Jump to content

Novi ministar finansija je Nišlija Lazar Krstić!

Оцени ову тему

Тања1

Препоручена порука

Постоји огромна потреба за отворену расправу о томе колики су финансијски проблеми у Србији и шта је најбоље решење. Нон стоп се истиче неизвесност, и нема јасног закључка ( закључујем по коментарима са других сајтова на исту тему). Главно неслагање у расправи је однос између понуде радних места и запошљавања.Не значи аутоматски да мислим да у кратком року дође до веће запослености, већ да се обезбеди виши ниво запослености и краткорочно и дугорочно. То је могуће кроз промене, ако овом младом човеку буду доступне, и у зависности од тога колико ће Влада марљиво радити на примени његових предлога у програму. Али тешко верујем да ће успети ако се не добије подршка, а већ читам коментаре о проблемима претходника, ставља се акценат на економску политику претходних влада, и даље је све нејасно колико нас жели да се покрене привреда а колико нас жели да се Србија још више ослаби. Кога од вас занима када вас запошљавају колико је претходник био успешан, и шта очекујете првог дана на послу?

Посао у области финансија јединствена су прилика за овог младог човека да се приближи политичком одлучивању и да уђе потпуно под кожу другима, имаће општу одговорност за трезор, политику расхода, економске прогнозе и пројекције и ефикасност у јавном сектору. Наравно укључен у припрему многих важних државних иницијатива и значајне за реформе друштва. Да ли ће пројекти бити контра различити од претходника не знамо сада, знамо да финансијски рад, општинску економију, међународну економску сарадњу и модернизацију јавног сектора почиње са празном касом. Значи да његова мисија неће имати најбољу основу за праћење економске политике и не била ја у његовој кожи, јер ће бити паклено тешко да обезбеди иновативност и ефикасност у јавном сектору. Не бих постављала велике захтеве и висок степен професионализма, ако заузврат не могу да гарантујем сама велику одговорност. Значи, ако се је заинтересовано за бољу економију и развој, такође се тражи од нас да смо талентовани и амбициозни. Зато спремите се да инвестирате своје вештине а не само да их тражите од других. Ја му желим срећан почетак и све најбоље!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Финансијски проблеми се решавају веома једноставно - престанеш да трошиш више него што зарађујеш, кренеш да штедиш... За то не треба велика памет, већ само одлучност и поштење.

А овај дечко ако је луд да долази међу ове пацијенте, бујрум. Ако има иоле добар посао тамо у Њу Јорку не би требало да му буде на крај памети. Да поправи и овако не може ништа.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Финансијски проблеми се решавају веома једноставно - престанеш да трошиш више него што зарађујеш, кренеш да штедиш... За то не треба велика памет, већ само одлучност и поштење.

А овај дечко ако је луд да долази међу ове пацијенте, бујрум. Ако има иоле добар посао тамо у Њу Јорку не би требало да му буде на крај памети. Да поправи и овако не може ништа.

Од чега неко да штеди ако не зарађује, од чега неко да живи ако нема посла? Хајде то ми само одговорите. И на које ове пацијенте мислите? Изађите и дајте више тај Ваш програм спасења, ако не за 7.259 милиона људи, а оно бар за половину.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ко не зарађује мора да нађе посао. Али влада Србије и те како "зарађује" од пореза, проблем је само што троши више него што има. Мислим на пацијенте у влади - Дачића, Вучића и компанију.

"Програм спасења" је веома једноставан - да држава прекине да троши више него што добија, да престане да се задужује и да народ што више ослободи од ограничења и намета који ометају развој привреде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da ga procenim... jedino sto mi je zapalo za oko je "clan Mense", al opet, to mi nije dovoljno da procenim coveka...

ali sta god ovi da urade rade na propast, jer se zna za koga rade i sta rade, i to se izgleda bas zaukavaju...

ako je i posten, bice samo paravan, tj nece se nista ni pitati...

ovi su opasni:

http://www.vestinet.rs/srbija/dojce-vele-stros-kan-dolazi-kao-savetnik-u-srbiju-za-oblast-finansija

http://trojka.rs/vesti/politika/ekskluzivno-otkrivamo-sinisa-mali-ministar-privrede

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9948:mali&catid=144:reagovanja&Itemid=123

Мало ћу бити офф.

Менса Србија, као и Менса Црне Горе су скуп превараната и хохштаплера који зарађују на преварантске начине.

Ко је год из тих удружења, знаће о чему причам, о преварантима који су штампали књиге са знаком менсе, а менси од тога ни евро није ишао, који су се бавили оним враџбинским књигама... 

Ужас.

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Мени је занимљива информација да припада истом братству којем припадају сениор и јуниор Џорџ Буш..."лобања и кости" или ти Делта Капа Епсилон. Тамо нема ништа паметно, њихов посао је смрт...

Подели на овим сајтовима

Мало ћу бити офф.

Менса Србија, као и Менса Црне Горе су скуп превараната и хохштаплера који зарађују на преварантске начине.

Ко је год из тих удружења, знаће о чему причам, о преварантима који су штампали књиге са знаком менсе, а менси од тога ни евро није ишао, који су се бавили оним враџбинским књигама... 

Ужас.

Iz licnog iskustva znam da su clanovi Mense egomani i samozaljubljenici u smislu da je sa takvima sporazumevanje otezano jer imaju neki svoj vrli novi svet, dalje me nije interesovalo...

Evo sta Branko kaze o Vunderkindu

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9949:vunderkind&catid=144:reagovanja&Itemid=123

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Krstić već bio odbijen u Srbiji

Beograd -- Lazar Krstić, potencijalni ministar finansija, pre nekoliko godina slao je mejl ministarstvu i Vladi, u kome moli da dobrovoljno radi, ali odgovora nije bilo.

20840756465207cdffa6e7a064225864_orig.jp

"Sa grupom kolega sa Jejla poslao sam zahtev Ministarstvu inostranih poslova i Vladi da dobrovoljno radimo. Jasno je da ne želimo da radimo neke "velike poslove", već bilo šta, da raznosimo poštu ili fotokopiramo razne papire. Ćutanjem naša Vlada i ovo ministarstvo su odbili takvu ponudu", rekao je 2006. Krstić za portal "Srpska dijaspora."

"Istovremeno dok se mučimo da se uklopimo u američko društvo, Srbija se trudi da nas što pre odgurne od sebe. Ne mislim tu na prijatelje i rođake već na samu državu i njenu administraciju. Vladina birokratija nas studente u inostranstvu ignoriše tako što kada mi pošaljemo imejl poruku nekom ministarstvu, niko iz vladine administracije neće da nam odgovori na naše poruke", rekao je tada Krstić. 

Dvadesetdevetogodišnji Nišlija među 5.000 studenata na Jejlu bio je proglašen za najperspektivnijeg diplomca u Americi. U njemu su mnogi Amerikanci videli novog Nikolu Teslu, samo u Srbiji to niko nije video. Njegovo školovanje na Jejlu koštalo je 42.000 dolara godišnje. Čim su Amerikanci odlučili da Krstiću daju stipendiju i čim je on o tome obavestio naše Ministarstvo za nauku, činovnici iz Vlade Srbije su mu ukinuli srpsku stipendiju. 

"Nisu me čak o tome ni obavetsili. Nije meni toliko bila potrebna finansijska pomoć, koliko osećaj pripadnosti, već osećaj da znam sam svojoj državi potreban i da na mene računaju", rezignirano je rekao Lazar Krstić.

Bolje da radim u Srbiji za 6.000 evra godišnje nego u SAD za 60.000 $

Krstić je pre više od 7 godina rekao da se ponekad boji života u Srbiji jer je on u dobroj meri izopačeni da su idoli i ideali mladih u Srbiji ljudi koji su većini pre 15 godina bili gnusni kao ličnosti. 

"Socijalna hijerarhija je tako nameštena da su ti ljudi dana na vrhu piramide. Ti ljudi sa kriminalnim biografijama ili sa sumnjivim autoritetima ne treba da budu ideali našeg naroda, a posebno mladih ljudi. Ipak, i pored toga ja sam potpuno privržen Srbiji", govorio je tada Lazar Krstić. 

"Promene kod nas, i kod pojedinca, i u društvu treba da idu odozdo. Suština je da verujemo da se mora raditi da bi se stvari promenile. Da svako misli šta može da uradi, na ispravan način. Verujem da je to moguće, mada mnogi moji prijatelji, čak i roditelji, misle da sam ja malo blesav. Za to je potrebno prava revolucija, jer 5. oktobar je bio zezanje samo zato jer nam se ništa nije dogodilo od promena u glavama. Ne želim da pametujem, imam samo 20 godina, ali vidim da sve i to što se dešava u Srbiji, dešava se u Beogradu. U provinciji se ne dešava ništa. Do totalne društvene reforme mora se doći. Pratim sve što se kod kuće dešava i razmišljam da se vratim. Nekako mi je bolje da radim i živim u Srbiji za 6.000 evra godišnje, nego da ginem od posla u Americi za 60.000 dolara godišnje", rekao je Krstić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=11&nav_category=11&nav_id=741559

Подели на овим сајтовима

A mozda je samo naivan...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ко не зарађује мора да нађе посао. Али влада Србије и те како "зарађује" од пореза, проблем је само што троши више него што има. Мислим на пацијенте у влади - Дачића, Вучића и компанију.

"Програм спасења" је веома једноставан - да држава прекине да троши више него што добија, да престане да се задужује и да народ што више ослободи од ограничења и намета који ометају развој привреде.

Премијер Ивица Дачић и министар Сулејман Угљанин честитали су младима у Србији 12. август, Међународни дан младих. 

"Најважнији задатак Владе Србије је да вама младима обезбеди квалитетно образовање и радна места, да у својој земљи живите од свог рада", навео је Дачић у честитки.

Премијер је поручио да су "млади будућност и најважнији потенцијал Србије, која са преко милион и по младих има велике шансе за просперитет".

"Свака држава, сваки град, сваки крај би требало да се поноси младим људима и да гаји добар однос према њима. Задатак нас политичара јесте да им обезбедимо боље услове за школовање, нова радна места и сигурну будућност за њих и следеће генерације", каже Угљанин.

"Свака држава, сваки град, сваки крај би требало да се поноси младим људима и да гаји добар однос према њима. Задатак нас политичара јесте да им обезбедимо боље услове за школовање, нова радна места и сигурну будућност за њих и следеће генерације", каже Угљанин.

Извор

Највећи проблем незапосленост! Да ли је могуће да Дачић извуче (ћирибу, ћириба)  радна места из шешира? За Сулејмана да не говорим! Може ли Дачић да обећава радна места? Да ли је то његова област рада? Могу ли политичари да обећавају радна места? Мангупирању нема краја! Видели смо да незапосленост расте. Једино што Дачић може да уради је да младима обезбеди да имају фер прилику да се такмиче под једнаким условима, односно не приклањајући се његовој странци (ниједној странци)!

Нисте ми одговорили на питања од чега да штеде ако немају посао? Мора да нађу посао, али где? Видите да посла у Србији нема ни с дипломом ни без ње! Не понављајте једно исто, дајте поставите овде модел (програм) за радна места која видите?!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Citajte sta Branko pise gde je sve objasnio... mora prvo da se proglasi bankrot i da se krene ispocetka, i, sto je najbitnije, sav lazovski olos da se skine sa tlaciteljskih pozicija, onda mozemo da pricamo o stednji i raspolaganju parama.

Подели на овим сајтовима

Нисте ми одговорили на питања од чега да штеде ако немају посао? Мора да нађу посао, али где? Видите да посла у Србији нема ни с дипломом ни без ње! Не понављајте једно исто, дајте поставите овде модел (програм) за радна места која видите?!

Рекао сам за владу да штеди, они имају посао.

Не постоји "програм за радна места". Радна места се отварају тамо где се отварају нове фирме. Да би се отвориле нове фирме треба дати људима више могућности за то - смањити ограничења, порезе, царине итд. Онда ће бити више фирми, па и више радних места.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мени је занимљива информација да припада истом братству којем припадају сениор и јуниор Џорџ Буш..."лобања и кости" или ти Делта Капа Епсилон. Тамо нема ништа паметно, њихов посао је смрт...

Ви тролујете тему! Тема је: ово чека новог министра финансија:

DAN MLADIH: Na birou 220.000 mlađih od 30 godina

Mladi u Srbiji dugo ne mogu da se osamostale i zasnuju porodicu, već žive kod roditelja

BEOGRAD - Kancelarije za mlade, udruženja, volonterske grupe i grupe mladih obeležiće danas nizom manifestacija širom Srbije Međunarodni dan mladih.

Krovna organizacija mladih Srbije u Beogradu organizuje konferenciju za novinare "Dan mladih - imamo li šta da slavimo", a biće organizovana i tribina "Kada znaš kako, komunicirati je lako", dok će centralna manifestacija biti održana u Banji Koviljači pod sloganom "Aktiviraj se i ti", koju će svečano otvoriti državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin.

Mladi u Srbiji danas se suočavaju s mnogobrojnim problemima, među kojima je najveći nezaposlenost, izloženi su diskriminaciji, a posebno zabrinjava to što su često baš oni nosioci stereotipa, predrasuda i diskriminatorskih stavova, istakli su sagovornici, povodom 12. avgusta - Dana mladih.

Borovčanin najveći problem mladih u Srbiji vidi u nezaposlenosti, jer od oko 780.000 nezaposlenih ljudi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje oko 220.000 su mladi, odnosno ljudi mlađi od 30 godina.

Državni sekretar je istakao da se razvija model kako bi u Akcionom planu o zapošljavanju za 2014. godinu mladi bili posebna kategorija i dodao da je cilj uraditi ono što je uradila EU koja je napravila dobru strategiju do 2020. godine i projekat koji se zove "Garancije evropskoj omladini". Tim programom, kako je rekao, svaki mlad čovek koji je duže od četiri meseca bez posla u EU imaće mogućnost da stiče nova radna iskustva, stažira i naposletku da se zaposli.

"To je sistem vrednosti koji stvara šanse i mogućnost za svakog čoveka. U skladu sa uslovima i situacijom u zemlji trudimo se da sprovedemo slične i prilagođavamo naše programe programima EU jer smatramo da su oni uspešni", rekao je Borovčanin i dodao da je to jedan od razloga zašto treba da težimo EU. On je istakao i da se sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalnom službom za zapošljavanje razvija model kako bi mladi posebno bili obuhvaćeni svim tim programima, odnosno kako bi poslodavci bili podsticani na razne načine i imali olakšice pri zapošljavanju mladih.

Psiholog Žarko Trebješanin smatra da položaj mladih nije dobar, da se oni suočavaju s mnogobrojnim problemima i da nemaju razloga da slave dok se ne reši njihov najveći problem - nezaposlenost. On je dodao i da se današnje generacije umnogome razlikuju od ranijih koje su bile nosioci pobuna, a sada su "pasivni i nemaju viziju ni energiju".

Trebješanin smatra da se mladima danas ne pruža prilika u dovoljnoj meri, što za posledicu ima veliko nezadovoljstvo, a što opet dovodi do huliganizma na stadionima i u školama. Mladi dugo ne mogu da se osamostale i zasnuju porodicu, već žive kod roditelja, podseća Trebješanin i dodaje da to nije problem samo mladih u Srbiji, već u čitavoj Evropi.

I poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić smatra da se mladi danas suočavaju s problemom kao što su velika nezaposlenost i nemogućnost da započnu na vreme izgradnju profesionalne karijere i zasnivanje porodice. Ona upozorava da su mladi, pored toga, izloženi i diskriminaciji.

"Naravno, tu su sa aspekta ostvarivanja prava u jednakim uslovima najugroženiji mladi iz manjinskih zajednica, a kada to kažem mislim na Rome, posebno na Romkinje koje su diskriminisane i u svojoj, ali i u široj društvenoj zajednici", rekla je Petrušićeva. Prema njenim rečima, pored pripadnika romske zajednice, žrtve diskriminacije su mladi s invaliditetom i pripadnici seksualnih manjina.

Petrušićeva je istakla i da je obeležavanje Međunarodnog dana mladih prilika da se ukaže na probleme koji treba da brinu čitavu zajednicu - da su baš među mladima visoko rasprostranjeni stereotipi, predrasude i diskriminatorski stavovi. "Možete sresti one koji izražavaju otvoreno rasističke, seksističke, homofobične i druge diskriminatorne stavove. Istraživanja koja su poslednjih godina sprovedena pokazuju da se 70 odsto srednjoškolaca ne bi družilo s Albancima, Bošnjacima, gejevima i lezbejkama", kazala je Petrušićeva.

Dačić čestitao mladima njihov dan

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je mladima u Srbiji 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

"Najvažniji zadatak Vlade Republike Srbije je da vama mladima obezbedi kvalitetno obrazovanje i radna mesta, da u svojoj zemlji živite od svog rada", naveo je u čestitki premijer Ivica Dačić.

Premijer je poručio da su "mladi budućnost i najvažniji potencijal Srbije, koja sa preko milion i po mladih ima velike šanse za prosperitet".

Извор

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...