Jump to content

"Пинк Православље" и "пинк Православци"

Препоручена порука

Пинк хришћани (eng: cafeteria christians) су они који воле удобан живот модерног света и желе да га комбинују са Хришћанством. Они би Хришћанство без Крста, без муке, без жртве. Они су продукт модерног друштва и његових утилитаристичких схватања у којем се људски апетити и жеље налазе у центру универзума. Често су интелигентне особе, али њихов поглед на свет је помућен и изобличен индивдуалним жељама и лагодним градским животом који им нуди задовољење истих. Плаше се реакције друштва и због тога желе да своју веру приближе модерним, погрешним схватањима о животу и свету. Плаше се модерних етикета ,,затуцаних'', ,,нетолерантних'', ,,назадних'' које друштво и естаблишмент лепе посвећенима у вери и идеалу живота. Плаше се изворне хришћанске симболике и философије у којој доминирају ,,црне'' теме смрти, личног преиспитивања, савладавања страсти. Брину их ,,глобални проблеми'' сиромаштва, глади у Африци, потлачености људи, верују у материјално благостање друштва и да га треба унапређивати све више и више ради већег благостања, среће, једнакости. По њима, све је релативно и подложно промени по људским жељама, укусима и модама, осим њиховог начина живота који не би променили ни за милиметар у правцу хришћанског учења. Сматрају да савладавање страсти није потребно за спасење, да је застарело, да је хедонизам и Хришћанство могуће помирити и да је за спасење довољно ненасиље и толеранција према другима и ,,другачијима''. Углавном су женског пола.

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2013. at 22:36, Ignjatije рече

И наш симбол је дакле овај ?

cross-communismlogo.png

aaahhahahahahahaha nego ajd daj nam drugo ime, ovaj nas pink krst je mnogo gej, imate vise kul simbol

tumblr_lnl087QV2E1qgyx0vo1_400.gif

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 0:52, Леонтјев рече

Пинк хришћани (eng: cafeteria christians) су они који воле удобан живот модерног света и желе да га комбинују са Хришћанством. Они би Хришћанство без Крста, без муке, без жртве. Они су продукт модерног друштва и његових утилитаристичких схватања у којем се људски апетити и жеље налазе у центру универзума. Често су интелигентне особе, али њихов поглед на свет је помућен и изобличен индивдуалним жељама и лагодним градским животом који им нуди задовољење истих. Плаше се реакције друштва и због тога желе да своју веру приближе модерним, погрешним схватањима о животу и свету. Плаше се модерних етикета ,,затуцаних'', ,,нетолерантних'', ,,назадних'' које друштво и естаблишмент лепе посвећенима у вери и идеалу живота. Плаше се изворне хришћанске симболике и философије у којој доминирају ,,црне'' теме смрти, личног преиспитивања, савладавања страсти. Брину их ,,глобални проблеми'' сиромаштва, глади у Африци, потлачености људи, верују у материјално благостање друштва и да га треба унапређивати све више и више ради већег благостања, среће, једнакости. По њима, све је релативно и подложно промени по људским жељама, укусима и модама, осим њиховог начина живота који не би променили ни за милиметар у правцу хришћанског учења. Сматрају да савладавање страсти није потребно за спасење, да је застарело, да је хедонизам и Хришћанство могуће помирити и да је за спасење довољно ненасиље и толеранција према другима и ,,другачијима''. Углавном су женског пола.

Teska neistina nidje veze nema sa "pink pravoslavcima" na koje Ignjatije cilja na forumu a to smo  Steva Canejac , Justinijan, Jan Valdez , Aquilius, Nishizava,  Ja i za malo da napisem Auror. 

Il' neki tvoj licni trip ili nisi skapirao koga Ignjatije gadja. 

Цитат
Ако би се нека боја могла приписати либералима,онда се она не би ограничила на једну боју,већ би била вероватно у бојама дуге...

Zapravo boja libelarizma je zuta. Sve stranke libelarne orjentacije imaju zutu boju u logoima.(osim u Srbiji ) 

Цитат
Nisu liberalni nego naivni i priglupi. Nekritički prihvataju skoro sve što dolazi sa zapada,pa čak i ako je to suprotno zdravom razumu i njihovoj vjeri.

Jeste, mi smo svi debili i ispranog mozga a ti si super-inteligentan i kriticko-filozofski tip. 

Цитат
Sam Hristos je bio nacionalista (rodoljub). Rekao je "ja sam došao samo k izgubljenim ovcama Izrailja". 

Vecu glupost od ove nisam mogao da procitam. Bog Ima nacionalnost!  :D

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 1:07, Милосављевић рече

Teska neistina nidje veze nema sa "pink pravoslavcima" na koje Ignjatije cilja na forumu a to smo  Steva Canejac , Justinijan, Jan Valdez , Aquilius, Nishizava,  Ja i za malo da napisem Auror. 

Написао сам оно што се генерално сматра у свету под појмом ''cafeteria Christians'' који је врло сличан појму ,,ружичасти хришћани'' који је сковао господин са мог аватара и под чијим именом пишем на овом форуму. 8086.gif

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 1:15, Леонтјев рече

Написао сам оно што се генерално сматра у свету под појмом ''cafeteria Christians'' који је врло сличан појму ,,ружичасти хришћани'' који је сковао господин са мог аватара и под чијим именом пишем на овом форуму. 8086.gif

Ne poznavam termin, ali ignjatije cilja na nas koji smo za libelarno ekonomiju naspram komunisticko-socijalisticke.

Niko od nas "ruzicastih" ovde n forumu nije u fazonu koji si opisao. 

Mi smo samo glupavi i nekriticki prihvatamo sve sto se servira sa zapada.

(ali zato superinteligeni kreacionisti i njihovi uberkriticki argumenti nisu servirani sa zapada kao i njihove tupave teorije zavera o laziranju sletanja na mesec i slicno takodje nisu sa zapada)

Цитат
Pink pravoslavci ispravljaju i objashnjavaju sinodu gde se zapravo SPC nalazi na kom je putu i sta bi trebalo da bude u javnom zivotu.

Gde si ti to video da iko od nas radi?  Nije lepo iznositi lazne tvrdnje. 

Подели на овим сајтовима

Океј, по његовом посту и ја испаднем ,,пинко'' јер имам благонаклон став према традиционалном римокатоличанству.

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 1:19, Леонтјев рече

Океј, по његовом посту и ја испаднем ,,пинко'' јер имам благонаклон став према традиционалном римокатоличанству.

E pa ne moze tako. Ima da gledas na RKC kao na sotoninog slugu inache nisi pravoslavac. 

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2013. at 21:15, Ignjatije рече

Мени се чини као да си у суштини рекао ово : "пинк православци су они који не верују на начин на који ја верујем и који не размишљају као ја". Само не знам како си из тога закључио да су "мекши" православци од било кога, с обзиром да православље не садржи правила која би регулисала све ове области живота које си навео и према којима би могло да се цени колико је неко "тврд" или "мек". То што се теби или било коме чини да су нека уверења мање или више у складу са православљем је само лично мишљење, ништа више. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 1:33, Срђан Шијакињић рече

Мени се чини као да си у суштини рекао ово : "пинк православци су они који не верују на начин на који ја верујем и који не размишљају као ја". Само не знам како си из тога закључио да су "мекши" православци од било кога, с обзиром да православље не садржи правила која би регулисала све ове области живота које си навео и према којима би могло да се цени колико је неко "тврд" или "мек". То што се теби или било коме чини да су нека уверења мање или више у складу са православљем је само лично мишљење, ништа више. :)

Ja lepo rekoh, za njega su pink pravoslavci oni koji imaju drugacja polticka ubedjenja. 

Kao da postoji neka dogma o tome kakvo politicko ubedjenje pravoslavac treba da ima. 

A ustvari smo mi "pink" samo protiv komunjarske ostavstvine.

Цитат
Dva najbolja primjera za ovo sto sam napisao gore. Dakle, prihvataju lažnu naturalističku hipotezu koja, čak i da ima nekih dokaza za nju, izvrće naglavačke kompletno pravoslavno učenje. Kada im postaviš pitanja o tome kako da riješe problem koadamita, postojanja smrti prije pada u grijeh itd, onda se zbune.

Ne zbunimo se uopste jer nismo protestanti pa ne delimo protenstatske dogme koje si ti prihvatio kao pravoslavne. Nishizava koji je teolog po profesiji je sve to lepo objasnio u par tekstova i to onako - teoloski.

Подели на овим сајтовима

@,

Што рекох и на оној теми о гејевима, ми овде стварно не верујемо у истог Бога, ма ни сличног Бога, а у истој смо Цркви... Баш безвезе... 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2013. at 23:33, Gerhard рече
Sam Hristos je bio nacionalista (rodoljub). Rekao je "ja sam došao samo k izgubljenim ovcama Izrailja".

Па како је онда на крају испало да је дошао и због свих нас? Хоћеш ли ми, молим те, објаснити у чему се тај Христов национализам исказује? Је л' су му милији Јевреји него ја, или би пре помогао Јеврејину него мени, или му је Јеврејин симпатичнији, или шта...?

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 1:37, Милосављевић рече
A ustvari smo mi "pink" samo protiv komunjarske ostavstvine.

Или што немам потребу да прекројим цео свет и глумим будалу негирајући очигледне ствари само да бих и даље веровао у Бога. Или што не покушавам да Бога поштопото прилагодим себи, да бих могао у исто време да верујем у Њега и да мрзим Хрвате, католике, додај по жељи, ускраћујем слободу коју је Он дао (!) гејевима, наркоманима, додај по жељи. 

Подели на овим сајтовима

Цитат
ли што немам потребу да прекројим цео свет и глумим будалу негирајући очигледне ствари само да бих и даље веровао у Бога. Или што не покушавам да Бога поштопото прилагодим себи, да бих могао у исто време да верујем у Њега и да мрзим Хрвате, католике, додај по жељи, ускраћујем слободу коју је Он дао (!) гејевима, наркоманима, додај по жељи. 

Pa da. Tako nekako. 

Mada, ti se ne slazes da je Gospod dao slobodu gejevima da budu gresni? 

Ili ateistima da budu ateisti? 

Ateizam je valjda "veci greh" (mada ne vidim kako to postoje veci i manji grehovi) od homosexsualizma. Je l ce ovi anti gej sutra dan da traze zabrane i ateistckih okupljanja i propagandi?

Posto ateisticka okupljanja svarno mogu da naprave od vaseg deteta ateistu.. je l im treba zabraniti okupljanje? 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...