos / Sin Boziji, nije sam sebe stvorio, sam sebe poslao na Zemlju, sam radio svoja dela, sam govorio svoje reci, sam birao odabrane... Sve pripada Ocu koji je stvorio Sina / Duh Boziji ( koji u vecnosti prestaje da postoji Isaija 65 ), koji je poslao Sina na Zemlju kao zrtvu za iskup ljudskog greha ( Isaija 53 ) a ovo ostalo je Jovan 17. " Divni " ?!? sta je divno u ovome ? " Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene: I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi. Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan. " Savetnik " kako je Isus - savetnik ako njegove reci nisu njegove ? Jovan 17:17 " Otac vecni " ?!? kako je Isus " otac " u bilo kom formi kada je jasno naglasio Matej 23:9 " I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima. " " Knez mirni " kako Isus koji je rekao Matej 10:34 " Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač. " Kao sto rekoh tvoja " objasnjenja " obuhvataju isuvise puno prostora forumske stranice, tako da moramo da razjasnimo cinjenicu po cinjenicu, a do sada se meni uopste ne odgovara na pitanja, ali se zato moja licnost ovde toliko pljuje da mi curi tecnost iz lap top-a.. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Хвала ти на твом писању Он ће свакако наћи ману , али ће твоје писање бити другима на корист Ta pisanja su postojala mnogo pre Lameksa ali nazalost nikoga nisu spasila smrti. Posto si ti ubedjena da " covek ima koristi od citanja i pisanja bilo cega ". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 ali se zato moja licnost ovde toliko pljuje da mi curi tecnost iz lap top-a.. I to ti se cini. To sam pljujes na gore, pa ti se vraca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Ta pisanja su postojala mnogo pre Lameksa ali nazalost nikoga nisu spasila smrti. Posto si ti ubedjena da " covek ima koristi od citanja i pisanja bilo cega ". Ти се бојиш смрти ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 I to ti se cini. To sam pljujes na gore, pa ti se vraca. cini mi se ? zar je potrebno da citiram sve postove koje mene pljuju kao navodnog " sektasa ", " budalu ", " Bogohulnika ", " nekoga ko huli na Pravoslavlje " i sve ostale neistinite optuzbe na " moj racun " Da li ti mozes da navedes bar jedan " primer mojih reci " kojima ja " pljujem na gore " ( sta god da to znaci ) Nasmesnije / najzalosnije je da kada god pitam za makar jedan argument optuzbi protiv mene svi ti koji " bacaju kamenje na mene " - cute kao tajna. Ти се бојиш смрти ? Ne, ne bojim se nicega, znam da je SVE - Bozija Volja. Samo sam objasnio da bilo koje reci coveka ( makar to bila i istina ) nikoga ne spasavaju smrti. Pravoslavlje je po mom misljenju ubedljivo najdivniji sistem verovanja ispunjen predivnom umetnoscu, obicajima, ceremonija, ritualima. Ali ako neko mora meni da tvrdi da je to verovanje - istina, i da svi drugi koji to ne vide ( ukljucujuci mene i ostatak covecanstva ) - nisu pri cistoj svesti onda se desava ovo sto ce da se desi Lameksu, " svesteniku Aleksandru ", Milojkovu... ili bilo kome drugom ko mora to da tvrdi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Zasto mi niko ne odgovara da li pravoslavni vernik Nikola Urosevic koji peva pesmu " Bog je rodom iz Srbije " - Huli na SPC zato sto Pravoslavna vera tvrdi da je Bog rodom iz Galileje ( Izraela ) ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука