jupiter Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Није питање постављено мени - извињавам се на мешању. Поставио бих питање Јупитеру: Која то ограничења имаш? Sva koja ima svaki drugi covek, fizicka i intelektualna. Niko nije sebe stvorio i odredio sta ce da vidi, misli i uradi, sve je ograniceno limitima. Dokaz da NE priča istinu, Bravo, samo ću da kažem bravo.... Naravno, to se radi tako sto se dokaze da govorim neistinu. Kada covek govori ono sto nije, to i poligrafi sa vema velikom preciznoscu vide. Znaci cim neko dokaze da ja govorim o necemu sto ne postoji u stvarnosti, znaci da ja govorim neistinu, odnosno ne govorim istinu. Isuvise komplikovano za tebe, ali tako se odredjuje da li neko govori istinu. Recimo, dobije Perica keca iz matematike, dodje kuci i kaze " Dobio sam dvojku ", znaci Perica nije rekao istinu. Него, Јупитеру твоје довођење у сумњу православног тумачења Светог Писма су веома занимљива. Мада оно што ту недостаје је елементарно познавање православног како тумачења тако и теологије уопште. Заиста, као православни теолог, твоје критике видим као прилично неозбиљне и више увесељавајуће. Са друге стране, мислим и да имаш жељу да се бар са основама православне теологије упознаш. Ево, један од форумаша, Соломон Кане, ти је поставио дивно питање позивајући се на Јеванђеље по Јовану. Твој коментар је прилично детињаст. И баш оно што спочитзаваш православнима да су искључиви ти си се ту показао баш такав. Промисли о речима које ти је човек написао. Па их мимо твоје матрице измотај по глави. Видећеш да управо Христос ту говори о Светоме Духу као једној од три Личности Свете Тројице. И пази, ако покушаваш то да наведеш на причу које је националности, или како је узео при крштењу Христовом обличје голуба па како то онда да буде божанска Личност, ево питања за размишљање; ако је Бог као Творац (ти би рекао Креатор а то значи исто) и ако је све створио зар не може ради откривања људима да узме било какво обличје? Ако не може, онда он није господар створеног света. Или није Бог. Како онда тумачиш ствари као што су Аврамово гостољубље, жртвовање Исака и анђела који се њему јавља и који каже "..не дижи руке своје на дете, и не чини му ништа; сад познах да се бојиш Бога, кад ниси пожалио сина свога, јединца свога, мене ради..", рвање Јаковљево и име Израел (Израиљ), како "човека" који је са тројицом младића ушао у ужарену пећ у књизи пророка Данила, или пророштво Исаијино о рођењу детета од девојке и имену Емануил... Дакле, ако Бог нема власт над својом творевином и ако кроз Св. Писмо не узима разна обличја да би се људима показао и са њима лицем у лице говорио, онда си у праву да је илузорно да може постати човек. А ако није тако, онда је заиста постао човек не престајући да буде Бог и то један од Тројице, Син Божији. А како то? Размисли о Јеванђељу по Јовану па ћемо даље... Nisam siguran odakle ti crpis ideje, da ja govorim bilo sta " protiv Pravoslavlja ". Da li si ti Bog ili covek koji za optuzbe prema drugom coveku treba da iznese argument ? Jevandjelje po Svetom Jovanu nije pisano na grckom. ako se ne varam Lukino ( " prepisivaca ) jeste. Gde Hristos " govori o Svetom Duhu " kao licnosti ? da li je na Hristosa pri njegovom krstenju sisla neka " licnost " ? Da li je na apostole sisla neka " licnost " ? Vec sam ponovio, Ako neko tvrdi da se 1 Moj. 1:26 - " Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi " govori o " Trojici "onda me zanima, iz kog naroda je Otac, i Sveti Duh, kao sto je Hristos - jevrejin ? Kako Bog moze da uzme " bilo kakvo oblicje " ako je rekao to sto pise u 1 Moj. 1:26 ?!? Mojsije i Sveti Jovan ( pisac Otkrivenja ) kazu " Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. " Sta je Gospod Bog ako nije covek kao i svi drugi ljudi. On je jasno naglasio " I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. " to jasno ukazuje da je Gospod Bog - covek za kojeg ljudi ne mogu da znaju da je On - Gospod, posto ih ta spoznaja - ubija, na mestu. zato i Jovan kaze " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. " Da li u Zakonu i prorocima ( Stari Zavet ) o Bozijoj Volji pise bilo sta u smislu " sta bi bilo kad bi bilo " ? Odakle tebi uopste ideja da Gospod Bog kao vecno zivo bice moze da bude bilo sta sem covek ? Gospod Bog je kreator svega, to je jedina moguca situacija u kojoj neko moze da bude - Gospod Bog, apsolutna vlast nad Duhom i Materijom. Objasni ti zemljace tu " Trojicu ' recimo samo jevrejima, ( pa mi reci sta su ti oni rekli ) sto se mene tice, ja ti ne kazem da ti ne treba da imas to verovanje, ali uopste mi nije jasno odakle ti ideja da ljudi koji veruju u " Trojicu " imaju bilo kakav autoritet za ostale ljude koji to niti vide u Pismu niti ih zanima ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Naravno, to se radi tako sto se dokaze da govorim neistinu. Kada covek govori ono sto nije, to i poligrafi sa vema velikom preciznoscu vide. Znaci cim neko dokaze da ja govorim o necemu sto ne postoji u stvarnosti, znaci da ja govorim neistinu, odnosno ne govorim istinu. Isuvise komplikovano za tebe, ali tako se odredjuje da li neko govori istinu. Recimo, dobije Perica keca iz matematike, dodje kuci i kaze " Dobio sam dvojku ", znaci Perica nije rekao istinu. znači svi mi treba da dokazujemo da ti pričaš neistinu, an eti da dokažeš da ti pričap istinu?Ukoliko mi ne dokažemo da ti pričaš neistinu, sve što ti kažeš je istina? Zanimljivo, mada nisam se začudio jer kroz ceo razgovor tražiš argumente i dokaze a ne daješ ni jedan za uszvrat kada ti nešto tvrdi. Kroz ceo svoj boravak ovde u svakoj poruci nekoga ili vređaš, nazivaš iracionalnim, lažovom i slično (bez dokaza i argumenata koje za sve šta tebi kažu tražiš), mada jeste sve to perfidno radiš. Niti poštuješ bilo kog zagovornika, ignorišeš odgovore teraš svoju priču bez obzira šta ti ko napisao. Ne znam ni zašto ljudi uopšte troše vreme sa tobom, ja sam tu grešku napravio kada si tek došao, ali neću je opet napraviti. Fool me once shame on you, fool me twice shame on me. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Извините оче Али Ви који живите од Писма , треба да разумете и форумаше и овог изгубљеног човвека Не видим да Јупитера ико подржава На овом форуму Људи ако не коментаришу његово писање не значи да се слажу са његовим мишљењем Нисмо ми дебили да нас Јупитер може да врти око малог прста Мислим да треба да се обратите администрацији везано за Јупитера , а не форумашима . Ja sam izgubljen, kako ? znam tacno gde sam, a imam i jako dobar telefon sa besplatnom navigacijom. Odakle ti ideja da ja nekoga " vrtim oko malog prsta " ? Uopste nikome ne govorim sta da misli, vidi, veruje, radi.... Zar ja krsim pravilnik foruma, kako ? Naravno da je konfuzno jer Isus često o sebi govori kao o čoveku a nekad kao o Sinu Božijem... moraš to da razgraničiš. Drugo, po svetim ocima koje mi poštujemo i smatramo nosiocima Duha čije stavove uvek potvrdjuje Crkva (sabranje) saborno, svako javljanje Boga u Bibliji je javljanje Sina - barem koliko je meni poznato. Sin služi za komunikaciju sa ljudima. Kod Hrista i njegovih reci sve je kristalno jasno, nema trunke konfuzije. Ne odgovaras uopste na moja pitanja, tako da me na dalje tvoja pitanja ne zanimaju. @jupiter Лутао сам, као и многи. Као клинца ме повело протестантско учење. Нисам осетио пуноћу, постављао себи питања и почео да упознајем православље. Да, створено носи своје атрибуте ограничења. Бог је без ограничења. Створени смо нижим типом слободе - моћи не грешити - и духовним узрастањем у добру, доспевамо до вишег - не моћи грешити. Човек је постао роб греха, немоћан да не греши, тако да спасење зависи и од Бога и Његове благодати. Бог жели да се сви спасу и дођу у познање истине. (Тим 2.4) Опет, дата нам је слобода избора. Блажено почивши патријарх Павле је рекао да нисмо бирали ни место, народ ни време у ком ћемо се родити али бирамо једно - да ли ћемо бити људи или нељуди. Свакако имамо избор спасења. Разум нам је дат ради промишљања наших поступака. И свако разумно биће је у исто време и слободно. Чак и навике које су под влашћу наше воље, потчињене су разуму и мењају се под његовим вођством. Stvarno mi nije jasno koliko puta ja tebi treba da ponovim da nije greh ni na jednom coveku zato sto prati Pravoslavna ucenja ? Ne mozes ti da tvrdis da u dosadasnjem tumacenju ( koje ne odstupa od originalnog judaizma ) Pisma ima razumevanja kada je Gospod jasno rekao " i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele. " Ako je prorok Joilo za zadnje dane rekao za Zadnje Dane " I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare. " Onda mi nije jasno kako je posle Hristosa neko mogao da ima Duh Boziji / Istinu. Kako bi Gospod mogao da u zadnji Dan vaskrsava ljude u Duhu, ako su - vec u Duhu ? Sta je smisao Spasavanja Hristom od strane Gospoda ( Jovan 6:44 " Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. " ) ako su po tebi ljudi " vec u Duhu Bozijem " ? Па, ево ја се питам над нечим. Уколико је то тако како кажеш да јесте, а вјерујем да то заиста и мислиш, онда се испоставља пар проблема. Конкретно што се тиче Новог Завјета аутори тога писма су чланови Цркве и Црква је одредила шта је канон Светог Писма. Е сада, уколико је Свето Писмо настало у Цркви и Црква је гарантом да су свједочења садржана у њему истинита (пошто је постојао јако велики број књига са сличном тематиком) - како онда тумачити писмо ван Цркве, која је његовим гарантом и чуваром. До нас данас, оно је доспјело кроз Цркву, тако да ауторитет по питању тумачења не би требао бити споран. Наравно, могуће ја да се варам, али заиста ме интересује шта мислиш о томе... Rekao sam sta je Hristos rekao za Pismo u Matej 5:18 i nemam apsolutno nista protiv Crkve koja na Nicenskom Saboru odlucila sta ce da se doda Pismu. Dokle ce ta Crkva da Stari Zavet naziva " svojim Pismom " meni je nepoznato, ali to Pismo sigurno nije " vlasnistvo " te Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 znači svi mi treba da dokazujemo da ti pričaš neistinu, an eti da dokažeš da ti pričap istinu? Ukoliko mi ne dokažemo da ti pričaš neistinu, sve što ti kažeš je istina? Apsolutno, kako se drugacije zna da li neko govori istinu ili ne ? Posedovanjem oruzja ili jakih misica ? Zar ti je da citiras moje reci i da obrazlozis da ja govorim neistinu ? Zanimljivo, mada nisam se začudio jer kroz ceo razgovor tražiš argumente i dokaze a ne daješ ni jedan za uszvrat kada ti nešto tvrdi. Kroz ceo svoj boravak ovde u svakoj poruci nekoga ili vređaš, nazivaš iracionalnim, lažovom i slično (bez dokaza i argumenata koje za sve šta tebi kažu tražiš), mada jeste sve to perfidno radiš. Niti poštuješ bilo kog zagovornika, ignorišeš odgovore teraš svoju priču bez obzira šta ti ko napisao. Ne znam ni zašto ljudi uopšte troše vreme sa tobom, ja sam tu grešku napravio kada si tek došao, ali neću je opet napraviti. Vec sam ti ponovio da uopste nije istina da ja nekoga vredjam ili ignorisem. Ti se deklarises kao ateista - to je sekta, ako ja tebe zovem sektas - to je istina. Mene, u drugu ruku nazivaju " sektasem " a niti pripadam bilo kakvoj sekti, niti bilo koja moja rec na to ukazuje. Fool me once shame on you, fool me twice shame on me. I didn't fool you my cat, not once. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Јуптеру, прочитај мало шта и како учи Православна Црква о Исусу Христу 1. Тајна Боговаплоћења 2. О личности Господа Исуса Христа а) Исус Христос - истинити Бог б) Исус Христос - истинити човек в) Исус Христос - истинити Богочовек 3. Начин ипостасног сједињења двеју природа у Господу Исусу Христу 4. Последице ипостасног сједињења двеју природа у Господу Исусу Христу Успешно и благословено читање од Господа ти желим. Кад завршиш са овим пређи и на остала поглавља. Ne vredi, rodjen sam bez mogucnosti verovanja, Rekao sam da ne pripadam nikakvoj ljudskoj organizaciji, i znam da Postovana Pravoslavna Crkva nije Planetarni autoritet, nego je samo autoritet za svoje vernike. Stvar je u tome sto jupiteru razgovor uopste nije bitan , on je ovde po zadatku i zadatak ostvaruje za sada dobro. Da je za dlaku drugaciji nacin na koji on"razgovara" ne bi mi smetao . Imali smo i muslimane , imamo ateiste , ove , one ... pa mi niko od njih nije smetao ma koliko bezobrazan bio i ma koliko pricao lazi i pokusavao da uvredi i omalovazi pravoslavlje . Ovaj mi smeta jer je vrlo perfidan i kroz navodnu "raspravu " on sprovodi ispunjava svoje radne zadatke i zato ga treba izbaciti . Tebi razgovor nije bitan, ti ne razgovaras ( ne odgovaras na pitanja ). Ko si ti da ti odredjujes sta neko treba da kaze ovde ukoliko se to sto kaze pridrzava pravilniku ovog foruma. Dokle cu ja ovde da budem optuzen da bilo koga napadam i govorim bilo sta protiv necijeg verovanja ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Kod Hrista i njegovih reci sve je kristalno jasno, nema trunke konfuzije. Ne odgovaras uopste na moja pitanja, tako da me na dalje tvoja pitanja ne zanimaju. Kakva slučajnost da te moja pitanja ne zanimaju baš sada kad sam te pitao o Avramovom gostoljublju i 3 andjela kojima se obraćao u jednini -Gospodde! Naravno, to je tvoje pravo a o konfuznosti i dubini svetog pisma si pisao ti a ne ja Sveti farisej Pavle nikada nije cuo jednu rec iz usta Hristovih, osim glasa na famoznom " putu za Damask " za koji on sam tvrdi da je to bio Isusov glas. U isto vreme u Matej 16 Svetog Petra je u jednom stihu nazvao " kamenom na kojem ce sgraditi svoju crkvu " a u drugom je tog istog Petra nazvao " Sotonom ", to su za mene dubine u koje ja nemam potrebu da idem..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Izgleda da sam ipak bio naivan i da su te ljudi koji su komentarisali bili u pravu... :bendoff: ti nisi tu da razgovaraš o Bogu sa željom da podeliš sebe i svoje utiske, lagano počinješ da otkrivaš sebe... u prevodu - počeo si da ržeš Hvala ti što nećeš da odgovoriš, to je jasniji odgovor od direktnog... i ne moraš se truditi da dalje konstatuješ moje postove - ja znam da neću tvoje. Ćaos 8086.gif Mironosica, Столе and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Jupiter nemoj da se foliras kao ne pripadas nikakvoj ogranizaciji kao samo uzucavas Bibliju tj student Biblije sto je drugo ime za jehove takvih studenata samostalnih je dosta na onom forumu piramida. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Izgleda da sam ipak bio naivan i da su te ljudi koji su komentarisali bili u pravu... :bendoff: ti nisi tu da razgovaraš o Bogu sa željom da podeliš sebe i svoje utiske, lagano počinješ da otkrivaš sebe... u prevodu - počeo si da ržeš Hvala ti što nećeš da odgovoriš, to je jasniji odgovor od direktnog... i ne moraš se truditi da dalje konstatuješ moje postove - ja znam da neću tvoje. Ćaos 8086.gif Napokon si shvatio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Jupiter nemoj da se foliras kao ne pripadas nikakvoj ogranizaciji kao samo uzucavas Bibliju tj student Biblije sto je drugo ime za jehove takvih studenata samostalnih je dosta na onom forumu piramida. Već sam napisao, on misli da ne pripada ni jednoj organizaciji. U suštini je hipster koji misli da je poseban i najbolji, da je uvek u pravu a da su svi drugi iracionalni i nelogični. Imao sam dva takva druga. Dakle ako veruje u tvorca univerzuma u postojanje nekog poga, ali nije vernik nije teista. Ako veruje ni u jednog boga, nije ateista. Jednostavno njemu je ispod časti da bude u istoj grupi sa bilo kojim ljudskim bićem, znao sam dvoje takvih i mogu samo da im preporučim da idu negde da se leče, ništa drugo ne vredi. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Već sam napisao, on misli da ne pripada ni jednoj organizaciji. U suštini je hipster koji misli da je poseban i najbolji, da je uvek u pravu a da su svi drugi iracionalni i nelogični. Imao sam dva takva druga. Dakle ako veruje u tvorca univerzuma u postojanje nekog poga, ali nije vernik nije teista. Ako veruje ni u jednog boga, nije ateista. Jednostavno njemu je ispod časti da bude u istoj grupi sa bilo kojim ljudskim bićem, znao sam dvoje takvih i mogu samo da im preporučim da idu negde da se leče, ništa drugo ne vredi. jehovin svedok 100% negde se prestavljaju kao samostalni studenti Biblije mozda nije formalno tamo ali zastupa njihovo verovanje. negde se predstavaju kao i Hristova nebeska crkva nije problem sto on nije Pravoslavan i ne slaze se sa Katihizisom nego sto se dosao da provocija tj sto je zlonameran. moj predlog je banovanje naravno da adminiv odlucuju. :.mislise. :.mislise. Mironosica, Столе, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ne vredi, rodjen sam bez mogucnosti verovanja, Rekao sam da ne pripadam nikakvoj ljudskoj organizaciji, i znam da Postovana Pravoslavna Crkva nije Planetarni autoritet, nego je samo autoritet za svoje vernike. Аман човече! Ако не верујеш у Бога онда си атеиста. Ако верујеш онда постоје основе твог веровања. Дај у кратким цртама основе онога у шта верујеш. Шта је проблем то написати. Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Kakva slučajnost da te moja pitanja ne zanimaju baš sada kad sam te pitao o Avramovom gostoljublju i 3 andjela kojima se obraćao u jednini -Gospodde! Naravno, to je tvoje pravo a o konfuznosti i dubini svetog pisma si pisao ti a ne ja A sta cemo sa zanimljivoscu da ti ne odgovaras ni na jedno moje pitanje. Jel' ovo treba da bude neki trik ili ti mislis da imas smisao za humor ? Ti ces meni ovde da komandujes sta cu ja da radim ? Jupiter nemoj da se foliras kao ne pripadas nikakvoj ogranizaciji kao samo uzucavas Bibliju tj student Biblije sto je drugo ime za jehove takvih studenata samostalnih je dosta na onom forumu piramida. Pa sta ja ovde nekome naturam da mora da misli, veruje ili radi, sto je odlika svih religija ? Da li si ti uopste sposoban da navedes jednu moju recenicu koja opisuje bilo kakav sistem verovanja ? Hvala ti što nećeš da odgovoriš, to je jasniji odgovor od direktnog... CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Lepo sam ti rekao, odgovori na moja pitanja, kao sto sam do sada odgovarao na tvoja. Uopste te ne shvatam kao diktatora koji ce meni da naredjuje sta cu ja da radim. Nisi izneo nijedan jedini argument protiv svega sto sam ti rekao..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Već sam napisao, on misli da ne pripada ni jednoj organizaciji. U suštini je hipster koji misli da je poseban i najbolji, da je uvek u pravu a da su svi drugi iracionalni i nelogični. Imao sam dva takva druga. Dakle ako veruje u tvorca univerzuma u postojanje nekog poga, ali nije vernik nije teista. Ako veruje ni u jednog boga, nije ateista. Jednostavno njemu je ispod časti da bude u istoj grupi sa bilo kojim ljudskim bićem, znao sam dvoje takvih i mogu samo da im preporučim da idu negde da se leče, ništa drugo ne vredi. Kao sto rekoh nemam verovanje. Zakon uzrocno posledicne stvarnosti vodi do Alfa uzroka. Biiblijska prorocanstva govore o tom Alfa uzroku i nepostojanju " covekove volje ". Ja ne stojim nikome ko veruje u " slobodnu volju " na putu tog verovanja. Isus Hrist je bio anarhista, nije verovao niti priznavao nikakav oblik ili formu covekovog poglavarstva, sile i moci. Za tvoj intelekt to je neshvatljivo, za nekog drugog nije. Ja sam u grupi sa svim ljudskim bicima koja takodje nisu sama sebe stvorila. A u sta ta ljudska bica veruju, nije moja stvar. jehovin svedok 100% negde se prestavljaju kao samostalni studenti Biblije mozda nije formalno tamo ali zastupa njihovo verovanje. negde se predstavaju kao i Hristova nebeska crkva nije problem sto on nije Pravoslavan i ne slaze se sa Katihizisom nego sto se dosao da provocija tj sto je zlonameran. moj predlog je banovanje naravno da adminiv odlucuju. :.mislise. :.mislise. Koga ja provociram i kako, zasto ponavljas to kao papagaj a od argumenata da ja nekoga " provociram " ni traga ni glasa. Prvo mi se cinilo da ja takvo rezonovanje smesno, ovo sada pokazuje da nije za smejanje. Аман човече! Ако не верујеш у Бога онда си атеиста. Ако верујеш онда постоје основе твог веровања. Дај у кратким цртама основе онога у шта верујеш. Шта је проблем то написати. Ateista je osoba koja istice da nema verovanje poput tvojega. Ja sam neko ko zna sta je Bog i duhovno i materijalno. ( po onome sto pise u Pismu ). Znaci , ako ja znam da covek nije kreator, nego je stvoren od Sile koja je sve stvorila, Kako ja mogu da budem " ateista ", kada ateisti ne vide nikakvu Silu koja je iznad coveka i ostalih bica i materije ? Zar ti ( i tebi slicni koji meni na silu lepite nebulozne nalepnice na celo ) nikada nisi cuo da neko kaze " Ja sam obican covek. " Ili ti pokusavas da tvrdis da je prvi covek imao religiozno verovanje. Mozda ne bi bilo lose da pogledas pojavu religije i verovanja. stvarno ne razumem takvo razmisljanje u 21. veku. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Da li si ti uopste sposoban da navedes jednu moju recenicu koja opisuje bilo kakav sistem verovanja ? iz svog tvog izlaganja proizilazi izgrugivanje Katihizisu o Sv. Trojici kako je Crkva Hristova uči i ispoveda. I to je jeste glavni cilj tvog pisanja ovde a iza svega toga ja jasno vidim nastup i učenje jehovinih svedoka a to da li ti imas sistem verovanja formalno da li im pripadaš je ne bitno ali je sve jasno. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука