Jump to content

Reci u sred Srbije: Ja sam Srbin... tesko ili ne?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kad mi neko kaze "umetnik" ja zamislim nesto ovako :D

Ne umem drugacije da opisem a da ostane  u opstem domenu. Akadesmki umetnik je, iako neprecizna, vrlo tacna informacija.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Одлично, братац...желео бих и волео бих да прочиташ једну књигу...да ли си читао ишта од Николаја Берђајева и ако јеси, шта си прочитао?

Berdjajeva svako treba da procita, genijalan um i po mom misljenju jedan od top 3 filosofa svih vremena

Подели на овим сајтовима

Berdjajeva svako treba da procita, genijalan um i po mom misljenju jedan od top 3 filosofa svih vremena

Заиста бих му, од свег срца, препоручио једну књигу, ако жели одговор на питање које ми је поставио...а добиће приде још много понуђених одговора и на нека друга питања, па нека размисли о њима...ништа више.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Jel nije problem (a a ko si i sam citao onda n vidim sto bi bio)  da mi pre nego sto mi prosledis stivo, ti sam svojim recima objasnis ukratko kako mislis da to funkcionise?

Preterano sam skeptican prema toma da ce covek koji je rodjen 1800 i neke da mi potvrdi velicanstvenost danasnje Srbije...

Ово је реакција коју сам, на жалост, очекивао...тебе у суштини из неког разлога не интересује одговор. Претражи моје поруке, пошто ме мрзи да пишем по стоти пут исте ствари, нити се то може сместити у десет реченица (има људи који патриотизам не поистовећују са навијачима и 90-тим годинам тако да та прича није тако поједностављеног и површног карактера), и међу њима ћеш наћи много одговора на ово питање...ако те интересује.

Или да прочиташ књигу коју бих ти препоручио...да је нисам читао не бих знао о чему пише и не бих ти је ни препоручио, јер не бих поуздано знао о чему се говори, на који начин се схватају и описују неке ствари, нити бих чак био сигуран у целокупни контекст књиге, те  је не бих смео препоручити...немој да ми просипаш те "уметничке форе". ;)

Нема потребе за скепсом...неке ствари су вечне јер су духовног карактера...то би ти као уметник требао знати...и то нема везе са "величанственошћу данашње Србије", јер и она прошла је некада била будућа у односу на сопствену прошлост, тако ће и ова...ово је питање о неким много дубљим и непролазним стварима везаним за иднетитет сваког човека а не само за Србе.

Подели на овим сајтовима

Ово је реакција коју сам, на жалост, очекивао...тебе у суштини из неког разлога не интересује одговор. Претражи моје поруке, пошто ме мрзи да пишем по стоти пут исте ствари, нити се то може сместити у десет реченица (има људи који патриотизам не поистовећују са навијачима и 90-тим годинам тако да та прича није тако поједностављеног и површног карактера), и међу њима ћеш наћи много одговора на ово питање...ако те интересује.

Или да прочиташ књигу коју бих ти препоручио.

Ne razumem te... ja nisam pokazao ogorcenost prema navijacima ngo prema obicnom gradjanstvu.

Pisao sam vec... prema roditeljima koji nemaju osnovnu kulturu i vaspitanje da makar ne bacaju cigarete svojoj deci pod noge. Da se deca ne igarju u djubretu nego na cistoj travi... zasto zelja za takvim stvarima "izdajnicka" i "proevropska" ili statija znam sta sve ne sto nije izgovoreno ali itekako napisano...

Evo jos jedan primer nekulture obicnog Srbina.

Situacija se desila istog dana kada sam pobesneo zbog djubreta i to na putu do igralista.

Ja i pored mene moj dvogodisnjak. Krenuli do parkica. Nasa zgrada se nalazi tacno preko puta parkica ali da bi dosao do njega treba preci bulevar. Naravno pesacki prelaz se nlazi nkih 30-ak metara nize.

E sad.

Usput sretnem svog komsiju sa dva sina. Ne poznajemo se dobro ali se znamo iz vidjenja (nova zgrada, novo naselje, nove komsije). I kao krenemo mi tu zajedno. Njegovi sinovi su, moja procena, oko 4 i 8 godina. Stignemo do bulevara i ja prirodno skrenem levo. Komsija me pita "komso 'de ces tamo?" a ja mu kazem "pa do pesackog"...

Usledio je glasan osmeh mog komsije koji je trebalo da i stavi do znanja kolika sam ja budala... 

Dal sam ja normalan u svetu ludih ili sam lud u svetu normalnih, ostavljam Zeljku na procenu, posto vidim da voli to da radi... Ja svoje smece bacam u korpu a svoje dete prevodim preko pesackog i izvinjavam se svim junacima kojima se ovaj model ponasanja ne svidja jer je ocigledno nenormalan...

Подели на овим сајтовима

Нема потребе за скепсом...неке ствари су вечне јер су духовног карактера...то би ти као уметник требао знати...и то нема везе са "величанственошћу данашње Србије", јер и она прошла је некада била будућа у односу на сопствену прошлост, тако ће и ова...ово је питање о неким много дубљим и непролазним стварима везаним за иднетитет сваког човека а не само за Србе.

Filozofiramo bez potrebe... pocelo je tako sto sam ogorcen, opisao ponasanje ljudi na decijem igralistu. Dosli smo do filozofa koji bi trebalo da mi objasne- sta? Da je to cemu sam bio svedok nesto sto bi trebalo da se tolerise na racun "dubljih i neprolaznih" stvari?

Ne postoji "dublja i neporlazna" stvar koja ce kod mene da opravda bacanje opusaka na decije igraliste. To je stav koji je cvrsto donet  i nema tog filozofa koji moze da mi ga poljulja....

Ispravan stav svakoga  od vas ovde je trebalo da bude "sramota" "uzas" "sram ih bilo"... a ne "evo ti jedna knjiga da procitas tek da naslutis koliki si debil sto ne volis ljude koji iako prosipaju djubre gde stignu zapravo su veliki srbi sa intenzivno ocuvanim smislom za sopstveni identitet o kome pise i Berdjajev, hriscanski egsistencijalista i filozof"

Подели на овим сајтовима

???

Zbog čega ?

Iskreno, ne vidim koga tvoje pisanje ugrožava. Mnogo je kulturnije od pisanja mnogih forumaša.

Hvala na podrsci. 

Kompleksno je to pitanje :D

moze se reci da sam ja "od ranije poznat administraciji" pa na staru slavu sad po zasluzi trpim tu kaznu.

U poverenju, iako mnogo iritira sto moram da cekam da mi se odobre postovi, ovaj vid kazne je za mene savrsen jer nikad ne mogu da dobijem ban. Ako i napisem nesto sto nije po meri foruma, samo mi ne objave post i nikakve dodatne sankcije ne trpim ;) (nikad nisam duze ostao na forumu nego u ovom cugu, zahvljaujuci toj kazni) tako da i nije toliko strasno ;)

Подели на овим сајтовима

Filozofiramo bez potrebe... pocelo je tako sto sam ogorcen, opisao ponasanje ljudi na decijem igralistu. Dosli smo do filozofa koji bi trebalo da mi objasne- sta? Da je to cemu sam bio svedok nesto sto bi trebalo da se tolerise na racun "dubljih i neprolaznih" stvari?

Ne postoji "dublja i neporlazna" stvar koja ce kod mene da opravda bacanje opusaka na decije igraliste. To je stav koji je cvrsto donet  i nema tog filozofa koji moze da mi ga poljulja....

Ispravan stav svakoga  od vas ovde je trebalo da bude "sramota" "uzas" "sram ih bilo"... a ne "evo ti jedna knjiga da procitas tek da naslutis koliki si debil sto ne volis ljude koji iako prosipaju djubre gde stignu zapravo su veliki srbi sa intenzivno ocuvanim smislom za sopstveni identitet o kome pise i Berdjajev, hriscanski egsistencijalista i filozof"

Слажем се у вези са дечијим игралиштем у потпуности! Али ипак бих волео да прочиташ једну његову књигу.

Подели на овим сајтовима

Ja bi krenuo da cistim to igraliste dok se deca klackaju. Milos mal malo pa nadje sam partnerku za klackanje 2.5 godine. Pa onda ja tako dokon da im ne smetam poceo bi da skupljam one kablaste stvari pa tako redom.

Ali dobro ja sam Srbin.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ja bi krenuo da cistim to igraliste dok se deca klackaju. Milos mal malo pa nadje sam partnerku za klackanje 2.5 godine. Pa onda ja tako dokon da im ne smetam poceo bi da skupljam one kablaste stvari pa tako redom.

Ali dobro ja sam Srbin.

Ne radi se o tome da li bi ti ili neko drugi krenuo da čisti parkić, već se radi o tome da roditelj uopšte i zagađuje park svojim opušcima.

Svi mi čistimo povremeno lokalne parkiće da nam se deca ne bi igrala u đubretu, ali ne bacamo svi opuške i čepove od pivskih flaša po njima, Srbi ili ne.

Подели на овим сајтовима

Upravo se radi o tome, to je jedini nacin da onog sto baca opuske naucis da vise ne baca, drugog nacina nema, osim kazne, a to znaci da mora da se postave kamere da snimaju svaki milimetar, ili armija komunalnih policajaca.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Слажем се у вези са дечијим игралиштем у потпуности! Али ипак бих волео да прочиташ једну његову књигу.

E, a sad, probaj da razumes da je decije igraliste puka manifestacija drustvene kancerogenosti u Srba. Shvati da je to samo jedan segment, koji meni, priznajem nije bio vidljiv dok nisam dobio dete... ko zna koliko drugih takvih segmenata ima kojih nismo svesni jer nas se ne doticu direktno.

Pogledaj kakve vrednosti neguje nacija koja ima Dositeja Obradovica, Pupina, Milankovica, Andrica, Teslu... Svaki put kad se setimo tih imena  u svrhe izrazavanja sopstvene superiornosti mi dublje unizavamo te ljude i ono sto su oni uradili. Ta imena treba uvek da znamo a ne samo kad nekom ameru na youtubu ili nekom ateisti na Poukama hocemo da objasnimo kolki smo mi intergalakticki kvalitet. 

Opijanje, sovinizam, nacionalizam, patriJotizam, nehigijena, nepostovanje, neobrazovanost, neprosvecenost... samo neki epiteti koji trenutno krase Srbiju.

I nemoj da mislis da sam ja neki budjavi evropejac koji misli da  u Svedskoj cvetaju ruze a u engleskoj svi pevaju po ulicama... Nema potrebe da ides na zapad. Idi u Tursku. Jeste  u Tursku. Bio sam poslovno nedelju dana u gradu koji se zove Izmir. Setao sam njiovim parkom (jednim od milion). Doslo mi je da placem od zavisti jer mi takav park nikad necemo imati. Ne zato sto je u njega ulozeno zilion lira nego zato sto je cist. NIKO ne baca nista  u tom parku... trava podsisana ko u svajcarskoj, setaliste besprekorno, decije igracke cele (?!)

Znam... sad ce neko da kaze kako su englezi, francuzi i turci triput veci divljaci od nas i da bi bili vece stoke samo da nemaju zakone koji im to zabranjuju (cest argument po forumima  i drustvenim mrezama).

E pa, oni su bar toliko bili kulturni da sami sebi nametnu te zakone...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...