obi-wan Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Kako ja mogu da iskusim smrt kad posle toga nema vise JA Ima, ima, jos kako ima... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Svuda oko nas se pominu zadnja vremena. Predznaci kao sto su ratovi, zemljotresi, suse, polave, neznabostvo, jeresi. Sta vi mislite da li mi sada zivimo u zadnjim vremenima ili je to u stvari samo parnaja ljudi koji se plase smrti? Da li je drugi dolazak gospodnj blizu ili nije jos? Mozda je ova tema vec bila? Ali je j ponovo otvaram.. 4chsmu1 Celokupna istorija je u znaku apokalipse svako vreme je zadnje Жедни and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Sta znaci da nesto egzistira?Sta je postojanje? ono sto jeste ... sopstvena smrt je nista a nista je kvazipojam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 ono sto jeste ... sopstvena smrt je nista a nista je kvazipojam. Ok.Sta znaci da nesto jeste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Ok.Sta znaci da nesto jeste? sadrzaj je svesti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 sadrzaj je svesti Ne ne..odgovori mi na konkretno pitanje sta znaci da nesto jeste?Da li sunce jeste?Da li kamen jeste?Da li univerzum jeste?Sta znaci da nesto,bilo sta jeste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Ne ne..odgovori mi na konkretno pitanje sta znaci da nesto jeste?Da li sunce jeste?Da li kamen jeste?Da li univerzum jeste?Sta znaci da nesto,bilo sta jeste? Pa to, da se u sadasnjem trenutku (jedinom "vremenu" koje postoji) nalazi u svesti. Sunce, kamen i univerzum ne moze da postoji van moje svesti koja ga opaza..jer ne postoje dva ili vise trenutaka.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Pa to, da se u sadasnjem trenutku (jedinom "vremenu" koje postoji) nalazi u svesti. Sunce, kamen i univerzum ne moze da postoji van moje svesti koja ga opaza..jer ne postoje dva ili vise trenutaka.... Znaci ti sad recimo ovako mislis da Amerika nije postojala kao kontinet dok evropljani nisu dosli i otkrili ga tj dok ga nisu postali svesni da postoji?To je uslov i znak da nesto postoji nasa svest o tome?ili recimo da li mislis da bakterije,virusi i ostali mikroorganizmi nisu postojali i pre nego sto smo postali svesni njihovog postojanja?Nasa svest je uslov da nesto postoji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Znaci ti sad recimo ovako mislis da Amerika nije postojala kao kontinet dok evropljani nisu dosli i otkrili ga tj dok ga nisu postali svesni da postoji?To je uslov i znak da nesto postoji nasa svest o tome?ili recimo da li mislis da bakterije,virusi i ostali mikroorganizmi nisu postojali i pre nego sto smo postali svesni njihovog postojanja?Nasa svest je uslov da nesto postoji? Mesas babe i zabe. A poslednje pitanje je na mestu i odgovor je da. Osim toga sto si rekao "nasa" svest. Moja, tvoja, njihova...ideja pripadnosti je opet samo ideja....u svesti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Mislim jednostavno je dok se drzis na tome da je sadasnji trenutak jedino sto postoji....i da je to apodikticka istina.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Mesas babe i zabe. A poslednje pitanje je na mestu i odgovor je da. Osim toga sto si rekao "nasa" svest. Moja, tvoja, njihova...ideja pripadnosti je opet samo ideja....u svesti... Sva su pitanja na mestu ako je svest uslov postojanja.....jer po toj logici onda te stvari nisu postojale dok nisu postale deo nase svesti....znaci ako ja ne znam za Hrista on ZA MENE ne postoji....ali to ne znaci da on ne postoji sustinski niti da njegova egzistencija zavisi od moje svesti o Njemu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Sva su pitanja na mestu ako je svest uslov postojanja.....jer po toj logici onda te stvari nisu postojale dok nisu postale deo nase svesti....znaci ako ja ne znam za Hrista on ZA MENE ne postoji....ali to ne znaci da on ne postoji sustinski niti da njegova egzistencija zavisi od moje svesti o Njemu... To se u filozofiji kaze postoji ali kao stvar po sebi. A mi o stvarima po sebi ne mozemo da znamo nista pa cak ni da li postoje. A za tebe ce uvek postojati kao fenomen, kao predstava, ideja u svesti i to samo onda kada ga opazas. Subjekat i objekat su korelati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 To se u filozofiji kaze postoji ali kao stvar po sebi. A mi o stvarima po sebi ne mozemo da znamo nista pa cak ni da li postoje. A za tebe ce uvek postojati kao fenomen, kao predstava, ideja u svesti i to samo onda kada ga opazas. Subjekat i objekat su korelati. Kako da Hrist postoji za mene kao predstava ili ideja kada u zivotu nisam cuo za Njega?Stvar po sebi u filozofiji je transcedentna.....van mogucnosti naseg saznanja..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Kako da Hrist postoji za mene kao predstava ili ideja kada u zivotu nisam cuo za Njega?Stvar po sebi u filozofiji je transcedentna.....van mogucnosti naseg saznanja..... Pa to i kazem. Ako nikada nisi cuo za njega ne postoji za tebe. Kao sto do sada nije postojala za tebe informacija da se moj ujak zove Stevan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Pa to i kazem. Ako nikada nisi cuo za njega ne postoji za tebe. Kao sto do sada nije postojala za tebe informacija da se moj ujak zove Stevan. Ali tvoj ujak egzistira mimo moje svesti defakto....dakle necija svest o njemu ne cini da on postoji ili ne postoji..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука