Jump to content

Dragan Markovic Palma - jos jedna (samo)reklama ili potezi za primer?

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

http://www.kurir-info.rs/palma-funkcioneri-stede-da-mladi-uzivaju-clanak-942875

PALMA: Funkcioneri štede da mladi uživaju

Jagodinski odbornici nemaju dnevnice, članovi gradskog veća nemaju plate, a račun za službene telefone je do 1.500 dinara

dragan-markovic-palma-paralija-maturanti

PARALIJA - Maturanti iz Jagodine oduševljeni Palminom posetom.

Predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma juče je posetio 70 maturanata koji u organizaciji tog grada besplatno letuju u Paraliji.

- Već devet godina Grad Jagodina obezbeđuje đacima da letuju u Paraliji, a svake godine ovde dođe u proseku između 2.100 i 2.500 Jagodinaca, među kojima su, osim đaka, penzioneri, dobrovoljni davaoci krvi, sportska i kulturno-umetnička društva i mnogi drugi. To znači da je za ovih devet godina na letovanju plaćenom iz budžeta Grada bilo više od 20.000 Jagodinaca. Da bismo imali za sve to, pare štedimo na nekim drugim mestima. Jagodinski odbornici nemaju dnevnice, članovi gradskog veća nemaju plate, koje su u drugim gradovima i po 100.000, a maksimalno dozvoljen račun za službene telefone je do hiljadu i po dinara. Na taj način na mesečnom nivou uštedimo između osam i deset miliona dinara i te pare dajemo mladima koji nemaju posao, siromašnim porodicama i svima koji su ugroženi - rekao je Palma ispred jagodinskih đaka, profesora, direktora škole i privredno-političke delegacije iz Beograda.

Marković je predsedniku Skupštine Beograda Aleksandru Antiću predložio da i glavni grad iskopira njegove ideje.

- Ovo što radi Jagodina zaista je sjajna stvar. Mladi su srećni što žive u Jagodini - rekao je Antić.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sta kazete na ovo? Dobar primer, ili samo jos jedna (samo)reklama? :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sta kazete na ovo? Dobar primer, ili samo jos jedna (samo)reklama? :)

Не само да је самореклама, него је тешко лицемерје. Тог истог Палму и све његове другаре скупа (и локалне и оне на републичком нивоу) финансирају родитељи тих истих ученика. То би било као да ја теби узмем хиљаду Евра, од дела новца пошаљем твоје дете на летовање и хвалим се како сам доброчинитељ. Тотално изврнута логика. Заиста је невероватно колико су политичари успели да залуде мозак људима широм планете.

Морате, људи, да схватите да сте ви ти који финансирају политичаре, а не обрнуто. Ви сте ти који финансирате оне тетке на шалтерима. Ви сте ти који финансирате полицију. Они вама по природи ствари не могу да чине никакве услуге, већ су дужни да раде свој посао за кога сте их ангажовали и за кога их плаћате. Ако ће заиста да учине добро дело, нека вам врате новац који су вам узели, па ви одлучите да ли ћете с тим новцем да пошаљете децу на летовање или ћете да им платите часове клавира или нешто десето.

Подели на овим сајтовима

Не само да је самореклама, него је тешко лицемерје. Тог истог Палму и све његове другаре скупа (и локалне и оне на републичком нивоу) финансирају родитељи тих истих ученика. То би било као да ја теби узмем хиљаду Евра, од дела новца пошаљем твоје дете на летовање и хвалим се како сам доброчинитељ. Тотално изврнута логика. Заиста је невероватно колико су политичари успели да залуде мозак људима широм планете.

Морате, људи, да схватите да сте ви ти који финансирају политичаре, а не обрнуто. Ви сте ти који финансирате оне тетке на шалтерима. Ви сте ти који финансирате полицију. Они вама по природи ствари не могу да чине никакве услуге, већ су дужни да раде свој посао за кога сте их ангажовали и за кога их плаћате. Ако ће заиста да учине добро дело, нека вам врате новац који су вам узели, па ви одлучите да ли ћете с тим новцем да пошаљете децу на летовање или ћете да им платите часове клавира или нешто десето.

Потпуно се слажем са тобом...ово што он ради се подразумева у нормалном друштву и не би смео да прави од тога рекламу...

Подели на овим сајтовима

Потпуно се слажем са тобом...ово што он ради се подразумева у нормалном друштву и не би смео да прави од тога рекламу...

kako moze da se podrazumeva da odbornici i vecnici nemaju platu? Svi mi mrzimo politicare, al to ne znaci da treba da rade za dzabe. Naravno, niko ne moze da bude tolko naivan da pomisli da ti ljudi stvarno nemaju primanja... samo nemaju "proknjizena" primanja...

A to je vec sve sto ne bi trebalo da se podrazumeva ni u kojem drustvu...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Cuo sam takodje price da Palma "reketira" privatnike u Jagodini da moraju da obavezno placaju odredjenu svotu.

Ajde sad nesto, ne mislim o njemu nista posebno, malo je i komican lik, ali cinjenica da otkad izlazi na izbore u Jagodini osvaja preko 60% glasova.

Naravno da tu ima samoreklamiranja i reklamiranja i naravno da on ne vadi svoje pare iz dzepa ali cinjenica da u Jagodini se zna da par koji se tamo venca obezbedjuje im se posao, da pomaze penzionere pa ti penzioneri putuju na mora i slicno, skolarci takodje, ne placaju eksurzije i sl... I tako sve u svemu, Jagodina jeste mala oaza kolike tolike neke solidarnosti vlasti prema gradjanima i u Srbiji nema to vise nigde, nazalost.

Da je srece da ima vise takvih da ih optuzujemo da za nase pare nas salju na mora, druga putovanja, nalaze nam posao, placaju razne stvari, siguran sam da bi tad u Srbiji bilo mnogo bolje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

A to je vec sve sto ne bi trebalo da se podrazumeva ni u kojem drustvu...

Гледао сам пре неколико година, можда има више и од 5, једну емисију која се бавила питањем рада народних посланика, ако се не варам у Ирској. Тада је један од њих изјавио како су у циљу промовисања таквог посла као неисплативог посланицима давани минималци.

На тај начин су хтели да филтрирају кадар, да би се тим послом бавили само они који искрено желе да унапређују државу...

Значи учинити посао финансијски непримамљивим и одмах елиминишеш фуакру.

Код нас је најисплативије бити посланик, министар итд...наравно да се стока гура, гладне им очи...испале им даБо...

Подели на овим сајтовима

Слажем се са Вама. Али овај бар колико толико ајде да тако кажем враћа онима од којих је узео, а шта је са масом других који ама баш ништа не раде за своје суграђане. Можда је ово ипак бар донекле добро. Боље ишта него ништа.

Подели на овим сајтовима

Слажем се са Вама. Али овај бар колико толико ајде да тако кажем враћа онима од којих је узео, а шта је са масом других који ама баш ништа не раде за своје суграђане. Можда је ово ипак бар донекле добро. Боље ишта него ништа.

Јесте када полазиш са становишта земље Србије у којој је ово изузетак...али то што он ради мора да се подразумева...

Мислим, ограничио је рачуне за телефон на 1.500,00 дин...па колики треба да буду ти рачуни да се они не осете као да "откидају од својих уста"? ТО НИЈЕ НОРМАЛНО ако се представља као изузетак...!

Уместо да су изградили неку болницу, школу, фабрику он је изградио АКВА ПАРК, замислите... па ту узима од народа паре назад себи.

Што није покренуо неку производњу? Овим је показао шта мисли о народу...леба и игара за овце....Лицимур

Подели на овим сајтовима

Ja i dalje stojim iza toga da je Srbiji potrebno vise takvih licimera. Svaki gradonacelnik od najmanjeg seocata do Beograda grabi samo za sebe.ovaj bar nesto koliko god da je vrati i narodu. Ponavljam penzioneri u Jagodini imaju svake godine more,banju,skolarci besplatna putovanja,novopeceni mladenci osigurana radna mesta,a svaka beba novorodjena dobije 1200 evra,

Jeste licimer i jeste sve to stoji,ali osvrnite se i pogledajte da npr tako nesto radi neko u Beogradu ili nekom vecem mestu taj bi se dizao u nebesa. I ovo jeste nazalost svetao primeri i veliki izuzetak,zato je glupo napadati njega ma sta god mislili o doticnom,a sa druge strane cutati o svakom drugom gradonacelniku koji ni 10ti deo ne daje narodu,vec samo trpa u sopstveni dzep.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Дајте ми сви по 1000 евра, а ја ћу да будем добар да вам пошаљем децу на море... :)

Pa u poredjenju sa npr Bicanicem koji bi uzeo 1000 evra,a onda trazio jos 300 pa posle jos nesto i sa tim parama otisao na Bahame dok se obican narod hladi u lavoru,ti bi ispao dobar i ja bi glasao za tebe. A onda bi na nekom forumu drvili o tome da ti nista nisi specijalno uradio (i vise tebe napadali nego tog drugog koji se pritajio),sto jeste istina ali bar si dao i vratio pare a ne stavio sebi u dzep za koktel na nekom egzoticnom ostrvu.

Takva je trenutno politicka situacija ovde,tako da ne vidim sta vam je cudno sto neko pozitivno gleda na slucaj u Jagodinu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...