Jump to content

Zadnja vremena

Препоручена порука

Нико не може знати када ће бити Дан Господњи. Сам Бог то каже. Али нам такође каже и даје знаке последњих времена. А она су више него очигледна. Да видимо

"А ти Данило затвори ове речи и запечати ову књигу до последњег времена; многи ће претраживати, и знање ће се умножити."

"Али ово знај да ће у последње дане настати времена тешка. Јер ће људи постати саможиви, среброљупци, хвалише, поносити, хулници, непокорни родитељима, неблагодарни, неправедни, нељубавни, Непримирљиви, опадачи, неуздржници, бесни, недоброљубиви, Издајници, нагли, надувени, који више маре за сласти него за Бога, Који имају обличје побожности, а силе су се њене одрекли. И ових се клони."

"И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама, И говорити: Где је обећање доласка његовог? Јер откако оци помреше све стоји тако од почетка створењаЈер навалице неће да знаду да су небеса била од пре и земља из воде и усред воде Божијом речи."

Сам Господ је говорио о последњим временима:

"А кад сеђаше на гори Маслинској приступише к Њему ученици насамо говорећи: Кажи нам кад ће то бити? И какав је знак Твог доласка и краја века?

И одговарајући Исус рече им: Чувајте се да вас ко не превари. Јер ће многи доћи у име моје говорећи: Ја сам Христос. И многе ће преварити.

Чућете ратове и гласове о ратовима. Гледајте да се не уплашите; јер треба да то све буде, али није још тада крај.

Јер ће устати народ на народ и царство на царство; и биће глади и помори, и земља ће се трести по свету.

А то је све почетак страдања. Тада ће вас предати на муке, и побиће вас, и сви ће народи омрзнути на вас имена мог ради.

И тада ће се многи саблазнити, и друг друга издаће, и омрзнуће друг на друга. 

И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.

И што ће се безакоње умножити, охладнеће љубав многих."

"И проповедиће се ово јеванђеље о царству по свему свету за сведочанство свим народима. И тада ће доћи последак."

Апосотли говоре о великом богатству у последњим временима

"Ходите ви сад, богати, плачите и ридајте за своје љуте невоље које иду на вас. Богатство ваше иструхну, и хаљине ваше поједоше мољци; Злато ваше и сребро зарђа, и рђа њихова биће сведочанство на вас: изјешће тело ваше као огањ. Стекосте богатство у последње дане."

"Издалека стојећи од страха мука њених и говорећи: Јаох! Јаох! Граде велики Вавилоне, граде тврди, јер у један час дође суд твој! И трговци земаљски заплакаће и зајаукати за њом, што њихове товаре нико више не купује; Товара злата и сребра и камења драгог и бисера и узвода и порфире и свиле и скерлета, и сваког мирисног дрвета, и свакојаких судова од филдиша, и свакојаких судова од најскупљег дрвета, бронзе и гвожђа и мермера, ... Јер у један час погибе толико богатство! "

Подели на овим сајтовима

Da li se ovde sadrze autenticne reci Josifa vatopedskog?

In summary, Elder Joseph talks about the times before the coming of Antichrist. He speaks of political upheavals and an economic crisis. Greece will be impoverished and in hunger. Turkey will take advantage of Greece's weakness and attack. Russia will in turn attack Turkey and gain control of Constantinople and the surrounding area. Though Russia will want to keep Constantinople for themselves, they will not be able to and instead will give it over to Greece after two or three months. He mentions that the Americans and Israelis will make their move to attack Russia and push them back. The Japanese are also mentioned. Then a miracle will happen: An angel will appear in the heavens and the armies will temporarily lose their minds, turning against each other. A slaughter of three days will result in 700 million dead. These will be 700 million men/soldiers, not women and children. This will take place near Constantinople and will leave Constantinople in ruins, save for Hagia Sophia. After three days an angel will appear to stop this fighting, then all will return to their homeland. At this time this angel will arouse a Roman/Byzantine emperor of old who was pious and godly to rule from Constantinople and he will usher in a period of peace for three or four decades. When the Church becomes strengthened and is better organized, then the events spoken of by the Apostle John in the Book of Revelation will take place.

When asked if these events will take place in our generation, he answers that he doesn't think so. When asked if it may be the next generation, he answers "probably".

http://www.johnsanidopoulos.com/2010/09/prophecy-of-elder-joseph-of-vatopaidi_19.html

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Za one kojima je tesko da citaju bez prevoda. U gornjem citatu se govori o :

-ekonomskoj krizi, gladi

-Turskom napadu na Grcku, ruskom napadu na Tursku, ukljucivanju Izraela i Amerike, ruskom osvajanju Konstantinopolja

-spominje se nezamislivih 700 miliona vojnika.

-spominje se andjeo, Sveta Sofija, car Vizantije, unistenje Istambula

- 4 decenije posle toga se ostvaruju dogadjaji iz Otkrovenja

-pise da je Josif vatopedski rekao da to nece biti za vreme nase generacije, vec za vreme one koja ide posle nas.

Zanima me da li je on to stvarno govorio/pisao? 

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Ovo o cemu pricamo je filozofija subjektivnog idealizma koja je pogubna bez vere u Boga. Mada nije dosledna bas sa verom u Boga :( ...sve u svemu vodi u ludilo i bolje je raditi nesto prakticno i nikad ne misliti o ovome... (ne treba cackati instalacije ^^)

Šta podrazumevate pod ,verom u Boga.

Подели на овим сајтовима

To je samo fraza.

Зар стварно мислите да Бог није фер?

...Логично објашњење ове фразе је да је данашње време донело нов начин живота..све је олакшано у великој мери јер је скоро све на дугме...и зато се неке ствари брже обављају...док се истовремено појављују забавне ствари које лукаво краду време.....

Али никаквог  физичког убрзања заправо нема....

Да се вратимо на тему.....

Благо ономе који чита и онима који слушају ријечи пророштва, и држе што је написано у њему; јер је вријеме близу.Otkrivenje1.3[/size]

Aj provozaj jednog srednjevekovnog viteza u ferariju pa ces da shvatis sta znaci ubrzanje :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Glupo je kad covek samo postavlja citate Otaca,a nema svoje msiljenje.Stoga cu za zadnje dane napisati nesto sto svak moze na sebi da primeni.

osim vidljivih znakova ucestalih prirodnih katastrofa,tehnoloske mogucnosti porobljavanja coveka,najvaznije je srce.

Ono sto bih preporucio hrabrima,da testiraju svoje bliznje,rodbinu,prijatelje,sugradjane,pa ce se zaista uvereiti koliko njih se nalazi pod maskom humanosti,a u stvari su okreceni grobovi.Pricajuci,tako dakle sa ljudima vdi se i vreme.

Zanimljivu podvalu su naporavili novinari jednog naseg lista ,pre par godina,kad se jedna od njih prerusio u coveka nevoljnika(samo je lezao na trotoaru),niko iz naseg visemilionskog grada za ceo dan mu nije prisao,samo je cuo etikiranja"pijanac,narkoman" i sl.... lako je na forumu biti Pravoslavac,al dela spasavaju.

Dakle,ko hoce da zna,provokacija i testiranje.

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Јој јесте тако Беркуте, али  не желим да ЈА тестирам људе, јер сам слаба. Тестирајући њих, тестирам и себе - да ли  ћу имати толико љубави и доброте да не осудим оне који  "не прођу" тест.

Из личног искуства знам да је то велика борба са самим собом.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Јој јесте тако Беркуте, али  не желим да ЈА тестирам људе, јер сам слаба. Тестирајући њих, тестирам и себе - да ли  ћу имати толико љубави и доброте да не осудим оне који  "не прођу" тест.

Из личног искуства знам да је то велика борба са самим собом.

Hristos je razoblicavao licemere i fariseje.Svaki put kad ispovedamo Istinu,onakvu -kava jeste,mi u stvari obavljujemo i proslavljamo Gospoda.

Sebicnost je znati Istinu,a precutati je.Nema osude.A sto se nas samih tice,pozvati smo da budemo svetlost scetu,so zemlji.....da ne obljutavimo.Uzmimo primer Apostola Pavla,kakva licnost,mac ,oganj,vatra-to je on.

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Svuda oko nas se pominu zadnja vremena. Predznaci kao sto su ratovi, zemljotresi, suse, polave, neznabostvo, jeresi. Sta vi mislite da li mi sada zivimo u zadnjim vremenima ili je to u stvari samo parnaja ljudi koji se plase smrti? Da li je drugi dolazak gospodnj blizu ili nije jos? Mozda je ova tema vec bila? Ali je j ponovo otvaram.. 4chsmu1

ja nigde nisam cuo da se pominju zadnja vremena osim kod ovih sto kucaju na vrata sa Kulom strazarom obuceni u nova odela.

Подели на овим сајтовима

a ja nisam nigde cuo da postoje prednja vremena.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...