Solomon Kane Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 У Београду скоро да не можеш ни у једној парохији видети свештеника који је изворно из Београдско - карловачке митрополије...све људи из Босне и Црне Горе који само довлаче воју децу, децу својих пријатеља, итд,итд. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Шта фали људима из Босне , нису они криви што Београђани нису у доба комунизма ишли у богословије. То ако један што кука како у КГ нема свештеника Шумадинаца, а и он сам дошао из друге епархије 8086.gif Или чујем скоро једнога Мачванина на служби у Банату, како броји колико има Босанаца у ком намесништву, а и он сам се не пита где су Банаћани. Није важно одакле је ко , него колико је ко способан. Стара прича о св.ави Јустину, официру и бику..... :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Шта фали људима из Босне , нису они криви што Београђани нису у доба комунизма ишли у богословије. То ако један што кука како у КГ нема свештеника Шумадинаца, а и он сам дошао из друге епархије 8086.gif Или чујем скоро једнога Мачванина на служби у Банату, како броји колико има Босанаца у ком намесништву, а и он сам се не пита где су Банаћани. Није важно одакле је ко , него колико је ко способан. Стара прича о св.ави Јустину, официру и бику..... :.mislise. Не знам одакле да почнем са причом шта им све фали...трајало би предуго! Има огроман број људи из ове митрополије који су завршили средњу богословију и факултет (има их и превише...од дипломираних теолога, преко изврсних магистара и, веруј ми, препаметних доктора теологије) али не могу због поменутих да добију службу...зар они треба да иду у Босну и Црну Гору поред силних Босанаца и Црногораца који неће у своју епархију, него би сви у Београд? Дакле, мени и многима другима је важно ко је одакле у вези са овим питањем...није важно ономе ко је миран и сигуран по том питању (па је неосетљив на дати проблем) или је и он заузео нечије место, па га као таквог (себичног и безобразног), природно баш брига...тако да би друга страна лако и са правом могла рећи. "Забо** ме и за Босанце и Црногорце!". Али, немам потребе никога да убеђујем у нешто за шта сам сигуран да је ствар елементарне логике а још више поштења, ако он не жели или није способан то да схвати...а у крајњем случају нико други није крив до врха Патријаршије...кад они неће да среде ситуацију, џабе приче...а није ни чудо што неће, кад се зна ко доминира истом. О тврдњи да су два и два четири, не можемо да се изјаснимо јер нам треба више релевантних информација...пази, Бога ти...најлакше је правити се "Тоша". Жика је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Брате, стара прича коју изнова покрећеш. Шта те сад мучи, нема посла? Брате, а шта ти имаш против покретања ове приче? "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 No, vidim da se i kod vas kao i kod nas najviše cijeni još ta stara bogoslovska vrlina poslušnost, obedijenca, kraljica svih bogoslovskih kreposti, pa kad neko obiluje takvim nečim svuda su mu vrata otvorena i svi se o takve otimaju a ostali ima da pričekaju kad nema mjesta za sve najednom. Будимо прецизнији: сервилност Solomon Kane је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 У Београду скоро да не можеш ни у једној парохији видети свештеника који је изворно из Београдско - карловачке митрополије...све људи из Босне и Црне Горе који само довлаче воју децу, децу својих пријатеља, итд,итд. Митроплот Амфилохије,док је мењао патријарха, успео је рукопложити за ове наше прилике баш доста београдских богослова, те се стање нешто поправило, мада је већ дуже време опет затишје... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan Gramatik Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 сервилност (лат. servilis) - слугерањство, пузавост, ропски дух, ропска покорност без имало достојанства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Митроплот Амфилохије,док је мењао патријарха, успео је рукопложити за ове наше прилике баш доста београдских богослова, те се стање нешто поправило, мада је већ дуже време опет затишје... Кратак период, по мом мишљењу мали број рукоположених у односу на постојеће парохије (јер су заузете Босанцима и Црногорцима), суштински непромењена ситуација у Патријаршији и на терену. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Будимо прецизнији: сервилност No, kulantno rečeno, nedovoljna abundantnost, neko tim baš ne obiluje u potrebnoj mjeri a s tim su onda svakakvi problemi a svugdje. Ja recimo prvi nisam mnogo abundantan u tom smislu, moj problem također. Ne obilujem baš tim. Vrlo dobro razumijem pokretača teme. I previše! Više nego dovoljno. Al da se to reć i tako - servilnost. U pravu si. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 У Београду скоро да не можеш ни у једној парохији видети свештеника који је изворно из Београдско - карловачке митрополије...све људи из Босне и Црне Горе који само довлаче воју децу, децу својих пријатеља, итд,итд. Ako ti je za utehu, svuda imaš sličnu situaciju. Kod nas su ti Slovenci, pa štampaju pesmaricu pola na slovenačkom a i ono malo vernika poreklom Slovenci ne znaju slovenački, umesto da je štampaju na srpskom ili bar prilagode srpskom i da bar nekoliko strana odvoje za Albance. Trenutno Albanaca ima najviše ali su gotovo neprimetni, to je četvrta generacija rođena u Srbiji. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Tu je velika konkurencija s tim, kad si tako slabo abundantan uvijek se lako nađe neko abundantniji da te prestigne a ti ostaneš pozadi i na kraju svega.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Шта фали људима из Босне , нису они криви што Београђани нису у доба комунизма ишли у богословије. То ако један што кука како у КГ нема свештеника Шумадинаца, а и он сам дошао из друге епархије 8086.gif Или чујем скоро једнога Мачванина на служби у Банату, како броји колико има Босанаца у ком намесништву, а и он сам се не пита где су Банаћани. Није важно одакле је ко , него колико је ко способан. Стара прича о св.ави Јустину, официру и бику..... :.mislise. У падре, не би се ни мало сложио са тобом. Прво је највећа заслуга за појаву свештеника из Републике Српске и са Косова и Метохије у Београд је патријарха Павла. Колико га људи волели због његове личности, а ви мене пљували због критике према њему, али он је један од највећих криваца у Београдско-Карловачкој митрополији. Човек који није хтео да рукополаже београђане, пошто су из РС и са КиМ јадни, а београђани могу да живе од ваздуха.Он је довео људе који и данас ведре и облаче. Да погледамо само колико је свештеника у београдској митрополији портерано по казни из својих епархија и по награди су добили Београд. Колико је свештеника из РС ухваћено у Београду у прељуби и добили су по казни централне цркве. Манимо вл Атанасија (Јефтића) и његовим комплексом пљувања београђана ( а њих нема нигде, него су сви "дођоши"), а није једини. Доста је пљувања по Београду и прављења од београђана дебиле, а ови други су баје и најпаметнији, е па нису, они су направили ову слику Цркве и они су највећи кривци. Ако неко има комплексе, нека их реши са собом, а и са својима који су направили такву слику. Нисмо деца и не треба идеализовати ствари. Све се претворило у паре, а зна се ко је главни ту, а у своју одбрану пљују Београђане, а они су направили највеће масло, и то сви они који су били по забитима, а када је почео рат, први су заборавили своју службу, први побегли, угнездили се овде, пљују по дому који их је прихватио оберучке и још командују. Колико чека београђана на службу? Колико је у последњих 20 година добило отпусте и дошло у Београд и то се дели као бомбоне? Него су београђани превише културни да коментаришу, а ови други су од њих направили идиоте. Зна се ситуација, него су сви фини да коментаришу, или се плаше. Не кривим Цркву због тога, него појединце, али што би рекао црногорски вл Петар II Петровић Његош, ничија није горела до зоре, па тако неће ни њихова, а и они нису Црква. Него је прлоблем код нас што је све тајно и што ништа не сме да се коментарише. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Брате, а шта ти имаш против покретања ове приче? Ја ништа. Моје питање је више уздах него питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Ako ti je za utehu, svuda imaš sličnu situaciju. Kod nas su ti Slovenci, pa štampaju pesmaricu pola na slovenačkom a i ono malo vernika poreklom Slovenci ne znaju slovenački, umesto da je štampaju na srpskom ili bar prilagode srpskom i da bar nekoliko strana odvoje za Albance. Trenutno Albanaca ima najviše ali su gotovo neprimetni, to je četvrta generacija rođena u Srbiji. To su je ravno onda mogli štampat tu pjesmaricu na filipinskoj tagalštini. Došlo bi im to na isto. http://www.prayer.su/tagalog/common/ Zanimljiva strana: nađete traženi "Oče naš" po nazivu jezika, tamo su po abecedi poredani a potom klikate na te llinkove All Languages : The Lord's Prayer : Our Father http://www.prayer.su/other/all-languages.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Tu je velika konkurencija s tim, kad si tako slabo abundantan uvijek se lako nađe neko abundantniji da te prestigne a ti ostaneš pozadi i na kraju svega.. S nekim ko poslušnošću tako obiluje da već tim prekipuje teško će prosječno abundantan mladenec, bogoslov imati bilo kakve šanse za napredovanje pored takvoga. Svima će za oko prvo pasti takav. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука