Jump to content

Ljudi, Bajram je!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нема нешто никога од муслимана да се јави одавно...

Па видели да им слабо иде мисионарење па отишли. :) 

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење о честитању празника другим вероисповестима. Да, треба честитати, али у некој грађанској димензији. Типа, драге комшије вама је данас празник, нека вам је са срећом, живи нам и здрави били.

Хришћани не би требали да у честиткама користе поздраве које сами муслимани међусобно користе ("Бајрам шериф..."), као што ни муслимани не кажу "Христос се роди" или "Христос васкрсе" нама за Божић или Васкрс, већ честитају управо онако како сам горе навео. Тога и ми хришћани треба да се држимо, да са једне стране очувамо добре међуљудске и комшијске односе, а да са друге стране не правимо бљутави верски синкретизам.

Подели на овим сајтовима

A sta tacno u Gerhardovom stavu ne valja? Ovde pricamo o muslimanima i oslovljavamo ih sa braca. Pa zar svom bratu ne mozes pozeleti spasenje? Ili smo braca ali na pristojnoj razdaljini samo? ili kako? Jel kad je ona devojka iz Pazara presla u pravoslavlje ovde bila tema gde su svi redom pisali "Slava Bogu za to" pa da li su onda oni kaznjavani,opominjani,udaljavani sa foruma? 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

A sta tacno u Gerhardovom stavu ne valja? Ovde pricamo o muslimanima i oslovljavamo ih sa braca. Pa zar svom bratu ne mozes pozeleti spasenje? Ili smo braca ali na pristojnoj razdaljini samo? ili kako? Jel kad je ona devojka iz Pazara presla u pravoslavlje ovde bila tema gde su svi redom pisali "Slava Bogu za to" pa da li su onda oni kaznjavani,opominjani,udaljavani sa foruma? 

da al jedno je kad neko predje svojom voljom,ni ja ne bi voleo da mi neko kaže,srećan ti božić,da da Bog sledeće godine da klanjaš i namaz uzimaš.

Svako nek se spasava kako smatra da treba a drugog nek ne ugrožava,na bilo koji način.

To je za mene uvredljivo i provokacija,dakle iskreno mmi niko ne čestita praznik već me provocira.

Žru nije mesto gde se drugi ljudi provociraju,već gde diskutujemo.

Ili čestitaj kako treba ili ćuti.

Nek Gerhard,ovo kaže nekim muslimanima kad im u kuću bude ušao...

Подели на овим сајтовима

Hvala Bogu, u muslimanske kuce ne ulazim.

Ух, ово ти је баш "хришћански" и заиста имаш разлога да "захваљујеш" Богу.  :1017297a2wim1jr9k:  

Подели на овим сајтовима

Ух, ово ти је баш "хришћански" и заиста имаш разлога да "захваљујеш" Богу.  :1017297a2wim1jr9k:  

Zar nisu apostoli zabranjivali hriscanima da ulaze u neznabozacke kuce,izuzev zbog propovijedi?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...