Ljubičasta Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Jessy :aplauz: I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Поделу Косова не заговара нити прихвата ни једна од страна (ни Срби, ни Албанци, ни међународна заједница) али с времена на време ову опцију износе у јавност многи страни и домаћи интелектуалци и политичари као једино реално решење косовског проблема. Шта мислите о подели Косова и Метохије између Срба и Албанаца? Ево овде испод су само неке од могућих линија подела. Ни једна од ових мапа није озбиљан предлог али ипак ове мапе могу послужити као илустрација: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Делује као најбоље решење, златна средина, када хоће сви једно те исто, онда најбоље поделити. Е сад колико је то људима прихватљиво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Добра и логична идеја, али неостварива је са српске стране се то псоматра као издаја, а Приштина неће да пристане да изгуби неку територију јер је у позицији да поставља само своје услове и да поступа како жели. Дакле, тренутно неоствариво. Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Ни под разно! Свјестан сам у потпуности ситуације, али то би значило да смо погазили све оно за шта смо се борили, не само у последњем рату, и да су нам неки мање једнаки од других и да смо прихватили некакву реалност, нешто што нико наш није прихватио вјековима уназад, иако смо били у ропству!!! Исто тако не могу да кажем да не разумијем оне који су за такав предлог, али мени ништа не значи "боље ишта, него ништа", кад бирамо од тога да л' ћемо да узмемо дио наше територије или ништа. Не, хвала. За мене је исти и онај из Урошевца и Гњилана, и онај из Приштине и онај из Призрена или Пећи, ако ме разумијете. Дакле, ја сам за то, ма колико немоћни били у овом тренутку, да не прихватамо била шга чиме би нам и једну грудву снијега отели, а камоли нешто више. Неће ово довијека овако. Много је живота уложено да би то наше остало кроз вјекове, да би га сад дијелили или стављали признање на независност за рад нечега. zuti car and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Ни под разно! Свјестан сам у потпуности ситуације, али то би значило да смо погазили све оно за шта смо се борили, не само у последњем рату, и да су нам неки мање једнаки од других и да смо прихватили некакву реалност, нешто што нико наш није прихватио вјековима уназад, иако смо били у ропству!!! Исто тако не могу да кажем да не разумијем оне који су за такав предлог, али мени ништа не значи "боље ишта, него ништа", кад бирамо од тога да л' ћемо да узмемо дио наше територије или ништа. Не, хвала. За мене је исти и онај из Урошевца и Гњилана, и онај из Приштине и онај из Призрена или Пећи, ако ме разумијете. Дакле, ја сам за то, ма колико немоћни били у овом тренутку, да не прихватамо била шга чиме би нам и једну грудву снијега отели, а камоли нешто више. Неће ово довијека овако. Много је живота уложено да би то наше остало кроз вјекове, да би га сад дијелили или стављали признање на независност за рад нечега. Много је живота уложено и у Душаново царство, па хоћемо ли да га обнављамо? Уосталом, како се помирити са чињеницом да су доле Албанци који хоће независност и које брига за жртве, векове, историју, традицију Србије као што није ни нас брига за њихове? Не разумем вас који бисте оставили КиМ у Србији, како би то изгледало, на шта би личило? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Потребно је да се у наредним деценијама повећа број Срба на Косову. Држава то мора да подстакне свим средствима. Нема од поделе ништа. А мислим да албанци не би прихватили ни замену прешевске долине за север Косова, а камоли неку поделу. Апетити су им велики. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Kako će funkcionisati Srbi u enklavama na centralnom i južnom Kosovu ako dođe do podele? Biće odsečeni jedni od drugih i od centralne Srbije... Пг, Дејан-Марковић and Данче* је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Потребно је да се у наредним деценијама повећа број Срба на Косову. Држава то мора да подстакне свим средствима. Ма све је то лепо, ал ви људи много нереалне ствари `оћете. Прво ми трошимо већ огромна средства на КиМ. Друго ми немамо средства да нам функционише држва како треба, имамо дефицити и губимо огромне паре. Треће немамо привреду развијену која може да храни толико гладну државу где се сви играју националне политике са туђим парама. То о чему ти причаш је само лепа идеја ништа више.... немам никакву шансу у реалности. Ни под разно! Свјестан сам у потпуности ситуације, али то би значило да смо погазили све оно за шта смо се борили, не само у последњем рату, и да су нам неки мање једнаки од других и да смо прихватили некакву реалност, нешто што нико наш није прихватио вјековима уназад, иако смо били у ропству!!! Исто тако не могу да кажем да не разумијем оне који су за такав предлог, али мени ништа не значи "боље ишта, него ништа", кад бирамо од тога да л' ћемо да узмемо дио наше територије или ништа. Не, хвала. За мене је исти и онај из Урошевца и Гњилана, и онај из Приштине и онај из Призрена или Пећи, ако ме разумијете. Дакле, ја сам за то, ма колико немоћни били у овом тренутку, да не прихватамо била шга чиме би нам и једну грудву снијега отели, а камоли нешто више. Неће ово довијека овако. Много је живота уложено да би то наше остало кроз вјекове, да би га сад дијелили или стављали признање на независност за рад нечега. Брате ја јесам за такав предлог јер ни један други нема никкве реалне шансе. Прво већина косовских Срб нема намеру да се врати. И они који су тамо(или се воде тамо), доста злоупотребавају сваку државну интервенцију. Например дупле плате, дупле пензије. Треће велики број косовских Срба су продали шиптарима своје куће, имања за огромне паре. НА неки начин шиптри су КиМ дебело платили. Дакле, без воље косовских Срба да живе на Косову, нема више ни српског косова. Просто и једноствно. Ирационално је очекивати да ми можемо некако да надјачамо етнички 2 милиона албанаца тамо у неко скорије време..... Једино да их побијемо и протерамо... а то нећемо да радимо. По мени је подела, идеално решење. Ја ипак бирам да узмем део наше територије и да чупам штету, него ништа... где ће д останемо без територије тотално. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Kako će funkcionisati Srbi u enklavama na centralnom i južnom Kosovu ako dođe do podele? Biće odsečeni jedni od drugih i od centralne Srbije... То је озбиљно питање, можда и најозбиљније кад је реч о подели јер велики број Срба живи управо тамо. Врло је тешко, али није немогуће да функционише јер по Европи (и по свету) има више таквих или сличних ситуација. Постоји пример Калињградске области која је руска енклава између Пољске и Литваније. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%9A%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82 Шпански града Љивија је окружен Француском. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%89%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%98%D0%B0_(%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4) Подела није идеално решење али је реално па чак и неминовно, без обзира на противљења која долазе са свих страна. До неке врсте поделе Косова и Метохије на српски и албански део је практично већ дошло. Чак и Заједница српских општина која је предвиђена Бриселским споразумом представља неку врсту инситуционализације поделе и стварања српског ентитета на Косову. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Ма све је то лепо, ал ви људи много нереалне ствари `оћете. Прво ми трошимо већ огромна средства на КиМ. Друго ми немамо средства да нам функционише држва како треба, имамо дефицити и губимо огромне паре. Треће немамо привреду развијену која може да храни толико гладну државу где се сви играју националне политике са туђим парама. То о чему ти причаш је само лепа идеја ништа више.... немам никакву шансу у реалности. Брате ја јесам за такав предлог јер ни један други нема никкве реалне шансе. Прво већина косовских Срб нема намеру да се врати. И они који су тамо(или се воде тамо), доста злоупотребавају сваку државну интервенцију. Например дупле плате, дупле пензије. Треће велики број косовских Срба су продали шиптарима своје куће, имања за огромне паре. НА неки начин шиптри су КиМ дебело платили. Дакле, без воље косовских Срба да живе на Косову, нема више ни српског косова. Просто и једноствно. Ирационално је очекивати да ми можемо некако да надјачамо етнички 2 милиона албанаца тамо у неко скорије време..... Једино да их побијемо и протерамо... а то нећемо да радимо. По мени је подела, идеално решење. Ја ипак бирам да узмем део наше територије и да чупам штету, него ништа... где ће д останемо без територије тотално. Упрошћено. Млађо, брани неко теби да се преселиш на Косову и Метохији? Ако за 'косовске србе' сматраш да је град Пећ део Србије, можеш и ти имати воље да живиш у Пећи, не? Просто и једноставно. Није Крушевац само град крушевчана, него свих Срба, не? Није град Пећ само град косовских Срба него град свих Срба, не? Ако сматраш делом Србије, а сматраш, јер кажеш да би бирао да узмеш део наше териоторије и да чупаш штету, шта те спречава да то урадиш, преселиш се у Пећ? Држава је, како је сада, дужна да се стара о твом граду, Крушевцу, ја сам део те државе, старам се о твом граду, зашто се ти не би ти старао о мом граду? Дај да чујем. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Млађо, брани неко теби да се преселиш на Косову и Метохији? Шта бре ја им да се селим на КиМ? хаха..... тако оћете да брните Србију и КиМ што ће људе са својих огњишта да пресељавте тмо где вам одговар д би сачувли територије? Не брани ми нико, него ми не пада на памет да се селим тамо. Држава је, како је сада, дужна да се стара о твом граду, Крушевцу, ја сам део те државе, старам се о твом граду, зашто се ти не би ти старао о мом граду? Дај да чујем. Држава се не стара и није дужна. Држва узима паре од пореских дужника, грађана крушевца. И онда им те паре "враћа" тако што се "стара"(чисти улице, поправља водовод, плаћа полицију) А узме више него што врати. Није то неки добар старатељ, више лоповска посла, где паре крушевљана заврше у изградњу беогрда на води уместо у санирање улица и вртића у крушевцу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Први и највећи проблем у вези са КиМ, а и уопште, што се наше државне будућности тиче, чини ми се да је изумирање... Не знам да ли ћемо бити у могућности за 50ак година, ако се остваре предвиђени демографски трендови, да задржимо и ово што имамо а камоли да нешто повратимо. Чије овце његова и ливада... Друго, ако би се некад променила клима и ми дошли у ситуацију да повратимо КиМ у наше границе, верујем да би се нашло неко правно и политичко оправдање, макар нека натегнута конструкција (видимо пример Крима). Уосталом, ни садашње стање, отргнуће КиМ из Србије није легално. Тако да ја мислим да не треба мењати практичне користи које би подела донела зарад тога да у некој будућој неизвесној ситуацији, у којој бисмо имали фактичке могућности да КиМ буде поново у Србији у пуном смислу речи, имамо и аргумент доследности и легалности на нашој страни. Када ионако такви аргументи мало вреде... feeble, Млађони and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Ја бих волео да се косово сачува у територији Срб, али не по сваку цену. Што бих се ја селио из мог родног краја на КиМ да бих ја спашавао косово а други Срби су га већ "продали"? Што политичари то обичн свет? Што бих се ја онда борио за нешто тако? Што се не пресељавају они који хоће да га очувју по сваку цену? е Мене реално за косово као територију - боле бриге, мени је прво битно да народ тамо буде безбедан Ово је већ тешка неистина. Држава се не стра о "мом граду" уствари држва запоставља "мој" град, а до пре неку годину држва је и крала од "мог" града. Веће новчане доприносе су дали становници овог града тој држави него што су добили од исте назад. Написала сам да је "дужна" да се стара, тако да, не знам шта је у томе тешка неистина. Јасно ми је остало. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Написала сам да је "дужна" да се стара, тако да, не знам шта је у томе тешка неистина. Јасно ми је остало. едитово сам пост мало. нисам променио суштину само см г скратио. Дкле овко Држав узме паре од крушевљана. Онда те паре прераспоређује. Дакле није дужна да се стара, већ је наметнула старање. Можда би крушевљани хтели да плаћају мањи порез и сами да оргнизују чишћење својих улица или поправљање својих водоводних цеви. Тај старатељ који ти продаје маглу и није неки старатељ. једини старатељи које знм су моји родитљи, они дају деци новац не тражећи ништа заузврат. Држава наплаћује услугу, не стара се. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука