Zayron Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Da nije Perun bogati? Ne nije, ali si blizu, to je ustvari jedina slika slovenskog demona u Bibliji - čorta ili čerta. Dakle ne hebrejskog Satana. Sin Črnboga i Mari. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=JlHxe5UTmdo Ево, једног финог родовјерног обичаја... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Nema veze kad se Svarog probudi...bice belaja svima...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 не знам зашто би им делили лепе коментаре....ја сам става да свако има право да верује у шта хоће и како хоће, али исто тако и други имају право да изнесу своје мишљење о томе... драго ми је чути да су јако толерантни...венчање по оба обреда мислим стварно bangin , и жрец из Украјине Мене као уредника на Видовдану на мејл контактира пре пар година неки руски пагански жрец . Нешто у фазону браћо срби, словени ово оно, и нека прича о братству и јединству свих словена итд. Углавном пошаље он мени приде у том мејлу и неке своје слике . А оно лик двапут ружан па још једном, дебо, мастан, брадат, огрно се у неки гуњ, наџиџо неког перја тамо, мето неку траку око главе држи нешто као варјачу у руци и игра око неке ватре на ливади. Ја гледам будалу, па размишљам шта да му речем. Прво сам наравно прсо у смех. И велим ја њему: "Брате или већ шта си, који си из велике и славне Руске земље. Писмо које си послао стигло је на адресу једног Србина тј. мене. Ми Срби традиционално поштујемо Русију и Русе и знамо вашу историју као да је наша. Одувек смо се сматрали браћом с вама. Нарочито поштујемо велику руску православну Цркву и њене светитеље од св.Владимира до св.мученика Романових. Мој најдражи светитељ је Серафим Саровски. Велики је Руски хришћански народ и велику је жртву поднео за нас словене и за веру нашу Хришћанску, нарочито у доба безбожних комуниста. Ми Срби смо такође православни Хришћани, као што су и Руси. Наши непријатељи су и ваши непријатељи. Пагански нацисти су нас умало уништили а сад ратујемо са муслиманима. Од вас Руса смо чекали помоћ '99 али ви нам је нисте послали, нити сте нам притекли у помоћ. Али ми вам то праштамо. И сад шта ти мени шаљеш? Пишеш ми како ми треба да се одрекнемо Христа који нас је одржао као народ до данас и око кога смо као стадо окупљени од Косова до данас. Шаљеш ми твоју слику. Ми такве као што си ти овде сматрамо будалама ( дурак се вели на руском) . А твоје приче глупостима. Уместо да нам као Рус и брат помогнеш да опстанемо као Хришћани ти тражиш од нас исто оно што су наши душмани вековима тражили а то је да се одрекнемо Христа, своје традиције и српске славе. Ако сте ви пробудалили током 70 година комунизма сад би било добро да се поправите и вратите на стари пут с кога сте сишли. Уместо што и нас поново ( јер сте нам и комунизам послали) наводите на погрешан пут. Ако је код вас Руса то нека нова мода овде код нас није. Ако сви Руси пређу у ту твоју глупу веру ми Срби нећемо никад." И видиш изгледа сам се код ових последњих речи мало преварио, треабо сам написати ми немамо толико будала. Но како год лик ми је написао још једно писмо у коме се извињава за '99 и нешто као каје у име свих Руса и обећао је да ме више неће узнемиравати. Ово друго писмо ми је било још смешније. Биљана, Solomon Kane, DYNABLASTER and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Пазите кад нашег свештеника (да не кажем попа или, не дај Боже, жреца), који ће, јелте, обавити "православни обред", ни не занима ништа више но да ћушне новце у џеп. Дај, Боже, да није тако, ал' тешко. mcvija, Баба and виноградар је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 facenew22222222 е па и ја сам хтео рећи да су они што би наш народ реко "дураки" Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Личи на моју жену и из Београда је. Najjaci post za ovih 2,3 meseca koliko blejim ovde. :D mcvija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Углавном пошаље он мени приде у том мејлу и неке своје слике . А оно лик двапут ружан па још једном, дебо, мастан, брадат, огрно се у неки гуњ, наџиџо неког перја тамо, мето неку траку око главе држи нешто као варјачу у руци и игра око неке ватре на ливади. Ovo odgovara i opisu nekih naših popova koje sam viđao,samo bez pera i varjače :0102_laugh: Баба је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Пазите кад нашег свештеника (да не кажем попа или, не дај Боже, жреца), који ће, јелте, обавити "православни обред", ни не занима ништа више но да ћушне новце у џеп. Дај, Боже, да није тако, ал' тешко. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Već sam vam postavljao nešto o svetom Prokopu Sazavskom. Slavisti i etnolozi tvrde da se u onoj legendi gdje Sv. Prokop ore s đavlom nije ustvari radilo o đavla ili Sotonu već o čerta iz slovenske mitologije kojii ima dosta različite osobine od hebrejskog Satana, glavno im je različito ponašanje što su ustanovili na osnovu dijaloga koje je sv. Prokop vodio sa tim đavlom ili tačnije rečeno čertom: Kad stignem prevedem vam to i postavim tamo na temu o sv. Prokopu: http://bit.ly/12ns7xh Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 @Zayron То је неко робовласничко друштво. Тужиће те родноверци што им омаловажаваш веру. mcvija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Rodnoverci su u povoju, ovde ima svakim danom sve vise clanova ja mislim: https://www.facebook.com/groups/273856173342/ 10 000 clanova, isto kao i nas forum Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Не осуђујте тако брзо. Сад немам снаге да пишем надугачко и објашњавам шта сам тела рећи, а сигурно ће требати појашњавање...сад дакле само да укратко кажем Наша омладина већином не зна ништа. Нису имали од кога да науче. Душа им осећа да је корен сасечен и да новокомпонована комунистичко слобистичка историја није истинита. Почели су да трагају ко су и да траже Бога. Затрчали су се подаље и верујем да ће се већина вратити у рикверц и наћи православље. Сад га не виде и јасно је зашто...деведесетих је много којекаквих злоупотребљавало православље и у име православља чинило ствари које су у директној супротности. Те исте деведесете су додуше и вратиле православље из илегале да тако кажем. а многу добру децу оно није опција јер је повезано у њиховим главама са политиком која нам је донела неку реалност која нам се не допада. Биће они сви добро, то су људи који воле своју земљу и своје претке а немају довољно доброг искуства...покажимо хришћанску љубав на делу и молимо се за њих, да осете православље и заволе. mcvija and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Биће они сви добро, то су људи који воле своју земљу и своје претке а немају довољно доброг искуства...покажимо хришћанску љубав на делу и молимо се за њих, да осете православље и заволе. и ја сматрам да због недостатка хришћанске љубави људи траже Бога негде другде, а не у православљу Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 @Zayron То је неко робовласничко друштво. Тужиће те родноверци што им омаловажаваш веру. Ah, to nije još ništa šta su im proveli sv. Ćiril sa sv. Metodijem, oni ih ni dan danas ne mogu očima smislit. Ložili si tamo na Moravi peć njihovim idolima i tako se grijali, bili zimogrižljivi, strašna zima ovdje. A dobra to drva bila, suva taman kako treba. Što bi si naložili s nekakvim svježim granama kad to više dimi nego što grije, slabo gori, slabo grije. Došli s juga u ove gore zime, zna tu bit ko na malom Sibiru. Kad nisu tužili još radi njih dvoje još manje će radi sv. Prokopa Sazavskog Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука