Jump to content

Светилиште непознате религије - Или ко је ко на форуму поуке

Препоручена порука

Нису бе, то су пекли славски колач... :)

То немораш све извртати у корист тог неког твог прикривеног национализма, од кад си дошао на овај форум све је више националиста који га прате а све мање космополита хришћана.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

То је шала брате... :)

Каква шала, па ти јеси прикривени националиста.

Колико имаш пријатеља и рођака који нису Срби а које ниси стекао стицајем околности због посла , места становања или сличног ?

Ајд сад!

Подели на овим сајтовима

Ко су уопште националисти? Замутио ми се тај појам.
Ако су то људи који воле свој народ, историју и културу, онда је сваки нормалан човек националиста.

Ако су то људи који не воле да се друже са другим народима, онда су националисти у ствари шовинисти.

Не знам где се уклапа тај појам, а да већ није синоним са нечим.

Подели на овим сајтовима

Каква шала, па ти јеси прикривени националиста.

Колико имаш пријатеља и рођака који нису Срби а које ниси стекао стицајем околности због посла , места становања или сличног ?

Ајд сад!

Знаш како братац, ко није православан и србскога рода може да ми буде само "познаник", никако пријатељ. А посебно не рођак...

А ово за славски колач - у свакој шали је пола истине. Срби су чували своје обичаје хиљадама година и то се добро зна.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Знаш како братац, ко није православан и србскога рода може да ми буде само "познаник", никако пријатељ. А посебно не рођак...

А ово за славски колач - у свакој шали је пола истине. Срби су чували своје обичаје хиљадама година и то се добро зна.

Мислиш да постоји неки културни континуитет између ових пећинских људи и данашњег становништва Србије?

Оно прво ћу схватити као шалу.

Подели на овим сајтовима

Наравно да постоји, зар ниси управо изнео доказ за то?

А ово прво, ја од свакога узимам оно што је добро, али свој народ највише волим. Не требају ми ни ваши Руси, ни Немци, ни остали. Колико ти имаш пријатеља Срба? На фејсбуку имаш више од пола странаца... Чисто да разјаснимо неке ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно да постоји, зар ниси управо изнео доказ за то?

А ово прво, ја од свакога узимам оно што је добро, али свој народ највише волим. Не требају ми ни ваши Руси, ни Немци, ни остали. Колико ти имаш пријатеља Срба? На фејсбуку имаш више од пола странаца... Чисто да разјаснимо неке ствари.

О сад видим да ми и на фејс залазиш, па шта ако имам, ја сам космополита говорим да своје треба поштовати а волим кога хоћу и ко ми је ближи културно ...

Подели на овим сајтовима

А ово прво, ја од свакога узимам оно што је добро, али свој народ највише волим.

ја сам космополита говорим да своје треба поштовати а волим кога хоћу и ко ми је ближи културно ...

Око културе сте се сложили. Још економија остаје, па да оснујете странку. :)

Подели на овим сајтовима

О сад видим да ми и на фејс залазиш, па шта ако имам, ја сам космополита говорим да своје треба поштовати а волим кога хоћу и ко ми је ближи културно ...

Културно ти је увек најближи твој народ. Космополита треба да будеш у смислу да од целог света узимаш добре идеје и помажеш ближњем. И ту се гледају дела, а не речи. Колико само има оних који су родољуби само на речима, а на делима ништа... Ко бајаги "мрзе Хрвате", а продали би рођену бабу за Северину.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Културно ти је увек најближи твој народ. Космополита треба да будеш у смислу да од целог света узимаш добре идеје и помажеш ближњем. И ту се гледају дела, а не речи. Колико само има оних који су родољуби само на речима, а на делима ништа... Ко бајаги "мрзе Хрвате", а продали би рођену бабу за Северину.

Не знам то за Северину кажу да је српкиња.

Шта је мој народ?

Да ли је то народ чији сам језик научио мало после швабског, или је то народ коме припадају моји родитељи, или је то народ у чијој сам култури одрастао?

На крају најмање ми је у животу помогао мој народ,  а највише одмогао.

Подели на овим сајтовима

Није то никакав "прикривени национализам" него како ми лепо кажемо - родољубље. Твој народ, то су људи који су ти најближи, са којима делиш заједнички језик, културу, историју. Какви су такви су, да ли су ти помогли или одмогли - твоји су. И трудиш се да им помогнеш колико год можеш, као што помажеш родитеље чак и ако нису добри.

Није то никаква "млакост". Млакост је "патријотизам" на речима, а без дела.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислиш да постоји неки културни континуитет између ових пећинских људи и данашњег становништва Србије?

Оно прво ћу схватити као шалу.

Културни свакако не, нема га ни између нас и наших ђедова.

А физички свакако постоји. Од првих становника европе до нас.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Не знам то за Северину кажу да је српкиња.

Шта је мој народ?

Да ли је то народ чији сам језик научио мало после швабског, или је то народ коме припадају моји родитељи, или је то народ у чијој сам култури одрастао?

На крају најмање ми је у животу помогао мој народ,  а највише одмогао.

Јеси се раскукао?

Како треба да ти помогне твој народ.

Да скупимо 10 000 евра и да ти пошаљемо?

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...