Borea Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Ne verujem da je bilo koja skola u pitanju. Pre bih rekao da je slobodan strelac. https://www.pouke.org/forum/topic/5451-zasto-idete-u-crkvu-na-liturgiju-i-zasto-se-pricescujete/page-2#entry913569 "Prema Maksimu Ispovedniku prilikom oboženja čoveka na mesto ljudskog delovanja dolazi Božanska energija, koja jedina dejstvuje, a čovek postaje sličan organu (muzičkom instrumentu)... kojim (Bog) upravlja kako blagoizvoli" To je samo jedan od primera. Ja sam kritikovao u tom postu one koji su tvrdili da se obozuju na liturgiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 А овај "аргумен" је задивљујући - "он је био манихејац, тако да није баш неки ауторитет"... И Тесла је би неписмен пре него што је научио слова, тако да није неки ауторитет... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Ja ako sam razumeo dobro ovo Aleksandrovo objasnjenje,ljudi su tada imali svest o Bogu koja je bila "uprljana" nekim ljudskim da ne kazem zivotinjskim porivima.Onda je dosao Hristos i predstavio se onakvim kakvim stvarno jeste Bog. A ovi citati da je Bog naredjivao Jevrejima da se sire tako sto ce bezmilosno klati tudje zene,decu i slicno,mislim da je to cista "zloupotreba" imena Bozjeg od strane ljudskog uma zeljnog zemaljske sile i vlasti.Ne mogu zamisliti nekog proroka kako sedi na kamenu i da mu Bog sapce uvo:Idi do njihovih vrata i ako ti se ne pokore i pobune se protiv tebe,pobi im i zenu i decu i zivotinje i zatri im celo pleme.Tacnije,ne mogu zamisliti Isusa Hrista da nekome nesto takvo predlaze. Verovatno i sada muslimani pocivaju na tim porivima i pravilima zato sto ne prihvataju Hrista,pa samim tim nisu ni dorasli boljem ucenju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 А шта је то задржао? И какве везе овај став има са манихејством? Напротив, никакве, тотално му је супротан. А ко је теби ауторитет? Д а видимо на кога се позиваш? У Цркви важи позивање на Предање, на једномислије. Moj autoritet je Duh Sveti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 "Prema Maksimu Ispovedniku prilikom oboženja čoveka na mesto ljudskog delovanja dolazi Božanska energija, koja jedina dejstvuje, a čovek postaje sličan organu (muzičkom instrumentu)... kojim (Bog) upravlja kako blagoizvoli" To je samo jedan od primera. Ja sam kritikovao u tom postu one koji su tvrdili da se obozuju na liturgiji. Ако си то критиковао онда следи: - или ниси православан - или си потпуно промашио православно Предање obi-wan and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 А овај "аргумен" је задивљујући - "он је био манихејац, тако да није баш неки ауторитет"... И Тесла је би неписмен пре него што је научио слова, тако да није неки ауторитет... Nije mi to argument nego sam samo usput spomenuo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Moj autoritet je Duh Sveti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Ако си то критиковао онда следи: - или ниси православан - или си потпуно промашио православно Предање Ako pravoslavci veruju suprotno Maksimu Ispovedniku on ja nisam pravoslavac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Moj autoritet je Duh Sveti. А грех прелест ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Ako pravoslavci veruju suprotno Maksimu Ispovedniku on ja nisam pravoslavac. Не, него ти верујеш супротно Максиму Исповеднику. Промашио си га за 1000 светлосних година. Везе ти немаш о Максимовом богословљу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Не, него ти верујеш супротно Максиму Исповеднику. Промашио си га за 1000 светлосних година. Везе ти немаш о Максимовом богословљу. Ne moram ni da budem neki poznavaoc. Lepo pise sta je on mislio o obozenju. To sto vi smatrate obozenjem je samo opijenost ljubalju prema Bogu, sto jeste velika stvar, ali to je samo prvi stepenik na putu ka Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Ne moram ni da budem neki poznavaoc. Lepo pise sta je on mislio o obozenju. To sto vi smatrate obozenjem je samo opijenost ljubalju prema Bogu, sto jeste velika stvar, ali to je samo prvi stepenik na putu ka Bogu. Па како да знаш шта он "лепо пише о обожењу" ако ниси познавалац његове мисли? Јел ти видиш колико си нелогичан, неразуман и контрадикторан? То ти је јасан показатељ да твој ауторитет није Дух Свети, већ твоја прелест, самообмана. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Ne postoji "Бог Старога Завета"! Postoji samo jedan Bog! Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Па како да знаш шта он "лепо пише о обожењу" ако ниси познавалац његове мисли? Јел ти видиш колико си нелогичан, неразуман и контрадикторан? То ти је јасан показатељ да твој ауторитет није Дух Свети, већ твоја прелест, самообмана. Zlonameran si i stvari tumacis kako ti odgovara. Ja sam procitao sta on kaze o obozenju ali to me ne cini poznavaocem njegovog bogoslovlja zato sto nisam procitao sve sto je napisao, pisao je i o drugim stvarima. Rekao sam da mi je Duh Sveti autoritet jer to on jeste za svakog hriscanina, ja nemam drugih gospodara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Па како да знаш шта он "лепо пише о обожењу" ако ниси познавалац његове мисли? Јел ти видиш колико си нелогичан, неразуман и контрадикторан? То ти је јасан показатељ да твој ауторитет није Дух Свети, већ твоја прелест, самообмана. Сматрам да не треба тако олако говорити неком да је у прелести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука